ΠΟΔΗΛΑΤΟΠΟΡΕΙΑ & ΣΥΝΑΥΛΙΑ για το ΕΛΛΗΝΙΚΟ

3 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
redent1917
Απών/απούσα

Στην περιοχη των νοτιων προαστιων και πιο συγκεκριμενα σε Ελληνικο και Αργυρουπολη υπαρχει απο τον Φλεβαρη του 2014 μια συνελευση που σαν στοχο εχει τις δρασεις εναντια στην πωληση του πρωην αεροδρομιου Ελληνικου,της παραλιας και του δημοσιου πλουτου.Ειναι μια συνελευση οπως χαρακτηριζεται "απο τα κατω" χωρις εξαρτησεις απο κομματα,τοπικους και κεντρικους φορεις και φυσικα χωρις χρηματοδοτες,χορηγους κλπ.
Μετα απο αυτη τη συντομη εισαγωγη θα ηθελα να σας ενημερωσω πως στις 13 Σεπτεμβρη σχεδιαζουμε να κανουμε μια τοπικη ποδηλατοπορεια στις γειτονιες περιξ του πρωην αεροδρομιου (κατα τη διαρκεια της οποιας θα γινονται στασεις ενημερωσης της τοπικης κοινωνιας για το ζητημα) η οποια θα καταληξει στην ελευθεση παραλια Ελληνικου και θα γινει μια συναυλια.Εχει σχηματιστει απο την συνελευση ενα πλανο διαδρομης αλλα σαφεστατα μπορουν να γινουν και καποιες αλλαγες αν χρειαζεται στην επομενη συνελευση στις 31/8 (η οποια φυσικα ειναι ανοιχτη σε ολο τον κοσμο)

Στο παρακατω link μπορειτε να διαβασετε το κειμενο της συνελευσης σχετικα με το ζητημα του αεροδρομιου αλλα και να ενημερωθητε τις επομενες μερες για οτι νεοτερο υπαρχει σχετικα με τη δραση που προαναφερα

http://suneleusi-drasewn-elliniko.espivblogs.net/2014/04/03/%CF%84%CE%BF...

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
redent1917
Απών/απούσα

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ/ΟΛΕΣ

Η «ανάπτυξη» ήρθε και στα νότια. Το success story τώρα και στις γειτονιές μας. Το Ελληνικό είναι ένα βήμα πριν πουληθεί. Η κυβέρνηση πανηγυρίζει, τα κανάλια θριαμβολογούν, ο Λάτσης τρίβει τα χέρια του από χαρά. Τα κέρδη του γιγαντώνονται. Όλα αυτά σε μια κοινωνία συσσιτίων, αυτοκτονιών, φόβου, καταστολής και εργασιακού μεσαίωνα.

Παρ’ολα αυτά και σε πείσμα όλων αυτών που σχεδιάζουν ένα πάρκο για τους λίγους, ο αγώνας των κατοίκων αλλά και όλων όσων ονειρεύονται ένα μέλλον μακριά από τη λογική του κέρδους και της εκμετάλλευσης συνεχίζεται. Μπορούμε να ανατρέψουμε τα σχέδια εκποίησης του Ελληνικού, αν χαράξουμε μια αγωνιστική πορεία ενάντια σε λογικές ανάθεσης και διαχείρισης «από τα πάνω», σε ένα κίνημα οριζόντιο και αδιαμεσολάβητο «από τα κάτω». Εμείς οι ίδιοι να μετατρέψουμε και να συνδιαμορφώσουμε το Ελληνικό σε μια έκταση που θα ταιριάζει στις δικές μας κοινωνικές ανάγκες, σε μια έκταση που θα ανήκει σε όλους/όλες!

Να παλέψουμε, ώστε το Ελληνικό να γίνει πάρκο υψηλού πρασίνου με ελεύθερη πρόσβαση στο χώρο και την παραλία για όλους. Να μην επιτρέψουμε καμία οικοπεδοποίηση και καμία επιχειρηματική δραστηριότητα εντός του χώρου.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο απαιτούμε:

Πάρκο υψηλού πρασίνου
Καμία οικοπεδοποίηση
Καμία επιχειρηματική δραστηριότητα σε βάρος της ζωής και της ελευθερίας μας
Ελεύθερη πρόσβαση στο χώρο & στην παραλία
Προάσπιση των κοινωνικών υπηρεσιών
Το Ελληνικό μας ανήκει.

Ο αγώνας στα χέρια των κατοίκων.

Καλούμε σε ποδηλατοπορεία (στάση μετρό Ελληνικό) και συναυλία

(πλατεία Σουρμένων,πρόσβαση από μετρό Ελληνικού) το Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου.


Ποδηλατοπορεία (17:00):

Ξεκινάει από τη στάση Μετρό Ελληνικό, κάνει τον κύκλο του πρώην αεροδρομίου καταλήγει στην πλατεία Σουρμένων

Συναυλία (18:00):ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΟΥΡΜΕΝΩΝ (ΛΕΩΦ.ΙΑΣΩΝΙΔΟΥ,ΕΛΛΗΝΙΚΟ)

REMI – RADIOSOL – ΒΑΣΙΛΙΚΗ - ΚΑΡΑΚΩΣΤΑ – ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ – INDICO - ΑΕΡΑ ΠΑΤΕΡΑ - ΠΟΥΛΙΚΑΚΟΣ&ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ – ENCARDIA – ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΟΙ

Συνέλευση Δράσεων για το Ελληνικό

http://www.suneleusi-drasewn-elliniko.espivblogs.net /

suneleusi-drasewn-elliniko@espiv.net

ghandee
Εικόνα ghandee
Απών/απούσα

α

contact