Κι ομως στην Ελλαδα γινονται τα παντα!!!

22 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
manosdas
Απών/απούσα

Πρωταθλητης μας στην ποδηλασια δεχτηκε κληση 200ευρω, μια ματια στο παρακατω link επιβεβαιωνει του λογου το αληθες!!!
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=893388

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
vachalia
Απών/απούσα

Και εις ανώτερα...

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

nai re enoite mias kai to organo ithele na kopsei klisi
oute astynomefsi egine oute tipota
poulise kai mouri giati to organo
tespa
afta einai ikasies
genikotera ego tha protimousa na vgaioun idikes adies i na apeleftheronoun dromous gia tous podilates
mias kai os gnoston oi pio asfales dromoi gia podilato einai i ethnikoi odoi

ti na pei kaneis?

politicsgr.blog...
Απών/απούσα

akousa ton dioikiti sthn T.V. en merh exei dikio, efarmose ton nomo, vevaia den katalavenw giati ton pigan sto tmima. an k apo thn stigmi pou iparxei h LAE pistevw oti to podilato mporei na kinite sthn LAE k den enoxlei kanena.

papatzas
Απών/απούσα

ΑΝΤΕ ΡΕ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΤΑ Κ....

ofios
Απών/απούσα

το ξεφτέρι που εφάρμοσε τον νόμο να πάει να τον εφαρμόσει και στα καλοκαιρινά νυχτερινά μαγαζιά που χαλάνε τον κόσμο και ΑΝ ΕΧΕΙ ΤΑ ΚΟΤΣΙΑ να τον εφαρμόσει και στον μηχανόβιο που περνάει από μπροστά του με χίλια και τον έχει γραμμένο στα π@π@ρι@ του γιατί ξέρει ότι δεν μπορεί να τον πιάσει.

Πιάνει το ποδήλατο που είναι εύκολο, βγαίνει και η αφεντομουτσουνάρα του στο τελεβίζιο, τον βλέπει και ο μπατζανάκης και η συνυφάδα και καμαρώνουν "κύττα, καλέ, ο Σταμάτης"

i.alli.ellatha
Εικόνα i.alli.ellatha
Απών/απούσα

>>efarmose ton nomo

Tzamilia
Απών/απούσα

"και θα μπορούσε ο Κώστας Κωνσταντινίδης και με την υποστήριξη και συλλόγων κλπ. να τραβήξει μια μηνυσάρα στο όργανο για να μάθει ο κύριος να κάνει τη δουλειά του καλύτερα."

Συμφωνω παρα πολύ. Γιατί δεν το κανεουνκαι οι "ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ"? εΊΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ιδέα!!!!!!!!!!

bin podilanden
Εικόνα bin podilanden
Απών/απούσα

Κ.Ο.Κ.
Άρθρo 29
Kίνηση oχημάτων σε αυτoκινητόδρoμoυς,
oδoύς ταχείας κυκλoφoρίας και σήραγγες
1. Στoυς αυτoκινητόδρoμoυς και στις oδoύς ταχείας κυκλoφoρίας, oι oπoίες
διακρίνoνται από τις ειδικές πινακίδες σήμανσης και στις oδoύς εισόδoυ και εξόδoυ εξ αυτών, απαγoρεύεται η κυκλoφoρία πεζών, εφίππων, ζώων, πoδηλάτων, ζωηλάτων oχημάτων και γενικά oχημάτων τα oπoία δεν κινoύνται με κινητήρα, ως και μηχανoκίνητων oχημάτων τα oπoία εξ υπoλoγισμoύ ή εκ κατασκευής ή εξ άλλης αιτίας δεν μπoρoύν να αναπτύξoυν σε oριζόντια oδό ταχύτητα μεγαλύτερη των 50 χιλιoμέτρων την ώρα.

