Αγορά ποδηλάτου

17 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
marinav
Απών/απούσα

Γεια σας.. Ειμαι νεα στο site αυτο και το βρηκα ψαχνοντας να βρω λεπτομερειες για να αγορασω το σωστο ποδηλατο για να γυμναζομαι.

Παλιοτερα ειχα ενα το οποιο μαλλον δεν ηταν αυτο που χρειαζομουν και μετα απο καποιο καιρο τα παρατησα.

Ειδα εδω στο forum οτι υπαρχουν μεγεθη αναλογα με τα κιλα και το υψος. Το υψος μου ειναι 1.72 και ειμαι 90 κιλα.. επισης θα ηθελα το ποδηλατο να μην εχει ταχυτητες και να το χρησιμοποιω κυριως στην πολη, για βολτες παραλιακα. Ειδα οτι υπαρχει κατηγορια city. Αυτα ειναι που πρεπει να ψαξω?? Και που θα προτείνατε?

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
Eaglos
Εικόνα Eaglos
Απών/απούσα

Είπες ότι ψάχνεις ποδήλατο που να ΜΗΝ έχει ταχύτητες; Σε ποιά περιοχή είσαι, για να σου πούμε μαγαζιά.

lyhadj
Εικόνα lyhadj
Απών/απούσα

Γιατι να μην έχει ταχύτητες? Πάντως μια καλή περίπτωση για αυτό που κατάλαβα οτι θέλεις είναι τα ποδήλατα του ακροπολις μπαικς (δες την καταχώρηση πιο κάτω), αν έχει στο μέγεθός σου.

marinav
Απών/απούσα

Μένω στο Ελληνικό. Και γενικώς με τις ταχύτητες δεν τα καταφερνα και πολυ καλα και με το προηγούμενο ποδήλατο.

Δεν ειναι λιγο πιο ευκολο για απλες βολτες να μην εχει ταχυτητες?

Το μέγεθος που θα πρέπει να ζητήσω ποιο είναι? Παίζει να μην βρω κάτι για τα κιλα μου??? :(

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

filenada ena tha sou pw
ego eimai 130 kila kai exo 2 podilata
apo ekei kai pera ego san petros tha sou protina
1) na pas se mtb pou gymnazei ollo to soma
2) taxytites gia na elenxeis to strofarisma sou oste na douleveis aerovia (kapsimo lypous) kai oxi dynami
3) genikotera exeis arketa kila alla olo kai kati tha breis
4) apofevge toys gynaikious skeletous

basika opos eipe kai ena paidi des ti podilata briskeis stin perioxi sou kai pes mas
apo ekei kai pera posa xrimata theleis na ksodepseis gia to podilato sou??

an theleis kapies parapanw epeksigiseis giati mtb giat itaxytites ktl ktl
to msn mou einai
sportcafe@hotmail.com
tilefona 2382063880 6973304454
perneis opote theleis:D
kai legome petros

ayta apo mena

strouf
Εικόνα strouf
Απών/απούσα

Νομίζω πως είναι σχεδόν αδύνατο να βρείς σήμερα ποδήλατο για ενήλικα χωρίς ταχύτητες. Αν σε μπερδεύουν (σίγουρα μόνο τον πρώτο καιρό) μπορείς απλά να μην τις χρησιμοποιείς ! Επιλέγεις δηλαδή μιά ενδιάμεση , και μετά ξεχνάς την ύπαρξή τους.

