Βαρύ σακίδιο πλάτης

14 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
johnny1
Εικόνα johnny1
Απών/απούσα

Χρησιμοποιώ καθημερινά το ποδήλατο και μεταφέρω ένα αρκετά βαρύ δακίδιο πλάτης.

Στην πλάτη ή στην σχάρα είναι καλύτερα;
Που είναι πιο κουραστικό κατά τη γνώμη σας;

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
frankie
Εικόνα frankie
Απών/απούσα

Νομίζω σαφώς καλύτερα στη σχάρα. Καλύτερη κατανομή βάρους (χαμηλότερο κέντρο βάρους) και επιπλέον αποφεύγεις την ιδρωμένη πλάτη.

lyhadj
Εικόνα lyhadj
Απών/απούσα

Εγώ ποτε δεν κατάλαβα γιατι υπάρχει το σακίδιο πλάτης στο ποδήλατο της πόλης και των εκδρομών...Αφού μπορεί το ποδήλατο να σου κουβαλήσει όλα σου τα πράγματα, γιατι να τα έχεις στην πλάτη σου, να ιδρώνεις, να σε κόβουν οι ιμάντες, να σε βαραίνει κλπ κλπ... ?

Ded City Jetz
Απών/απούσα

...ειναι καλυτερα οπως και τα παϊδακια!

Hercha
Απών/απούσα

και μη ξεχνάς ότι η σχάρα παίρνει και δύο υπέροχα σακίδια δεξιά και αριστερά
(εκεί να δεις τι παϊδάκια βάζει...)

teaser
Απών/απούσα

και εγώ έχω σκεφτεί για σχάρα όμως βλέποντας άλλους με 1 ή 2 σακίδια στην σχάρα, μου δίνει την αίσ8ηση ότι αυτό το ποδήλατο δεν είναι το ίδιο ευέλικτο, ειδικά στην πόλη που περνάς ανάμεσα από αυτοκίνητα, στενά κτλ...βέβαια θα υποστηρίξει κάποιος ότι τα περισσότερα σακίδια δεν εξέχουν πέραν της εξωτερικής επιφάνειας των ποδιών...αλλά και πάλι...για πόλη θα προτιμούσα σακίδιο...για εκδρομή δεν το συζητώ...

pankat
Απών/απούσα

Εδώ και ένα μήνα περίπου κυκλοφορώ με δύο σακίδια - τσάντες στην πίσω σχάρα. Στην αρχή είχα και εγώ κάποιους ενδοιασμούς αλλά μόλις τις τοποθέτησα και κυκλοφόρησα μέσα στην κίνηση δεν με ενόχλησαν καθόλου, ούτε γιατί εξέχουν ούτε λόγω κατανομής βάρους. Και έχω πάντα χώρο για μικροντικείμενα και ψώνια που δεν έχω προγραμματίσει. Το μεγάλο κέρδος σε σχέση με το σακίδιο (backpack) είναι η έλλειψη ιδρώτα στην πλάτη ειδικά το πρωί πηγαίνοντας στη δουλειά.

