Ποδηλατικές Διαδρομές Δήμου Ρεθύμνης

2 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
grampa
Απών/απούσα

ΔΤ για ένταξη ποδηλατικού δικτύου Δημου Ρεθύμνης σε χρηματοδοτικό Πρόγραμμα
www.rethymno.gr/information-services/press-release/20-3-15podilatiko.html

Εξαιρετικά θετική εξέλιξη σημείωσαν οι προσπάθειες του Δήμου για την ανάδειξη του Ρεθύμνου ως περιοχής ικανής να διεκδικήσει το δικό της μερίδιο στις προτιμήσεις επισκεπτών που είναι λάτρεις του ποδηλατικού ή και του φυσιολατρικού τουρισμού, αφού εντάχθηκε για χρηματοδότηση, από το Πρόγραμμα Leader, η πρόταση «Ποδηλατικές Διαδρομές Δήμου Ρεθύμνης» .

Συγκεκριμένα ο Δήμος μας κατέθεσε στην ΟΤΔ «Ο.Α.Κ. Α.Ε.», στo πλαίσιo του προγράμματος Leader, ολοκληρωμένη πρόταση δημιουργίας ποδηλατικού δικτύου, το οποίο θα εκτείνεται σε όλο το μήκος του Δήμου, με σκοπό την ανάδειξη περιοχών ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και την προώθηση του τουριστικού προϊόντος. Το δίκτυο αυτό καλύπτει όλη την ενδοχώρα καθώς και την αναγκαία επικοινωνία της με τις παραλιακές περιοχές. Ο βασικός κορμός του δικτύου είναι διαδρομής περίπου 70 χιλιομέτρων, παράλληλης του ορειβατικού μονοπατιού Ε4, από την Αργυρούπολη μέχρι την αρχαία Ελεύθερνα.

Σημειώνεται ότι οι διαδρομές καθορίστηκαν μετά από διερεύνηση και αυτοψίες στις οποίες συμμετείχαν Στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, εκπρόσωπος του τμήματος Βιώσιμης Κινητικότητας του Ε.Μ.Π (με επικεφαλής τον καθηγητή κ. Θάνο Βλαστό) και εκπρόσωποι του τοπικού Ποδηλατικού Συλλόγου «Άτλας». Τα στοιχεία που προέκυψαν από την έρευνα τους, συντάχθηκαν σε πρόταση, προϋπολογισμού 250.000€, η οποία κατατέθηκε από τον Δήμο και εγκρίθηκε η χρηματοδότηση της.

Ο Δήμος θα προχωρήσει σύντομα στην πραγματοποίηση των αναγκαίων ενεργειών έτσι ώστε το δίκτυο ποδηλατικών διαδρομών να υλοποιηθεί το συντομότερο και να δοθεί στην διάθεση του κοινού.

Το συγκεκριμένο έργο προβλέπει:

• Κατασκευή σημείων θέασης

• Κατασκευή σημείων ασφαλούς στάθμευσης ποδηλάτων

• Κατασκευή σημείων στάσης/ανάπαυσης με τον απαραίτητο εξοπλισμό (ποδηλατοστάσιο, κιόσκι, ηλιακό φωτιστικό, καθιστικά, τραπεζόπαγκους κάδο απορριμμάτων κλπ)

• Ανάρτηση πληροφοριακών χαρτών με το πλήρες δίκτυο, τη θέση του ποδηλάτη και τα γύρω φυσικά και πολιτιστικά αξιοθέατα (αρχαιολογικοί χώροι, παραδοσιακοί οικισμοί, φυσικά τοπία) σε όλα τα σημεία θέασης, στα σημεία στάθμευσης και στις διακλαδώσεις του δικτύου.

• Τοποθέτηση πληροφοριακών πινακίδων, πινακίδων κατεύθυνσης καθώς και προειδοποιητικών για την παρουσία ποδηλατών.

• Προβολή του ποδηλατικού δικτύου μέσω ενημερωτικών φυλλαδίων, ενημερωτικών συναντήσεων – ημερίδων και μέσω του διαδικτύου.

Εκτιμάται ότι με την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου ο Δήμος μας θα αποκομίσει σημαντικά οφέλη σε επίπεδο τουριστικής και οικονομικής ανάπτυξης, συνδυαστικά με όλες τις υφιστάμενες δράσεις και έργα που εκτελούνται προς αυτή την κατεύθυνση .

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
κωστάνζα
Εικόνα κωστάνζα
Απών/απούσα

διαβάζεται σαν όνειρο, ας είχανε τόσο νου κι εδώ στη Γερμανία...

Σας εύχομαι κάθε καλό