vang
Απών/απούσα

Το ΜΤΒ είναι mountain bike και έιναι για κακοτράχαλες διαδρομές στό βουνό ! ΔΕΝ ειναι κατάλληλο για πόλη.Αν θεωρείς δύσκολες τις κλασσικές ταχύτητες, ψάξε για ταχύτητες με εσωτέρικά γρανάζια μέσα στό πίσω κέντρο. Ταιριάζουν καλύτερα με το σίτυ ποδήλατο και η επιλογή της κατάλληλης σχέσης είναι πολύ πιό έυκολη.Τα ονομαζόμενα γυναικεία ποδήλατα (κανονικά ονομάζονται ποδήλατα με εύκολη πρόσβαση-step-through frame or low-step frame ) είναι τα πιό κατάλληλα για την καθημερινή χρήση στήν πόλη όπου ποδηλατείς με τα ρούχα της δουλειάς ή της εξόδου και χρειάζεται να σταματας/κατεβαίνεις συχνά.Τέλος οι σκελετοί έχουν νούμερα ανάλογα με τις διαστάσεις του σώματος...Θέλεις μέτριο πρός μικρό σκελετό ανάλογα την γεωμετρία της κάθε εταρείας...δοκίμασέ το...Όταν καταλήξεις στόν σκελετό/ποδήλατο ρώτα άν έχει όριο βάρους αναβάτη...( στην κατηγορία πού ψάχνεις είναι μάλλον απίθανο να μήν  σε σηκώνει)Βλέπεις διαφορετικοί ποδηλάτες διαφορετικές γνώμες !!

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

nai vag an omos elege step through frame ti tha katalavene i kopela?
ti einai afto pou den epitrepei na kinite ena mtb mesa stin poli?
kai to problima me to megethos einai oi perisoteroi den kseroun na dialegoun megethos
:D
afta

kostasaig
Απών/απούσα

Χαίρεται... Θέλω και γω λίγη βοήθεια... Θέλω ενα ποδήλατο μεχρι 300eurw για μεσα στην πολη αλλά και χώμα... Μάλλον για κάποιο mountain με βλέπω... Από ideal ποιο θα μου προτίνατε? Ta giant έχετε καθόλου υπόψη σας ποιότητα? Και τέλος μια απορία για την ανάρτηση... Η ρυθμιζόμενη σε τι περίπτωση χρειάζεται?? Σας ευχαριστώ πάρα πολύ...

Eaglos
Εικόνα Eaglos
Απών/απούσα

Με λεπτά λάστιχα δρόμο πάει μια χαρά στην πόλη το mountain. Στην τελική αλλάζεις και το λαιμό του τιμονιού αν θες να είσαι πιο όρθιος. Στο φίλο που ψάχνει mountain με 300 ευρώ μπορεί να κοιτάξει για το Pro Rider απο Ideal ή για το http://kassimatisbikes.gr/showprod.php?aa=1049

kostasaig
Απών/απούσα

Σχετικά με την ανάρτηση? Βρήκα δύο giant με μόνη διαφορά την αναρτηση η οποία στο ένα ειναι ρυθμιζόμενη... Αξίζει? Η διαφορά είναι περίπου 50 -60 eurw... Μπορεί να ψιλοφαίνεται αστείο το ποσό αλλά κι αυτό ποναει... ΧΙΧΙ... Ευχαριστώ... Ελπίζω σύντομα να τα πούμε και στο δρόμο...

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

katarxi pes pia modela eides se giant.......
kai apo pou eisai file?
koitakse 60 eyro den plironeis mono gia na exeis rithmizomeni anartisi opote kalitera pes ta modela:D

vang
Απών/απούσα

ti einai afto pou den epitrepei na kinite ena mtb mesa stin poli? και το τρακτέρ δεν το εμποδίζει τίποτε να κινείται στήν πόλη αλλά δέν έιναι και η καλύτερη επιλογή για να πάς στήν καφετέρια, στο σινεμά ή στο σούπερ μάρκετ :-) 

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

an to mono problima einai sta trakterota lastixa tote vazeis ena slik lastixo kai einai mia xara gia poli :D

Eaglos
Εικόνα Eaglos
Απών/απούσα

Με μια αλλαγή ελαστικών το mountain έγινε ποδήλατο πόλης και μάλιστα πιο ευέλικτο από τα city με τις 28άρες ρόδες. Το έχω κάνει εδώ και 1 μήνα και σου λέω με βεβαιότητα ότι δουλεύει μια χαρά.

