ΔΤ- ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ - 2η ΔΙΕΘΝΗΣ ΓΥΜΝΗ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΑ

1 καταχώριση / 0 νέα/ο
exomail2003
Εικόνα exomail2003
Απών/απούσα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΨΗΦΙΣΕ “ΠΟΔΗΛΑΤΑ ΠΑΝΤΟΥ”

WNBR_2009_web

Την ΠΕΜΠΤΗ 4 ΙΟΥΝΙΟΥ και ώρα 20.00, βάλαμε ένα STOP στην “άσεμνη” έκθεση των ανθρώπων και του πλανήτη στα αυτοκίνητα και στη ρύπανση που δημιουργούν.

Πάνω από 350 άνθρωποι “ΒΓΗΚΑMΕ ΑΠΟ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΜΑΣ” με ποδήλατα, rollers, skate boards, ποδηλατάμαξες και αναπηρικά αμαξίδια και στείλαμε το δικό μας μήνυμα ενόψει των εκλογών και της Παγκόσμιας Ημέρας για το Περιβάλλον, το οποίο είναι : «ΠΟΔΗΛΑΤΑ ΠΑΝΤΟΥ».

Αντιμετωπίσαμε την κίνηση των αυτοκινήτων με τα γυμνά μας κορμιά σαν τον καλύτερο τρόπο για να υπερασπιστούμε την αξιοπρέπεια μας, εκθέτοντας την τρωτότητα που αντιμετωπίζεται από τους ποδηλάτες και τους πεζούς στους δρόμους μας καθώς και τις αρνητικές συνέπειες που όλοι αντιμετωπίζουμε εξαιτίας της εξάρτησης από το πετρέλαιο και των άλλων μορφών μη ανανεώσιμης ενέργειας.

Στις 17.00 ξεκίνησε η συγκέντρωση και η προετοιμασία στο Ξενοδοχείο “ΒΕΡΓΙΝΑ”, όπου εκατοντάδες ποδηλάτες κατέφθασαν στο χώρο και με ενθουσιασμό άρχισαν να στολίζουν τα ποδήλατα και τα σώματα τους. Κορδέλες, μπαλόνια, σφυρίχτρες, καραμούζες, μάσκες κλπ επιστρατεύτηκαν για να δημιουργηθεί μια πολύχρωμη παρουσία με φαντασία. Μια ομάδα έξι καλλιτεχνών body-painters ξεκίνησε να βάφει τα σώματα είτε με ολόσωμα σχέδια , είτε με μερικές πινελιές ή συνθήματα.

Λίγο μετά τις 20.00 ξεκίνησε η ποδηλατοδρομία από την οδό Μοναστηρίου κατευθυνόμενη προς την Πλατεία Δημοκρατίας. Μπροστά άνθρωποι με αναπηρία από την ομάδα η ΑΛΛΗ ΟΨΗ (http://www.alli-opsi.gr) με αναπηρικά αμαξίδια συνοδευόμενα από 4 ποδηλατάμαξες. Ο ήχος από κουδούνια ποδηλάτων και συνθήματα όπως «ΚΑΙ Α ΚΑΙ ΟΥ ΠΟΔΗΛΑΤΑ ΠΑΝΤΟΥ», «ΚΑΘΑΡΟ ΟΞΥΓΟΝΟ, ΠΟΔΗΛΑΤΑ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ» κυριάρχησαν στον ουρανό της Θεσσαλονίκης. Στην οδό ΕΓΝΑΤΙΑ η ποδηλατοδρομία ήρθε πραγματικά αντιμέτωπη με την κίνηση των αυτοκινήτων μπροστά στα εκπληκτικά μάτια των οδηγών αυτοκινήτων.

