Συμμετοχή των Ποδηλατ-ισσ-ών στο 5ο Athens Bike Festival 19-21/9

10 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
podilat-iss-es
Εικόνα podilat-iss-es
Απών/απούσα

Μετά από πρόσκληση από τους διοργανωτές του 5ου Athens Bike Festival σχεδιάζουμε δυο δράσεις το τριήμερο αυτό.
Η πρώτη είναι το στήσιμο περιπτέρου για ενημέρωση του κόσμου σχετικά με τις δράσεις και τις διεκδικήσεις μας, όπως είχε γίνει με μεγάλη επιτυχία και πέρυσι. Ζητούμενο για φέτος είναι, πέρα από τις "κεντρικά" οργανωμένες δράσεις, να παρουσιαστούν και αυτές που προέρχονται μέσα από το φόρουμ, όπως οι αιμοδοσίες, τα τεχνικά σεμινάρια κλπ. Για το περίπτερο, εκτός από το στήσιμο, θα χρειαστεί να εξασφαλιστεί και μια ικανή παρουσία ατόμων που να επικοινωνούν με τον κόσμο, τουλάχιστον κατά τις απογευματινές ώρες.

Η δεύτερη έχει να κάνει με τη χρήση της αίθουσας εκδηλώσεων για δυο παρουσιάσεις/συζητήσεις. Το ένα θέμα είναι η παρουσίαση του νέου Ρυθμιστικού Σχεδίου της Αθήνας και το δίκτυο ποδηλατόδρομων που περιλαμβάνει. Για το σκοπό αυτό βρισκόμαστε σε επικοινωνία με την ομάδα Βιώσιμης Κινητικότητας του ΕΜΠ. Το άλλο είναι μια παρουσίαση των, πολλών πλέον, ποδηλατικών ομάδων που δραστηριοποιούνται στην Αθήνα. Μια τέτοια συνεύρεση θεωρούμε ότι είναι σημαντική τόσο για την ενημέρωση του κόσμου για τις δράσεις των ομάδων όσο και για μια συζήτηση για το μέλλον των ποδηλατικών διεκδικήσεων.
Οι παραπάνω δράσεις δεν έχουν αποφασιστεί ακόμη καθώς περιμένουμε την ανταπόκριση τόσο των μελών του φόρουμ όσο και των άλλων ποδηλατικών ομάδων, στις οποίες έχουμε ήδη απευθυνθεί. Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν στην επόμενη έκτακτη συνέλευση στις 9/9 στις 7:30 στους ΦτΠ ανάλογα με την ανταπόκριση του κόσμου.

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
scarpedico
Εικόνα scarpedico
Απών/απούσα

και για την "συνάντηση" την τρίτη (το συνέλευση μου βγάζει επισημότητα χωρίς λόγο )και για την έκθεση εχω να πώ πως προσωπικά δεν με δάγκωσε κανένας οταν έτυχε και περάσα.

Μην ντρέπεστε , περάστε ρωτήστε δείτε και αποφασίστε αν θα βοηθήσετε έστω με την παρουσία σας .Αν όχι δεν πειράζει , κανένας δεν θα υποχρεώσει κανέναν να κάνει κάτι που δεν θέλει.

Χρειάζονται άτομα που θέλουν και ζητούν το κάτι παραπάνω απο την ποδηλατική κοινότητα και θέλουν να εξελίξουν την καθημερινότητα τους σαν άνθρωποι .
Χρειάζονται ιδέες και λίγο χρόνο που μερικοί μπορούμε να ξεκλέψουμε

η Αιμοδοσίες και τα σεμινάρια ειναι ενα σύνολο ιδεών που τις αγκάλιασαν κάποιοι και τις έκαναν πράξη ,δεν υπάρχει διοργανωτής χορηγός ή κάποιος επίσημος φορέας αλλα ποδηλάτες που έπραξαν για ποδηλάτες.

ελπίζω να προλάβω και να έρθω την τρίτη γιατι αυτή δεν ....

μπλουζάκια θα εχει στην έκθεση ?

