Δράση: Ανακύκλωση Ποδηλάτων

25 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
airpeace79
Εικόνα airpeace79
Απών/απούσα

Σε πόστ που δημοσιεύτηκε στις 13/11/2006 με τίτλο-project & μελλοντικές κινητοποιήσεις - αναφέρεται ότι ίσως ήταν καιρός να δημιουργηθούν υποομάδες για την έναρξη και άλλων δραστηριοτήτων που σκοπό θα έχουν την προώθηση του ποδηλάτου.Μία δράση ήταν και η παρακάτω..
ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΠΟΔΗΛΑΤΩΝ
Συλλογή και επισκεύη άχρηστων, παρατημένων κλπ,ποδηλάτων,δημιουργία σχεδίου για την διαχείρηση τους, επικοινωνία με αντίστοιχες κινήσεις του εξωτερικού.

Ξεκινώ,λοιπόν,με αρχικό πλάνο την επισκεύη ενός ποδηλάτου ανα μήνα.Αυτή την στιγμή διαθέτω 5 ποδήλατα που περιμένουν να επισκευαστούν άρα έχω μέλλον.
Τώρα, για την διαχείρηση υπάρχουν πολλοί τρόποι,κλήρωση,δωρεά,δανεισμός,ανακούφιση παθόντων(δίνοντας το ποδήλατο σε καποιον που έπεσε θύμα κλοπής).
Κινήσεις στο εξωτερικό γνωρίζω ότι υπάρχει το BIKES NOT BOMBS που μόνο στην ιστοσελίδα τους αν μπείς παίρνεις τα πάνω σου.
ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ ΜΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ,αρχίζω απο ΔΕΥΤΕΡΑ,με ακτινολόγηση,σαμπρέλλα,ελαστικό και αρχίζει να τσουλάει,συνεχίζω με αλυσίδα για να τρέχει,βάζω τα φρένα και γεια σας το πρώτο.

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
strouf
Εικόνα strouf
Απών/απούσα

... βοήθεια, έχω τη διάθεση και τις γνώσεις. Και (κατά τι λιγότερο) χρόνο. ***Strouf***

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

υποθέτω ότι σε τέτοιες προσπάθειες αξίζει και θα πρέπει να "προωθήσουμε" όοοοοολα εκείνα τα άχρηστα / παλιά / ξεχασμένα ανταλλακτικά ποδηλάτου που έχουμε παρατημένα εδώ και καιρό σε κάποια αποθήκη.

Strouf ελπίζω στο επόμενο CMR να σε δω και να τα πούμε από κοντά... Ξέρω ότι πιάνουν τα χέρια σου, με το παραπάνω.

Πέτρος

rainer
Απών/απούσα

Καλησπέρα και καλή χρονιά.
Εχω ενα παλιό ποδήλατο που δεν χρησιμοποιω εδω και αρκετο καιρο και δεν ξερω τι να το κανω.Αν μπορεις να το στρώσεις λίγο και να το δώσουμε κάπου ευχαρίστως το δίνω.
Ειναι ενα mountain αγορασμενο πολυ φτηνά αλλά τη δουλειά του την κάνει.
Φιλικά

strouf
Εικόνα strouf
Απών/απούσα

λίγο να δω το μύνημά σου... Αν τελικά δεν έχεις κάνει τίποτε με το ποδήλατο, μπορώ να το "μαζέψω" . Στείλε μου μείλ strouf@hotmail.com  για να συνεννοηθούμε     ______  ***Strouf***