Είναι ή δεν είναι σαφές;

manosdas
Απών/απούσα

Τώρα podilanten θέλεις ειλικρινά να δούμε τι είναι σαφές κ τι όχι??? φύσικα κ είναι σαφέστατο άλλα 2-3 απαντήσεις πιο πάνω νομίζω με καλύπτει κ ο ofios!
Πράγματι από τον ΚΟΚ απαγορεύεται η κίνηση ποδηλάτων στο εθνικό οδικό δίκτυο. Ωστόσο όταν στο εξωτερικό ο νόμος όχι μόνο δεν τιμωρεί τον ποδηλάτη, αλλά υποχρεώνει το κράτος να κατασκευαζει ποδηλατοδρομους αυτό λίγο με ενόχλει!
Υ.Γ. ΠΕΣ ΜΟΥ ΕΠΙΣΗΣ ΣΕ ΠΟΙΟ ΣΗΜΕΙΟ Κ ΣΕ ΠΟΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ ΕΧΕΙΣ ΔΕΙ ΠΙΝΑΚΙΔΑ ΠΟΥ ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Η ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΔΗΛΑΤΟΥ??? ο ΚΟΚ μπορεί να τα λέει άλλα ας μας τα λένε κ οι σημάνσεις!

I like my bike
Απών/απούσα

Και τι δρόμος ταχείας κυκλοφορίας είναι αυτός χωρίς ΛΕΑ? Είδα και εγώ την συζήτηση με τον διοικητή της τροχαίας Θεσσαλονίκης στην ΕΤ3 και νομίζω ότι ο τροχονόμος έδειξε υπερβάλλοντα ζήλο στην προκειμένη περίπτωση γιατί από την μία είπαν πως το έκαναν για να προστατέψουν τον ποδηλάτη από την άλλη μίλαγαν για παρακόλληση κυκλοφορίας. Τελικά ποιό από τα δύο είναι?

bin podilanden
Εικόνα bin podilanden
Απών/απούσα

Η απλή λογική είναι υπεράνω του νόμου. Μήπως πρέπει να υπάρχει και πινακίδα που να απαγορεύει την προσγείωση αεροπλάνων σε αυτούς τους δρόμους; Πιστεύω ότι ουτε ο ποδηλατόδρομος είναι για προπόνηση. Αν όμως υπάρχει οργανωμένη προπόνηση από 3-4 και παραπάνω ποδηλάτες με συνοδευτικό αυτοκίνητο να προειδοποιεί τα επερχόμενα αυτοκίνητα για προσοχή και ελάττωση της ταχύτητας τότε ίσως δεν υπάρχει πρόβλημα. Επίσημοι ποδηλατικοί αγώνες γίνονται και σε τέτοια οδικά δίκτυα. Αλλά έτσι μεμονωμένα δε γίνεται. Μπορεί να διεκδικηθεί (είμαι υπέρ) η λωρίδα έκτακτης ανάγκης ως λωρίδα διέλευσης και αγωνιστικών ποδηλατών με την αντίστοιχη σήμανση αλλά σε ασφαλείς εθνικούς οδικούς άξονες και όχι σε τύπου Αθηνών - παλαιών Πατρών Γερμανού.

i.alli.ellatha
Εικόνα i.alli.ellatha
Απών/απούσα

Φιλε bin podilanden, περίμενα από σένα να είσαι περισσότερο bin landen μια και κινείσαι με το podi. Αστειεύομαι φυσικά αλλά τα δικαιώματα του ποδηλάτη δε χαρίζονται κατακτιώνται.
-ένας ξεροκέφαλος podilatis :INMHO: :D

dethelontis
Απών/απούσα

Ο νομος ειναι σαφης.Περιπτωση αντισυνταγματικοτητας οπως αναφερθηκε δεν νομιζω οτι υπαρχει.
Θα ηθελα καποιος να μου πει πως μπορει να παει ελευσινα αθηνα με ποδηλατο χωρις να ειναι παρανομος (αττικη οδος,εθνικη οδος κορινθου) η να κινδυνευει σωματικα(λεωφοροςΝΑΤΟ).
Να σημειωσω εκτος της αδικιας του κοκ τις διακρισεις απο μπατσους σε ποδηλατες οργανωμενους-επαγγελματιες που προπονουνται και αυτους που χρησιμοποιουν το ποδηλατο για μετακινηση.
Το σιγουρο λοιπον ειναι οτι ο νομος ειναι ΑΔΙΚΟΣ και η καταργηση του γινεται στους δρομους ως γνωστον.