Tasos
Απών/απούσα

έχουν μείνει από την πανελλαδική. Όσο για τα υπόλοιπα, τα πράγματα είναι απλά: θα γίνονται πράγματα μόνο στο βαθμό που υπάρχει ενδιαφέρον και συμμετοχή εκ μέρους του κόσμου. Και δε χρειάζεται κάποιος να έρθει στην... "Εθνοσυνέλευσή" μας, μπορεί να δηλώσει συμμετοχή κι από εδώ. Ελπίζω να τα πούμε στο φεστιβάλ!

aldro
Απών/απούσα

.Εαν δεν έρθει στην παρουσιαση
η ομάδα απο το Freeday podilates οι οποιοι ,
με τη συχνη παρουσια , τον όγκο και τις ποικιλες διαδρομές
συνεβαλαν μεγιστα στην εξοικείωση του κοσμου με τους ποδηλατες
δεν έχει νοημα για μενα η ημερίδα.

Wicca
Απών/απούσα

Ποδήλατα έχουμε, Ποδηλατάδικα έχουμε, Κόσμο που αγοράζει ποδήλατα έχουμε επίσης.

Αυτό που ΔΕΝ υπάρχει είναι αρκετός κόσμος που χρησιμοποιεί σε καθημερινή βάση το ποδήλατο του, ως μέσο αντικατάστασης του αυτοκινήτου του και αυτό γιατί ΔΕΝ ΥΠΆΡΧΟΥΝ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ώστε να βοηθήσουν τον κόσμο να πάψει να φοβάται, και να τολμήσει να βγει σε καθημερινή βάση στον δρόμο με το ποδήλατο.

ΔΕΝ ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΥΣ ( και το γράφω με κεφαλαία για να το διευκρινίσω) γιατί είδαμε τι ήταν αυτοί που φτιάχτηκαν όταν και όπου φτιάχτηκαν.

Μιλάω για γενικότερες υποδομές. Μία καμπάνια π.χ ώστε να προσέχουν οι οδηγοί άλλων οχημάτων στον δρόμο τους ποδηλάτες.
Μία καμπάνια ώστε οι ποδηλάτες να αποκτήσουν και αυτοί οδηγική παιδεία, ( γιατί πολύς κόσμος παίρνει το ποδήλατο και κάνει ότι του κατέβει στον δρόμο).

Χαρακτηρισμός της δεξιάς λωρίδας των δρόμων ως λωρίδας για τα αργά οχήματα. Όχι ποδηλατόδρομο.. αργά οχήματα να το ξέρει ο άλλος που την χρησιμοποιεί.. Ότι θα βρει και ποδηλάτες και αργά οχήματα μπροστά του. Να ξέρει τι να περιμένει.. να του το πουν και στην τηλεόραση.

Καλά στρωμμένους, χωρίς χαντάκια, λάκκους με τα φίδια δρόμους.

Η κύρια διεκδίκηση που θα πρέπει να κάνουμε, είναι να αρχίσει να παίρνει η Πολιτεία στα σοβαρά όσους χρησιμοποιούν ποδήλατα, και να αρχίσει να "επισημοποιεί" το θέμα της ποδηλασίας, με αντίστοιχες καμπάνιες για την ενημέρωση του ευρύτερου κοινού.

Τα υπόλοιπα περί ποδηλατόδρομων, πεζόδρομων κτλ. εμένα προσωπικά με αφήνουν αδιάφορη γιατί εκ πρώτης δεν χρειάζονται εάν υπάρχει η σωστή ενημέρωση. Άλλωστε ήδη, έτσι όπως είναι η κατάσταση, βλέπουμε ότι το ευρύτερο κοινό έχει αρχίσει να προσαρμόζεται και να υπολογίζει, περισσότερο από ότι στο παρελθόν τους ποδηλάτες στον δρόμο.

Με λίγη "διαφήμιση" θα εντυπωθεί αυτό στο συλλογικό ασυνείδητο ( τι λέω πάλι σήμερα! )και θα αρχίσει να βγαίνει και περισσότερος κόσμος στο δρόμο σε καθημερινή βάση.

scarpedico
Εικόνα scarpedico
Απών/απούσα

aldro wrote:
.Εαν δεν έρθει στην παρουσιαση
η ομάδα απο το Freeday podilates οι οποιοι ,
με τη συχνη παρουσια , τον όγκο και τις ποικιλες διαδρομές
συνεβαλαν μεγιστα στην εξοικείωση του κοσμου με τους ποδηλατες
δεν έχει νοημα για μενα η ημερίδα.

