Δεν αγοράζω κλεμμένα ποδήλατα...!

10 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
marlene
Εικόνα marlene
Απών/απούσα

Ήμουν χθες σε μία συγκέντρωση.. είχε αρκετό κόσμο, και εκεί που συζητούσαμε γύρισε η κουβέντα στην πρόθεση μου να αγοράσω ποδήλατο.
Πετιέται λοιπόν ένας από τους καλεσμένους και άρχισε να μου περιγράφει ένα πολύ καλό ποδήλατο που έφερε από την Γερμανία, ένα custom specialized με carbon πιρούνια και Shimano Deore ταχύτητες που καθώς μου είπε θα ήταν ότι πρέπει για μένα, αφού εκείνος το αγόρασε και του έπεσε "μικρό".
Του λέω " Οκ φίλε να το δω.. Και πόσο το δίνεις". Μου λέει:" 450 ευρώ, καινούργιο είναι και το πολύ να έχω κάνει πέντε χιλιόμετρα με αυτό.. Πάρτο " και άρχισε να μου το εκθειάζει.
Πονηρεύτηκα και εγώ γιατί η αλήθεια είναι ότι από την έρευνα αγοράς που έχω κάνει δεν νομίζω ότι υπάρχουν custom specialized ποδήλατα σε τέτοια τιμή.
Ρε συ του λέω πολύ φθηνά δεν το δίνεις καινούργιο ποδήλατο.
Μου κάνει.. Κλεμμένο είναι. Το αγόρασα από κάτι Άραβες στο Βερολίνο.
(Ντόνγκ!!! )
Και πόσο το πήρες του κάνω εγώ. Και τι μου απαντάει ρε παιδιά το άτομο!
300 ευρώ!! ( τα 'χε πιει μου φαίνεται και του ξέφυγε η τιμή! Δεν φτάνει που το αγόρασε κλεμμένο, το πούλαγε και πιο ακριβά για να βγάλει και κέρδος!!!! :D).

Πετιέται εκείνη την στιγμή μία άλλη στην συζήτηση και μου κάνει:
Άμα θες ποδήλατο να σου βρω εγώ. Έχω ένα φίλο που κάνει αυτή την δουλειά και κλέβει ποδήλατα στα Βόρεια Προάστια. Εσύ πες τι ποδήλατο θες και αυτός θα το βρει να στο φέρει. ( έχουμε και κατά παραγγελία δηλαδή προσφορές. Διάλεξε εσύ και εγώ θα στο φέρω).

Τα πήρα εκείνη την στιγμή αλλά τι να πω που ήμουν και σε ξένο σπίτι και δεν με έπαιρνε..
Ρε σεις τους κάνω. Δεν αγοράζω κλεμμένα ποδήλατα. Μου λένε γιατί;; Γιατί δεν γουστάρω να το αγοράσω για να ξανακλαπεί κατόπιν παραγγελίας για δεύτερη φορά..

Anyway.. Ηθικό συμπέρασμα.. Όσοι έχετε χάσει το ποδήλατο σας καλά κρασιά, ξεχάστε το. Μπορεί τώρα να κυκλοφορεί στο Βερολίνο, ( όπως κυκλοφορεί του Βερολινέζου το ποδήλατο εδώ). Και οι υπόλοιποι .. φυλάξτε καλά τα ποδηλατάκια σας γιατί είπαμε..Γίνονται και παραγγελίες!

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
podilatofreak
Απών/απούσα

Μου είχαν κλέψει ένα φοβερό ποδήλατο που είχα αγοράσει μεταχειρισμένο (από μαγαζί!) όταν ήμουν στο Βερολίνο, πραγματικό κουκλί. Το έδενα έξω στην κολόνα με μια αλυσίδα της πλάκας είν' αλήθεια. Κι ένα ωραίο πρωινό, απ' αυτά τα γκρίζα του Βερολίνου, βγαίνω έξω κι η κολόνα έστεκε μόνη...
Λες να το βρω κάπου στην Αθήνα;;!!!!

Sickohel
Απών/απούσα

hahaha kanoun kai parageleies dld ta atoma e?
dn exoun oria oi typoi :S

marlene
Εικόνα marlene
Απών/απούσα

Πλάκα στη πλάκα.. ποτέ δεν ξέρεις!!

marlene
Εικόνα marlene
Απών/απούσα

Τι να σας πω ρε παιδιά. Ντράπηκα για λογαριασμό τους. Και έρχομαι και στην θέση αυτού που του κλέψαν το ποδήλατο. Δηλαδή ετοιμάζομαι εγώ να πάω να αγοράσω ποδήλατο που θα είναι η παραγγελιά κάποιου άλλου; Έλεος δηλαδή!

klidaras1
Απών/απούσα

@ Δεν φτάνει που το αγόρασε κλεμμένο, το πούλαγε και πιο ακριβά για να βγάλει και κέρδος!!!! :D).
Esi ti ithels na kanei na min bgalei kerdos :)

slayerarg
Εικόνα slayerarg
Απών/απούσα

αλλα ναι θα το εκανα θα εκλεινα ραντεβου με τον εν λογω "ποδηλατα" (οχι τον φιλο τον αλλο τον μεγαλοεπαγγελματια στα ΒΠ) ειδοποιοντας και την ασφαλεια, οχι τους μπλε γιατι αν τους δουν θα τρεξουν μπας και κανα θυμα παρει κανα ποδηλατο πισω ως μανα εξ ουρανου!!!