Η ποδηλατοδρομία συνεχίστηκε μέσω της πλατείας Σιντριβανιού, στην οδό Εθνικής Αμύνης και Αλεξ. Σβώλου, ενώ όταν έφτασε στην πλατεία Αγ. Σόφιας, οι ποδηλάτες την περικύκλωσαν συμβολικά, ενώ μια ποδηλάτισσα με ολόσωμο body-painting έδωσε με μια εκπληκτική χορογραφία το καλλιτεχνικό στίγμα της ειρηνικής διαμαρτυρίας μας.

Η πορεία συνεχίστηκε στις οδούς Ερμού – Ι. Δραγούμη - Λεωφ. Νίκης όπου εκατοντάδες πολίτες χειροκροτούσαν ενθουσιασμένοι και αποθανάτιζαν την πορεία με φωτογραφίες. Στον Λευκό Πύργο οι ποδηλάτες σήκωναν συμβολικά τα ποδήλατα τους με τα χέρια, ενώ χόρευαν υπό τους ρυθμούς της Ομάδας Αφρικάνικων Κρουστών DJEMBE του Αριστείδη Παπανικολάου. Η συνέχεια στην ΧΑΝΘ και την οδό ΤΣΙΜΙΣΚΗ, ενώ στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ έγινε και η τελευταία στάση όπου μοιράστηκαν ενημερωτικά φυλλάδια για να ενημερωθεί ο κόσμος για τους στόχους της πρωτοποριακής για τα Ελληνικά δεδομένα διαμαρτυρίας.

Μετά το τέλος της ποδηλατοδρομίας, στήθηκε ένα υπαίθριο πάρτι δρόμου στην οδό Συγγρού με Βηλαρά, όπου κατακλείστηκε από εκατοντάδες ποδήλατα και αποκλείστηκε από τα αυτοκίνητα συμβολικά, ώστε να αναδείξουμε την άμεση ανάγκη να μετατρέψουμε δρόμους ήπιας κυκλοφορίας σε πεζόδρομους.

Η 2η αυτή διοργάνωση με την σοβαρότητα και την συνέπεια της 1ης, με το Ντοκιμαντέρ που κέρδισε το ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΟΙΝΟΥ στο 11ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ τον Μάρτιο του 2009 και τις προβολές σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, με την διοργάνωση του ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ στις 17 ΜΑΙΟΥ στους ΚΗΠΟΥΣ του ΠΑΣΑ, καθώς και το ΠΑΡΤΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ στο ΜΠΑΡ ΠΑΠΑΡΟΥΝΑ, και με την ενημέρωση της ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑΣ για τους στόχους και την ΔΙΕΘΝΗ της διάσταση, αντιμετωπίστηκε σοβαρά από την αστυνομία και την εισαγγελία. Έτσι αποφεύχθηκαν γεγονότα όπως η ατυχή σύλληψη ποδηλάτη στην 1η ΔΙΕΘΝΗ ΓΥΜΝΗ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΑ στις 27 Ιουνίου 2008.

Η αστυνομία με την διακριτική παρακολούθηση, έδωσε το πράσινο φώς στην ελεύθερη έκφραση, το συνταγματικό μας δικαίωμα στην διαμαρτυρία και την διεκδίκηση δικαιωμάτων χωρίς περιορισμούς στον τρόπο εμφάνισης, απενεχοποιώντας το φυσικό γυμνό σώμα και επιτρέποντας σε μερικούς που τόλμησαν παραπάνω να συμμετάσχουν και όλο-γυμνοι συμβολικά ώστε να δείξουν ότι “ΑΣΕΜΝΟ” δεν είναι το φυσικό γυμνό σώμα μας, άλλα η ρύπανση που προκαλείται από τα αυτοκίνητα και είναι υπεύθυνη για 2.000 προώρους θανάτους στην Ελλάδα.

