Όχι άλλο...Τζιμάκο!

12 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
Automation
Εικόνα Automation
Απών/απούσα

Τζιμάκο αγόρι μου, γεια σου!
Τι κάνεις βρε παιδί; Με θυμάσαι; Φυσικά και με θυμάσαι!
Εδώ και περίπου 20 χρόνια δεν χάνω παράστασή σου βρε παιδί. Από το στενό που εμφανιζόσουν κάποτε (ξέρεις μωρέ, εκείνο το παλιομάγαζο, το Κύτταρο λέω) μέχρι τη χλιδάτη Συγγρού δεν έχω χάσει σεζόν που να μη σε έχω δει.
Την πρώτη φορά που είχα έρθει ήμουν φαντάρος (λες και πήγαινα σε σπιτάκι με κόκκινο φωτάκι που λες κι εσύ) και ρώτησα στο αριστερό αντιεξουσιαστικό ταμείο που είχες στο μαγαζί αν έχει καμιά έκπτωση για φαντάρους και το «παλουκάρι» είχε γελάσει τρανταχτά Τζιμάκο μου με το άκουσμα της ερώτησής μου.
Χαλάλι σου βρε τα χιλιάρικα που είχα δώσει στο «παλουκάρι» το αριστερό με το μαλλί το ράστα, είχα γελάσει πάρα πολύ σε εκείνη την παράσταση όπου είχες γυρίσει και εκείνο το θρυλικό σου video-clip με τον «Νεοέλληνα», που έχει και τις σκηνές με τη Βάρκιζα βρε συ.
Μετά ήρθα και σε άλλα μαγαζιά και σε είδα. Πάντοτε με το αριστερό σου χιούμορ και την αντιεξουσιαστική σου σάτιρα έβγαζες πολύ γέλιο και χαλάλι τα χιλιάρικα που έκανε κάθε φορά το μπουκαλάκι το κρασί. Είναι γνωστό πως άμα πλήρωνες χιλιάρικα για ποτό σε μαγαζί της παραλίας ήταν καφέ και καπιταλιστικά, ενώ άμα τα πλήρωνες σε μαγαζί που έπαιζε ένας τέτοιος αυθεντικός και αντιεξουσιαστής σαν εσένα είχαν άλλη απόχρωση.
Και μετά με τα ευρώπουλα Τζιμάκο μου, εγώ εκεί ερχόμουν και σε έβλεπα πάντοτε να τα χώνεις σε όλους και όλα και πολύ το ευχαριστιόμουν. Εχθές (26 Ιουνίου 2012) και ώρα 12 και κάτι σε άκουσα στην εκπομπή σου τη ραδιοφωνική (αυτή με το κούφιο άλογο) να λες πως είμαι λοβοτομημένος (όχι μόνο εγώ, αλλά και όλοι οι ποδηλάτες) γιατί νομίζουμε πως κάτι κάνουμε που βγαίνουμε στους δρόμους και κόβουμε την κυκλοφορία και εισπνέουμε τόνους καυσαέριο με τις γελοίες μας αμφιέσεις.
Φυσικά δεν το πήρα σοβαρά, ούτε παρεξηγήθηκα. Άλλωστε σάτιρα έκανες. Κι εγώ Τζιμάκο μου σάτιρα κάνω, όπως κι εσύ, οπότε δεν νομίζω να παρεξηγηθούμε, τι φίλοι είμαστε άλλωστε;
Τώρα βέβαια που τα χώνεις σε όλους, όχι όμως στα αφεντικά σου τις Γιάννες και τους Κοντομηνάδες είναι τυχαίο Τζίμη μου, είμαι σίγουρος γι' αυτό, ας μην είμαι συνομωσιολόγος. Ούτε με τζιπάρα κυκλοφορείς, ούτε στην Εκάλη μένεις, ούτε το μπουκάλι στα μαγαζιά που παίζεις κάνει πάνω από 100 ευρώπουλα σροϊντεριανά. Αυτά είναι φήμες που λένε αυτοί οι εχθροί σου οι παλιοκαπιτάλες Τζιμάκο μου. Εσύ αγόρι μου αριστερός είσαι, από παλιά αριστερή οικογένεια και σαν αριστερός ζεις και δεν εγκμεταλεύεσαι καθόλου τον καπιταλισμό και απλά περιμένεις μέχρι να έρθει η ώρα που θα «αλλάξουν τα πράγματα» Τζίμη μου.
Αυτό είναι αγόρι μου, εμείς σε πιστεύουμε. Τώρα να μας συγχωρείς που μποτιλιάραμε λίγο το τζιπάκι σου, δεν θα το ξανακάνουμε. Άμα ξανασυμβεί, βγες βρε συ από το παραθύρι το φιμέ και σφύριξε και αμέσως θα ανοίξουμε να περάσεις να πας στη δουλίτσα σου να βγάλεις το παντεσπανάκι σου και να μας διασκεδάσεις. Διότι μας διασκεδάζεις πολύ Τζίμη μου. Γελάμε πολύ μαζί σου, απλά μη νομίζεις πως τα πιστεύουμε κι όλα όσα λες (εδώ δεν τα πιστεύεις εσύ χαχαχα κοίτα τι λέω πάλι ο άτιμος).
Σ' ευχαριστώ πολύ που με διάβασες Τζιμάκο μου, μοναδικέ μου αναγνώστη. Σε χαιρετώ τώρα. Στην κοιλιά του κούφιου μου πληκτρολογίου δεν φιλοξενήθηκε κανένας, γιατί εγώ δεν έχω χορηγούς κανενός είδους.
Φιδάκια!