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

Αν κάνεις μικρές διαδρομές, μέσα στην πόλη, με μικρό μεταφερόμενο βάρος, ΠΙΘΑΝΟΝ να σε βολέψει μια τσαντούλα ταχυδόμου / κούριερ (πως τις λένε ρε παιδιά?).
Όσο το βάρος και η απόσταση / διαδρομή σου, μεγαλώνουν, θα πρέπει να εγκαταλείψεις αυτήν την ιδέα και να πάρεις τσάντες σχάρας.
Γενικά, μια αρχή λέει, όσο μπορείς να "ξεφορτώνεσαι" πράγματα από πάνω σου (και να τα φορτώνεις στο ποδήλατο) είσαι καλύτερα - πιο άνετα.
Για παράδειγμα, καθημερινά πηγαίνω στη δουλειά μου με το ποδήλατο. Κουβαλούσα τσάντα με δύο ιμάντες για την πλάτη, με δύο θήκες, για γυαλιά, πορτοφόλι, κινητό, χαρτιά (μπόλικα), μια μπλούζα (αλλαξιά) και ένα κάρο άλλα μικροπράγματα. Το συνολικό βάρος είναι μικρό. Αρχικά την είχα στην πλάτη, ίδρωνα πολύ. Τελικά πήρα μια τσάντα από περίπτερο, σε μέγεθος Α4, χωράνε όλα και την στηρίζω με κάποιο κόλπο (σιγά το κόλπο...!!!) στο τιμόνι, λαιμό και μανέτες φρένων, με το λουρί του όμου. Ουσιαστικά κρέμεται επάνω από την μπροστινή μου ρόδα, χωρίς να την ακουμπάει (προσοχή στα καλώδια, να μην τα τσακίζει).
Σε πρώτη φάση, ελαχιστοποίησε το βάρος σου, αν μπορείς πάρε μια μπανάνα - τσαντάκι για τα απολύτως απαραίτητα και δες αν μπορείς να στριμώξεις τα υπόλοιπα σε τσάντα, όπως εγώ.

gpolic
Απών/απούσα

Στο praktiker στην Δεκελειας εχει ενα σακιδιο που εχει 4 "μαξιλαρακια" που ακουμπανε στην πλατη σου. Ωστε να αφηνει την πλατη να αεριζεται. Ειναι μικρο και ελαφρυ, νομιζω στα 19 Euro
Μολις μπεις μεσα ακριβως μετα τα ταμεια.

airpeace79
Εικόνα airpeace79
Απών/απούσα

.........ΡΟΔΑ,ΤΣΑΝΤΑ,ΚΑΙ ΚΟΠΑΝΑ.

abyss
Απών/απούσα

Μια άλλη λύση είναι τα σακίδια που μπορούν να προσαρμοστούν σε ειδική βάση στο παλουκόσελο - ιδανικά για αναδιπλούμενα, στα οποία οι σχάρες κατά τη γνώμη μου δεν είναι πάντα πρακτικές.

Γενικά σου προσφέρουν την άνεση μεταφοράς του σακιδίου πλάτης, χωρίς το βάρος και τον ιδρώτα στην πλάτη όταν είσαι στο ποδήλατο.

Εγώ χρησιμοποιώ το Rixen & Kaul Freepack City για τη μεταφορά του laptop μου. Δες το ακόλουθο link:

http://www.klickfix.com/rucksacke.htm#city

Eaglos
Εικόνα Eaglos
Απών/απούσα

Έχεις δοκιμάσει αν αντέχει η βάση τους σε κοπάνημα; Μην ψάχνουμε τσάντες μέσα στο δρόμο :)

abyss
Απών/απούσα

Έχει κοπανηθεί αρκετά τους τελευταίους 9 μήνες που τη χρησιμοποιώ. Είναι στιβαρή η κατασκευή του στηρίγματος. Ομολογώ πάντως ότι μια έννοια την έχω, επειδή δεν την ακουμπάω ούτε τη βλέπω την τσάντα, οπότε συνηθίζω να την ψηλαφίζω για να βεβαιωθώ ότι είναι εκεί.

Όταν δεν έχω το laptop μέσα τη βάζω κάποιες φορές μπροστά (έχω και τη σχετική βάση τιμονιού) οπότε τη βλέπω και είμαι ήσυχος :) Αυτό βέβαια στο Dahon που έχει πολύ ψηλό τιμόνι, γιατί για "κανονικό" ποδήλατο το σακίδι είναι πολύ ψηλό για το τιμόνι. Και με το laptop μέσα θα μπορούσα να τη βάζω μπροστά, αλλά βαραίνει πολύ το τιμόνι με τα 3 επιπλέον κιλά.

athannikos
Απών/απούσα

yparxei kapou stin athina????

contact