manosdas
Απών/απούσα

Τώρα αυτο με τα αεροπλάνα να το λάβω ως ειρωνία η ως εξυπνάδα? δλδ σύμφωνα με τον ΚΟΚ κ με σένα που τον ασπάζεσαι με τόσο θέρμη, όσοι ποδηλατούν επι της λεωφόρου Ποσειδώνος(κάτι εκατοντάδες κάθε μέρα) είναι παράνομοι, καθώς επίσης κ στη Συγγρού καθώς επίσης σε εκατοντάδες άλλους δρόμους τάχειας κυκλοφορίας στο λεκανοπέδιο της Αττικής κ όχι μόνο!!!
Εδω που τα λέμε κιολας άπο που κ ως που το αναφέρεις σαν άπλη λογική? ξέρεις πόσα εκατομμυρια κοσμος δε γνωριζει αυτο που αποκαλεις εσυ ''απλη λογικη'' μηπως εδωσες για διπλωμα ποδηλατου κ εδωσες σηματα κ ΚΟΚ??? μονο κ μονο το οτι το εκαναν θεμα δεκαδες δημοσιογραφοι σε ολη τη χωρα σημαινει φιλε μου οτι δεν ειναι ''απλη λογικη'' γιατι αν ηταν απλα λογικο να το σκεφτει καποιος, δε θα το εκαναν κ θεμα!
επισης καλο θα ηταν να υπαρχουν κ σημανσεις για τα αεροπλανα, γιατι καποια χρονια πριν για οποιον θυμαται καποιος πιλοτος λιγο ελειψε να προσγειωσει το αεοπλανο στην παραλιακη μπερδευοντας την με τον αεροδιαδρομο!!! για τιποτα δεν υπαρχει απλη λογικη, υπαρχει γνωριζω ή δε γνωριζω κ αν δε γνωριζω φροντιζω να μαθω ή να μου μαθουν!

politicsgr.blog...
Απών/απούσα

aplos to 8ema fernei ena legal gap pou iparxei sto nomo kai 8a prepei na episiman8ei oste stis epomenes allages tou KOK na allaxei to sigekrimeno ar8ro.

Eaglos
Εικόνα Eaglos
Απών/απούσα

Δεν υπάρχει νομικό κενό. Ο ΚΟΚ το λέει ξάστερα.

Απαγορεύονται τα ποδήλατα (μαζί με άλλα). Τελεία και παύλα.

Επίσης είναι γνωστό ότι ο νόμος και αυτός που κάνει τον έλεγχο θα χτυπήσει τον αδύναμο που είναι του χεριού του. Έτσι δεν θα κάτσει να κυνηγήσει τον άλλο με τη Hayabusa που πάει 250+ αλλά θα πιάσει τον ποδηλάτη.

Απλά είναι τα πράγματα.

Θα μου πεις, και που να κάνει προπόνηση; Θα σου πω και εγώ που μου αρέσει η σκοποβολή ότι θα στήσω στόχο στην ταράτσου να ρίχνω και όποιον πάρει ο χάρος :)

Δύσκολα τα πράγματα με τον αθλητισμό στην Ελλάδα.