marlene
Εικόνα marlene
Απών/απούσα

Ακούγεται λογικό, ( και όχι ρουφιανιά αφού σε οποιαδήποτε άλλη χώρα θα έπαιζε αυτό που λες), αλλά δεν σε παίρνει να κάνεις κάτι τέτοιο. Καταρχάς γιατί η κοπέλα που ξέρει τον τύπο δεν φταίει σε κάτι αφού η ίδια δεν κλέβει ποδήλατα. Από την άλλη και να το κάνεις αυτό και να πεις π.χ την παραγγελιά σου και να σου φέρει το ποδήλατο, πως θα αποδείξεις ότι το έκλεψε; Πρέπει το κλεμμένο ποδήλατο να έχει διακριτικά και εκείνος που το έχασε να το έχει δηλώσει ήδη στην αστυνομία.

Έπειτα πως θα αποδείξεις ότι ο τύπος που σου έφερε το ποδήλατο, έχει κλέψει και άλλα με τον ίδιο τρόπο; (κατόπιν παραγγελίας;) Δεν υπάρχουν ποδήλατα δεν υπάρχει και έγκλημα. Θα πεις ότι σου το είπε η άλλη; Θα το αρνηθεί και ακόμα και αν εκείνη η κοπέλα που το είπε το υποστηρίξει, ( λέμε τώρα.. αλλά λέτε να δώσει τον φίλο της;;), δεν θα μπορεί να το αποδείξει..

Και έπειτα .. Ζείτε στην Ελλάδα. Τι θα κάνουν σε ένα τύπο που κλέβει ποδήλατα; Εδώ σε σκοτώνουν στον δρόμο με το αυτοκίνητο και τρώνε ένα χρόνο για ανθρωποκτονία εξ αμελείας με αναστολή. Νομίζετε ότι θα πέσουν καμπάνες για κλοπή ποδηλάτου;

Βασικά η όλη υπόθεση είναι η αηδία της υφηλίου διότι αποδεικνύει ότι δεν υπάρχει κανένας νόμος που να προστατεύει κανέναν, ενώ τελικά μόνο το εθιμικό δίκαιο είναι αυτό που μπορεί να κάνει κάτι και αν... Δηλαδή το "δεν αγοράζω κλεμμένα ποδήλατα" ώστε να μην βρίσκουν πελάτες για "παραγγελίες" και να μην ξέρουν τι να τα κάνουν μετά. ( που θα βρουν να τα δώσουν αλλού).

Πόσοι όμως το κάνουν αυτό;

marlene
Εικόνα marlene
Απών/απούσα

@ Δεν φτάνει που το αγόρασε κλεμμένο, το πούλαγε και πιο ακριβά για να βγάλει και κέρδος!!!! :D).
Esi ti ithels na kanei na min bgalei kerdos :)

Mαλάκας είναι έτσι και αλλιώς. Γιατί είναι και φανατικός ποδηλάτης και είμαι σίγουρη ότι θα φυλάει και ο ίδιος τα δικά του ποδήλατα για να μην του τα κλέψουν. Χώρια το ότι να πας να βγάλεις κέρδος, από κάτι που δεν είναι όχι απλά δικό σου, αλλά γνώριζες και τις συνθήκες με τις οποίες έφθασε στα χέρια σου, εεε... δεν σε ανεβάζει και πολύ στην κλίματα της ηθικής.
Όπως και να έχει εγώ έχασα πάσα ιδέα για το άτομο του. Όμως δεν γνωρίζω τι άποψη θα έχουν οι υπόλοιποι, που είναι και φίλοι του, ( γιατί εγώ σε μία συγκέντρωση τον είδα τον τύπο, δεν τον γνωρίζω προσωπικά).
Κανονικά θα του την έλεγα δημοσίως αλλά όταν σε καλούν κάπου δεν σε παίρνει να χαλάσεις και την βραδιά τον υπολοίπων.

Μπροστά του θα τα βρει. Που ξέρετε.. μπορεί ο κολλητός της τύπισσας να έχει καμία παραγγελία για το δικό του ποδήλατο την επόμενη φορά!

slayerarg
Εικόνα slayerarg
Απών/απούσα

Περα απο τις κλοπες κατα παραγγελια που ειναι κατι δυσκολο και θελει αρκετη τυχη για τον εν λογω "επαγγελματια" υπαρχουν και τα ετοιμοπαραδοτα τα οποια προυποθετουν την υπαρξη αποθηκης κλοπιμαιων στην οποια μπορεις να φτασεις ευκολα (οχι δεν ειμαι ο Γκαιμπελς αλλα σε μερικες περιστασεις χρειαζεται) προσφεροντας μερικες φαπες.

Ειναι κυνικο κι ομως εχει αποτελεσμα ειδικα σε μικροαπατεωνες... τεσπα ειπωθηκαν πολλα (που δεν ειναι για public forum) και πιστεψε με υπαχει πολυ ευκολος τροπος να φτασεις εκει χωρις να εκτεθει κανεις απο το "προσφιλες" περιβαλλον και να τιμωρηθει μονο ο "χοντρεμπορας"

contact