ΑΓΟΡΑ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΑΠΟ EVANS CYCLES

17 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
panopapa
Εικόνα panopapa
Απών/απούσα

Παιδιά καλημέρα σε όλους σας.
Ενδιαφέρομαι για αγορά ποδηλάτου μέσω του διαδικτύου και ειδικότερα από το site www.evans cycles.com. Επειδή όμως δεν έχω επιχειρήσει άλλη φορά κάτι παρόμοιο θα ήθελα την γνώμη όποιου-ας από εσάς έχει προβεί σε κάτι τέτοιο. Ειδικότερα θα ήθελα να με πληροφορήσει τα παρακάτω:
1) Πόσο ασφαλής είναι μία τέτοια αγορά και πόσο αξιόπιστο είναι το συγκεκριμένο site?
2) Τον εξυπηρέτησαν όπως διαφημίζουν ή ταλαιπωρήθηκε?
3) Πλήρωσε έξοδα αποστολής? (στο site αναφέρουν ότι δεν χρεώνουν έξοδα αποστολής για αγορά ποδηλάτου).
4) Πήρε το ποδήλατο που παρήγγειλε στο μέγεθος που το παρήγγειλε (πολύ σημαντικό), σε άριστη κατάσταση (χωρίς γρατζουνιές) και πλήρως συναρμολογημένο και ρυθμισμένο όπως διαφημίζουν στο site ότι τα αποστέλουν?
5) Πώς έγινε η πληρωμή του τιμήματος και αν όπως υποψιάζομαι προκαταβλήθηκε όλο το τίμημα πώς και εάν μπορώ να είμαι κατοχυρωμένος ότι δεν θα χάσω τα χρήματά μου?
6) Σε πόσες ημέρες από την παραγγελία παρέλαβε το ποδήλατο?
Και όποια άλλη χρήσιμη πληροφορία ή παρατήρηση είναι καλοδεχούμενη.
Συμπληρωματικά αναφέρω ότι σκέπτομαι αυτή την αγορά μέσω διαδικτύου και δη από το παραπάνω site καθώς με την υποτίμηση της λίρας οι τιμές είναι αρκετά συμφέρουσες και υπάρχει μεγάλη διαφορά από τα αντίστοιχα μοντέλα που πωλούνται στην ελληνική αγορά κατά πολύ ακριβότερα, η οποία διαφορά όπως παρατήρησα μεγαλώνει όσο πιό ακριβό είναι το ποδήλατο.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
LFT
Απών/απούσα

Δεν έχω ψωνίσει από το εν λόγω site, αλλά απ' ότι είδα το link δεν λειτουργεί καν.
Γενικά πάντως οι ηλεκτρονικές αγορές, όταν γίνονται από επώνυμα sites δεν ενέχουν ιδιαίτερους κινδύνους, ειδικά δε όταν πληρώνεις με Paypal, οπότε ο πωλητής δεν έχει καθόλου πρόσβαση στα στοιχεία του λογαριασμού ή της κάρτας σου...

lyhadj
Εικόνα lyhadj
Απών/απούσα

Το σωστό λινκ ειναι http://www.evanscycles.com/ . Γνωρίζω ατομα που έχουν αγοράσει απο το μαγαζί αυτό και έχουν μείνει ευχαριστημένοι. πρόκειται για γνωστό και αξιόπιστο σαιτ.

DonP
Απών/απούσα

Εγώ πήρα πριν 2 βδομάδες κάτι έξτρα για το Brompton και κάτι ψιλολόγια (ανακλαστικά πιαστράκια για το παντελόνι, παγούρι κτλ) για τα οποία όπως και λέγανε δεν με χρεώσαν μεταφορικα (όταν παίρνεις αξεσουαρ για πάνω απο 50λίρες δεν σε χρεώνουν, για ποδήλατο πρέπει να είναι άλλο όμως το όριο, τσέκαρε το στο site). Τα πράγματα μου ήρθαν μέσα σε μία βδομάδα, η χρέωση ήταν σωστή, και γενικά όλα ΟΚ.

Zendog
Εικόνα Zendog
Απών/απούσα

Exw di arketa podilata apo to Envans. San magazi ine mia xara ke den tha exis provlima me tin plirome meso kartas (h allo tropo). Afto pou theli prosoxi ine to idio to podilato otan to protoparis. Sxedon to 90% twn podilaton pou exw di thelane ena kallo setarisma parolo pou theoritika ine setarismena sosta. Akoma ke podilata san ta Dahon ithelan poli perisoteri rithimisi apoti sinithos. Afto simeni oti kalo tha itan na to pas apo kapio sosto podilatadiko na tou riksoun mia matia, bori na sou stixisi kati parapano alla tha se sosi apo spatales argotera.

cookies
Απών/απούσα

Zendog wrote:
Akoma ke podilata san ta Dahon ithelan poli perisoteri rithimisi apoti sinithos.

Αξιόπιστο φαίνεται στο site αλλά επειδή το παρακολουθούσα όταν ήθελά να αγοράσω το Dahon που πήρα, και παρατήρησα πως το Evans είχε κάνει πολύ μεγάλη βλακεία.

Τα μοντέλα του 2009 τα είχε βάλει σε πολύ καλές προσφορές και ήταν όντως δελεαστικότατες τιμές...και μετά από ένα μήνα αποδείχθηκε πως ήταν τα μοντέλα του 2008. Αυτό με έκανε αρκετά επιφυλακτικό με το συγκεκριμένο site.