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
κωστάνζα
Εικόνα κωστάνζα
Απών/απούσα

μπράβο σου

papi
Εικόνα papi
Απών/απούσα

Κι απο μενα μεγαλο μπραβο, εξαιρετικο ποστ.... Φτανει πια με τον καθε Τζιμακο, τον καθε Λαζοπουλο κοκ, του ιδιου φυραματος πανω κατω....

Οσον αφορα το ποδηλατο ειδικοτερα.... Ωστε λοβοτομημενοι ε??? ... Παντως αυτος που με ειχε κανει να πεσω απ τα συννεφα και ηθελα να το γραψω κι εδω αλλα δεν ειχα την ευκαιρια, ηταν ο Μπεζος, στην εκπομπη της Μενεγακη πριν μερες... (Αν θυμαμαι καλα ειμαστε εκτος της δικης του κουλτουρας λεει ο κυριος, και δε μπορει να καταλαβει να φοραμε ενα κρανος και να βγαινουμε με το ποδηλατο στο δρόμο, ακατανοητο που ειμαστε ολο και περισσοτεροι λεει...) ΒΡΕ ΟΥΣΤ!!

Pavlos K.
Εικόνα Pavlos K.
Απών/απούσα

Σιγά τα ωά της σάτιρας από τα γρανάζια του ίδιου συστήματος... Μπουχτίσαμε λαϊκισμό, φτηνά αστεία, την επιτυχημένη συνταγή του φωτεινού σήματος "ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑ" και τους νυν συναδέλφους των άλλοτε "δημοσιοκάφρων"...

Εκεί που ο κόσμος τους χρειάστηκε για να απαλύνουν τη θλίψη του, φάνηκαν μικροί κι ανίκανοι εκμεταλλευόμενοι τις συγκυρίες για να παχύνουν κι άλλο τα ήδη παχυλά συμβόλαιά τους, με γεια τους με χαρά τους, δεν τα παίρνουν από μένα, δεν προσφέρουν και τίποτα όμως... απλά πλέον τους έχει θεοποιήσει μια ανεγκέφαλη μερίδα που αναμασάει μασημένη τροφή και γελάει με τα εύκολα λογοπαίγνιά τους.

εδώ που τα λέμε, μου θυμίζει και κάτι έντεχνους, αυτοαποκαλούμενους αντικομφορμιστές μουσικούς που για να πας και να τους ακούσεις πρέπει να κερδίσεις το λόττο και να γίνεις κομμάτια πίνοντας μπόμπες για να κάνεις απόσβεση.

...ουφ, ξελάφρωσα λίγο...!

