Olympic ...Αηδία

6 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
Petaliaris
Εικόνα Petaliaris
Απών/απούσα

(Καλλίγραμη)φίλη απ΄ τα παλιά που πάντα...ποθούσα, με θυμήθηκε ύστερα απο χρόνια... "Πού είσαι"? "τί κάνεις"? και άλλα γνωστά ψεύτικα αισθήματα..
- Ρε πώς και μας θυμήθηκες?! (είπα μέσα μου)...Κάνατε παιδιά; τί κάνει ο σύζυξ??
- έχω να σου προτείνω κάτι σπουδαίο, κάτι που θα σου αλλάξει τη ζωή!
...
Αν σας θυμίζει κάτι αυτή η κουβέντα, μήν αηδιάσετε, άλλωστε σύμφωνα με το νόμο 2251/1994 άρθρο 9 στ, κγ). (περιπτώσεις παραπλανητικών εμπορικών πρακτικών) οι μέθοδοι της πυραμίδας απαγορεύονται δια Νόμου.
Στη Κύπρο απαγορεύεται, και αναφέρεται στο Ποινικό τους Κώδικα. Το φαινόμενο δέν έχει σύνορα, http://www.ethraki.com/index.php/opinions/item/860-etairies-pyramida-mia...
σά τη βλακεία! Χρειάζεται νόμος για να αποδειχτεί το ανήθικο των ενεργειών, όλων αυτών που ψαρεύουν ευρώ, ειδικά τούτες τις μαύρες μέρες;
"γράψε" λέει, "άτομα"! Να πάω να δημιουργήσω πίεση δηλαδή και εξαναγκασμό σε φίλους ή "συνεργάτες", για να πλουτίσουν οι ολίγοι ξύπνιοι.
Αν κάνω κάπου λάθος, ή υπάρχει εμπειρία στο παραπάνω θέμα, θα ήθελα να ανοίξει μιά κουβέντα πάνω στις πυραμίδες του Χέοπος!

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
ξυπόλιτος
Εικόνα ξυπόλιτος
Απών/απούσα

Η πυραμίδα (άσχετα με τους ισχυρισμούς των εταιριών (περί εξέλιξης-ανέλιξης)
αναπαράγει τις εξουσιαστικές εργασιακές σχέσεις-δομές, και κατά συνέπεια την αδικία.
Οι από "κάτω" δουλεύουν για να επιφέρουν κέρδη στους από "πάνω".
Είναι ένα καπιταλιστικό μοντέλο εργασίας που εκμεταλλεύεται όσους από ένδοια και ανάγκη αναζητούν τρόπο βιοπορισμού.

Η απάντηση σ΄αυτή την εκμετάλλευση, είναι η οριζόντια συνεταιριστική ισότιμη εργασία και η ισόποση-δίκαιη διαμοίραση των κερδών.
Αυτό συμβαίνει και στην πολιτική, όπου οι αποφάσεις λαμβάνονται από την κορυφή (πυραμιδικά), χωρίς την δυνατότητα ισότιμης (οριζόντιας) συμμετοχής του δήμου (λαού).
Εδώ η λέξη δημοκρατία λειτουργεί μόνο ως διακοσμητικός όρος, χωρίς να πληροί και να μετουσιώνει την ακριβή έννοια της.

Petaliaris
Εικόνα Petaliaris
Απών/απούσα

έτσι είναι, με τη διαφορά οτι στη δημοκρατία, θεωρητικά, η δύναμη μεταβιβάζεται ή αλλιώς κατευθύνεται απο τη βάση, προς τους (δημοκρατικά)εκλεγμένους και ολίγους, δηλαδή προς τα πάνω.
Στο αηδιαστικό παράδειγμα που αναφέρω, οι ολίγοι θέλουν να κρατήσουν τη δύναμή τους, ασκώντας πίεση προς τα κάτω! Υπάρχουν αρκετά παραδείγματα όπως εκείνη η άμγουεϊ, χέμινγουέι, κάπως έτσι τη λέγανε, με τα σαπούνια και τα καλλυντικά!
Απο όσα είχα καταλάβει, όλη αυτή η φασαρία, με τα "διαμάντια", τα ποσοστά, την εκμετάλλευση του ανθρώπου απο άνθρωπο, ήταν και παραμένουν ένα τίποτα, μιά φούσκα απο την αμερική.
Αμάν πιά με τα ποσοστά, τις πωλήσεις και τις ασφάλειες. Η "Αηδία", με ένα πιασάρικο ΑρχαιοΕλληνικό όνομα, στην ουσία κερδίζει απο τις εγγραφές μελλών, παρά απο τη διάθεση εμπορευμάτων ή υπηρεσιών, και τα κέρδη των "απο πάνω" είναι η αθέμιτη πίεση των "απο κάτω" προς τους "ακόμα πιό κάτω"!

i.alli.ellatha
Εικόνα i.alli.ellatha
Απών/απούσα

Περίπτωση νόμιμης απάτης σαν όλες τις υπόλοιπες μέσα στο αρπακτικό σύστημα που παραδοσιακά λέγεται καπιταλισμός. Σύστημα ταχυδακτυλουργικής μόχλευσης, καλά δουλεμένο, έξυπνο, που κακά τα ψέματα δεν θα γλιτώσει η κοινωνία από αυτό, γιατί κάποια γατόνια ξέρουν και το παίζουν στα δάχτυλα. Μού την πέσανε και μένα μια φορά. Τα επιχειρήματα τα έχουν μάθει απόξω, κι ότι να πεις έχουν απάντηση. Σε ένα μόνο δεν μού απάντησαν ποτέ: τι προσφέρουν στην κοινωνία! Μέθοδος να κερδίζεις χωρίς να παράγεις τίποτα απολύτως!

ΑΛλά να εκμεταλλευτούν και την ολυμπιακή ιδέα, απίστευτο!

Automation
Εικόνα Automation
Απών/απούσα

Συμφωνώ με τους προλαλήσαντες και δηλώνω κι εγώ φυσικά κατά των πυραμίδων.
Με λίγη διάθεση χιούμορ και παίρνοντας αφορμή από τα όσα γράφτηκαν στην αρχή, με τις πυραμίδες δεν υπάρχει περίπτωση να κάνεις αυτό που λέει ο Τζιμάκος ότι είναι ο απώτερος σκοπός του καλλιτέχνη: δηλαδή, να βγάλεις γκόμενα!
Άλλο ένα αρνητικό τους ;-)

Stel10s
Απών/απούσα

Την ποιο σωστή κουβέντα την είπε ο i.alli.ellatha .
Τι προσφέρουν στην κοινωνία;

Αλλά με δέλεαρ το εύκολο κέρδος, δεν σκέφτεται κανένας ότι έτσι γίνεται παράσιτο!

contact