Επιλογη πιρουνιου με ρυθμιζομενη αναρτηση

9 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
x_xrtc
Εικόνα x_xrtc
Απών/απούσα

Καλησπερα

προσφατα απεκτησα ενα ideal moovic, το base model της ideal για off road trekking.

κατι που απο την πρωτη στιγμη σκεφτομουν να κανω ηταν να αλλαξω το πιρουνι το οποιο ειναι ενα απλο πιρουνι με αυτοματη αναρτηση (Zoom CH-130, 30mm travel) με καποιο πιρουνι με ρυθμιζομενη .

επειδη ειμαι αρχαριος θα ηθελα καποια βοηθεια/συμβουλη σχετικα με την επιλογη του κατάλληλου πιρουνιου , τι να πρεπει προσεξω , σε τι διαφοροποιουνται μεταξυ τους κλπ

σε μια δημοσιευση σχετικα με αναρτησεις κάποιοι υποστήριζαν οτι σε πολη οι κραδασμοι ειναι στο πισω μερος του ποδηλατου και οτι η μπροστα αναρτηση δεν προσφερει κατι , προσωπικά νομιζω οτι βοηθα στην απορρόφηση των κραδασμων ειδικα σε καποιο "αγριο" πλακόστρωτο .

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
kktsol
Εικόνα kktsol
Απών/απούσα

x_xrtc wrote:
σε μια δημοσιευση σχετικα με αναρτησεις κάποιοι υποστήριζαν οτι σε πολη οι κραδασμοι ειναι στο πισω μερος του ποδηλατου και οτι η μπροστα αναρτηση δεν προσφερει κατι , προσωπικά νομιζω οτι βοηθα στην απορρόφηση των κραδασμων ειδικα σε καποιο "αγριο" πλακόστρωτο .

συνεχιζοντας να λεω οτι η αναρτηση για τετοια χρηση δεν χρειαζεται, το προβλημα που εχεις ειναι λιγο μεγαλυτερο. Αναρτηση σαν αυτη που θελεις εχω εαν θελεις μια καινουργια με ακοπο steerer (δλδ τελειως αχρησιμοποιητη). Επισης εχω και μια ακομη καλυτερη που εχει και κλειδωμα. Επισης συνεχιζω να λεω να βαλεις ενα καλο cromo πιρουνακι χωρις αναρτηση με περιπου 40-45 ευρω. Αλλα για να κανεις την αλλαγη στο δικο σου(και εδω ειναι το προβλημα) χρειαζεται επειδη το δικο σου ειναι βιδωτο να αλλαξεις και το headset και τον λαιμο. Εκτος εαν πεσεις στην περιπτωση και βρεις κατι με βιδωτο steerer το οποιο να ειναι και στο μηκος που θες.

x_xrtc
Εικόνα x_xrtc
Απών/απούσα

καταλαβα , δηλαδη πρεπει να αλλαξω ολο το συστημα .

γνωριζεις καποιο καλο e-shop με ευρεια γκαμα ωστε να μπορεσω να ψαξω για αυτα που χρειαζονται ?

αμα μπορεις στειλε μου πληροφοριες και φωτογραφιες απο τα πιρουνια που εχεις .

kktsol
Εικόνα kktsol
Απών/απούσα

εαν δεν ξερεις να τα τοποθετεις μαλλον πρεπει πρωτα να βρεις ποιος θα στα τοποθετησει οποτε ασε τα e-shop προς το παρον (χωρια που δεν ειμαι υπερ των e-shop).

Τα πιρουνια που εχω ειναι ενα suntour καινουργιο ρυθμιζομενο και ενα rst μεταχειρισμενο ρυθμιζομενο με κλειδωμα. Ξαναλεω ομως οτι πρεπει πρωτα να βρεις ποιος θα κανει την δουλεια.

x_xrtc
Εικόνα x_xrtc
Απών/απούσα

σιγουρα , θα μιλησω με καποιον ποδηλατα για την εγκατασταση , απλα για να εχω μια εικονα του κοστους αυτων που χρειαζονται .

ταιριαζουν σε trekking ? μηπως γνωριζεις ακριβως το μοντελο του καθενος ? εαν θες στειλε μου σε πμ περισσοτερα .

το ποστ εχει ως σκοπο να συλλεξω πληροφοριες για το τι πρεπει να προσεξω στην επιλογη καποιου πιρουνιου , ειδικα εαν προκειται για καποιο μεταχειρισμενο που εκει ισως υπαρχουν φθορες απο τον χρονο και την χρηση.

tasvar
Εικόνα tasvar
Απών/απούσα

Αστο ως έχει, γράψε χιλιόμετρα και οταν χαλάσει αυτή η ανάρτηση, βάλε ένα ξερό που λέει και ο Kktsol.

x_xrtc
Εικόνα x_xrtc
Απών/απούσα

υπαρχει καποιος ουσιαστικος λογος που ακριβοτερες εκδοσεις πχ megisto εχουν ρυθμιζομενη αναρτηση ?

kktsol
Εικόνα kktsol
Απών/απούσα

τα μοντελα ειναι
suntour M3030-A (καινουργιο ρυθμιζομενο) μαυρο
rst neon (μεταχειρισμενο ρυθμιζομενο με κλειδωμα) μαυρο
και εννοειται οτι ειναι καταλληλα για τρεκινγκ

Ο λογος που εχουν ρυθμιση η αναρτηση ειναι γιατι ειναι καλυτερης ποιοτητας απο αυτη που εχεις. Εαν εχουν και κλειδωμα ειναι ακομα καλυτερης ποιοτητας. Η διαφορες που θα δεις ειναι οτι εχουν λιγοτερες ελαστικοτητες απο αυτην που εχεις και εχουν καλυτερη αποσβεση. Ξαναλεω ομως οτι το οτι ειναι καλυτερης ποιοτητας απο αυτην που εχεις δεν τις κανει καλες αναρτησεις και σε καμμια περιπτωση δεν φτανουν αυτες των ΜΤΒ. Και ο λογος ειναι οτι δεν ειναι απαραιτητες για την συγκεκριμενη χρηση οποτε μονο μια εταιρεια επενδυσε στο να φτιαξει μια καλη αναρτηση για τρεκινγκ(rock shox) αλλα το κοστος της ειναι σχεδον οσο κανει το ποδηλατο σου.
Ενα λογικο κοστος για ολα αυτα θα ειναι γυρω στα 70-75 αλλα με τα ιδια λεφτα βαζεις ξερο οποτε .........
Γιατι σου ειπα για το ποιος θα κανει την αλλαγη τωρα. Εαν παρεις τα πραγματα απο ενα e-shop και πας σε ενα ποδηλατα να στα περασει (και να υποθεσουμε οτι θα τα παρεις ολα σωστα και δεν θα παρεις κανενα εξαρτημα λαθος) θα σε χρεωσει για την εργασια οποτε οτι λεφτα θα γλυτωσεις απο την αγορα εξαρτηματων θα τα δωσεις (ισως και παραπανω) για εργατικα.

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

αν σκοπός σου είναι η αναβάθμιση
μην πετάς τζάμπα λεφτά
αν έχει πρόβλημα και έχει χαλάσει και δεν διορθώνετε τότε βρες μια λύση σε ανάρτηση ή ακόμα καλύτερα σε rigit πιρούνι

contact