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

@eaglos
atyxes to paradeigma me tin taratsa
mias kai o podilatis oute apilouse na skotosei kanenan kai gia ton eafto itan pio asfales na pigenei stin ethniki para se opiodipote allon dromo
oti atyxima exei ginei me podilata itan se eparxiakous dromous opou logo kakis kataskevis tou dromou den fanikan egkeros oi podilates ......
fantasou na rixneis toksa se mia dikia sou apothiki kai na erthoun na sou poune oti einai paranomo ekei opou den mporeis na peis oti opoion parei o xaros :D

o mpatsos apla ekane oti tou mathane na kanei sto dromo
eispraktiki :D

Eaglos
Εικόνα Eaglos
Απών/απούσα

Ωραία, να πιάσω μια λωρίδα δρόμο γιατί στην ταράτσα δεν έχω 80 μέτρα απόσταση που θέλω.

Το ίδιο πράγμα είναι φίλε, αν αρχίσουμε να μετράμε πόσα πράγματα θέλουμε να κάνουμε και δεν έχουμε υποδομές και μέριμνα τότε άστα.

I like my bike
Απών/απούσα

Ο μπάτσος πάντως τώρα θα μετανιώνει την ώρα και την στιγμή που αποφάσισε να μπλέξει. Θα έχει γίνει ο περίγελος των συναδέλφων του, άσχετα αν έχει δίκιο ή άδικο. Τέτοια προβολή για το ποδήλατο και για τα δικαιώματα των ποδηλατών (αθλητών και μη) έχουμε να δούμε από την πτήση έεε.. πτώση του Παπανδρέου. Τώρα τουλάχιστον ο κόσμος ξέρει, δεν βγαίνουμε στην Εθνική με το ποδήλατο, δεν προσπαθούμε να πειράξουμε την αλυσίδα εν κινήσει.
Όσον αφορά τον μπάτσο και την κλίση, μπορεί να μην πρόκειται για νομικό κενό αλλά είναι μια καραμπινάτη περίπτωση επιλεκτικής εφαρμογής του νόμου. Αναρωτιέμαι, πόσοι Κάγκουρες να είχαν περάσει το όριο ταχύτητας την ώρα που ο μπάτσος έκοβε την κλήση του ποδηλάτη? Στους Ελληνικούς δρόμους η παραβατικότητα είναι συνεχής.

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

apla to organo itan eristikos kai ekane kataxrisi eksousias
kanenas ma kanenas den tha elege sto organo oti den kanei sosta tin douleia tou an den asxoliotane me ton podilati

eaglos an evriskes mia apothiki na rixneis toksa
den tha isoun paranomos?
enoite oti einai kagkouria na rixneis toksa se dimosio xoro
opos kai tha itane kagkouria an ekane podilato stin mesi tis ethnikis
alla aftos ekane stin boithitiki
exeis dei polla oximata na pigenoun stin boithitiki???
mono ta oximata ektaktis anagkis kai afta otan exei mpotiliarisma
opote sigkrineis ta asigkrita :D

Eaglos
Εικόνα Eaglos
Απών/απούσα

Συνέχεια βλέπω αμάξια στη βοηθιτική. Δεν ξέρω εκεί στα βόρεια τι κάνουν οι οδηγοι :)

Αν είναι να μιλήσουμε υποθετικά με "αν" και "άμα" τότε θα προτιμούσα να έχω μια αποθήκη 120 μέτρα για τόξα όπως και μια πίστα για ποδήλατο. Δυστηχώς με τα "αν είχα το τάδε" δεν γίνεται δουλειά. Ούτε λεφτά για αποθήκη έχω ούτε επιτρέπονται τα ποδήλατα στην εθνική.

Οπότε αν γουστάρεις να κάνει ποδήλατο εκεί όπου απαγορεύεται κάντο αλλά όταν τρώς το κοστουμάκι μην κλαίγεσαι και χτυπιέσαι ότι δεν έχεις χώρο αλλού. Ναι κύριε, δεν έχω χώρο αλλού και κάνω εδώ όπου απαγορεύται. Αφού με έπιασες θα πληρώσω. Απλά τα πράγματα.

Γιατί δεν ζητάτε από τον σούπερ νομάρχη εκεί πάνω να κάνει μια πίστα; :)

contact