airpeace79
Εικόνα airpeace79
Απών/απούσα

....αυτό ήταν πάει.Βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να σας πληροφορήσω ότι πλέον είμαι κάτοχος 11 ανακατασκευασμένων-αναπαλαιωμένων,επισκευασμένων ποδηλάτων χώρια τα 3 τα δικά μου.Τώρα εσείς μην χαίρεστε και πολύ,γιατί αυτά τα κρατάω για την πάρτυ μου.Και εξηγούμε,ενά χρόνο έχω φάει να ασχολούμε με τα ποδήλατα που βρήκα πεταμένα στον δρόμο, σε χαράδρες,σε αποθήκες πλέον τα νοιώθω δικά μου δεν μου κάνει καρδιά να τα αποχωριστώ.Βγάλε-βάλε ζάντες,ακτίνες σέλες ανακλαστικά αλυσίδες,φρένα λάστιχα,πεντάλ,τιμόνια,κουδουνάκια γενικά έχουν γίνει τόσες αλλαξοκολιές εξαρτημάτων μεταξύ των ποδηλάτων που δεν μπορώ να πω ποιό είναι ποιού.Μαγεία,αυτό που πέρασα ένα χρόνο ήταν απολαυση.
Θα το συνεχίσω και του χρόνου με μειωμένους ρυθμούς,γιατί θέλω να αρχίσω να ασχολούμε πάλι με τα κοινά πιο ενεργά και να αποτραβηχτώ απο το εργαστήρι μου.Δεν βάζω το χέρι μου στην φωτιά αλλά τα επόμενα ελπίζω να μην προλάβω να συνδεθώ μαζί τους συναισθηματικά και να αρχίσουν να κυκλοφορούν στους δρόμους με νέους ιδιοκτήτες.
Δεν τελείωσα επιγραμματικά έκανα μία αναφορά γιατί τώρα πήρα την απόφαση και είμαι στα χάι μου,θα επανέλθω,με περισσότερα στοιχεία στο μέλλόν.ΟΧΙ ΔΕΝ ΤΑ ΕΙΧΑ ΠΑΡΑΤΗΣΕΙ,ΑΠΛΑ ΗΜΟΥΝΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ.

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

Ωραία όλα αυτά, αλλά άρρωστοι άνθρωποι είμαστε, κολλημένοι με το χόμπυ / πάθος μας.
Βάλε καμιά περιγραφή, φωτό (πριν και μετά) ίσως και ιστορικά στοιχεία για τα καμάρια σου (κάποιοι τα ονομάζουν "στάβλο", εγώ τα λέω "στόλο"...), που τα βρήκες, σε τι κατάσταση ήταν, τι χρειάστηκε για να αναστηθούν, ποιο είναι το "αγαπημένο σου", ποιό θεωρείς ως πιο μάχημο κλπ

Mercian
Εικόνα Mercian
Απών/απούσα

(Έχω κάνει το ίδιο περίπου post στο cyclist.gr)

Πάνω που ήμουν έτοιμος να δημιουργήσω ένα παρόμοιο θέμα από μία αφορμή που μου δώθηκε προχθές, έπεσα πάνω σε αυτό γι αυτό και το επαναφέρω στο προσκήνιο.

Τελειώνοντας την καθιερωμένη ημερήσια βόλτα μου πέφτω πάνω σε έναν παλιατζή. Ανάμεσα στα υπόλοιπα παλιοσίδερα, βρισκόταν ένα παλιό (δεκαετίας '80 υπολογίζω) γυναικείο ποδήλατο. Με το καλάθι του, το φως του, τα φτερά του. Και σαν λάτρης του vintage έσπευσα να τον προλάβω αλλά φευ. Κρίμα τέτοια ποδήλατα να λιώνουν σε καταυλισμούς.

Τέλοσπάντων , θα μιλήσω για εμένα. Αν έχετε ποδήλατα (οτιδήποτε) για πέταμα στην Κοζάνη ή τριγύρω περιοχές, αφήστε μου ένα μήνυμα. Κάπου μπορεί να χρησιμεύσουν.

Μπορείτε να στείλετε μήνυμα και στο ip314e[at]yahoo[dot]gr. Θα χαρώ να έρθω να "καθαρίσω" την αυλή σας , που λένε και οι παλιατζήδες. ...Όλα τα παλιά ποδήλατα μαζεύω... ;)

