Τα ψέματα για τις εκλογές των εκπαιδευτικών

6 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
Tasos
Απών/απούσα

Ανεβάζω αυτό το ποστ για δυο λόγους. Αφενός γιατί εχθές έγινε ντόρος για τις εκλογές μας κι αφετέρου γιατί ο κος Λιάκος δεν είναι απλά ένας ακαδημαϊκός αλλά ο πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικού Διαλόγου για την Παιδεία...

Λοιπόν, χθες είχαμε εκλογές για υπηρεσιακές εκλογές.
Στον παρακάτω διάλογο φαίνεται ότι το βασικό πρόβλημα με τους πολύ ή light νεοφιλελεύθερους δεν είναι οι ιδέες τους. Είναι το πόσο φανατικοί, άσχετοι και επικίνδυνοι είναι. Ειδικά ο κος Λιάκος είναι τόσο άσχετος που δε ξέρει ότι μέχρι το 2002 οι εκλογές γίνονταν Σάββατο αλλά για να γλιτώσει το κράτος μερικά ψίχουλα από τις υπερωρίες και να τους δώσει και κύρος (καθώς όπως είπαμε δεν είναι συνδικαλιστικές εκλογές) τις πήγε εργάσιμη. Ελπίζω τουλάχιστον ο κ. υπεύθυνος για τη μεταρρύθμοση στην παιδεία να ξέρει καλά Αγγλικά για να μεταφράσει ότι του δώσουν ως μεταρρύθμιση.

Antonis Liakos
15 ώρες ·
Δεν έχω καταλάβει γιατί τα δημόσια σχολεία είναι σήμερα κλειστά και οι εργαζόμενοι γονείς σε νευρική κρίση τι να κάνουν τα παιδιά, επιστρατεύοντας γιαγιές και παππούδες, γείτονες, baby-sitters κλπ. Η μάλλον δεν θέλω να καταλάβω γιατί οι εκλογές για τα υπηρεσιακά συμβούλια όπως άλλωστε και οι συνδικαλιστικές αρχαιρεσίες δεν μπορούν να γίνουν μετά το τέλος του προγράμματος, το απόγευμα, ή το Σαββατοκύριακο, με σεβασμό στους γονείς και το εκπαιδευτικό έργο. (Και ας μην μιλήσει κανείς για «επίθεση Λιάκου στους εκπαιδευτικούς", ή για "ισοπεδωτικές βολές στα συνδικάτα». Παρόμοιες πρακτικές που είναι αναιτιολόγητες είναι που δυσφημούν τον εκπαιδευτικό συνδικαλισμό).
Like · Reply · 1 · 6 hrs

Panagiotis Sotiris Καταρχάς κ. Antonis Liakos επιδεικνύετε άγνοια αταίριαστη σε άνθρωπο που υποτίθεται ότι συντάσσει πρόγραμμα για την παιδεία. Οι χτεσινές εκλογές δεν ήταν συνδικαλιστικές εκλογές. Είναι εκλογές για υπηρεσιακά συμβούλια. Οργανώνονται από το Υπουργείο Παιδείας και αφορούν την εκλογή εκπροσώπων στα υπηρεσιακά συμβούλια. Γίνονται σε ενεργό χρόνο γιατί διαφορετικά θα έπρεπε να υπάρχουν υπερωρίες εφόσον τόσο η ψήφος όσο και η συμμετοχή στις εφορευτικές επιτροπές είναι υπηρεσιακές υποχρεώσεις των εκπαιδευτικών
Unlike · Reply · 20 · 6 hrs · Edited

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
41ex
Απών/απούσα

Δεν ξέρω κανέναν από τους παραπάνω, πάντως μεταξύ μας το 2016 τέτοιες διαδικασίες μπορούν να γίνονται πανεύκολα ονλάιν με 0 μετακινήσεις – καθυστερήσεις.

panoss
Απών/απούσα

Ονλάιν; Και πώς θα αποφύγουν τη δουλειά; Έχεις κάποια πρόταση;

Geraki
Απών/απούσα

Οι εκλογές αυτές ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ συνδικαλιστικές.

Μέχρι πριν κάποια χρόνια γινόντουσαν εκτός ωραρίου διδασκαλίας αλλά για να γλιτώσει το κράτος τα χρήματα που έδινε στις εφορευτικές επιτροπές για εργασία εκτός ωραρίου εργασίας προτίμησε να γίνονται καθημερινές και να χάνονται τα μαθήματα.

Το ΚΡΑΤΟΣ το αποφάσισε και όχι οι εκπαιδευτικοί.

Vasscott
Εικόνα Vasscott
Απών/απούσα

... η συμμετοχή είναι υποχρεωτική για όλους?
Υπάρχουν κυρώσεις δλδ. αν κάποιος δεν πάει?

Αν όχι, τι ποσοστό συμμετοχής είχε?

panoss
Απών/απούσα

Σύμφωνα με αυτό είναι υποχρεωτική η συμμετοχή(αν αναφέρεται στις εκλογές για τις οποίες μιλάμε).
Άρα η συμμετοχή θα 'ναι 100%, αφού επιπλέον...πληρώνονται για να ψηφίσουν......αφού την ημέρα των εκλογών την πληρώνονται σαν εργάσιμη...

Δεν υπάρχει εκπαιδευτικός που να πληρώνεται και να μην πάει καν να ψηφίσει...

"Η συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία είναι υποχρεωτική. Υπενθυμίζουμε ότι για την αδικαιολόγητη απουσία προβλέπονται οι σχετικές κυρώσεις."

Για την αδικαιολόγητη απουσία (φυσικά, κανείς δεν θα μπορούσε να βρει ψεύτικη δικαιολογία και να μην πάει, αυτά τα κάνουνε σε κάτι κωλοχώρες π.χ Γερμανία), κυρώσεις.
Κι όλοι ξέρουμε τι βαριές κυρώσεις επιβάλλει το >>> μας στους υπαλλήλους του...

Δυστυχώς παιδιά, τους αναγκάζει το κράτος να μη δουλεύουνε τη μέρα των, σημαντικών αυτών, εκλογών, παρόλο που θα θέλανε να δουλεύουνε.
Απόδειξη, οι πάμπολλες απεργίες που 'χουν κάνει γι αυτό το θέμα, αλλά οι νεοφιλελέ δεν τους ακούνε...τι άλλο να κάνουνε...

contact