1η Ιουλίου του 2009 η απαγόρευση του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους

59 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
Automation
Εικόνα Automation
Απών/απούσα

Ευχάριστα νέα, τα οποία μπορείτε να διαβάσετε στον παρακάτω σύνδεσμο:

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_03/12/2008_258804

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
KOSTAS M
Απών/απούσα

Επιτέλους και μακάρι...

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ

(μόνο που αισθάνομαι ότι θα πρέπει να κυκλοφορώ με τσίγκινο στομάχι, για να μαλώνω άνετα με όλους τους ΕΛΛΗΝΑΡΕΣ)

Royaloak
Απών/απούσα

Δόξα τω Θεώ για κάποιους σαν και μένα, που δεν μπορούμε να αναπνεύσουμε σε καπνισμένους χώρους. Άντε να ξαναρχίσουμε να ακούμε βραδυνές μουσικές ξανά...

KOSTAS M
Απών/απούσα

Δε θα ξεχάσω σε τελευταία επίσκεψη στο Βερολίνο, Rock συναυλία σε υπόγειο χώρο,
απίστευτοι ήχοι και ατμόσφαιρα...χειρουργίου. Δεν κάπνιζε κανένας, ήταν σχεδόν αστείο να βλέπεις μακρυμάλληδες macho τύπους να σέρνονται από τα πολλά (ελπίζω μόνο ποτά) μέχρι το προαύλιο για να καπνίσουν!!!(στους -5C).
Άντε τώρα να πείς στον Ελληνάρα που "διασκεδάζει" στο σκυλάδικο να βγεί έξω για να καπνίσει...χμ!
Εδώ με δυσκολία το πετυχαίνουμε στο χώρο εργασίας μας.
Όμως αν ακουστεί ότι πχ ο τάδε "τροχοδρόμησε" λόγω του τσιγάρου να δεις για πότε πέφτει από όλους απαγορευτικό...

Royaloak
Απών/απούσα

Για σκυλάδικο δεν θα μ'έβλεπα. Δεν πήγα ούτε όταν πήγαιναν φίλοι για να ικανοποιήσουν την κοινωνιολογική τους περιέργεια...Αλλά στα τζαζ στέκια θα ήθελα να είμαι σχεδόν συνέχεια...Στα ροκ έχω χάσει την επαφή κι ελπίζω μια και με 'παίζετε' στις βόλτες σας να με πάτε κανα βράδυ να μου δείξετε τίποτα ωραίο και αυθεντικό. I am looking forward...

Για την ώρα πηγαίνω με τους γιάπηδες και τους κοσμικούς στο Μέγαρο και το Παλλάς για ν'ακούσω κάτι 'άκαπνο'. Χτες πήγα στην Κάρλα Μπλέη. Απογοήτευση. Υπήρχαν στιγμές που μου έκανε κάτι σαν υπαίθρια συναυλία πνευστών του Salvation Army στο Χριστουγεννιάτικο Λονδίνο (όσοι έχουν περάσει από 'κεί θα ξέρουν τι θέλω να πω).

Εν πάσει περιπτώσει, ξέροντας ότι είμαι εκτός θέματος, επιτρέψτε μου να μνημονεύσω το υπέροχο Τζαζ Κλάμπ του Μπαράκου στην Πλάκα, με τα υπέροχα βράδυα ζωντανής τζαζ, χωρίς coat and tie... Υπάρχει κανείς ανάμεσά μας που να έχει περάσει από 'κει;

carmen
Απών/απούσα

να δουμε...θα τηρηθει???
οχι,ας ειμαι αισιοδοξη "να τηρηθει μην τους παρει ο διαολος"

ireda
Απών/απούσα

Επιτέλους θα σταματήσει να με τρώει το κρύο, γιατί αναγκαζόμουν να κάθομαι έξω από τα κέντρα να πίνω τον καφέ μου μια και μέσα υπάρχει ντουμάνι. Αλήθεια όμως, θα κρατήσει ή θα γίνει όπως με τους χώρους των μη καπνιζόντων που καταργήθηκαν; Ποιος θα ελέγχει το μέτρο; Αλλά μου φαίνεται τελικά ότι είμαι αιθεροβάμων και θα συνεχίσει να με τρώει το κρύο μια και έτυχε να γεννηθώ στο Ελλαδιστάν.

Automation
Εικόνα Automation
Απών/απούσα

Θα πρέπει να δείτε τους γονείς να καπνίζουν στους...παιδότοπους!
Να βλέπεις τον κύριο..."Μπυροκοιλιά" να κρατάει στο ένα χέρι το τσιγάρο και στο άλλο το χεράκι του παιδιού του και αυτά όλα σε κλειστό χώρο! Να μπαίνεις μέσα και να είναι "ντουμάνι". Να πηγαίνεις να διαμαρτυρηθείς στην ιδιοκτήτρια και να σε υποδέχεται με μία..."τσιγαρούκλα" να! (με το συμπάθειο).
Να της λες ότι απαγορεύεται το κάπνισμα στους παιδότοπους και να σου λέει "λάθος κάνετε, από το 2010 ΘΑ απαγορεύεται". Άντε mister Αβραμόπουλε, κάντο ακόμα πιο νωρίς ;-)

abyss
Απών/απούσα

Όντως, το έχω δει αυτό να γίνεται στους παιδότοπους και είναι εξωφρενικότερο του εξωφρενικού...

vachalia
Απών/απούσα

αλλά για να πω την αλήθεια, εύχομαι να άρχιζε η απαγόρευση από 1/1/2009. Κι εμένα με ενοχλεί η κάπνα. Ίσως να είναι και ένας λόγος παραπάνω να το κόψουμε ή έστω και αναγκαστικά, να το ελαττώσουμε. Ειδικά αυτό που λέτε για τους παιδότοπους είναι Α Π Α Ρ Α Δ Ε Κ Τ Ο. Όπως επίσης είναι πολύ άσχημο σαν χώρα να έχουμε τα πρωτεία ως καπνιστές (ανάμεσα σε άλλα πρωτεία, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα).

GeorgeHH
Απών/απούσα

ade anastasi tha kanoume me keria

Automation
Εικόνα Automation
Απών/απούσα

Οι πρώτες αντιδράσεις περί του θέματος είναι άκρως απογοητευτικές.
Δηλώσεις περί της "καταπάτησης της ελευθερίας των καπνιστών" ή "καλό το μέτρο αλλά δεν θα εφαρμοστεί, Ελλάδα είμαστε".

Τις αφήνω ασχολίαστες.

politicsgr.blog...
Απών/απούσα

στην δουλεια μου περασε εδω και καιρο, οποιος πελατης θελει να καπνισει στο δρομο εξω. το τηρουμε ολοι με ευλαβια.

Οσο για οσους λενε οτι "εδω ειανι ελλαδα και δεν θα περασει στην ελλαδα" θα ηθελα να παω ενα γ...ω την ελληνικη κουλτουρα και τους ελληναραδες της αλλα φανταζομαι θα παρεξηγηθω. με το καιρο θα εφαρμοστει οπως η ζωνη στα αυτοκινητα, με καποιες εξαιρεσεις παντα.

παντως πηγα προσφατα βρετανια και το ευχαριστηθηκα!!! πολυ ωραια στις ελευθερες απο καπνο παμπ!

ireda
Απών/απούσα

Στη Νορβηγία που είχα πάει πριν από 4 χρόνια στο ξενοδοχείο αφ' ενός είχαν μόνο ένα όροφο καπνιζόντων αφ' ετέρου δε στο εστιατόριο υπήρχε ένα κουβούκλι για τους καπνίζοντες που ήταν υπερηψωμένο και σε έβλεπαν όλοι να καπνίζεις, φαντάζομαι να αισθανόσουν άσχημα εκεί μέσα με όλους τους άλλους να σε κοιτούν περίεργα γιατί καπνίζεις. Μήπως είναι και ένας τρόπος για να το κόψεις; Πάντως επιμένω ότι εδώ είναι Ελλαδιστάν και δεν πρόκειται να γίνει τίποτα οι Ελληναράδες θα συνεχίσουν να καπνίζουν και άμα τους πεις και κάτι, πάει την έβαψες.

kynhgos77
Απών/απούσα

Η καφετεριες και τα μαγαζια θεωρουνται δημοσιοι η ιδιωτικοι χωροι χρησης επι πληρωμης? Μαλλον ιδιωτικοι γιατι αν παω σε ενα σουπερμαρκετ τωρα και αναψω τσιγαρο θα μου πουν να το σβησω παρολο που σε χωρους δημοσιους μπορει να επιτρεπετε. Αν ειναι δημοσιοι χωροι τοτε γιατι εχουν πορτα και μπορει να μην με αφησουν να μπω?
Πιστευω πως απλα εκει που ο μικρος τωρα χωρος γραφει απαγορευεται το καπνισμα, θα γραφει επιτρεπεται. Και αν ειναι πολλοι και δεν χωρανε μπορει να το μεγαλωσουνε ''λιγακι''.

Automation
Εικόνα Automation
Απών/απούσα

Μία καφετέρια, ένα μπαρ και παρόμοια, θεωρούνται αλλά και είναι δημόσιοι χώροι. Ως εκ τούτου το κάπνισμα σε αυτά θα απαγορεύεται. Αν διαμαρτυρηθείς στο σερβιτόρο για το ότι οι άλλοι καπνίζουν θα σου πει "εγώ είμαι υπάλληλος". Αν διαμαρτυρηθείς στον υπεύθυνο ή τον ιδιοκτήτη θα σου πει "ε και 'γω τι να κάνω;". Αν όμως του πεις πως θα καλέσεις την Αστυνομία ή τη Νομαρχία και μπορεί να ανακληθεί η άδεια λειτουργίας του και να του βάλουν και "βουλοκέρι" στην πόρτα, τότε θα δεις για πότε θα μαζέψει τα τασάκια και θα πει "παιδιά με συγχωρείτε αλλά απαγορεύεται". Το θέμα είναι να αντιδράσουμε, να φανεί πως έχουμε και εμείς φωνή. Όχι σε αυτόν που θα καπνίζει, αλλά στον ιδιοκτήτη. Εκεί που πονάει δηλαδή.
Φυσικά θα μου πει κάποιος "ε, σιγά μη γίνω τώρα και σπιούνος". Φυσικά κάτι τέτοιο δεν θα το κάνεις, εκτός και αν σε φέρουν στα άκρα. Αν όμως πεις ήπια πως έχεις την πρόθεση, τότε είμαι σίγουρος πως θα αρχίσουν να το σκέφτονται.

soulis
Απών/απούσα

παιδια γενικα ειμαι αισιοδοξος για την εφαρμογη.Εχω πολλους φιλους που καπνιζουν και οι περισσοτεροι ειναι υπερ και εχουν πει οτι θα το τηρησουν. Καποιοι χωροι βεβαια θα ειναι λιγο ποιο δυσκολοι αλλα εκει εγω δε παω κιολας. Σε εστιατορια (που ειναι και αισχος) και καφετεριες νομιζω οτι θα παει καλα.
Προσωπικα αμα τα δω σκουρα σε καποιο μαγαζι που δε συμμορφωνεται σκοπευω να σηκωνομαι να φευγω ΧΩΡΙΣ να πληρωσω.

politicsgr.blog...
Απών/απούσα

πιστευω το καλυτερο ειναι να φευγεις διχως να πληρωνεις.

οσο αφορα την εννοια της απαγορευσης σκεψου οτι ο καπνος δεν φευγει, αντιθετως η νικοτινη καθετε στο φαγητο. περα βεβαια απο την αισθητικη.

btw. σημερα στο μετρο στην ομονοια περασε μικρος με τσιγαρο επιδεικτικα διπλα απο τους αστυνομους μεσα στο μετρο. Βεβαια θα μου πεις κανεις απο τους αστυνομους, ειδικα ματ και ειδικους φρουρους δεν ειναι απο αθηνα, οποτε ποσο να νοιαστουν για την καθαριοτητα της πολης.

kynhgos77
Απών/απούσα

Μην ανησυχειτε ολα θα γινουν σιγα σιγα. Εφοσον θα υπαρχει νομος θα φτιαξουν τα πραγματα. Και στον ηλεκτρικο στην αναμομη καπνιζανε αλλα τωρα πλεον εγω δεν εχω δει καποιον. Τωρα κατι εξεραισεις ουτε που τους δινω σημασια.

Τωρα φιλε μου για τους αστυνομικους και εγω στην θεση τους τα ιδια θα εκανα. Τα μικρα αυτα τυπακια εχουν θρασος και δεν το εχουν σε τιποτα να βρισουν τους μπατσους.Και αν τον στριμωξουν και τον συλλαβουν τι θα γινει? Θα τραβηχτει κανα βιντεακι θα μπει στο νετ και θα ποσταρουμε και εδω μεσα '' μπατσοι επιτιθονται σε παιδι..'', μα τι πραγματα ειναι αυτα, και στην ολλανδια ετσι και στην ελβετια γιουβετσι. Αυτο ακριβως θα εκανα και εγω. Αδιαφορια πληρης.

lyhadj
Εικόνα lyhadj
Απών/απούσα

Αρκετά χρόνια μετά την δημοσίευση και τα σχόλια του παρόντος νήματος, να μια χρήσιμη σελίδα για όσους έχουν βαρεθεί να μπαίνουν στον κλίβανο μαζί με τα ρούχα τους για να ξεμυρίσουν κάθε φορά που γυρίζουν από κάποιο μαγαζί...
Ψυχαγωγία Χωρίς Καπνό - χάρτης καταστημάτων που τηρούν τον νόμο

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

Πολύ χρήσιμο λινκ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ.
Λυδια έχεις τσεκάρει κανένα?

Tasakos10
Απών/απούσα

Παιδιά θα σας στενοχωρήσω. 'Ηδη τσέκαρα από τον χάρτη καμιά δεκαριά μαγαζιά που τα ξέρω και το κάπνισμα επιτρέπεται κανονικότατα. Φοβάμαι οτι θέλει ανανέωση ο χάρτης, μετά από την οποία θα αφήσει απογοητευτικά λίγες κουκκίδες...

Filopodaros
Εικόνα Filopodaros
Απών/απούσα

Αν γραφτείς στην ιστοσελίδα, μπορείς να προσθέσεις θετική ή αρνητική αξιολόγηση σε όποιο κατάστημα ξέρεις (κάπνιζαν ή δεν κάπνιζαν). Οι διαχειριστές βλέπουν τις πρόσφατες αξιολογήσεις από εδώ και βγάζουν καταστήματα απ' το χάρτη. Επίσης μπορείς να τους στείλεις email, αλλά καλύτερα να προσθέσεις αξιολόγηση για να τεκμηριώνεις την παρατήρηση. Είμαι ένας απ' τους διαχειριστές.

Wicca
Απών/απούσα

Σε μία χώρα όπου οι νόμοι δεν ισχύουν για όλους, προφανώς και στο τέλος δεν θα τηρούνται από κανέναν.

Επειδή όμως ασπάζομαι τις απόψεις που έγραψε σε άλλο νήμα ένα αγαπητό μέλος της κοινότητας, θεωρώ ότι δεν πρέπει να εφαρμοστεί αυτός ο νόμος γιατί είναι τιμωριτικός και βάναυσος για τους καπνιστές. Δεν χρειαζόμαστε άλλη μπατσοκρατία σε αυτή την χώρα κτλ κτλ κτλ. τι λέγατε εκεί και στα παραδίπλα νήματα ε... και αφού οι μη καπνιστές δεν έχουν και καμία άκρη στον Πρωθυπουργό να βγάλουν καμία εξαίρεση, μπορούμε να βολευτούμε με το πλυντήριο.. ( καμία μπουγάδα παραπάνω. Πωωω μωρέ πως κάνετε έτσιιιιι... )

magmike
Απών/απούσα

τέλεια ιδέα παιδιά

horsey
Εικόνα horsey
Απών/απούσα

...τσιγαράκι που και που δεν βλάπτει, δεν χρειάζεται να γίνεστε τόσο υπερβολικά υποχόνδριοι.

Filopodaros
Εικόνα Filopodaros
Απών/απούσα

@Wicca Πώς το βγάζεις αυτό το ηθικό δίδαγμα; Τη βάναυση επιβολή του καπνού στους μη-καπνιστές δεν τη σκέφτεσαι; Έχω χάσει πολλές ώρες επειδή έφυγα από συναντήσεις για να αποφύγω τον καπνό. Διότι αν δεν θέλω να εισπνέω καπνό, η μόνη μου επιλογή είναι να μην μένω σε χώρους με καπνό.

Η χώρα αυτή δεν είναι αστυνομοκρατούμενη, ή μάλλον είναι με λάθος έμφαση. Η αστυνομία είναι πανταχού παρόν αλλά όχι για να εφαρμόζει τους νόμους που προστατεύουν τον αδύναμο (όπως ο νόμος του καπνίσματος ή οι νόμοι στάθμευσης) αλλά για να προστατεύουν τους ισχυρούς, συμπεριλαμβανομένης και της ίδιας της αστυνομίας. Γι' αυτό βλέπουμε αστυνομικές κλούβες στη λεωφορειολωρίδα έξω από τη βουλή. Αντί να προστατεύουν τη λεωφορειολωρίδα από τους παραβάτες, τη χρησιμοποιούν για να προστατέψουν τη βουλή, χωρίς όμως να "ενοχλούν" με την παρουσία τους μέσα στο προαύλιο της βουλής. Στο μεταξύ, οι οδηγοί παρκάρουν όπου θέλουν και οι καπνιστές καπνίζουν όπου θέλουν, εις βάρος των υπολοίπων.

Wicca
Απών/απούσα

Filopodaros wrote:
@Wicca Πώς το βγάζεις αυτό το ηθικό δίδαγμα; Τη βάναυση επιβολή του καπνού στους μη-καπνιστές δεν τη σκέφτεσαι; Έχω χάσει πολλές ώρες επειδή έφυγα από συναντήσεις για να αποφύγω τον καπνό. Διότι αν δεν θέλω να εισπνέω καπνό, η μόνη μου επιλογή είναι να μην μένω σε χώρους με καπνό.

Η χώρα αυτή δεν είναι αστυνομοκρατούμενη, ή μάλλον είναι με λάθος έμφαση. Η αστυνομία είναι πανταχού παρόν αλλά όχι για να εφαρμόζει τους νόμους που προστατεύουν τον αδύναμο (όπως ο νόμος του καπνίσματος ή οι νόμοι στάθμευσης) αλλά για να προστατεύουν τους ισχυρούς, συμπεριλαμβανομένης και της ίδιας της αστυνομίας. Γι' αυτό βλέπουμε αστυνομικές κλούβες στη λεωφορειολωρίδα έξω από τη βουλή. Αντί να προστατεύουν τη λεωφορειολωρίδα από τους παραβάτες, τη χρησιμοποιούν για να προστατέψουν τη βουλή, χωρίς όμως να "ενοχλούν" με την παρουσία τους μέσα στο προαύλιο της βουλής. Στο μεταξύ, οι οδηγοί παρκάρουν όπου θέλουν και οι καπνιστές καπνίζουν όπου θέλουν, εις βάρος των υπολοίπων.

Δεν έπιασες το πνεύμα του λόγου μου αγαπητέ Filopodare. Τζάμπα έβαζα και φατσουλάκια εκεί πέρα.. Αχχχχ .. θες και μετάφραση τρομάρα σου..

magmike
Απών/απούσα

Wicca wrote:

Δεν έπιασες το πνεύμα του λόγου μου αγαπητέ Filopodare. Τζάμπα έβαζα και φατσουλάκια εκεί πέρα.. Αχχχχ .. θες και μετάφραση τρομάρα σου..


και εγω σε παρεξήγησα.Βλέπεις δεν παρακολουθουν ολοι το φόρουμ τοσο φανατικα ώστε να καταλαβαίνουν τις πλάγιες αναφορές σε άλλες συζητησεις ;)

Filopodaros
Εικόνα Filopodaros
Απών/απούσα

@wicca, Απάντησα στο γράμμα του λόγου σου. Το αν είναι και πνεύμα σου ή όχι, δεν έχει και πολλή σημασία, εφόσον πολλοί πιστεύουν αυτά στα οποία απάντησα.

contact