marlene
Εικόνα marlene
Απών/απούσα

και θα ήθελα να μου πείτε την γνώμη σας για το τι θα μπορούσα να κάνω για αυτο'το θέμα.
Εδώ στην γειτονιά που μένω είναι εδώ και μήνες ένα mountain κλειδωμένο με μία αλυσίδα σε μία κολώνα stop. Δεν το έχει πειράξει κανείς γιατί το ποδήλατο είναι σε κατάσταση αποσύνθεσης, αλλά πάντως έχει ρόδες και αλυσίδα κτλ.
Δεν το μετακινεί κανείς και δεν το έχει βγάλει κανείς από εκεί. Σκέφτηκα να πάω να το πάρω με έναν κόφτη μήπως και το φτιάχναμε αλλά από την άλλη δεν ξέρω αν αυτό θα ήταν σωστό. Πιστεύω όμως ότι αργά ή γρήγορα θα το πάρει από εκεί ο δήμος και θα καταλήξει στα σκουπίδια.
Τι προτείνεται να κάνω; Να κόψω την αλυσίδα και να δοκιμάσουμε να το φτιάξουμε ή να το αφήσω εκεί μήπως είναι κάποιου που μετά από κανένα εξάμηνο θα το αναζητήσει;
Βασικά δεν θέλω να πάρω το ποδήλατο κανενός αλλά από την άλλη αν κάποιος το έχει παρατήσει, και αφού υπάρχει τόση ζήτηση για ποδήλατα κρίμα θα είναι να πάει χαμένο.

airpeace79
Εικόνα airpeace79
Απών/απούσα

....πως θα ήταν σωστό αυτό.Σε αυτό το δίλημμα έχω βρεθεί αρκετές φορές το 2008,περίπου 4,και απλά δεν το έκανα.Λόγοι υπάρχουν πολλοί,συναισθηματικά μπορείς να δεθεις με ένα ποδήλατο ακόμα και αν δεν το χρησιμοποιείς,ακόμα μπορεί να θυμίζει κάποιο χαμένο πρόσωπο ή κάποιον που είναι στην ξενιτιά.
Φωτογραφίες δεν βάζω γιατί τα θεωρώ τόσο όμορφα πια,που πιστεύω πως αν κατά τύχη τα δει ο προηγούμενος ιδιοκτήτης θα τα ζητήσει πίσω,σκέψου πως δεν τα αφήνω κλειδωμένα κάτω ή όταν το κάνω φοβάμαι πως όταν θα πάω να το πάρω για καμιά βόλτα ή δουλειά θα βρώ τον προηγούμενο ιδιοκτήτη,ο οποίος θα το ζητάει,ευγενικά, να το πάρει πίσω.
Μάλλον ως ΑΣΥΛΟ θα μπορούσα να χαρακτηρίσω αυτό που διαδραματίζεται στα δύο μπαλκόνια του σπιτιού τον τελευταίο χρόνο,και τα ποδήλατα ως ψυχασθενείς.
Μεσός όρος χρημάτων που ξόδευα για τα ποδήλατα τον μήνα ήταν ένα μεροκάμματο,δλδ γύρω στα 30-35ευρώ.

marlene
Εικόνα marlene
Απών/απούσα

Να το αφήσω ή να το πάρω από εκεί; Δεν θα με ενδιέφερε εμένα προσωπικά, σκέφτομαι όμως ότι κρίμα να είναι πεταμένο σαν σκουπίδι αν στην τελική μπορεί να φτιαχτεί και να διατεθεί για κάποιον που δεν έχει ποδήλατο. Εκείνο που σκέφτομαι είναι ότι αν μείνει και άλλο καιρό πάνω στην κολώνα προφανώς θα το μαζέψει ο δήμος και θα καταλήξει στα σκουπίδια.

Anasterix
Απών/απούσα

Δεν έχω ποδήλατο αλλά έχω όρεξη και πιάνουν τα χέρια μου. Το δικό μου έπεσε θύμα κλοπής.
Το σημαντικότερο όμως είναι ότι έχω αποθήκη στο Μοσχάτο στην οποία αποθηκεύω ξύλα εργαλεία κλπ. Αν θες ψήσου να φτιάξουμε ένα εργαστήριο να αναστήσουμε ότι μπορούμε, να αδιάσεις το μπαλκόνι σου, να οδηγήσουμε και τίποτα παλιό να δούμε πως είναι!!!!

marlene
Εικόνα marlene
Απών/απούσα

http://www.frankencycle.com/past.htm

Και θέλω να μου πείτε τι κοινό έχουν όλοι αυτοί που έχουν αναπαλαιώσει τα ποδήλατα τους στην σελίδα που βλέπετε.. ( άμα το βρείτε... :P )

Royaloak
Απών/απούσα

Πολύ δυναμικά κορίτσια!!!

velocko
Εικόνα velocko
Απών/απούσα

μου αρεσει το συγκεκριμμένο καλυτερα.Δύο είναι καλύτερα απο ένα.

