Φιλοποδηλατικές ρυθμίσεις στη Ν. Σμύρνη (Βενιζέλου)

4 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
cdouvis
Απών/απούσα

Εχω μια ιδέα που σκοπεύω να προτείνω στο δημοτικό συμβούλιο της Ν. Σμύρνης. Ειναι σατανικό σχέδιο αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι είναι εφαρμόσιμο γιατί δεν έχω υπόψη μου να έχει γίνει κάτι παρόμοιο και θέλω να το συζητήσουμε πρώτα. Προτεινω η στάθμευση στην Ελ. Βενιζέλου να πάει στην άλλη μεριά. Τώρα είναι στα δεξιά του δρόμου, δηλαδή από την πλευρά του πεζοδρομίου. Αυτό που λέω είναι να πάει από τη μεριά της νησίδας και του τραμ. Αν γίνει αυτό τότε η κίνηση των ποδηλάτων στα δεξιά του δρομου θα γίνει πολύ πιο άνετη και ασφαλής εφόσον δεν θα κινδυνεύουμε πια από άνοιγμα πόρτας.

Ο λόγος που ανησυχώ είναι κυρίως ότι ίσως είναι επικίνδυνο να στέλνουμε τους οδηγούς από την πλευρά του τραμ. Εκεί έχει ένα πεζούλι μικρού ύψους και πλάτους και μετά το γκαζόν και τη γραμμή του τραμ. Ίσως είναι επικίνδυνο να παρκάρουν από εκείνη την πλευρά ή ίσως είναι επικίνδυνο το να βγαίνουν από την αριστερή πόρτα μήπως και παραπατήσουν στο πεζούλι ή γλιστρήσουν στο γκαζόν και πέσουν στις ράγες. Μου φαίνονται υπερβολές όλα αυτά αλλά κάνω το συνήγορο του διαβόλου ώστε να πάμε στο δήμο μια πιο δουλεμένη πρόταση. Γι' αυτό θα μπορούσε κάποιος που έχει αυτοκίνητο να το δοκιμάσει και να μου πει πως του φάνηκε; (Σε ελεγχόμενη φάση και με τεράστια προσοχή φυσικά γιατί σήμερα το παρκάρισμα επιτρέπεται μόνο στα δεξιά)

Αν γίνει αυτό τότε το ποδήλατο θα κερδίσει σημαντικό έδαφος. Η Ν.Σμύρνη διαθέτει ήδη ένα σχέδιο δικτύου π/δ. Το παράγγειλε η δημοτική αρχή μετά από δικές μας πιέσεις και το παρέλαβε εδώ και 3 χρόνια (!) αλλά δεν φαίνεται να βιάζεται να το κατασκευάσει. Η Βενιζέλου περιλαμβάνεται σε αυτό το σχέδιο και μάλιστα είναι ένας απο τους σημαντικότερους άξονές του. Δυστυχώς είναι και η πιο δύσκολη από τεχνικής άποψης. Το σχέδιο προβλέπει κατασκευή π/δ με πλατος 1 μέτρο σε κάθε πλευρά του δρόμου. Το 1 μέτρο προκύπτει από μισό μέτρο πεζοδρομίου και μισό μέτρο δρόμου (το οποίο πρέπει να ανέβει στο ύψος του πεζοδρομίου). Αυτό, αν και θεωρητικά μπορεί να γίνει, έχει σημαντικά τεχνικά προβληματα (κολονες, στάσεις λεωφορείου, περίπτερα, στενωποί κλπ). Το χειρότερο όμως είναι ότι θα κοστίσει πολύ και αυτό σημαίνει οτι για την ώρα δεν περιμένουμε να κατασκευαστεί. Αν όμως ξεφορτωθούμε τα παρκαρισμένα από τη δεξιά πλευρά του δρόμου τότε ουσιαστικά κερδίζουμε χώρο και μπορεί να δημιουργηθεί ποδηλατολωρίδα στα δεξιά, με πλάτος περιπου 1 μέτρο, επί του οδοστρώματος, με τη χρήση μπογιάς και μόνο. Τα αυτοκίνητα θα χρειαστεί να στριμωχτούν ελαφρότατα και οι ποδηλάτες θα είναι επίσης ελαφρότατα λιγότερο ασφαλείς από ότι σε ένα π/δ στο ύψος του πεζοδρομίου αλλά στην ουσία θα είμαστε όλοι ευχαριστημένοι.

Τι λέτε για όλα αυτά;

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
VAkt
Εικόνα VAkt
Απών/απούσα

το να γίνει ποδηλατόδρομος με απλώς μπογιά το ξεχνάς, διότι αν δεν υπάρχει κάτι να εμποδίζει τον έλληνα(ρα) οδηγό από το να μην παρκάρει, απλούστατα θα παρκάρει .. είναι Bold) και θα έχεις πλέον παρκαρισμένα και δεξιά αλλά και αριστερά και θα μείνουν 2 λωρίδες όλες και όλες και άντε να χωρέσουμε όλοι μαζί...θα είναι δηλαδή ακόμα ποιο επικίνδυνα για τους ποδηλάτες.
Τώρα για το πρώτο σκέλος της ερώτησής σου, δεν ξέρω κατά πόσο είναι ασφαλές (αλλά και νόμιμο) να παρκάρουν σε λεωφόρους στην αριστερή πλευρά του δρόμου, δεδομένου ότι η αριστερή, θεωρείται και κατά κάποιο τρόπο ταχείας διελεύσεως !
(Για αυτό και δεν υπάρχουν τόσες πολλές αριστερές διασταυρώσεις όσες και δεξιές σε τέτοιους δρόμους ή αν υπάρχουν έχουν ξεχωριστή λωρίδα για αυτούς που στρίβουν αριστερά)

ckesinis
Απών/απούσα

Κώστα, σκέψου πως, κανονικά στην Ελ.Βενιζέλου δεν επιτρέπεται η στάση κι η στάθμευση... ήδη ...
και αδιαφορούν όλοι...
όπως και σε όλη τη Δαβάκη...
όπως σε καθε λεωφορειόδρομο με διπλή γραμμή στη μέση...
Στην Κ.Παλαιολόγου, την Ομήρου κι αλλού, έβαλαν στη μέση πλαστικά κολωνάκια, για να ορίσουν ξανά τη μέση του δρόμου και να μη διπλοπαρκάρουν...
Ακόμη κάποιοι -ες συνεχίζουν να το κάνουν, και μπλοκάρουν τα λεωφορεία και γίνεται χαμός ...
Μόνο με σοβαρή αστυνόμευση θα αποτραπεί ο κάθε ένας μας να παρανομεί ατιμώρητα...Αλλά μετά γκρινιάζουν οι μαγαζάτορες ,που δε βρίσκουν πάρκιν οι πελάτες τους κι ο δήμαρχος ακούει αυτούς , ως ψηφοφόρους και αφήνει να συμβαίνουν ...

cdouvis
Απών/απούσα

η συζήτηση συνεχίζεται στο http://www.podilates.gr/node/26513

Topic locked
contact