το κακό τις γενικής κατάστασης είναι οτι τρέχουν κάπου 10 άνθρωποι πχ για το εδώ φόρουμ και γενικά τις θέσεις που υποστηρίζουν

αυτοί οι άνθρωποι θες κουράστηκαν , θες βλέπουν να μεγαλώνει η κοινότητα και να ζητάει αλλα να μην βοηθάει στο να γίνουν πράγματα . Γενικά δεν υπάρχει θέλησή και άτομα να ασχοληθούν.

καλό είναι να σταματήσουμε να περιμένουμε ομάδες και να βοηθήσουμε πρώτα ατομικά οταν μας ζητείται οπως τώρα , πρώτα γιατί μπορεί να έχουμε νέες ιδέες και στη συνέχεια άτομα με περίσκια όρεξη .

δεν μιλάω εκ μέρους κανενός , την άποψη μου λέω γιατί ενώ μας δίνετε βήμα δνε το εκμεταλλευόμαστε οπως πρέπει.

φυσικά δεν είμαι μέσα στους 10 (ή πόσοι είναι ) αλλα την γνώμη μου την λέω σε περίπτωση που κάποιοι ντρέπονται ή δεν ξεκινάνε γιατί φοβούνται οτι θα συναντήσουν τίποτα δύστροπα ατομα .

τωρα οι υπάρχουσες ομάδες πρέπει να δώσουν και αυτές το παρών καθώς τελικά είναι οι "επίσημοι" εκπρόσωποι-παράδειγμα για το οτι γίνονται πράγματα σχετικά με το ποδήλατο .

aldro
Απών/απούσα

Καλησπερα.Εγω ειμαι αναμεσα σε αυτους
που συμμετεχουν συνηθως στις συνελευσεις
Ομως η συμβολη του φριντει πρεπει να αναγνωριστει και να τιμηθει.
Χτες η βολτα τους μπηκε στο χωρο της μελλοντικης βιβλιοθηκης ενω 2 φορες πηγαν στο αεροδρομια σε συμφωνια με τους αρμοδιους
Επισης εχουν γνωρισει την Αττικη σε πολλους ποδηλατες ,ενω μεσα απο τις μεγαλες βολτες εχουν κανει πολλα ατομα να δοκιμασουν τις αντοχες τους & να διευρυνουν τους οριζοντες τους.
Τελος οσο και αν ειναι κουραστικη η ερωτηση "Εσεις κανετε το φριντευ ; "στην οποια απαντουμε οχι , χαρη στη δημοσιοτητα του φριντει μας ακουσαν ατομα που μας αγνοουσαν και προχωρησαν υποδομες που καποτε θεωρουσαμε δεν θα προχωρουσαν.

lyhadj
Εικόνα lyhadj
Απών/απούσα

aldro wrote:
.Εαν δεν έρθει στην παρουσιαση
η ομάδα απο το Freeday podilates οι οποιοι ,
με τη συχνη παρουσια , τον όγκο και τις ποικιλες διαδρομές
συνεβαλαν μεγιστα στην εξοικείωση του κοσμου με τους ποδηλατες
δεν έχει νοημα για μενα η ημερίδα.

;;;;?
αν γίνει η ημερίδα όπως είχαμε πει αρχικά, τότε θα γίνει κάλεσμα προς όλες τις ομάδες που έχουν ή θέλουν κάτι να πουν και να παρουσιάσουν. Το αν μια ομάδα θέλει η δεν θέλει να παραστεί είναι δικό της θέμα και νόημα για την ημερίδα θα πρέπει να υπάρχει ακόμα κι αν μόνο μικρές, ή νεότερες ομάδες που έχουν κάνει κάποιες δραστηριότητες έρθουν να προβληθούν.

papi
Εικόνα papi
Απών/απούσα

Καλημέρα!!!
Πέρασε κιόλας ένας χρόνος απ το περσινό; Παναγία μου πως περνάει ο καιρός;;!!!