Nefeli
Απών/απούσα

marlene wrote:
http://www.frankencycle.com/past.htm

Και θέλω να μου πείτε τι κοινό έχουν όλοι αυτοί που έχουν αναπαλαιώσει τα ποδήλατα τους στην σελίδα που βλέπετε.. ( άμα το βρείτε... :P )

Είναι όλα κούρσες!!! Ή μήπως ενοείς τα χρώματα σε τιμόνι και αλυσίδα ;

einzel
Απών/απούσα

Fixed Gear?????

macgayver
Απών/απούσα

ΕΡΓΑΛΕΙΑ
ΓΝΩΣΕΙΣ
ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΝΤΑΛΑΚΤΙΚΑ
ΜΕΡΑΚΙ
ΚΑΙ ΧΩΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ
ΘΕΩΡΩ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑ ΘΑ ΧΑΡΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΝΑΓΚΗ.

macgayver
Απών/απούσα

ΜΑΛΛΟΝ ΞΕΧΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΘΕΜΑ.
ΔΗΛΑΔΗ...ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ!
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!!

Shaft
Απών/απούσα

Δεν έχω άλλο χώρο και ήρθε και ο καιρός για εφορεία, αλλιώς....
Μην αφήσετε το thread να ψοφήσει. Είναι κρίμα.

Nefeli
Απών/απούσα

macgayver wrote:
ΕΡΓΑΛΕΙΑ
ΓΝΩΣΕΙΣ
ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΝΤΑΛΑΚΤΙΚΑ
ΜΕΡΑΚΙ
ΚΑΙ ΧΩΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ
ΘΕΩΡΩ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑ ΘΑ ΧΑΡΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΝΑΓΚΗ.

αλλά με τι κριτήρια πείθεται κανείς οτι κάποιος το έχει περισσότερη ανάγκη από κάποιον άλλον; Αλλωστε εκείνοι που τους εκλάπει το ποδήλατο δεν είναι πάντα και τόσο λίγο συνένοχοι της κλοπής!! Αμα τα δένουν με συρματόσκοινο τρίχινο ή ακόμα κι αν τα δένουν με συρματόσκοινο οταν σκιζόμαστε όλοι να τους λέμε για πέταλο.....

macgayver
Απών/απούσα

ΘΑ ΔΙΕΘΕΤΑ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΧΡΟΝΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΑΠΟΜΕΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΩ ΕΝΑ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΠΟΥ ΘΕΩΡΩ ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΟ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ .ΑΛΛΑ ΚΑΘΟΛΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΩ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΘΕΩΡΩ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΚΡΙΤΕΟ
ΚΑΤΑΚΡΥΤΕΟ
ΚΑΤΑΚΡΗΤΑΙΟ
ΚΑΤΑΚΡΙΤΑΙΟ
ΤΕΛΟΣΠΑΝΤΩΝ.. ΟΠΩΣ ΓΡΑΦΕΤΑΙ

macgayver
Απών/απούσα

ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΥΣ ΠΟΥ ΤΑ ΔΕΝΟΥΝ ΜΕ ΠΕΤΟΝΙΑ ΑΛΛΑ ΣΕ ΦΤΩΧΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣΤΕΓΟΥΣ.ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΝΤΟΥ
ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΘΑ ΒΡΟΥΝ ΤΗΝ ΑΚΡΗ..

Nefeli
Απών/απούσα

macgayver wrote:
ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΥΣ ΠΟΥ ΤΑ ΔΕΝΟΥΝ ΜΕ ΠΕΤΟΝΙΑ ΑΛΛΑ ΣΕ ΦΤΩΧΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣΤΕΓΟΥΣ.ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΝΤΟΥ
ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΘΑ ΒΡΟΥΝ ΤΗΝ ΑΚΡΗ..

Υπάρχουν άπειρες οικογένειες και μάλιστα με αρκετά παιδάκια κιόλας που θα κάνανε γονείς και παιδιά κρά για να βολευτούνε με ένα ποδηλατάκι!!!

macgayver
Απών/απούσα

ΝΑΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΙΠΕΣ ΠΩΣ ΓΡΑΦΕΤΑΙ?

contact