Επιστολή ΣΤΑΣΥ 27-1-2012

3 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
podilat-iss-es
Εικόνα podilat-iss-es
Απών/απούσα

Προς: κ. Κωνσταντίνο Βασιλειάδη
ΣΤΑΣΥ Α.Ε.
Αθηνάς 67, Αθήνα 10552

Από: Ποδηλάτ-ισσ-ες

25-1-2012

Θέμα: Συνδυασμένη μετακίνηση με μέσα σταθερής τροχιάς και ποδήλατο

Κύριε Βασιλειάδη,

Οι Ποδηλάτ-ισσ-ες εκφράζουμε την ικανοποίησή μας για το άνοιγμα του ωραρίου για την μεταφορά των ποδηλάτων στο Μετρό και για την διάθεση ποδηλάτων από το Τραμ κατά την Εβδομάδα Ευρωπαϊκής Κινητικότητας. Πιστεύουμε ότι έχει συγκεντρωθεί αρκετή θετική εμπειρία ώστε:
• Να οριστικοποιηθεί και μονιμοποιηθεί η είσοδος των ποδηλάτων στο Μετρό αντί για το σημερινό διαιωνιζόμενο πιλοτικό καθεστώς. Σημειώνουμε ότι η είσοδος των ποδηλάτων στους συρμούς στον πρώην ΗΣΑΠ επιτρεπόταν, κανονικά εκτός της περιόδου των Ολυμπιακών Αγώνων, ενώ στα Τραμ επιτρεπόταν από την έναρξη λειτουργίας τους.
• Προτείνουμε να υπάρχει σήμανση του συρμού στον οποίο θα μεταφέρονται τα ποδήλατα, όπως στους συρμούς της γραμμής 1 (τέως ΗΣΑΠ).
• Επίσης προτείνουμε η μεταφορά των ποδηλάτων με τον ανελκυστήρα να επιτρέπεται, γιατί είναι η πιο ασφαλής και διευκολύνονται στην μεταφορά ποδηλάτες μεγάλης ηλικίας. Φυσικά με σχετικό αυτοκόλλητο στην πόρτα του ανελκυστήρα θα υποδεικνύεται ότι ο ποδηλάτης παραχωρεί την προτεραιότητα στους επιβάτες
• Την αναβάθμιση των κατασκευών για το παρκάρισμα ποδηλάτων στους σταθμούς του Μετρό. Καινούργιοι ποδηλάτες αποθαρρύνονται από τη χρήση ποδηλάτου όταν χάνουν το πρώτο τους ποδήλατό τους λόγω κλοπής. Έμπειροι ποδηλάτες διστάζουν να χρησιμοποιήσουν τη συνδυασμένη μετακίνηση γιατί γνωρίζουν τον κίνδυνο κλοπής. Γι' αυτό είναι σημαντικό να αυξηθεί η ασφάλεια στο παρκάρισμα ποδηλάτων με δέστρες που επιτρέπουν το καλύτερο κλείδωμα και σε κεντρικά, καλά φωτισμένα, σημεία που κάνουν τις κλοπές πιο δύσκολες.

Θεωρούμε ότι τα παραπάνω θα συμβάλλουν στην εφαρμογή της συνδυασμένης μετακίνησης, δηλαδή τον συνδυασμό του περπατήματος, του ποδηλάτου και των ΜΜΜ.
Η συλλογικότητα Ποδηλάτι-ισσ-ες προσπαθεί να προωθήσει τη χρήση του ποδηλάτου στην πόλη μας μέσω διεκδικήσεων και επεξεργασία θέσεων και προτάσεων. Διευκολύνουμε την επικοινωνία μεταξύ ποδηλατών με την ιστοσελίδα μας, podilates.gr, συγκεντρώνουμε πληροφορίες για τη χρήση του ποδηλάτου, διοργανώνουμε εκδηλώσεις, όπως η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία, συμμετέχουμε στον Εθνικό Συμβούλιο Οδικής Ασφάλειας, και επικοινωνούμε με κρατικούς φορείς για την προώθηση των θεμάτων του ποδηλάτου.
Ελπίζουμε σε μια καλή συνεργασία με τον οργανισμό Σταθερών Συγκοινωνιών και είμαστε έτοιμοι να συναντηθούμε μαζί σας για να συζητήσουμε τα παραπάνω.

Με εκτίμηση,
Ποδηλάτ-ισσ-ες
Επταχάλκου 3, Θησείο
Αθήνα 11851
www.podilates.gr
podilates@yahoo.gr

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
Filopodaros
Εικόνα Filopodaros
Απών/απούσα

Η παραπάνω επιστολή ταχυδρομήθηκε στις 17-1-2012 με απλό ταχυδρομείο.
Στο τέλος της επιστολής δηλώθηκαν και 2 ονόματα/τηλέφωνα επικοινωνίας.
Η σύνταξη της επιστολής ξεκίνησε το τέλος Αυγούστου 2011 και τέθηκε σε (ομολογουμένως αργή) διαβούλευση σε συνελεύσεις των Ποδηλατ-ισσ-ών και με email.

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

ΜΠΡΑΒΟ για την κίνηση.
Κάτι τέτοια είναι που ξεχωρίζουν τούτο δω το φόρουμ από άλλα παρόμοια ποδηλατικά fora.

Συνεχίστε έτσι δυνατά.
.
.
.
[ε,ρε όσο θυμάμαι 5-6 χρόνια πριν..... ούτε στα όνειρά μας.... ]

contact