Κλοπή 2 ποδηλάτων MBM στα Βριλήσσια από εσωτερικό γκαράζ (!!!)

3 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
Christos Stathis
Απών/απούσα

Καλησπέρα σε όλους.

Την Παρασκευή 5/8/2011 μου έκλεψαν δύο ποδήλατα, ένα MBM Boulevard Ivory (μπεζ) και ένα MBM Chic (λευκό) μέσα από το κλειστό γκαράζ της πολυκατοικίας μου στα Βριλήσσια (κοντά στο Σκλαβενίτη). Ο κλέφτης μπήκε από το ασανσέρ (προφανώς ήξερε τι έψαχνε) και κατέβηκε στο κλειστό γκαράζ της πολυκατοικίας (εάν είχε παραβιάσει την πόρτα του γκαράζ, δεν θα είχε λόγο να κόψει την κοινή αλυσίδα των δύο ποδηλάτων, ενώ θα υπήρχαν ίχνη και στη γκαρζόπορτα). Μετέφερε ένα ένα τα ποδήλατα από το ασανσέρ και έγινε άφαντος. Η ώρα κλοπής δεν είναι γνωστή, πάντως μάλλον θα υπήρχαν τσιλιαδόροι. Οι λόγοι που γράφω αυτή την καταχώρηση είναι, όχι γιατί περιμένω να τα βρω, αλλά:
1. Για να σας επιστήσω την προσοχή να προσέχετε που αφήνετε τα ποδήλατα, καθώς δεν είναι ασφαλή πουθενά, εκτός ίσως από το ίδιο σας το διαμέρισμα ή μεσα στην αποθήκη σας.
2. Θα ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνο εάν κάποιος έμπεινε στο γκαράζ είτε από το ασανσέρ, είτε από τη γκαραζόπορτα. Φανταστείτε να ερχόσασταν πρόσωπο με πρόσωπο με τον κλέφτη...
3. Υπάρχει πάντα η πιθανότητα κάποιος να παρακολουθεί τις κινήσεις της πολυκατοικίας για να μπει την κατάλληλη στιγμή. Προσοχή λοιπόν σε περίεργους που κόβουν βόλτες στη γειτονιά...
4. Ο κλέφτης προφανώς γνώριζε το γκαράζ, καθώς μπήκε επί τούτου (υπήρχαν στο γκαράζ άλλα 4 ποδήλατα χωρίς αλυσίδα, τα οποία έμειναν άθικτα). Καλό θα ήταν λοιπόν να υπάρχει ιδιαίτερη προσοχή σε όσους επιτρέπεται η είσοδος στην πολυκατοικία (συνεργεία καθαρισμού και συντήρησης, ντελιβεράδες, διανομείς διαφημιστικών πινακίδων, κ.λπ.), π.χ. να μην τους δίνονται κλειδιά της εισόδου, έλεγχος της ώρας που φεύγουν, τα διαφημιστικά φυλλάδια να αφήνονται στο γραμματοκιβώτιο, κ.λπ.

Ελπίζω να βοήθησα λίγο.

Με εκτίμηση,

Χρήστος

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
Eaglos
Εικόνα Eaglos
Απών/απούσα

Τα ποδήλατα τα φυλάσουμε μέσα στο σπίτι μας.
Ποτέ σε κοινόχρηστους χώρους, ποτέ σε γκαράζ,
πυλωτές κλπ.

Σε πολυκατοικία φίλου στο Φάληρο υπήρχαν σε αποθήκη
στο ίδιο χώρο με τον καυστήρα αρκετά ποδήλατα τα
οποία μυστηριωδώς έκαναν φτερά μετά την τελευταία
επίσκεψη του τύπου που έκανε συντήριση στο λέβητα...

Καλό είναι να μαζέψετε και ότι άλλο έχετε από πράγματα
στο γκαράζ και να κάνετε μια συνέλευση για αλλαγή συστημάτων
ασφαλείας.

kynhgos77
Απών/απούσα

Κοιμαμαι και το χαιδευω.

contact