Σαμπρέλες ποδηλάτου καλής ποιότητος υπάρχουν;

13 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
x9Y3Y8x
Εικόνα x9Y3Y8x
Απών/απούσα

Γεια σας
Σκέφτομαι να βάλλω καινούρια λάστιχα καλύτερης ποιότητος. Πιο συγκεκριμένα στο τομέα του λάστιχου καταστάλαξα
Schwabe marathon plus tour
28" 37-622 28 x 1.40 ALLROUND B-SK+RT HS 408 3.5/6.0
ή
28" 42-622 28 x 1.60 ALLROUND B-SK+RT HS 408 3.5/6.0

Από σαμπρέλες όμως τι κάνουμε; Μήπως γνωρίζετε αν υπάρχουν σαμπρέλες ποδηλάτου καλής ποιότητος;

Ευχαριστώ

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
i.alli.ellatha
Εικόνα i.alli.ellatha
Απών/απούσα

Στη σαμπρέλα δεν έχει νόημα η "καλή ποιότητα". Γιατί δεν υπάρχει κριτήριο. Μια "κακή" δηλαδή θα τρυπάει πιό εύκολα; Εάν μπει το αγκάθι θα την τρυπήσει ακόμα κι αν είναι από χρυσάφι. Οπότε το θέμα είναι ότι με φτηνές δεν χρυσοπληρώνεις.

vec
Απών/απούσα

είναι αυτό που σε προβληματίζει, υπάρχουν λάστιχα πόλης με "προστασία" κατά των σκασιμάτων, που μάλλον δουλεύει. Έχω ένα της continental με 0 σκασίματα, αλλά υποθέτω θα βγάζουν και οι άλλες εταιρείες.
Όσον αφορά το θέμα της σαμπρέλας, πιστεύω ότι υπάρχουν "κακές" σαμπρέλες. Δηλαδή σαμπρέλες που χάνουν τον αέρα τους πιο γρήγορα από κάποιες άλλες. Αν οφείλεται στο γεγονός ότι είναι πιο "πορώδεις" ή σε κακή βαλβίδα ή και στα 2 θα σε γελάσω. Πάντως συμβαίνει. Παρόλα αυτά, η σαμπρέλα είναι φτηνό πράγμα, οπότε και μάπα να σου βγει μια σαμπρέλα, παίρνεις μια άλλη.

pig destroyer
Εικόνα pig destroyer
Απών/απούσα

παίζουν διαφορές ανάμεσα στις σαμπρέλες. οι 'καλές' για mountain διαφημίζονται για την αντοχή τους και οι 'καλές' για κούρσα για το μικρό τους βάρος. όταν λέμε καλές εννοούμε κανά 10άρι ευρώ η μία. άποψη μου είναι πως δεν αξίζει, καλύτερα να επενδύσεις σε ένα καλό λάστιχο. τσίμπα εκεί τις σωστές σε μέγεθος σαμπρέλες με γαλλική βαλβίδα και πρόσεχε όταν φουσκώνεις και όταν τοποθετείς το δαχτυλίδι και δεν θα έχεις πρόβλημα.

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

pig destroyer wrote:
.... καλύτερα να επενδύσεις σε ένα καλό λάστιχο. τσίμπα εκεί τις σωστές σε μέγεθος σαμπρέλες με γαλλική βαλβίδα και πρόσεχε όταν φουσκώνεις και όταν τοποθετείς το δαχτυλίδι και δεν θα έχεις πρόβλημα.

ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ.
.
.
.
.
από εκεί και πέρα υπάρχουν: σαμπρέλες thorn resistant, σαμπρέλες με ζουμάκι που σφραγίζει μικρές τρύπες, υπάρχουν φακαρόλες που μπαίνουν ανάμεσα στη σαμπρέλα και στο ελαστικό κλπ κλπ κλπ.
Κοινή παράμετρος όλως αυτών είναι:
- μεγάλο βάρος
- ακριβές
- κακή ποιότητα κύλισης (σε σχέση με απλές τυπικές σαμπρέλες.
- αν πατήσεις κάτι "καλό" ("κακό") και αυτές θα σκιστούν.

(1) καλό / ενισχυμένο ελαστικό, (2) προσοχή στο δρόμο και (3) περιοδική αφαίρεση γυαλιών που έχεις πατήσει αλλά ακόμα δεν έχουν περάσει πολύ μέσα .... θα σε κρατήσουν αρκετό καιρό μακρυά από φουίτ.

Johnny.Tifosi
Εικόνα Johnny.Tifosi
Απών/απούσα

Έχω σαμπρέλες Schwalbe και σε σχέση με τις Kenda θα έλεγα ότι είναι καλύτερες. Το υλικό τους φαίνεται να είναι καλύτερης ποιότητας και τα τοιχώματα λίγο πιο παχιά (γιαυτό είναι και λίγα γραμμάρια βαρύτερες), οπότε υποθέτω ότι θα τρυπάνε και λίγο δυσκολότερα. Έχω παρατηρήσει επίσης ότι μέσα σε μια βδομάδα χάνουν την μισή πίεση σε σχέση με τις άλλες. Κάνουν όμως και τα διπλάσια λεφτά (6 ευρώ η μία).