Automation
Εικόνα Automation
Απών/απούσα

Αχ βρε Τζιπάκο μου, πως το ξέχασα βρε συ να το πω και το άλλο που είπες.
Αυτό βρε για την ικανοποίηση που βρίσκουν τα @γ@μητ@ «πωπουδάκια» μας πάνω στη σέλα.
Αχ καλέ, πως το κατάλαβες βρε άτιμο, πανέξυπνο καλλιτεχνόπουλο εσύ. Εσύ που όπως είπες μέσα στην αριστερή σου αυτογνωσία και μετριοφροσύνη αγωνίζεσαι επί 40 χρόνια φούρναρης για την καλλιτεχνική αναδιοργάνωση (τώρα αναδιοργάνωση, αναμόρφωση, κάτι τέτοιο παπανδρεΐστικο είπες δεν θυμάμαι καλά) τούτου του άμοιρου τόπου.
Κι ερχόμαστε εμείς Τζίμη μου με τα «πωπουδάκια» μας πάνω στις σέλες και σου εμποδίζουμε με τα παλιοποδήλατά μας την πορεία προς την καλλιτεχνική άνοιξη. Σε εσένα, σε κάτι Μπέζους ΦωτοΚούβελους, κάτι Λαζόπουλους Κοτεράτους, κάτι Κανάκηδες ΡακετοΧαλκιδικόβιους και λοιπούς αστέρες και φωτεινούς παντογνώστες που βγάζετε το μήνα όσα βγάζουμε τη δεκαετία.
Καλύτερα να βλέπω Ελενίτσα Τζίπη μου, παρά να σου ξανακουμπήσω τα ευρώπουλά μου (που δεν έχω πια έτσι κι αλλιώς). Η Ελενίτσα τουλάχιστον δεν μου είπε ποτέ πως είναι κάτι άλλο από αυτό που είναι.
Σωστά;

gpiter
Εικόνα gpiter
Απών/απούσα

Μπράβο ρε φίλε....

BookLuv
Εικόνα BookLuv
Απών/απούσα

Ένα μπράβο κι από μένα για το ποστ του Automation.Δεν παρακολουθούσα ποτέ τις παραστάσεις του Πανούση, γιατί λόγω ιδιοσυγκρασίας δε μου αρέσει η χυδαιολογία.Όμως πάντα πίστευα ότι είναι πνευματώδης και προικισμένος.
Άλλο αυτό, αλλά τι κάνει κανείς με τα χαρίσματά του είναι το θέμα.
Υβριστικοί και ειρωνικοί χαρακτηρισμοί για μια ομάδα συμπολιτών/συνανθρώπων [αυτά περί οπισθίων στις σέλες και λοβοτομημένων]δεν υπηρετούν κανενός είδους τέχνη, ούτε αριστερή ούτε κανενός χρώματος.
Είμαι θυμωμένη ως άνθρωπος πρώτα και μετά ως ποδηλάτισσα.
Οι λόγοι για τους οποίους ο καθένας έχει ποδήλατο είναι διαφορετικοί και απολύτως σεβαστοί, αρκεί να είμαστε σωστοί στην οδική μας συμπεριφορά.
Θα σεβαστώ εξ ίσου αυτόν που κατεβαίνει σε αγώνες με αυτόν που το έβγαλε από την αποθήκη, επειδή δεν μπορεί πια να βάλει βενζίνη.
Στα υπόλοιπα περί Λαζοπούλειου σάτιρας απλά προσυπογράφω.

xtravaganzagold
Εικόνα xtravaganzagold
Απών/απούσα

O tzimakos παντα εβγαζε γελιο με αυτο το ειδος χιουμορ (καυστικη σάτιρα) ...συνηθως δεν μας αφορουσε το αστειο του και γελαγαμε αβιαστα .Νομιζω οτι αυτο θα κανουμε και τωρα .

Eξαλλου εχει ενα ασσο στο μανικι : οπως και οι βασιλικοι γελωτοποιοί , οταν το αστειο ηταν κρυο ή προσέβαλλε τον βασιλια , ο γελωτοποιός φροντιζε παντα να θολωνει τα νερα , κανοντας μια γελοια πιρουετα που θα επιβεβαιωνε στο κοινο , οτι κανει απλα την δουλεια του και οτι δεν θα επρεπε να τον παιρνουν τοσο τοις μετρητοις τα λεγομενα του , γλυτώνοντας το κεφαλι του

Wicca
Απών/απούσα

Automation wrote:
Αχ βρε Τζιπάκο μου, πως το ξέχασα βρε συ να το πω και το άλλο που είπες.
Αυτό βρε για την ικανοποίηση που βρίσκουν τα @γ@μητ@ «πωπουδάκια» μας πάνω στη σέλα.
[...]

Έτσι όπως το θέτει το ζήτημα, μάλλον εννοεί ότι κάποιων άλλων τα πωπουδάκια είναι στα σίγουρα μαμημένα και ικανοποιημένα που μαμήθηκαν..

