Aγορα ποδηλατου: ΜΤΒ ή Τrekking;

9 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
b16b
Απών/απούσα
Παιδια καλησπερα, Σημερα πηγα να αγορασω τελικα ποδηλατο μετα απο αναζητηση σε διαφορα φορουμ, ειχα αποφασισει οτι αυτο που ηθελα ηταν ενα καλο MTB FS της Specialized FSR XC Comp. Aφου ομως πηγα στο καταστημα που ηθελα με φοβερη εξυπηρετηση απο τα παιδια μου εξηγησαν οτι για τις αναγκες μου θα ηταν κατι καλυτερο σε Trekking Bike (μου ειπαν βεβαια οτι θα μπορω να κανω και χωματινα κοματια αλλα δεν πρεπει να σπαταλησω πολλα χρηματα μιας και το ποδηλατο αυτο δεν εχει καθαρο χαρακτηρα) και μου αρεσε παρα πολυ το Scott P2 που κοστιζει και αρκετα λιγοτερο απο το Specialized. Η χρηση αρχικα θα ειναι περιπου 70% ασφαλτος - 30% χωμα, αρχικα ομως πιο πολυ ασφαλτινα κομματια. Αυτο που βλεπω ειναι οτι εχουν καπως δικιο τα παιδια, απλα δεν ξερω μηπως μετα απο αυτο θα αναζητησω κατι σε πιο χωματινο με βαση της διαδρομες που που μπορω να κανω εδω στην περιοχη μου και τελικα μπω στην διαδικασια να ξαναδωσω χρηματα για νεο ποδηλατο πραγμα που δεν θελω. Η κουραση τελικα με ενα MTB σε κανονικο ασφαλτινο κομματι ειναι τοσο πολυ μεγαλυτερη; Σας παρακαλω πειτε μου γνωμες γιατι αυριο θελω να επιλεξω.
Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
strouf
Εικόνα strouf
Απών/απούσα

Αν λέγοντας ΜΤΒ εννοείς hardtail, η κούραση με αυτό στην άσφαλτο δεν είναι ιδιαίτερα περισσότερη. Αν όμως εννοείς full suspention, όπως αντιλαμβάνομαι από το όνομα του μοντέλου, τότε ναι θα κουράζεσαι σημαντικά περισσότερο. Την κατάσταση θα βελτίωνε η ποιότητα των αναρτήσεων (να κλειδώνουν δηλαδή), αλλά κάποια χαρακτηρηστικά της κατηγορίας (βάρος, γεωμετρία, εξοπλισμός) δεν αλλάζουν.
Χαίρομαι να ακούω πως υπάρχουν καταστήματα, που φροντίζουν να σου πουλήσουν αυτό που χρειάζεσαι, ας είναι και λιγότερο ακριβό.

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

δίκιο έχουν σε αυτό που λένε ότι το ποδήλατο δεν έχει καθαρό χαρακτήρα
εγώ θα έλεγα να πας σε ένα καλό ht και να μην έχεις πρόβλημα αργότερα με αναβαθμίσεις και όχι δεν πάω εδώ δεν πάω εκεί
να ξέρεις πως το mtb έχει πιο fit στάση σώματος που σημαίνει πιο καλές αναπνοές πιο καλή εκγύμναση μιας και γυμνάζεις περισσότερους μυς

αν τελικά καταλήξεις σε mtb να του βάλεις λεπτά λάστιχα για κυκλοφορείς μέσα στην πόλη

george leo
Εικόνα george leo
Απών/απούσα

φίλε μας, καθημερινά εδώ στο Forum τίθεται το ερώτημα αυτό και απ' ότι φαίνεται θα πληθαίνει!
είναι δύσκολο να προσδιορίσουμε ακριβώς τι ποδήλατο χρειάζεται ο κάθε ένας και τελικά ποιό ποδήλατο είναι για ποιά χρήση. οι απόψεις των παιδιών που έγραψαν παραπάνω είναι απολύτως σωστές.
εάν προσπαθήσουμε να ταξινομήσουμε τα ποδήλατα κατά χρήση, τότε θα έλεγα:

mtb full suspention (fs)
10% άσφαλτος 90% χώμα
δήλαδή στην άσφαλτο από ανάγκη μόνο, κουραστικό και αργό. άψογο για δύσκολα έως πολύ δύσκολα χωμάτινα κομμάτια και καταβάσεις. βαρύ και ακριβό διαφορετικά δεν θα είναι σε τίποτα καλό

mtb hard tail (ht)
40% άσφαλτος 60% χώμα
ένα ποδήλατο με χωμάτινο χαρακτήρα που χρησιμοποιούμε εύκολα και στην άσφαλτο. εδώ στην ελλάδα τείνει να είναι το ποδήλατο για όλες τις χρήσεις. τα trekking έχουν αρχίσει σιγά-σιγά να κλέβουν λίγη από τη δόξα του.
αρκετά αργό λόγω διαμέτρου τροχών και σχετικά κουραστικό αλλά πολύ λιγότερο από το fs
μπορεί να βγάλει δύσκολα χωμάτινα κομμάτια
η απόδοση στην άσφαλτο βελτιώνεται πολύ με ανάρτηση που κλειδώνει και αλλαγή ελαστικών

trekking
70% άσφαλτο 30% χώμα
καλή συμπεριφορά στην άσφαλτο, γρήγορο λόγω διαμέτρου τροχών. με αλλαγή ελαστικών μπορεί να γίνει περισσότερο ή λιγότερο ασφάλτινο. εάν έχει και ανάρτηση που κλειδώνει ακόμα καλύτερα και για τις δύο χρήσεις.
στο χώμα θα περιοριστείς στα εύκολα κομμάτια

trekking-fitness (ή αλλιώς trekking χωρίς ανάρτηση)
70% άσφαλτο 30% χώμα
γρήγορο με άψογη συμπεριφορά στην άσφαλτο. μόνο για βόλτες σε πατημμένο χώμα

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

@george leo
καλό θα ήταν τα ποσοστά να αναλύσεις γιατί είναι τόσο

b16b
Απών/απούσα

Παιδια ευχαριστω πολυ για τα σχολια σας.Τελικα σημερα απεκτησα το νεο μου ποδηλατο,απο το καταστημα του Τσιρικου(αψογη εξυπηρετηση τα παιδια!)Μετα απο πολυ σκεψη και της συμβουλες βεβαια που τελικα ηταν σωστες,αποφασισαμε εγω και η παρεα μου να παμε σε Τrekking bike.Tελικα διαλεξα το Scott P3 (δεν υπηρχε το P2).To ποδηλατο ειναι παρα πολυ ωραιο,και πολυ γρηγορο,το λεω αυτο μετα απο μια μικρη βολτα που προλαβα και του εκανα...

Θα συμφωνησω με τον φιλο που πιστευει οτι τα ΜΤΒ ειναι πιο καλα επειδη ειναι πιο ειδικα,αλλα πρεπει καποιες φορες να επιλεγουμε με βαση το τι μας κανει καλυτερα,και το σιγουρο για εμενα ειναι οτι ενα ΜΤΒ αυτη την στιγμη μονο παραπανω κουραση θα μου εδινε!Να φανταστεις οτι και εγω αρχικα ημουν φαν του ΜΤΒ.

Θα ποσταρω καμια φωτο σε λιγο....

SpyrosV
Εικόνα SpyrosV
Απών/απούσα
b16b
Απών/απούσα

Εδω και καποιες φωτο απο το νεο αποκτημα,καναμε και τα πρωτα 15 περιπου χιλιομετρα και εχω παρα πολυ καλες εντυπωσεις!!

http://img17.imageshack.us/img17/3514/050520101051.jpg

strouf
Εικόνα strouf
Απών/απούσα

σου εύχομαι καλές βόλτες. Για να το χαρείς πολλά χρόνια, φρόντισε να το κλειδώνεις πάντα, και με σοβαρή κλειδαριά. Οι κλοπές ποδηλάτων είναι πολλές και καθημερινές !!

contact