Γενικά όπως είπαν και παραπάνω η ποιότητα του λάστιχου έχει πολύ μεγαλύτερη σημασία.

x9Y3Y8x
Εικόνα x9Y3Y8x
Απών/απούσα

Σας ευχαριστώ για τις συμβουλές σας, οπόσο κατάλαβα το θέμα εστιάζετε στην ποιότητα του λάστιχου παρά στην σαμπρέλα.
Μιας που σας είπα και πιο πάνω σκέφτομαι να βάλλω κάτι καλό σε λάστιχο για την αποφυγή σκασιμάτων , αλήθεια το λάστιχο της εταιρίας Schwabe marathon plus tour σας φαίνετε αξιόλο ; (πληροφορήθηκα ότι η ίδια εταιρία βγάζει και σαμπρέλες Schwabe)

stbike
Απών/απούσα

θα πρότεινα προσωπικά, τα έχω στο σπαστό μου και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος! Τι γυαλιά έχω πατήσει, τι αγκάθια, τι κλαδιά τρανταφυλλιάς, τα έχω από τον Ιούνιο και τα έχω φουσκώσει μόνο μια φορά (δεν ξέρω τι σαμπρέλες έχω αλλά είναι στα 80 psi και πραγματικά δεν χάνουν εύκολα πίεση).
Χώρια οι υπερηχητικές ταχύτητες που πιάνω

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

x9Y3Y8x wrote:
.....αλήθεια το λάστιχο της εταιρίας Schwabe marathon plus tour σας φαίνετε αξιόλο ; (πληροφορήθηκα ότι η ίδια εταιρία βγάζει και σαμπρέλες Schwabe)

Αξιόλογο ελαστικό, από αυτά που αντέχουν για πολλά χλμ και αντέχουν και σε μικρά γυαλάκια, πετρίτσες κλπ κλπ
Αντίστοιχα, έτσι για να κάνουμε κουβέντα:
continental travel contact & sport contact
vittoria randoneur plus
κάποια από τα continental gatorskin...
θα βρείς και άλλα, ανάλογα τη διάσταση που ψάχνεις....
(α, αν σκοπεύεις να αγοράσεις ελαστικά από Ελλάντα προετοιμάσου ότι μάλλον θα σε κλέψουν.... γράφω "μάλλον" μήπως και έχουν αλλάξει κάπου τα δεδομένα...)

SpyrosV
Εικόνα SpyrosV
Απών/απούσα

Aγόρασε κι ένα ζευγάρι

High Pressure Rim Tape
The third important factor - beside tube and tire - for puncture protection. The rim tape effectively protects the tube against mechanical damage, for example from spoke heads and metal burrs around the spoke holes.

http://www.schwalbe.com/gbl/en/produkte/zubehoer/felgenband/
http://www.schwalbe.com/gbl/en/produkte/zubehoer/felgenband/index.php5?f...

ConteAlmaviva
Εικόνα ConteAlmaviva
Απών/απούσα

όχι απαραίτητα διαφορετική... Σίγουρα όλες οι σαμπρέλες δεν είναι ίδιες.Οι σβάλμπε που χρησιμοποιώ δεν χάνουν παρά ελάχιστη πίεση στην εβδομάδα, σε σχέση με άλλες (όχι απαραίτητα φτηνότερες) που έχω χρησιμοποιήσει παλιότερα. Και έχουν καλή γενικά κατασκευή στην βάση της βαλβίδας που είναι "επικίνδυνη ζώνη"...Εκτός από τις στάνταρ (3,90 στο bike-components.de)υπάρχουν οι ελαφρές που χρησιμοποιώ και σου προτείνω (6,90 από την ίδια πηγή) και οι πολύ ελαφρές (7,90) που δεν έχω χρησιμοποιήσει... Έχω κάνει περίπου 4000Km σε επαρχιακούς δρόμους και πατημένους χωματόδρομους με λάστιχα σβάλμπε marathon racer χωρίς κανένα σκάσιμο.

x9Y3Y8x
Εικόνα x9Y3Y8x
Απών/απούσα

Άρα οπόσο κατάλαβα και η σαμπρέλα Schwabe είναι εξίσου καλή.
Ενδιαφέρων βλέπω και το λινγκ της Schwabe που δείχνει μια ελαστική ταινία η οποία περνιέται γύρω από το στεφάνι για την προστασία από ακτίνες. Όμως ρίχνοντας μια μάτια στα μαγαζιά μου ανέφεραν και άλλες τέτοιες ταινίες στεφανίου εκτός από Schwabe, στο θέμα αυτό λέτε και εδώ Schwabe ή βάζω κάτι άλω;
Να μη ξεχάσω να σας πω και κάτι που έμαθα σήμερα, έχετε ακούσει ένα υλικό προστασίας το οποίο λέγετε Kevlar , σας κάνω αυτή την ερώτηση μιας που το παραπάνω λάστιχο της Schwabe δε διαθέτη Kevlar αλλά κάποιο άλλο υλικό.

Ευχαριστώ

SpyrosV
Εικόνα SpyrosV
Απών/απούσα

H φακαρόλα schwalbe είναι πολυ καλή, νομίζω έχουν βάλει οι περισσότεροι.

Για την κάθε αγορά εσύ αποφασίζεις.

contact