lyhadj
Εικόνα lyhadj
Απών/απούσα

Δεν έχουμε πεί τόοοοσες φορές οτι η πολύχρονη πείρα πολλών ποδηλατών τουλάχιστον στην Αθήνα  έχει καταλήξει στο συμπέρασμα οτι τα μτμπ κοινώς 26αρια είναι πολύ μα πολύ πιο λειτουργικά? Δηλαδή, πιο ευέλικτα (ευελιξία είναι απαραίτητη σε μια πόλη που δεν εχει ποδηλατολωρίδες και κινείσαι ανάμεσα σε αυτοκίνητα), είναι πιο γερά (οι ζάντες δεν στραβώνουν στα γκαπα γκουπα των πεζοδρομίων και των κακοτεχνιών του δρόμου όπως στα 28αρια), είναι πιο σταθερά και πιο μικρά και χωνονται παντού κλπ κλπ. Αλλάζουμε απλώς λάστιχα βάζουμε και μια σχαρίτσα, ακόμα και τροχό με δυναμό στο κέντρο για απλετο φως και είσαι ο καλύτερος του χωριού...(Βαγγέλη, και το ποδήλατο του  φίλου μας Πέτρου Βαλτ. (το Thorn) στα  mtb συγκαταλέγεται..) Απο κει και πέρα γούστα είναι αυτά και  η γνώμη μου είναι οτι βασικά πας όπου θέλεις με  οποιοδήποτε ποδήλατο - απλώς καλύτερα ή χειρότερα..

spirosta
Απών/απούσα

Μερικοί νομίζω έχουν μπερδέψει την ορολογία mtb. Υπάρχουν άπειρα είδη mtb. Άλλα για downhill άλλα για άλματα άλλα για κόλπα και πάει λέγοντας. Άλλα είναι full suspension άλλα hardtail και άλλα χωρίς καν ανάρτηση. Και τα χρωμολένια χωρίς αναρτήσης είναι πιο ελαστικά και απορροφιτικά από πολλά αλουμίνια θα έλεγαν οι ειδικοί. Έτσι δεν είναι Λύδια και όσοι άλλοι έχετε τέτοια ποδήλατα? Από εκεί και πέρα καθένας σταθμίζει τις ανάγκες του. Εννοείται πως τα 26άρια είναι πιο ευέλικτα (και αυτό βοηθά στην πόλη), και οι τροχοί αντέχουν περισσότερη κακατράχηλη χρήση χωρίς προβλήματα (βοηθά στην πόλη) Επίσης πας καλύτερα σε χώμα. Από εκεί και πέρα φυσικά δεν σημαίνει ότι τα 28άρια δεν είναι ποδήλατα. Είναι εξίσου καλά αλλά ενδείκνεινται για χρήση πόλης εξωτερικού και όχι Αθήνας που μετράς λακούβες/δευτερόλεπτο. Δεν παθαίνουν τίποτε αλλά είναι πιο ευαίσθητοι οι τροχοί. Και δεν μπορείς να κάνεις τρελά χωσίματα διότι είναι και μεγαλύτερα σε μέγεθος. Αλλά στα πολλά χιλιόμετρα σε αφήνουν πιο ξεκούραστο... Εγώ πάντως 28άρι έχω για την πόλη και τα ταξίδια. Δεν παθαίνει κάτι αλλά θέλει προσοχή πάντα.. Για παράδειγμα δεν αναιβοκατεβείνω καθόλου πεζοδρόμια. Πάντως εδώ και 1200χιλ. οι τροχοί που δεν είναι τίποτε σπουδαίο δεν έχεουν πάθει κάτι.. Μακροχρόνια θα σας πω αλλά και να πάθουν θα βάλω ένα σετάκι Mavic A319 και θα ησυχάσω.  Τελος πάντων...Το μόνο που χρειάζεται στην πόλη είναι ένα σετάκι λεπτούλια λαστιχάκια. Είναι ότι πρέπει και δεν σου κόβουν και ταχύτητα και διαβάζεις καλύτερα το δρόμο.. Αυτά από εμένα λοιπόν..