Eaglos
Εικόνα Eaglos
Απών/απούσα

Κάνε μια ερώτηση στο forum του cyclist. Ψώνισαν διάφοροι από evancycles και υπάρχουν καλές και μέτριες κριτικές.

dlazos
Απών/απούσα

σημερα τσεκατα τιμη για scott sportster p4 και εχει -40ευρο διαφορα μονο, απο ενα τοπικο ποδηλαταδικο ??
εαν ειναι ετσι αξιζει τον κοπο??
ξερει κανεις τι brand promotari i evans και τι αξιζει να ψαξει κανεις ?

panopapa
Εικόνα panopapa
Απών/απούσα

Παιδιά ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας αν και ομολογώ ότι με τις αντικρουόμενες απόψεις είμαι αρκετά διστακτικός πλέον για την εν λόγω αγορά.

fanist
Απών/απούσα

Τελικά πήρα SCOTT SUB 10 από http://www.evanscycles.com/

Η απόφαση για αγορά από UK έγινε γιατί το βρήκα αρκετά φθηνότερο δηλ. 733 λίρες
http://www.evanscycles.com/products/scott/sub-10-2009-hybrid-bike-ec016303

δείτε και και εδώ http://www.xe.com/ucc την τιμή σε ευρώ περίπου 800 ευρώ + τα μεταφορικά περίπου 850 ευρώπουλα. Στην ελληνική αγορά το βρήκα από 900 ευρώ...

Θα συμφωνήσω ότι η διαφορά δεν είναι μεγάλη αλλά πέτυχα και το δεκαήμερο προσφοράς SPRING10 από http://www.evanscycles.com/ (δεν ισχύει τώρα) και είχα επιπλέον έκπτωση 10 %.

Το ποδήλατο ήρθε μέσα σε 8 εργάσιμες και όχι με δωρεάν μεταφορικά. Στο site γράφει ότι ισχύει μόνο για UK.

Το μόνο που χρειαζόταν ήταν να δέσεις το τιμόνι την μπροστινή και τα πετάλ. Μαζί με το πακέτο παίρνεις και όλατ τα απαραίτητα κλειδιά αλλά και οδηγίες (στα αγγλικά)

Θα ξαναγόρασα οπωσδήπωτε από το συγκεκριμένο μαγαζί ειδικά ακριβά ποδήλατα που εκεί οι διαφορές τιμής είναι μεγαλύτερες.

Eaglos
Εικόνα Eaglos
Απών/απούσα

Σε ποιά μαγαζιά το είδες εδώ και σου φάνηκε αρκετά ακριβότερο; Στον Τσιρίκο το έχει 945 τιμή καταλόγου οπότε μετρητά θα πάει κοντά στα 900. Άρα μιλάμε ότι για 70-80 Ευρώ έχασες την εγγύηση από Ελλάδα και την όποια σχέση με τον εδώ ποδηλατά.... Άσε που μπορεί να σου έβαζε και κανά φωτάκι, παγουράκι, τσαντάκι.

Harry
Απών/απούσα

μπορεις επισης να κοιταξεις και στο www.chainreactioncycles.com
Δεν ξερω αν θα εχει αυτο που θες να αγορασεις...αλλα ειναι αξιοπιστο site

Zendog
Εικόνα Zendog
Απών/απούσα

Opos ipe o Eaglos kallo ine na kserete oti se poles periptosis xanis egiisi stin Elalda. Afto isxii gia DAHON sat sigoura ke kata pasa pithanotita Specialized. Ara se periptosi pou pathi kati tha xriasti na apefthinthite sto magazi apo opou to pirate.

panopapa
Εικόνα panopapa
Απών/απούσα

και τους υπόλοιπους για τις γνώμες σας. Όπως προείπα δεν ξέρω τελικά αν συμφέρει η παραγγελία από το εξωτερικό αν και υπάρχει διαφορά (μεγάλη μερικές φορές) στις τιμές ιδίως στα ακριβά ποδήλατα. Απότι ξέρω αν πληρώσεις σε μετρητά εδώ σου κάνουν έκπτωση περί το 10%(?). Τέλος η evanscycles μου απάντησε ότι δεν χρεώνομαι εξόδα αποστολής για αγορά ποδηλάτου. Μήπως μου απάντησαν ψέμματα?

fanist
Απών/απούσα

Ρε φίλε δεν έχω λάβει ακόμα την ανάλυση λογαριασμού από την πιστωτική μου κάρτα και δεν γνωρίζω τελικά αν η http://www.evanscycles.com/ μου χρέωσε ή όχι μεταφορικά.

Μου έχουν στείλει τιμολόγιο (invoice) στο οποίο δεν αναφέρεται χρέωση για μεταφορικά (FREIGHT = μηδέν). Αντίθετα σε ένα άλλο χαρτί που λέγεται Dispatch Note εκεί γράφει μεταφορικά (INTERNATIONAL BIKE DILIVERY) 40 λίρες.

Στο site που κοίταξα νομίζω ότι τα free μεταφορικά ισχύουν μόνο για delivery στην Αγγλία.

Σε αναμονή και θα σας ενημερώσω και αν μπορέσω θα σκανάρω τα παλιόχαρτα (invoice κ.λ.π΄.) μήπως και κάποιος γνωρίζει...

Mountaineer
Απών/απούσα

κάνουν Free delivery μονο εντός Αγγλίας.
για Ελλάδα είναι 40 λίρες.

ggont
Απών/απούσα

Europe Zone2 (Greece) £40 per bike (free over £1,000)

contact