Λοιπόν, αυτά που είχα σκεφτεί από περσι και δεν τα είπα γιατι δεν είχαμε χρόνο, ηταν ένα φυλλαδιάκι/καμπάνια/ενημέρωση (κάτι τελος παντων) για την οδηγική και όχι μονο συμπεριφορά ΤΩΝ ΠΟΔΗΛΑΤΩΝ, που ανεφερε και η Wicca, μια και αυτοί έρχονται ως επι το πλείστον στην εκθεση… Και δεν το εννοω ασχημα, για τις καγκουριες κλπ, αλλα για το πως πρέπει να κινείται κανεις ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ και ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΚΛΕΙΔΩΝΟΥΜΕ…. Αυτά που φωνάζουμε εδω δηλαδη, να τα επικοινωνήσουμε και εκτος φόρουμ…. (Δε χρειαζεται να ναι κατι μεγάλο, είχα δει στο Praktiker ενα που ήταν μια σταλιά, με κάποια βασικά απ αυτά και ξαναθυμηθηκα την περσινή σκεψη, οτι θα ταν σουπερ να φτιαχναμε κατι τετοιο και μεις, αλλα πιο σωστο)…

Για τους οδηγούς των οχημάτων δεν ξέρω αν στη συγκεκριμενη εκθεση εχει νοημα να κάνουμε κάτι…. Γενικά πρεπει σιγουρα!!!

Αλλη ιδέα, (αλλα δεν την εχω "επεξεργαστει καλα" μπορει να ναι και βλακεια ) ενας μουσαμάς, banner η σαν τους περσινους για το περίπτερο ή για την αίθουσα που λετε, με "μπαλονακια" διαφορα (πως είναι στα κόμιξ) με ιστοριες απο το "τι ακούτε οταν ποδηλατείτε" (που τις πιο πολλες θεωρω απολαυστικές) ή για διαφορα αστεια/ευτράπελα που συμβαίνουν στο δρόμο μεν, αλλα που μας φτιαχνουν τόσο το κέφι δε... Θεωρω οτι θα ναι μια χιουμοριστική "νότα" που θα δείξει το πόσο υπέροχο πράγμα ειναι να ποδηλατεις, πόσο χαρούμενο και ποσο μας κανει παιδιά, οτι είναι πιο ευχάριστο απ ότι αγχωτικό (που ισως σκεφτονται τώρα οτι ειναι), πως να το πω….

Αυτά για την ωρα…. Ισως βεβαια να ειναι αργά για ολα αυτά, αλλα τουλάχιστον τα λεω σαν ιδεες, για όποτε και αν!...

lyhadj
Εικόνα lyhadj
Απών/απούσα

Κάποιες τέτοιες ιδέες είχαμε συζητήσει κατά τη διάρκεια του ετους διάφοροι ποδηλάτες μεταξύ μας αλλά πέρασε ο καιρός και τώρα ίσως είναι αργά να υλοποιηθούν με ένα καλό αισθητικό αποτέλεσμα.
Όπως πχ. τα banner όπως τα περιγράφεις με διάφορες πληροφορίες που να αναδεικνύουν τις δράσεις των ποδηλατ-ισσ-ες όχι μόνο στο χώρο των διεκδικήσεων αλλά και μέσω άλλων ομάδων που δημιουργούνται μέσα από το σαιτ (κλασικοί, λογοτεχνία, χιούμορ, μουσική, αιμοδοσία, επισκευές, τεχνικά θέματα κλπ) .
Αλλά το θέμα πάντα είναι ΠΟΙΟΣ θα τα φτιάξει, ΠΟΙΟΣ θα τα παραγγείλει και ΠΟΙΟΣ θα τα φέρει.... Ο σχεδιασμός είναι ισως αυτό που μπορεί να γίνει από 2-3 άτομα αλλά τα υπόλοιπα;; Σήμερα που θα γίνει συνάντηση στους Φτπ για το θέμα του Βke fest ας συζητήσουμε τι είναι δυνατόν να γίνει και τι όχι..
Οσο για τα φυλλάδια ασφάλειας, περσυ είχαν μοιραστεί κάποια μικρά προς ποδηλάτες και οδηγούς ΙΧ όπως και το πλήρες φυλλάδιο .
Επισης είχε μοιραστεί και το φυλλάδιο που είχες (@papi) επιμεληθεί και χορηγήσει "6 λόγοι να μην κάνεις ποδήλατο".

contact