Η Θεσσαλονίκη 1η πόλη σε μικροσωματίδια στην ΕΥΡΩΠΗ εκπέμπει SOS και ζητά ΑΜΕΣΗ ΛΥΣΗ! Εμείς την βρήκαμε απευθύνουμε έκκληση από την πολιτεία να πάρει άμεσα μέτρα για τον περιορισμό της χρήσης του Ι.Χ στο και την προώθηση του ποδηλάτου ως ΜΕΣΟ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ. Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ λίγο πριν τις ΕΥΡΟΕΚΛΟΓΕΣ 2009 ΨΗΦΙΖΕΙ ΠΟΔΗΛΑΤΟ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ

ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΔΟΥΛΕΨΑΝ για την διοργάνωση της ποδηλατοδρομίας, όσους μοίρασαν έστω ένα φυλλάδιο ή κόλλησαν μια αφίσα. ΟΛΟ τον κόσμο που μας εμπιστεύτηκε και συμμετείχε. Η ποδηλατοδρομία αυτή είναι μια ιδιωτική πρωτοβουλία απλών καθημερινών ανθρώπων της πόλης μας που κυριολεκτικά έχουν βγει από τα ρούχα τους με την κατάσταση στην πόλη.

Όλους τους καλλιτέχνες που χωρίς σταματημό ζωγράφισαν τα σώματα μας!

τα ΠΑΙΔΙΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ http://www.kidsinaction.gr για την καθοριστική τους βοήθεια στην οργάνωση, την ΑΛΛΗ ΟΨΗ http://www.alli-opsi.gr και την ομάδα SFINA http://sfina.org για την συμμετοχή τους, το ΔΙΚΤΥΟ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ http://thesskinisis.wordpress.com και την “ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΣΗΜΕΡΑ” για την υποστήριξη.

την Ομάδα Αφρικάνικων Κρουστών DJEMBE του Αριστείδη Παπανικολάου (6981-874219).

την ΑΛΟΥΜΙΛ για την ευγενική τους προσφορά να ΔΩΡΙΣΟΥΝ δυο (2) ποδήλατα την ημέρα της ποδηλατοδρομίας και άλλα είκοσι (20) στην συνέχεια για ανθρώπους που ήθελαν να συμμετάσχουν στην Διεθνή Γυμνή Ποδηλατοδρομία αλλά δεν είχαν στην διάθεση τους ποδήλατο.

την ΠΟΔΗΛΑΤΟΥΠΟΛΗ για την διάθεση δυο (2) ποδηλάτων για την χρήση τους στην ποδηλατοδρομία.

Επιπλέον ευχαριστούμε την Τροχαία Θεσσαλονίκης για την άψογη συνεργασία και την καθοριστική της επέμβαση για την ρύθμιση της κυκλοφορίας.

ΡΑΝΤΕΒΟΥ τον ΙΟΥΝΙΟ του 2010 στη Θεσσαλονίκη ή φέτος σε πόλεις στο εξωτερικό http://www.worldnakedbikeride.org

Μέχρι τότε μπορείτε να μας βρείτε στις δράσεις της SFINA http://sfina.org και

13 & 14 IOYNIOY 2009 στο πάρκο του Ξαρχάκου στο

4ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ των ΠΑΙΔΙΩΝ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ http://www.kidsinaction.gr

«Ευχαριστούμε Που Ενοχλείτε»

γιατί τα πάρκα της πόλης είναι πολύ λίγα για να μένουν σιωπηλά…

Τι είναι το WORLD NAKED BIKE RIDE (WNBR) – Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία ;

Το World Naked Bike Ride είναι ένα διεθνές κίνημα που ξεκίνησε από το Βανκούβερ του Καναδά και διοργανώνει σε ετήσια βάση Γυμνές Ποδηλατοδρομίες για την προώθηση του ΠΟΔΗΛΑΤΟΥ και την ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ. To 2008 διοργανώθηκαν σε 73 πόλεις σε όλο τον κόσμο. Στη Θεσσαλονίκη στις 27 Ιουνίου 2008, διοργανώθηκε για πρώτη φορά στην ΕΛΛΑΔΑ.

Γιατί ΠΟΔΗΛΑΤΟ;

* ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Γιατί συμβάλλουμε στην προστασία του περιβάλλοντος.

