200

5 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
podilat-iss-es
Εικόνα podilat-iss-es
Απών/απούσα

Σήμερα, στην 11η μέρα της καμπάνιας "Με Ποδήλατο στη Δουλειά" φτάσαμε τους 200 ποδηλάτες. Ποδηλατώντας στη δουλειά, έχουμε ξεπεράσει την απόσταση μεταξύ Αθήνας και Σαν Φρανσίσκο. 22 Οργανισμοί έχουν καταγράψει χιλιόμετρα, και άλλοι οργανισμοί συνεχίζουν να γράφονται. Αυτά τα νούμερα μπορεί να μας εντυπωσιάζουν με την πρώτη ματιά αλλά στην πραγματικότητα είναι μικρά για μια ολόκληρη χώρα ή ακόμη και μόνο για την Αθήνα. Όσοι όμως από μας έχουμε συμμετέχει και έχουμε μιλήσει για την καμπάνια στους συναδέλφους μας και στους εργοδότες μας, έχουμε πετύχει το σκοπό της καμπάνιας που είναι ακριβώς αυτός: Να αναφερθεί το ποδήλατο στη δουλειά. Προτρέπουμε όσους δεν το έχουν κάνει ακόμα να ανακοινώσουν την καμπάνια στη δουλειά τους και να αναλάβουν το συντονισμό του οργανισμού τους.

Μερικοί ποδηλάτες δηλώνουν τον οργανισμό τους στο podilates.gr και περιμένουν να τους βρούν άλλοι ποδηλάτες από το ίντερνετ. Μην περιμένετε να συντονιστείτε έτσι. Εμείς οι ίδιοι μπορούμε να βρούμε τους συναδέλφους που θα πάρουν το ποδήλατο και θα έρθουν στη δουλειά. Η καμπάνια "Με Ποδήλατο στη Δουλειά" είναι μια πρωτοβουλία που εχει οργανωθεί από τις Ποδηλάτ-ισσ-ες αλλά πρεσβευτές του ποδηλάτου σαν μέσο μετακίνησης είμαστε όλοι εμείς. Μιλήστε στους συναδέλφους σας. Χρησιμοποιήστε το εταιρικό ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, έναν πίνακα ανακοινώσεων, το τμήμα ανθρώπινου δυναμικού, ή ο'τι άλλο μέσο υπάρχει. Αν η ανταπόκριση είναι αρνητική δεν πειράζει. Εσείς θα το έχετε διαδώσει και θα το έχουν ακούσει από εσάς.

Είναι αξιοπερίεργη η έλλειψη συμμετοχής οργανισμών με πολλούς ποδηλάτες στην καμπάνια. Αν μια εταιρία με λιγότερους από 100 υπαλλήλους έχει 3 ποδηλάτες, μια εταιρία με 1000 υπαλλήλους θα 'πρεπε να έχει 30 ποδηλάτες. Δεν έχουμε δει μια τέτοια συμμετοχή μέχρι τώρα. Δεν είναι αργά να συμμετέχει ένας οργανισμός που θα κλέψει την παράσταση με 10, 20, 30, ή παραπάνω ποδηλάτες.

Αν ήταν να ονομάσουμε έναν οργανισμό που θα 'θελαμε να συμμετέχει, θα καλούσαμε το Δήμο Αθηναίων. Κύριε Δήμαρχε, πηγαίνετε και εσείς στη δουλειά με ποδήλατο έστω και για μισή διαδρομή το Μάιο, και παροτρύνετε τους υπαλλήλους του δήμου που ήδη χρησιμοποιούν ποδήλατο να συμμετέχουν στην καμπάνια. Το ποδηλατικό πρόγραμμα με το οποίο κατεβήκατε στις εκλογές είναι φιλόδοξο και απαιτεί πολλές προσπάθειες. Η αλλαγή νοοτροπίας για τη μετακίνηση στη δουλειά είναι μια από αυτές.

Η μαζική συμμετοχή στην Πανελλήνια Ποδηλατοπορεία καθώς και στις ποδηλατοβόλτες κάθε εβδομάδα δείχνουν ότι κάτι αλλάζει. Ο κόσμος αγκαλιάζει όλο και πιο πολύ την ιδέα της βόλτας με το ποδήλατο, αυτό όμως δεν φτάνει για να βελτιώσει τη ζωή μας. Το ποδήλατο θα αποτελέσει πραγματική λύση μόνο όταν γινει ένα μέσο που θα επιλέγουμε όλο και πιο συχνά για την μετακίνηση μας. Γι’ αυτό κάθε προσπάθεια για να γίνει αυτό είναι σημαντική

Καλή συνέχεια.

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
Filopodaros
Εικόνα Filopodaros
Απών/απούσα

Είμαστε στις τελευταίες μέρες της καμπάνιας, και κοντεύουμε τα 40.000 χιλιόμετρα από 336 ποδηλάτες. Απλά θυμηθείτε να καταχωρήσετε τα χιλιόμετρά σας. Οι συντονιστές των ομάδων υπενθυμήστε τους συμμετέχοντες συναδέλφους σας.

κωστάνζα
Εικόνα κωστάνζα
Απών/απούσα

γειά χαρά και καλησπέρα,

εντυπιάζομαι ότι τόσο πολλ/ες/οί ποδηλάτ/ισσ/ες συμμετέχουν στην καμπάνια

σας εύχεται καλή ποδηλασία

η κοκκορακοφορούσα φιλέλλην ποδηλατομανής

Filopodaros
Εικόνα Filopodaros
Απών/απούσα

κωστάνζα wrote:
γειά χαρά και καλησπέρα,

εντυπιάζομαι ότι τόσο πολλ/ες/οί ποδηλάτ/ισσ/ες συμμετέχουν στην καμπάνια

σας εύχεται καλή ποδηλασία

η κοκκορακοφορούσα φιλέλλην ποδηλατομανής


Γειά σου Κωστάνζα. Στην Ολλανδία γίνονται παρόμοιες καμπάνιες; Αν ναι, μπορείς να μας βρεις μερικές πληροφορίες για το πώς γίνονται;

κωστάνζα
Εικόνα κωστάνζα
Απών/απούσα

Filopodaros wrote:

Γειά σου Κωστάνζα. Στην Ολλανδία γίνονται παρόμοιες καμπάνιες; Αν ναι, μπορείς να μας βρεις μερικές πληροφορίες για το πώς γίνονται;

Γειά σου Φιλοπόδαρε,

υπάρχουν πολλές καμπάνιες στην Ολλανδία, όπως βρήκα όταν έψαξα «bike campaigns netherlands» μέσω του γούγκλ

λοιπόν, «fiets» σημαίνει «ποδήλατο» κι όπως φαίνεται να ξεκινά από την επόμενη ιστιοσελιδά·

http://hollandtour.org/fietserbond-netherlands-dutch-cyclists-union.html

από κει πέρα θα βρείς αρκετές καμπάνιες

καλή ποδηλασία

από το πρωτεύον μας χωριό με λιακάδα