Αν το βλέπει έτσι θα ήταν καλά να μας πει λοιπόν σε ποια κατηγορία ανήκει το δικό του πωπουδάκι, στα ικανοποιημένα ή στα ανικανοποίητα;;

Εγώ τείνω να πιστεύω ότι ανήκει στα πρώτα, αφού έχει και σαφή άποψη περί του τι ικανοποιεί έναν πωπώ, οπότε ενδιαφέρον θα ήταν να μας πει σε αυτή την περίπτωση, ποιος ή τι του τον ικανοποίησε τόσο πολύ, έτσι για να ξέρουμε και εμείς που απέκτησε τόσο ενδελεχή γνώση...

Αν ισχυριστεί ότι ανήκει στα δεύτερα, τα ανικανοποίητα, μπορούμε να του στείλουμε δώρο ....ένα ποδήλατο.. ! ( ξέρω που πήγε το μυαλό σας, αλλά καλύτερα να υποστηρίξουμε τους ποδηλατάδες αντί για τα sex shops).

scrabler
Εικόνα scrabler
Απών/απούσα

ρε παιδιά μου φαίνεται πως δεν ξέρετε καθόλου τον τζιπάκο
σας το λέω εγώ που τον έχω δει οπουδήποτε αλλού
εκτός από τα μαγαζιά που κάνει παραστάσεις με είσοδο
κι αυτό γιατί δεν είχα να πληρώσω αλλά καθόλου δεν με πείραζε
με ένοιαζε που υπήρχε και υπάρχει
που έχει Λόγο με το Λ κεφαλαίο
που μπορεί να ρίχνει τα γλωσσοπλαστικά του καντήλια όπου γουστάρει
που είναι κορυφαίος μουσικός
που μπορεί να κάνει χιούμορ ακόμα και με τον εαυτό του

ο τζιμάκος είναι κεφάλαιο
για την αληθινή σάτιρα (όντας ο ίδιος σάτυρος)
για την ελληνική ροκ
για όσους βρίσκονται "αλλού" όπως κι η ζωή άλλωστε

τέλος, να πω πως χαίρομαι που ασχολήθηκε με τον πισινό μου!

Automation
Εικόνα Automation
Απών/απούσα

Scrabler μου, συμφωνώ μαζί σου. Ο Τζιμάκος είναι κεφάλαιο σε αυτά που είπες. Πραγματικά κι εγώ χαίρομαι που ασχολήθηκε με τον πισινό μου χαχα .
Απλά τον θεωρώ λίγο μία μικρή μου αδυναμία τον Τζιμάκο. Από την πρώτη εκείνη συναυλία στο στενοσόκακο, με το ακριβό εισιτήριο και τις προνομιούχες θέσεις είχα νοιώσει πως ο Τζιμάκος έχει φάση, αλλά δεν είναι και κανένας Άσιμος (άλλωστε, ένας ήταν ο Άσιμος). Πιστεύω πως όποιος έχει σατυρική διάθεση και τα χώνει στους άλλους πρέπει να δέχεται να του τα χώνουν και εκεινού.
Οπότε στο παραπάνω κείμενο, δανείστηκα το ύφος και τον τρόπο που τα λέει και προσπάθησα να τον αντιγράψω. Είμαι σίγουρος πως αν ποτέ πέσει στην αντίληψή του και το διαβάσει δεν θα μου κάνει μήνυση και δεν θα με υποχρεώσει να μην αναφέρω ξανά το όνομα Τζιμάκος δημοσίως στη ζωή μου.
Χαχαχα το φαντάζεσαι;
Αφιερωμένο σε όσους διαβάζουν αλλά δεν γράφουν (και μεταξύ μας καλά κάνουν): Απλά πάτα εδώ, ξέρεις πως ;-)

kastellopower
Απών/απούσα

μα είναι ποδηλάτης!
τί είναι ποδηλάτης; είναι κακό;
είσαι τζιπάτος.
εγώ είμαι καλλιτέχνης.
είσαι και τζιπάτος. κι οι τζιπάτοι φιλάνε μόνο τζιπάτους.
δεν ξέρω, εμένα μ΄άρεσε.
μα τότε είσαι ποδηλάτης!
τί είναι ποδηλάτης;
δεν ξέρω, φίλησέ με...

contact