* ΥΓΕΙΑ

Γιατί ασκούμαστε καταπολεμώντας την καθιστική ζωή, που ευθύνεται για τα ολοένα αυξανόμενα προβλήματα υγείας και την τάση παχυσαρκίας του σύγχρονου Έλληνα.

* ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ

Γιατί έχουμε βαρεθεί το καυσαέριο, τις κόρνες, τα νεύρα και τον χαμένο χρόνο σε ατελείωτες ουρές αυτοκινήτων και στο κυνήγι αναζήτησης στάθμευσης.

* ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γιατί κάνουμε καλό στην τσέπη μας και απεξαρτόμαστε από την αλόγιστη χρήση του πετρελαίου.

* ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ

Γιατί όταν πήγαμε στο Άμστερνταμ, στο Βερολίνο, στο Παρίσι, στη Στοκχόλμη, στο Στρασβούργο μας άρεσαν τα απελευθερωμένα πεζοδρόμια, οι πλατείες και οι ποδηλατόδρομοι, και αναρωτηθήκαμε γιατί να μην κυκλοφορούμε έτσι και στην Ελλάδα.

Τι ΘΕΛΟΥΜΕ;

* Κατασκευή δικτύου ποδηλατοδρόμων.
* Ευνοϊκές ρυθμίσεις στον Κ.Ο.Κ για την διευκόλυνση κυκλοφορίας του ποδηλάτου.
* Δημιουργία σταθμών ενοικίασης ποδηλάτων σε όλη την πόλη.
* Δημιουργία ειδικών σημείων στάθμευσης ποδηλάτων.
* Μεταφορά ποδηλάτων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και στο υπό κατασκευή ΜΕΤΡΟ με ειδικό βαγόνι.
* Εκπαιδευτικά προγράμματα για τη διάδοση της χρήσης ποδηλάτου.
* Οικονομικά κίνητρα για τη χρήση ποδηλάτου.

Γιατί ΓΥΜΝΟΙ;

· Γιατί έχει αντιστραφεί η έννοια της αξιοπρέπειας και πλέον θεωρούμε το γυμνό σώμα αναξιοπρεπές και τον οδηγό του αυτοκινήτου αξιοπρεπή.

· Γιατί το σώμα μας είναι ό, τι πιο φυσικό έχουμε και είναι σίγουρα πιο όμορφο από τις εξατμίσεις των αυτοκινήτων μας.

· Γιατί θέλουμε να αφυπνίσουμε τόσο τους πολίτες για τη χρήση του ποδηλάτου ως Μέσο Μεταφοράς, όσο και την πολιτεία για την δημιουργία έργων υποδομής.

Μόνο ΓΥΜΝΟΙ;

Ελάτε όσο γυμνοί τολμάτε, όπως σας γέννησε η μητέρα φύση, με body-painting ή φυσική διακόσμηση και αν είστε ντροπαλοί μια μάσκα ή το ελάχιστο μαγιό είναι ευπρόσδεκτα. Eπειδή κανείς δεν είναι τέλειος, το τέλειο σώμα δεν είναι υποχρεωτικό.

Επίσημη σελίδα

http://www.worldnakedbikeride.gr

FACEBOOK Page “WORLD NAKED BIKE RIDE @ GREECE”

http://www.facebook.com/pages/WORLD-NAKED-BIKE-RIDE-GREECE/27422816577

FACEBOOK Event 2ης ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΓΥΜΝΗΣ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΑΣ

http://www.facebook.com/event.php?eid=109825326153

Trailer Ντοκιμαντέρ “ΒΓΗΚΑΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΜΑΣ” στο http://vimeo.com/channels/wnbrgreece

ή http://www.facebook.com/video/video.php?v=72288194011

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ στο info@worldnakedbikeride.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ Κωνσταντίνος Τερζόπουλος +30.6944.152676

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι