ΑΠΟΡΙΑ

30 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
akakios
Εικόνα akakios
Απών/απούσα

Έχω μια απορία βρε σύντροχοι."Μπαίνω" ξανά κ' ξανά στο φόρουμ και δε βλέπω μια λέξη συμπάθειας για τις δολοφονίες εκείνων των ανθρώπων στη Γαλλία.
Γράφουμε πολλά κ' άσχετα με το ποδήλατο πράγματα,για ζώα για υπολογιστές για φωτογραφικές μηχανές για...άλλα "ζώα"(τετράροδα κ' μη),αλλά δεν έγινε η παραμικρή αναφορά σε αυτήν την άνανδρη επίθεση.
Εκτός αν έχει όντως γραφεί κ' δε το είδα.
Τί έγινε,χάσαμε την ανθρωπιά μας,φοβάστε οι φιλόζωοι να μη προσβάλλουμε τα "ζώα",ή δε συνάδει με το ύφος του ποδηλατικού μας φόρουμ;

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
SpyrosV
Εικόνα SpyrosV
Απών/απούσα

Κι εγώ έχω μια απορία, σε χώρες όπου γίνονται συρράξεις ή πολέμοι και βέβαια εξορύσσεται πετρέλαιο, διαμάντια, χρυσός κ.λπ. οι εμπορικές δραστηριότητες των πολυεθνικών μπλοκάρονται;

velocko
Εικόνα velocko
Απών/απούσα

Οι ποδήλάτες λαμβάνουμε περισσότερο οξυγόνο,έχουμε καλύτερη αιμάτωση του εγκεφάλου και αλλά πλεονεκτήματα καλύτερης ανάπτυξης του I.Q.
Είναι άκρως λογικό και επόμενο να μην μας καταβάλλει το συγκινησιακό φορτίο της στιγμής(ΒΛΈΠΕ τα βλέπω ολα χρωματισμένα στα χρώματα της Γαλλίας,είμαστε όλοι Γάλλοι) αλλά να περνάμε στο αμέσως επόμενο στάδιο,Πως θα γίνει αυτός ο κόσμος ΕΙΡΗΝΙΚΟΣ.
Κάνωντας ποδήλατο.
Α,και δεν βλέπουμε τηλεοραση,τι ακριβώς έγινε στην Γαλλία;που δεν έγινε στην Βαγδάτη;στο Αφγανιστάν;στο Βιετνάμ;στις αποικίες των Γάλλων στην Αφρική;
Λέγεται σκέψη,έχει να κάνει με την κρίση του καθενός,τις γνώσεις του καθενός και όχι ΤΗΛΕ-ΚΡΙΤΙΚΉ,δεν έχει να κάνει με εικόνες.
Προς θεού δεν είμαι επιθετικός είμαι καλοπροαίρετος.

papi
Εικόνα papi
Απών/απούσα

Ειχα ξεκινησει να γράφω αλλα ο Velocko τα πε όλα! (ευγε νεε μου….)

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

SpyrosV wrote:
Κι εγώ έχω μια απορία, σε χώρες όπου γίνονται συρράξεις ή πολέμοι και βέβαια εξορύσσεται πετρέλαιο, διαμάντια, χρυσός κ.λπ. οι εμπορικές δραστηριότητες των πολυεθνικών μπλοκάρονται;

... από όσο θυμάμαι, και αν είμαι σωστός και έπιασα "το υπονοούμενο",
- ξέρουμε για αντίστοιχες συρράξεις, που οι "ξένοι" μόλις και μετα βίας κατάφεραν να φύγουν (με τα σώβρακα τους ανα χείρας) και όντως οι ντόπιοι σταμάτησαν κάθε είδους εμπορικές δραστηριότητες με τους "ωχτρούς"
- έχουμε δείγματα και από την άλλη πλευρά. Μπροστά στις κάμερες και στα μπαλκόνια των ψηφοφόρων: "φτου κακά στους κακοί ξένοι"...... και από πίσω από τα μπαλκόνια και στην πλάτη του έρμου του λαού: "δώσε όπλα, δώσε εκπαίδευση στα όπλα, δώσε χρήμα, πάρε υποσχέσεις για τα μελλοντικά έργα ανοικοδόμησης της κατεστραμένης χώρας"

i.alli.ellatha
Εικόνα i.alli.ellatha
Απών/απούσα

γιατί κάποια στιγμή θα ερχότανε και εντός Ευρώπης, αφού τελειοποιήσανε το σύστημα τρομοκρατίας οι τραπεζίτες δεν θα το αφήσουν ενενεργό, γνωστή η συνταγή, περίπτωση καρμπόν.

Stel10s
Απών/απούσα

Υπάρχουν πολλοί που βλέπουν τους "χριστιανούς" δυτικούς όπως εσύ τους τραπεζίτες. Δεν χρειάζονται τους τραπεζίτες για να τους πουν τι θα κάνουν. Δες τους "πολιτισμένους" Τούρκους στο πως τήρησαν το ένα λεπτό σιγής για το Παρίσι. Και αυτούς οι τραπεζίτες τους έβαλαν; Δυστυχώς έχει ξεκινήσει ένας πόλεμος πολιτισμών. Και το κακό είναι ότι το 99% των δυτικών δεν ξέρει τίποτα για τον άλλο πολιτισμό.

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

Stel10s wrote:
..... Δυστυχώς έχει ξεκινήσει ένας πόλεμος πολιτισμών. Και το κακό είναι ότι το 99% των δυτικών δεν ξέρει τίποτα για τον άλλο πολιτισμό.

Ώπα, δεν υπάρχει λόγος για υστερίες και υπερβολές.
Ναι, εντάξει ............., >.
Επίσης, είδα στη γωνία της πολυκατοικίας μου και δυό γάτες που γλύφονταν...
και επίσης είδα και έναν ταρίφα που πέρασε με κόκκινο την Πανεπιστημίου....

ΟΚ, γεννήθηκα το 1973.
..... χωρίς να ζοριστώ πολύ, μπορώ να θυμηθώ καμιά 20αριά άλλες αντίστοιχες τέτοιες φάσεις, από τότε μέχρι και την προηγούμενη εβδομάδα....
.
.
.
.
.
[τα γράφω τόοοοοσο πεζά, για να μην φτάσουμε στο άλλο άκρο. Στο άκρο που κάποιοι επιτήδειοι επιδιώκουν να φτάσουμε.]

Stel10s
Απών/απούσα

Και εγώ έχω γεννηθεί πριν το 1973.
Και εγώ θυμαμε τα παλαιότερα γεγονότα.
Και εγώ εκτιμούσα ότι αυτές οι ενέργειες είναι από "τρελά" και μεμονωμένα άτομα.

Ώσπου επισκέφτηκα λόγω δουλειάς μερικές ισλαμικές χώρες.
Όπου διαπίστωσα ότι την ζωή δεν την εκτιμούν και τόσο.
Εκτελείσε γιατί είσαι άθεος,γιατί καποιος (και καλά) είπε ότι έβρισες το κοράνι κλπ.
Φυλακίζεσαι γιατί δεν προσευχήθηκες 5 φόρες την μέρα (υπάρχει θρησκευτική αστυνομία),
γιατί κυκλοφόρησες σε εμπορικό κέντρο μέρες που δεν επιτρέπεται (family days) κλπ κλπ
Και τότε βλέπεις ένα σκεπτικό "τρελό" άλλα όχι σε μεμονωμένα άτομα.

Και οι χριστιανοί, ινδουιστές, εβραίοι, βουδιστές κλπ έχουν παλαβούς άλλα δεν νομίζω ότι κάποιος πήγε σε χώρα τους να ανατιναχτεί. Και οι υπόλοιποι να βλέπουν θετικά μια τέτοια κίνηση.
.
Και κάθομαι και γράφω εδώ, όχι για να ξεκινήσω κάποια "σταυροφορία",
άλλα για να κάνω γνωστό τον τρόπο ζωής σκέψης αυτών των ανθρώπων, που παρακινεί σε αυτές τις πράξεις και οι υπόλοιποι τους θαυμάζουν.
Γνωρίζοντας την πηγή αυτών των πράξεων ίσως το αντιμετωπίσουμε όταν έρθει και σε μας.

Μ Α Κ Α Ρ Ι να πέφτω έξω στις εκτιμήσεις μου

scrabler
Εικόνα scrabler
Απών/απούσα

...τώρα που μας αποκάλυψες την ωμή πραγματικότητα και την στυγνή αλήθεια και μας έκανες γνωστό τον τρόπο σκέψης αυτών των ανθρώπων, πως προτείνεις να το αντιμετωπίσουμε αυτό, χωρίς να ξεκινήσουμε κάποια "σταυροφορία"?

OldSteel
Απών/απούσα

ότι αυτή η ισλαμική χώρα που λες έχει όνομα και δεν είναι καμία από αυτές που βομβαρδίστηκαν; για την ακρίβεια, η μόνη χώρα που τυχαίνει να είναι ισλαμική και δέχτηκε επιδρομές ήταν το Αφγανιστάν. Κι εκεί πάλι, η αμερικάνικη επέμβαση ξεκίνησε όταν ήταν τίγκα κοσμικό κράτος. Εν ολίγοις, αρχ... πόλεμος των πολιτισμών.

Stel10s
Απών/απούσα

Υπάρχουν πολλές χώρες, πχ Σαουδική Αραβία που βομβαρδίζει κιόλας.
Και έχει συμβάλει στην τρομοκρατία πολλή περισσότερο από το Αφγανιστάν.

Για μένα ο καλύτερος τρόπος θα ήταν εμπάργκο οικονομικό στις χώρες αυτές που καταπατούν τα ανθρωπινά δικαιώματα και εμείς κάνουμε ότι δεν το βλέπουμε.
Οι Γάλλοι πχ έκαναν πολλές δράσεις για να σταματήσουν τις εκτελέσεις στην Σαουδική Αραβία. Οι αμερικανοι όμως κερδίζουν διπλά 1)αρμέγουν οικονομικά τα πετρέλαια 2) η αποσταθεροποίηση της Ευρώπης και μεσώ προσφύγων τους βολεύει (διαίρει και βασίλευε).

Η Ρωσία και για αυτό ανακατεύτηκε νομίζω, αν και επηρεάζετε λιγότερο από την Ευρώπη (πέρα από την αύξηση της τιμής πετρελαίου που επιδιώκει).

Τέλος πάντων είναι τεράστια συζήτηση που δεν νομίζω ότι μπορεί να αναλυθεί σε ένα forum εύκολα. Εγώ λέω την γνώμη μου (δεν μπορώ να αποδείξω τίποτα) και μακάρι να πέφτω έξω.

Alexandrosp73
Εικόνα Alexandrosp73
Απών/απούσα

akakios wrote:
Έχω μια απορία βρε σύντροχοι."Μπαίνω" ξανά κ' ξανά στο φόρουμ και δε βλέπω μια λέξη συμπάθειας για τις δολοφονίες εκείνων των ανθρώπων στη Γαλλία.
Γράφουμε πολλά κ' άσχετα με το ποδήλατο πράγματα,για ζώα για υπολογιστές για φωτογραφικές μηχανές για...άλλα "ζώα"(τετράροδα κ' μη),αλλά δεν έγινε η παραμικρή αναφορά σε αυτήν την άνανδρη επίθεση.
Εκτός αν έχει όντως γραφεί κ' δε το είδα.
Τί έγινε,χάσαμε την ανθρωπιά μας,φοβάστε οι φιλόζωοι να μη προσβάλλουμε τα "ζώα",ή δε συνάδει με το ύφος του ποδηλατικού μας φόρουμ;

1. Όπως έστρωσαν ας κοιμηθούν οι Γάλλοι
2. Αυτοί εξόπλιζαν και εκπαίδευαν το ISIS
3. Είναι "ιμπεριαλισταί"...
4. Κάθε μέρα σκοτώνονται παιδιά και αθώοι ειδικά στις Αραβικές χώρες.
5. Είναι τοκογλύφοι και μας πίνουν το αίμα.
6. Όλοι οι πολιτισμοί είναι αξιοσέβαστοι δεν έγινε και κάτι ιδιαίτερο στη Γαλλία, στη Συρία κάθε μέρα σκοτώνεται κόσμος.
7. Τι να μας πούνε και τα γαλλάκια, inside job ήτανε για να έχουν δικαιολογία να επιτεθούν στο ISIS.

Και άλλα πολλά, αλλά το σημαντικότερο είναι το (3)...

scrabler
Εικόνα scrabler
Απών/απούσα

Έχουμε μερικούς φανατικούς ισλαμιστές-τζιχαντιστές που ανατινάζονται.
Έρχεσαι εσύ και διαπιστώνεις πως δεν είναι ενέργειες απο τρελά και μεμονωμένα άτομα αλλά επειδή έχεις εμπειρία κι έχεις ταξιδέψει "έξω" σε μερικές ισλαμικές χώρες για "δουλειές" διαπίστωσες πως "την ζωή δεν την εκτιμούν τόσο" κι έδωσες και μερικά παραδείγματα.

Στο χάρλεμ δηλαδή ή στο Τέξας οι άνθρωποι εκτιμούν την ζωή και τον συνανθρωπό τους περισσότερο ενώ η αστυνομία των ηνωμένων πολιτειών σκοτώνει κάθε χρόνο μερικές εκατοντάδες άτομα επειδή έχει την ζωή του άλλου πάνω από όλα.

Επειδή βέβαια τη γνώμη σου λες αλλά κρατάς και μια πισινή μήπως πέφτεις έξω γιατί είσαι ήπιος και ψύχραιμος άνθρωπος, στην δευτερολογία σου προτείνεις ένα οικονομικό εμπάργκο στις χώρες αυτές από όλους εμάς που είμαστε οι καλοί δυτικοί άνθρωποι. Και για ποια χώρα μιλάς? Μα για την ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ όπου είναι η χώρα που έχει τη σαρία επίσημα, έχει επίσης και τα πετρέλαια κι όταν έρχεται ο βασιλιάς της στη μεσόγειο τον συνοδεύει όλο το λιμενικό και οι ΟΥΚ μήπως και βήξει.

Και ποιος θα κάνει εμπάργκο στη Σαουδική αραβία? Οι αμερικάνοι ή οι Γάλλοι που αγοράζουν το πετρέλαιο τους από αυτήν και της μεταπουλάνε F16 και Mirage ή μήπως οι Ρώσοι που έχουν δικό τους πετρέλαιο αλλά τους κάνουμε όλοι μαζί εμπάργκο γιατί δεν γλύψανε τους ουκρανοφασίστες? Αλλά κι οι ρώσοι γνωρίζεις βέβαια πόσο εκτιμάνε την ανθρώπινη ζωή αν τυχόν βρίσεις τους αγίους τους, είσαι άθεος, γκέυ, κομμουνιστής θα βρεθείς με συνοπτικές διαδικασίες 2 μέτρα κάτω από την πλατεία της αγίας πετρουπολης. Εκτός αν οι pussy riot είναι κάτι που πρώτη φορά ακούς!

(Εμείς πάλι εδώ οι πολιτισμένοι χρηματοδοτούμε τη μία και μόνη αγία ορθόδοξη αποστολική εκκλησία που έχει βύσμα μέχρι και στο στρατό αλλά το να χτίσουμε τζαμί στην... Παιανία είναι πιο δύσκολο από το να χτίσουμε τη γέφυρα στ ρίο-αντίρριο, αλλά δε βαριέσαι, μας αρέσει να μιλάμε πάντα για τους άλλους οπότε το προσπερνάμε.)

Και απο που βγήκαν οι τζιχαντιστές φανατικοί? Μήπως εμείς οι δυτικοχριστιανοι που αγαπάμε και σεβόμαστε την ανθρώπινη ζωή, εμείς δεν τους εξοπλίσαμε όλους αυτούς? Ξέρεις μήπως να έχουν εργοστάσια και να φτιάχνουν δικά τους όπλα? Και όλοι αυτοί οι φανατικοί τι κατάφεραν? Διέλυσαν τα μοναδικά ΚΟΣΜΙΚΑ κράτη στο χώρο της μέσης ανατολής. Εκτός αν δεν έχεις καταλάβει πως Αφγανιστάν, ΙΡΑΚ, Συρία, παρόλες τις χούντες και τους βασιλιάδες, ήταν κοσμικά κράτη με υπόσταση. Σύμμαχοί μας ΠΑΝΤΑ ήταν το πακιστάν και η σαουδική αραβία, τα σκοταδιστικά καθεστώτα που δεν τα αγγίζουμε γιατί είναι τζηζ.

Φυσικά όλα αυτά είναι μια συζητηση αφ υψηλού μεταξύ ημών των πρέσβεων γιατί στη Σαουδική Αραβία που πήγες για δουλειές υπάρχουν οι ευρωπαίοι που έχουν μια άνεση (όπως εσύ φαντάζομαι) κι ένα καρο κινέζοι και φιλλιπινέζοι εργάτες που τους εισάγουν κατα χιλιάδες σαν δούλους σε γαλέρες για να φτιάξουν, σύμφωνα με τις ευρωπαικοαμερικανικές εταιρίες που τα σχεδιάζουν, τα φαραωνικά έργα σε ντουμπάϊ και αλλού.

Είναι δικαίωμά σου να μην συμπαθείς τους μουσουλμάνους. Εγώ πάλι ανακατεύομαι με τους χριστιανούς. Αλλά δεν είναι όλοι οι μουσουλμάνοι κακοί ούτε όλοι χριστιανοί άγιοι άνθρωποι.

Εν κατακλείδι: Το να πηγαίνεις στη σαουδική αραβία για "δουλειές" και να γυρνας νιώθοντας πως έχεις γνωρίσει όλο το μουσουλμανικό κόσμο και θεωρώντας πως "μας κάνεις γνωστό τον τρόπο σκέψης τους" που εμείς αγνοούμε αλλά εσύ το 'χεις πιάσει και τους έχεις καταλάβει είναι σαν να σου πουλάω εγώ από τις αγγελίες ένα παλουκόσελο, να συναντιόμαστε για τη συναλλαγή και πιάνοντας κουβέντα να μαθαίνω πως εχεις ένα ιντεάλ και μετά να έρχομαι εδώ και να λέω πως είσαι μεγάλη ΛΟΥΓΚΡΑ γιατί έκανα κάτι δουλειές μαζί σου και το διαπίστωσα από κοντά πως αγοράζεις παλουκόσελα αλλά δεν λες κουβέντα για σέλες αλλά αυτό είναι κοινό γιατί όλες οι λούγκρες ιντεάλ έχουν αλλά... λέω την γνώμη μου (δεν μπορώ να αποδείξω τίποτα) και ΜΑΚΑΡΙ ρε παιδιά ΝΑ ΠΕΦΤΩ ΕΞΩ!

Και στη δική σου τη περίπτωση είσαι εδώ να το διαψεύσεις ή αν δεν το διαψεύσεις, όλο και κάποιος με ιντεάλ θα μπει και θα με αποκαλέσει ψεύτη και δολοπλόκο και πως δεν είναι όλοι οι κατοχοι ιντεάλ λούγκρες αλλά στην περίπτωση των μουσουλμάνων δεν υπάρχει αντίλογος γι αυτό και οι γνώμες σαν τη δική σου τέτοιες εποχές είναι τουλάχιστον επικίνδυνες γιατί διασπείρουν το μίσος σε ότι δεν συνάδει με τον τρόπο ζωής μας τον οποίο βέβαια εξιδανικεύουν.

Stel10s
Απών/απούσα

- Στο χαρλεμ υπάρχουν νομοί που απαγορεύουν αυτά που λες. Εκεί υπάρχουν "νομοι" που σκοτώνουν αλλόθρησκους, γυναίκες κλπ και είναι καλυμμένοι.

- Δεν μίλησα μόνο για την Σαουδική Αραβία. Ήταν παράδειγμα για το Αφγανιστάν που αναφέρθηκε.

- Στο ποιος θα κάνει εμπάργκο συμφωνούμε, άλλα για αυτό έχουμε φτάσει εδώ

- Ούτε εγώ συμπαθώ την θρησκεία γενικά όχι μόνο τους μουσουλμάνους. Αν μου ξέφευγε κάτι τέτοιο στα ταξίδια μου όμως εκεί θα γύρναγα χωρίς κεφάλι.

Εντάξει με έπιασες. Οι γνώσεις μου για το Ισλάμ είναι όσο το παλουκοσελο.
Εσύ που γνωρίζεις καλύτερα για λύσε μου μερικές απορίες και έμενα:

1)Αφού οι δυτικοί είναι οι κακοί που όπως έστρωσαν θα κοιμηθούν,
γιατί έχουν τα ίδια προβλήματα από βουδιστές, ινδουιστές μέχρι κινέζους με ανατινάξεις;(τους εβραίους ούτε που τους ανάφερα). Είναι η μονή θρησκεία που έχει προβλήματα ιμπεριαλιστών;

2)Είναι οι μόνοι που δεν φέρονται ιμπεριαλιστικά οι μουσουλμάνοι;

3)Αφού είναι μεμονωμένα περιστατικά όπως λες, γιατί ακόμα και οι "ευρωπαίοι" Τούρκοι στο γήπεδο στο ένα λεπτό σιγή για το Παρίσι φώναζαν Αλλάχ;
Ήταν όλοι οι μεμονωμένοι μαζεμένοι εκεί;

Δεν νομίζω ότι θα καταφέρουμε να λύσουμε εδώ το θέμα (για άλλη μια φορά).
Σε κάποια συνάντηση στους ποδηλάτες ελπίζω να καταφέρουμε να τα πούμε κάποια στιγμή,
μια και σε ένα forum τέτοιες συζητήσεις πάνε προς flame.

Vasscott
Εικόνα Vasscott
Απών/απούσα

Κάποιοι διαβάζουν και επηρεάζονται και πολύ εύκολα κάνουν ηλίθιες πράξεις, ακόμα και για φάρσα… https://www.efsyn.gr/arthro/ekkenothike-i-ellinogalliki-sholi-agias-para...

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

αν σπείρεις ανέμους, θα θερίσεις θύελλες
... όσο πιο γρήγορα το καταλάβουμε, τόσο το καλύτερο για μας.
Οι πράξεις μας, οδηγούν σε αντίποινα.
Η δράση φέρνει την αντίδραση.

Κάποιοι, "αμόρφωτοι", "απογοητευμένοι και δυσαρεστημένοι" από την σημερινή κατάσταση, πιο εύκολα "κατευθυνόμενοι", πιο φανατισμένοι, είναι και πιο εύκολα θύματα εξαπάτησης.
.
.
.
.... και εσύ τώρα μάλλον θα κατάλαβες ότι αναφερόμουν σε μουσουλμάνους....
.
.
.
... αλλά αν το καλοσκεφτείς, ΑΝΕΤΑ θα μπορούσε το παραπάνω σχόλιο να απευθύνεται και να χαρακτηρίζει και αρκετούς Δυτικούς χριστιανούς - άθεους - ποδηλάτες - vegeterians - φασιστες ......ή ότι άλλο (νομίζω ότι ζούμε στην εποχή με τους περισσότερους "χαρακτηρισμούς"......).
.
.
.
.
άσχετο, αλλά επειδή ανήκω σε αυτούς που όντως δεν γνωρίζουν πολλά για την θρησκεία του Αλλάχ, ... αν γνωρίζεις περισσότερα λύσε μου μια απορία: εχθές, διάβασα ρεπορταζ όπου Γάλλος μουσουλμάνος στήθηκε και ζητούσε να τον αγκαλιάσουν. Στην συνέχεια φώναξε ότι η μουσουλμανική θρησκεία είναι αντίθετη με την "αφαίρεση ζωής".
Τι ισχύει τελικά?
....
υποθέτω ότι ισχύει το αντίστοιχο με τον Χριστιανισμό. "Ου φονέυσεις", εκτώς αν "God wills it"......

tkant
Εικόνα tkant
Απών/απούσα

υπάρχουν τα ιερά κείμενα αλλά υπάρχουν και οι....ερμηνευτές τους.
Τα ιερά κείμενα λένε αυτά που λένε ενώ οι ερμηνευτές λένε αυτά που τους βολεύουν.
Εκεί γίνεται το μεγάλο μπέρδεμα.
Για παράδειγμα λέει πουθενά στη χριστιανική θρησκεία ότι κάποιοι παπάδες θα πρέπει να ντύνονται με χρυσό, να κυκλοφορούν με Mercedes, να χτίζουν βίλες και να μη δίνουν ένα πιάτο φαγητό σε αυτούς που πεινάνε; Πουθενά.
Το ίδιο γίνεται και με τους ιμάμηδες, τους παπάδες, τους πάπες κλπ.

Alexandrosp73
Εικόνα Alexandrosp73
Απών/απούσα

Στην περίπτωση της τρομοκρατικής ενέργειας του ISIS στο Παρίσι, δεν υπάρχει δράση που θα μπορούσε έστω και κατ΄ ελάχιστο να δικαιολογήσει την αντίδραση-αντίποινα που είδαμε. Πρόκειται για την απεχθέστερη μορφή σφαγής (πάνοπλοι φανατικοί σφάζουν άοπλους αθώους). Το ISIS εξοπλίστηκε από τους Δυτικούς μέσω Σαουδικής Αραβίας και Κατάρ, γνωστά κατά κάποιο τρόπο αυτά. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είχε προγενέστερη υπόσταση. Έτερον εκάτερον. Ο Ισλαμικός φονταμενταλισμός υπήρχε και θα υπάρχει άσχετα με τα οικονομικά και γεωπολιτικά συμφέροντα των Δυτικών. Βρήκε πρόσφορο έδαφος να εκδηλωθεί. Η θρησκείες βέβαια είναι το πρόσχημα, είναι η ασφαλέστερη μέθοδος να δημιουργήσεις στρατό ηλιθίων έτοιμο να θυσιαστεί, το πραγματικό διακύβευμα είναι τα φράγκα...

tkant
Εικόνα tkant
Απών/απούσα

Δεν υπάρχει δράση που θα μπορούσε να δικαιολογήσει την αντίδραση-αντίποινα που είδαμε ?????

Και τι δουλειά έχουν όλοι αυτοί οι δυτικοί στη Μέση Ανατολή από τις σταυροφορίες μέχρι σήμερα; Κάνουν διακοπές;

Πολύ πιθανόν να μην είσαι επαρκώς ενημερωμένος για το θέμα.

Alexandrosp73
Εικόνα Alexandrosp73
Απών/απούσα

tkant wrote:
Δεν υπάρχει δράση που θα μπορούσε να δικαιολογήσει την αντίδραση-αντίποινα που είδαμε ?????

Και τι δουλειά έχουν όλοι αυτοί οι δυτικοί στη Μέση Ανατολή από τις σταυροφορίες μέχρι σήμερα; Κάνουν διακοπές;

Πολύ πιθανόν να μην είσαι επαρκώς ενημερωμένος για το θέμα.

Ποιες σταυροφορίες; Δεν λες καλύτερα από την εποχή του Πόντιου Πιλάτου να είσαι μέσα;

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

Alexandrosp73 wrote:
tkant wrote:
Δεν υπάρχει δράση που θα μπορούσε να δικαιολογήσει την αντίδραση-αντίποινα που είδαμε ?????

Και τι δουλειά έχουν όλοι αυτοί οι δυτικοί στη Μέση Ανατολή από τις σταυροφορίες μέχρι σήμερα; Κάνουν διακοπές;

Πολύ πιθανόν να μην είσαι επαρκώς ενημερωμένος για το θέμα.

Ποιες σταυροφορίες; Δεν λες καλύτερα από την εποχή του Πόντιου Πιλάτου να είσαι μέσα;

Κοίτα να δεις, έχουμε συνηθίσει να αναφέρουμε τις σταυροφορίες, λόγω "μεγέθους και σημαντικότητας και πληροφορίας / γνώσεων" που έχουμε για τα συγκεκριμένα γεγονότα και την ιστορική περίοδο εκείνη.
Αλλά η αλήθεια είναι πως έχουμε αντίστοιχα γεγονότα και γενικότερη εμπλοκή των "δυτικών" στα "θέματά τους", που συνεχίζεται εδώ και μπόλικες δεκαετίες....
Ακόμα και να δεν πάμε πίσω στις σταυροφορίες, ή ακόμα πιο πίσω στον Πιλάτο, έχουμε πράμμα να θυμηθούμε.
Και μην πάει το μυαλό σου ΜΟΝΟ σε "direct hits". Σκέψου και την Δυτική εμπλοκή σε θέματα μεσανατολικού και σε άλλες "ενδοιάμεσες" καταστάσεις που "σκατά φυτέψαμε / γυρεύοντας πηγαίναμε -> σκατά θερίζουμε / η αντίδραση που λέγαμε πιο πάνω".

Alexandrosp73
Εικόνα Alexandrosp73
Απών/απούσα

RockaRolla wrote:
Alexandrosp73 wrote:
tkant wrote:
Δεν υπάρχει δράση που θα μπορούσε να δικαιολογήσει την αντίδραση-αντίποινα που είδαμε ?????

Και τι δουλειά έχουν όλοι αυτοί οι δυτικοί στη Μέση Ανατολή από τις σταυροφορίες μέχρι σήμερα; Κάνουν διακοπές;

Πολύ πιθανόν να μην είσαι επαρκώς ενημερωμένος για το θέμα.

Ποιες σταυροφορίες; Δεν λες καλύτερα από την εποχή του Πόντιου Πιλάτου να είσαι μέσα;

Κοίτα να δεις, έχουμε συνηθίσει να αναφέρουμε τις σταυροφορίες, λόγω "μεγέθους και σημαντικότητας και πληροφορίας / γνώσεων" που έχουμε για τα συγκεκριμένα γεγονότα και την ιστορική περίοδο εκείνη.
Αλλά η αλήθεια είναι πως έχουμε αντίστοιχα γεγονότα και γενικότερη εμπλοκή των "δυτικών" στα "θέματά τους", που συνεχίζεται εδώ και μπόλικες δεκαετίες....
Ακόμα και να δεν πάμε πίσω στις σταυροφορίες, ή ακόμα πιο πίσω στον Πιλάτο, έχουμε πράμμα να θυμηθούμε.
Και μην πάει το μυαλό σου ΜΟΝΟ σε "direct hits". Σκέψου και την Δυτική εμπλοκή σε θέματα μεσανατολικού και σε άλλες "ενδοιάμεσες" καταστάσεις που "σκατά φυτέψαμε / γυρεύοντας πηγαίναμε -> σκατά θερίζουμε / η αντίδραση που λέγαμε πιο πάνω".

Δεν υπάρχουν καλοί και κακοί λαοί στην παγκόσμια ιστορία. Υπάρχουν ισχυροί και ανίσχυροι, ανεπτυγμένοι και υπανάπτυκτοι, εκμεταλλευτές και εκμεταλλευόμενοι.
Με αφορμή αυτή τη συζήτηση θυμήθηκα αυτό: http://www.militaryhistory.gr/articles/view/82

Κάποτε ήταν οι Άραβες που προέλασαν στην Ευρώπη και αναχαιτίστηκαν στην ιστορική μάχη του Πουατιέ...

ghandee
Εικόνα ghandee
Απών/απούσα

Γουσταρω οταν βλεπω καποιον/-α
να παιρνει ως σημειο αναφορας
(και να συγκρινει/-ται)
με κατι που αντιπαθει, πολεμαει, δε γουσταρει, που θεωρει κατωτερο.

Γουσταρω τοσο που ειμαι διατεθειμένος
να πληρωνω 46 δρχ. /15"
για να τα διαβαζω

akakios
Εικόνα akakios
Απών/απούσα

..ημίν αδέρφια.Απλώς μου έκανε εντύπωση που δεν αναφέρθηκε το γεγονός των θανάτων,δεν ήθελα επ'ουδενί να ξεκινήσει εμφύλια σύρραξη μεταξύ ημών(ελληναράδες,τσου είμαστε).
Γράφηκαν πολλά κ' διάφορα ενδιαφέροντα,ομολογώ,πράγματα.Για τους κακούς αποικιοκράτες Γάλλους(οπότε καλά να πάθουν οι πούσ....ες,εε;Έπρεπε να φάνε κι άλλους,τόσοι σκοτώνονται καθημερινά στις "τρίτες"χώρες),για τις επίσης κακές πολυεθνικές που εκμεταλλεύονται τους πάντες κ' τα πάντα μπρος στο κέρδος τους,για τις τράπεζες,για τις πολεμικές συγκρούσεις που δημιουργουν πάλι οι κακές πολυεθνικές για να,πχ πουλήσουν όπλα,για να "σώσουν" τους λαούς από κακούς δικτάτορες,ή ακόμη κ' να διαδώσουν τη "δημοκρατία" κ' τον "πολιτισμό" τους στους "απολίτιστους",βλ.Μ.Αλέξανδρο πχ λέω εγώ!Άσε που πήγαν ολόκληρη την παγκόσμια παραγωγή στην Κίνα κι εκμεταλλεύονται τα καημένα τα κινεζάκια που παίρνουν τρεις κι εξήντα για να 'κονομάνε οι εταιρείες.Παλιοεταιρείες που φτιάχνουν από βαπόρια-αυτοκίνητα-τρένα,μέχρι σκελετούς ποδηλάτων-ποδηλατικό εξοπλισμό κ' ρούχα!
Για να μην είμαστε λοιπόν κι εμείς συνένοχοι με τις τρισάθλιες αυτές εταιρείες κ' τις εκάστοτε κυβερνήσεις-ανδρείκελα που ταίζουν,ας μαζευτούμε όλοι στην πλ.Συντάγματος ή όπου αλλού επιλέξουμε,για να κάψουμε-καταστρέψουμε οτιδήποτε έχει κατασκευαστεί από πολυεθνικές εταιρείες που έχουν ως έδρα τους κακές αποικιοκρατικές χώρες.Ας ξεκινήσουμε από κάθε τι γαλλικό,μια και είναι επίκαιρο και ήταν και βάρβαροι εισβολείς:peugeot,citroen,gitane,mavic,motobecane,renault και άλλες πολλές...να φωνάξουμε κανα ντά'ι'ο-κατέ να τα βάλει στην πρέσσα για παλιοσίδερα.
Εν συνεχεία να περάσουμε σε οτιδήποτε βρετανικό.Αυτοί κι αν είχαν κάψει όλον τον πλανήτη απ'άκρη σ'άκρη.Μέχρι στη Ν.Ζηλανδία έφτασαν:raleigh,triumph,hercules,sturmey archer,phillips,brompton κά.
Ιταλοί,αποικιοκρατικοί πόλεμοι στην Αφρική γύρω στα '30s.Οπότε κάτι παλιοbianchi,pinarello,de rosa,northwave,sidi,ducati,fiat,mazerati,alfa romeo,vespa,πάπαλα,στην πυρά.
Αμερικάνοι,τς τς τς!Πολύ θλιβερή ιστορία.Από που να αρχίσω και που να τελειώσω.Εκμετάλλευση των φτωχών αφρικάνων στις φυτείες του νότου,α'παγκόσμιος που ήρθαν να "σώσουν" τους ευρωπαίους,β'παγκόσμιος,ελλάδα-δόγμα Τρούμαν_"σώσαν"εμάς,1947,πρώτη φορά ναπάλμ στο Βίτσι,Κορέα,Βιετνάμ,Κούβα,Νικαράγουα,χούντες σε πολλές χώρες της Λ.Αμερικής και εδώ φυσικά,Ιράκ,Αφγανιστάν,και πόσα άλλα.Α πα πα.Κατεβαίνω αμέσως μόλις γράψω αυτές τις μ@λ..ίες στο γκαράζ να κόψω το Cannondale σε κομματάκια με τον τροχό(το σπούτνικ ντε)!
Αμ οι γερμαναράδες;(σους,μη προσβάλουμε τα αφεντικά...).
Και πόσες άλλες κακές αποικιοκρατικές χώρες που εξυπηρετούν τις πολυεθνικές και που θα θέλαμε έναν αιώνα για να αναμοχλεύσουμε την παγκόσμια ιστορία.
Τέλος!Έχετε δίκιο.Στην πυρά!!!

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

...[ κοινώς: τα γ@μισες και ψόφησε....]
Από το ένα άκρο: σιγή ιχθύος (που όπως προσπαθήσαμε να σου εξηγήσουμε, ήταν αποτέλεσμα σκεπτικισμού και αντίδρασης σε υστερικές νεοταξικες-αντιδράσεις του στυλ "είμαστε όλοι Γάλλοι" ή ότι άλλο)
έφτασες στο άλλο άκρο: φωτιά και παλούκωμα στους "κακοί Δυτικοί" ή στους "αμόρφωτοι ανατολίτες", ή "πλουτοκράτες", ή "ιμπεριαλιστές" ή ότι άλλο

Πενθούμε για τα θύματα, ήταν αθώοι (με την καθημερινή έννοια του όρου).
Κατακρίνουμε την τακτική της τρομοκρατίας, αλλά το κάνουμε παντού και πάντα, σε όλες τις εκφάνσεις της. Και δεν είναι όλες βομβιστικές ενέργειες ή ριπές με καλάσνικοφ. Κάποιες είναι πολύ καλύτερα οργανωμένες, πολύ καλύτερα χρηματοδοτούμενες, πολύ καλύτερα προωθούμενες, από ότι είναι 5-10-20 φανατικοί με όπλα.....

Όλα τα άλλα είναι σάλτσες που μάλλον ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΑΛΛΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
[έχω πολύ πρόσφατη την εικόνα του Πρετεντέρη σε δελτίο του MEGA, να κρατάει αφισάκι Je sui Charlie..... και μετά έψαχνα μεγάλο κάδο για να κάνω εμετό....
ιδού, για όποιον έχει μεγάλο κάδο ή πολύ γερό στομάχι...
http://nakedtruth.gr/o-%CF%80%CF%81%CE%B5%CF%84%CE%B5%CE%BD%CF%84%CE%AD%... ]

akakios
Εικόνα akakios
Απών/απούσα

...ξέρω πολύ καλά τι γράψατε όλα τα παιδιά και στο περίπου τι,παγκοσμίως συμβαίνει.
Όσο για το...[ κοινώς: τα γ@μισες και ψόφησε....],που τέτοια τύχη,παντρεμένος σχεδόν 19 χρόνια...καταλαβαίνεις..
Αρχικά μίλησα για τα θύματα και κάποιες κουβέντες συμπάθειας που θά'πρεπε να εκφράσουμε,γιατί όπως σωστά ανέφερες ήταν αθώοι άνθρωποι.Εγώ δεν εξετάζω σε πολιτικό επίπεδο το γεγονός,ούτε μπορώ να το προσπεράσω επειδή πχ η Γαλλία υπήρξε αποικιοκρατική χώρα ή ότι άλλο τέλος πάντων.Το ίδιο αισθάνομαι για τα θύματα επιθέσεων και πολέμων σε ολόκληρη την υφήλιο,από οποιαδήποτε χώρα κι αν προέρχονται.
Άλλωστε αύριο μπορεί να είμαστε εμείς.Δεν υπάρχει περίπτωση να πιάσει φωτιά το σπίτι του γείτονά σου και να μην απειληθεί και το δικό σου.Οπότε φοβάμαι πως παρεξηγήθηκαν οι προθέσεις μου.
Αντί αυτού διάβασα για "κακή" Δύση,"καημένη" Ανατολή,"κακές" πολυεθνικές κλπ.
Ειρωνικά λοιπόν κ' εγώ αναφέρθηκα στα "προιόντα" αυτών των εταιρειών για να συνειδητοποιήσουμε την,εν μέρει "υποκρισία" μας.Τα καλά του Γιάννη θέλω,μα τον Γιάννη δε τον θέλω!
Ας μην επεκταθώ σε smartphones,pc,laptop κλπ MADE IN CHINA!
Ανήκουμε σε αυτή την ομάδα επειδή μοιραζόμαστε την αγάπη μας(λατρεία καμιά φορά),για το ποδήλατο.Εάν αρχίσουμε να εκφράζουμε τις πολιτικές μας πεποιθήσεις ,τις "ομαδικές" μας "θρησκείες",τον επαγγελματικό μας προσανατολισμό κπά,θα σφαχτούμε λίαν συντόμως και θα το διαλύσουμε το "μαγαζί".Σαφώς οι απόψεις όλων μας πρέπει να είναι σεβαστές και επίσης καλό είναι να τις εκφράζουμε κ' να κάνουμε διάλογο,αλλά όχι μέχρι εμφύλιου.
Ειλικρινά,αν προσέβαλα κάποιους,ζητώ ταπεινά και στο γόνυ συγνώμη!

tkant
Εικόνα tkant
Απών/απούσα

...ότι η "κακή" Δύση, και η "καημένη" Ανατολή έχουν να κάνουν περισσότερο με τη δική σου ερμηνία για το τι έγραψαν οι άλλοι παρά με αυτό που όντως έγραψαν.

Προσωπικά από αυτά που διάβασα δεν μπόρεσα να βγάλω ένα τέτοιο συμπέρασμα. Ακούστηκαν αρκετά ώριμες και συγκρατημένες απόψεις για το θέμα και μπορώ να πω ότι τηρήθηκαν ίσες αποστάσεις τόσο από την Ανατολή όσο και από τη Δύση.

akakios
Εικόνα akakios
Απών/απούσα

tkant wrote:
...ότι η "κακή" Δύση, και η "καημένη" Ανατολή έχουν να κάνουν περισσότερο με τη δική σου ερμηνία για το τι έγραψαν οι άλλοι παρά με αυτό που όντως έγραψαν.

Προσωπικά από αυτά που διάβασα δεν μπόρεσα να βγάλω ένα τέτοιο συμπέρασμα. Ακούστηκαν αρκετά ώριμες και συγκρατημένες απόψεις για το θέμα και μπορώ να πω ότι τηρήθηκαν ίσες αποστάσεις τόσο από την Ανατολή όσο και από τη Δύση.

Έχω την εντύπωση πως ήμουν αρκετά σαφής πιο πάνω.
Νομίζω πως το συνεχίζεις άσκοπα κ' χωρίς λόγο για να,κερδίσεις ίσως τις εντυπώσεις;
Η αναφορά μου με αυτούς τους χαρακτηρισμούς που σωστά επισήμανες,ήταν εντελώς τυχαίες κ' απέχουν παρασάγγας από ότι πιστεύω εγώ!

Παρεμπιπτόντως η ερμηνεία η δική σου ήταν λάθος.

tkant
Εικόνα tkant
Απών/απούσα

Η αλήθεια είναι ότι είμαι σεσημασμένος κλέφτης εντυπώσεων.
Στο σπίτι έχω φτιάξει ένα δωμάτιο ειδικά διαμορφωμένο για φύλαξη κλεμμένων εντυπώσεων. Κάθε πρωί τις βγάζω βόλτα στο πάρκο για να πάρουν αέρα και να κάνουν την ανάγκη τους και το μεσημέρι αν αρχίσουν να κάνουν φασαρια τους ρίχνω κειμενα όπως αυτό που έγραψα παραπάνω για να χορτάσουν. Αν κάποια στιγμή έρθεις στο σπίτι και σου δείξω το δωμάτιο θα εντυπωσιαστείς

Από την άλλη όμως, επί του προκειμένου, εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω ποιος από τους προλαλήσαντες ανέφερε ή υπαινιχθηκε στο κείμενο του ότι για όλα φταίει η κακή Δύση, και όλα τα υπόκειται η καλή Ανατολή, που να σε κάνει να το αναφέρεις δύο φορες (μια στο πρώτο μήνυμα και μια στην επεξήγηση που έδωσες κατόπιν) μπαινοντας μάλιστα στον κόπο να ειρωνευτείς και να λοιδορήσεις τη θέση τους αυτη;
Θα με βοηθούσε μια τέτοια απάντηση γιατί όπως είπες κι εσύ μπορεί να έχω κάνει λάθος εκτίμηση.

contact