Γυρος Πελοποννησου - Ανασκοπηση οδοιπορικου 1270 χλμ

26 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
u13148
Εικόνα u13148
Απών/απούσα

Σκοπος του ταξιδιου ηταν να κανω ποδηλατο για να κανω ποδηλατο. Ετσι θα κρινετε τα παρακατω. Δεν ηθελα να κανω τουρισμο, ηθελα να κανω ποδηλατο..
Ελπιζω να με συγχωρεσουν αυτοι που αναφερω παρακατω. Το εκανα με κάθε σεβασμο προς αυτους. Συγγνωμη ζητω και από scrubler, rockarolla και i.alli.ellatha που τους αναφερω. Τελος, συγγνωμη για το σεντονι που ακολουθει.
ευχαριστω
γιαννης

Τριτη 12/7
Φορτωμα bianchas. Θα την ξαναπατησουμε την πελοποννησο, κουκλα μου, μην ανησυχεις !!!. τελευταιες μπυρες στο τσελο (μπαρακι στο νέο ηρακλειο) κερασμενες από τον ιδιοκτητη, τον ανδριανο (φοβερος τυπος).

Τεταρτη 13/7
7.20’ κορινθος με προαστιακο. Μηδενισμος κοντερ. Παλια εθνικη οδο. Ομορφη διαδρομη διπλα στη θαλασσα. Ζεστη, πολύ ζεστη. Σταματημα για βουτια στη θαλασσα με τα ρουχα. Σταματημα για ντους στις ντουζιερες διπλα στη θαλασσα. Διαλειμμα στον ισκιο εκκλησιας. Ντους με λαστιχο σε βενζιναδικα. 12.30’ κοιταω την θερμοκρασια στο κοντερ : 46.5 βαθμοι. Καπου να περασω το μεσημερι μου, να μην λιωσει και το λαστιχο της biancha πανω στην ασφαλτο. Στριβω δεξια στο λαμπιρι. Ο ταβερνιαρης της πρωτης ταβερνας με φωναζει
- εδώ, εδώ ελα να καθησεις
Κραχτης, σκεφτομαι, κατσε να δω και τις διπλανες ταβερνες. Δεν αξιζαν. Παω στην πρωτη.
- ελα δω βρε παιδακι μου, κατσε, τι θα πιεις ;
- ευχαριστω μαστορα, μια ελληνικη μπυριτσα, και για πες μου που μπορω να πλυθω λιγακι, να φυγει ο ιδρωτας;
- Τουαλεττα εκει, εχει και λαστιχο απ’ εξω.
Γυρναω, βρισκω παγωμενη μπυρα και παγωμενο ποτηρι (scrubler ακους ;).
- κερασμενη από μενα, λεει ο ταβερνιαρης.
- Ευχαριστω αλλα γιατι ;
- Ο γιος μου εχει περασει στο πανεπιστημιο στην αθηνα και εχει αγορασει ένα ποδηλατο και οργωνει κάθε παρασκευη την αθηνα μαζι με κατι αλλους τρελους σαν και σενα !!! μου κολλησε και μενα το μικροβιο και πηρα και γω ένα, δειχνοντας ένα ideal.
- Μαστορα, και γω μαζι τους παω !!!!
- Ότι πιεις κερασμενο (scrubler ακους ;) !!! και να βρεις το γιο μου.
- Μαστορα, που να τον βρω ; 4-5 χιλιαδες ποδηλατα. Που να τον βρω ;
- Α !!! εισαστε πολλοι τρελοι εκει στην αθηνα !!!
Μεσημερι στον ισκιο δεντρου, διπλα στη θαλασσα. Απογευματινο ξεκινημα. Ζεστη, πολύ ζεστη. Ρε, που είναι η γεφυρα του ριο ; την πουλησαν για παλιοσιδερα για να μαζεψουν λεφτα ; τελεια η βρυση στην κορυφη της ανηφορας πριν το ριο.
Απογευμα στην πατρα. Απειρες μπυρες (scrubler ακους ;) στα μεζεδοπωλεια της πατρας με τον αχιλλεα, φοιτητη, φιλο της κορης, γνωστη ολων των μεζεδοπωλειων. 2 ωρες υπνο στο σπιτι του.
145 πανεμορφα χλμ, μοναδικες εικονες, ιδρωτας, ζεστη, 13.5 λιτρα νερο, 4-5 χυμοι, πολλες μπυρες, ο μεχρι τωρα απολογισμος.

Πεμπτη 14/7
5.30 πμ ξεκινημα. Βγαινω απο πατρα. Καφε στο νεο βουπρασιο. Οπου νταλικες, καλο μερος για καφε, φαγητο. Ειναι κανονας. Οι νταλικιερηδες το εχουν ψαξει. 3-4 νταλικες σταματημενες. Φτανω με την biancha.
- ρε, τι εισαι συ ;
- Ποδηλατης
- Και που πας ;
- Γυρο πελοποννησου
- Εχω ακουσει μ@λ@κιες και μ@λ@κιες, αλλα σαν την δικια σου όχι. Ρε, με αυτή τη ζεστη ; μονος σου ;
Κερασμενος ο καφες και το κρουασαν. Ο πιο ομορφος freddo που εχω πιει. Δυνατος. Καταλαβαινες γευση.
Προχωραω. Και παλι ντους σε βενζιναδικα.
11.30’ πμ μπαινω στον πυργο. Ζεστη, πολλη ζεστη. Τηλεφωνο στον σακη, φιλο του αδελφου. Με στελνει στην παραλια επιταλιου. Παραλιακη ταβερνα, beach-bar, ωραια θαλασσα, ωραια μουσικη, κρυες μπυρες (scrubler ακους ;).
- κανα καλο camping, σακη, για να μεινω το βραδυ ;
- ροκας δεν εισαι ; στο θολο να πας και θα με θυμηθεις. Rock μουσικη από το πρωι ως το άλλο πρωι.
- ρε, θελω κατι ησυχο, ειμαι ξαγρυπνος.
- θολο και θα με θυμηθεις
φτανω θολο και χαζευω. 60-70’s. Σκαραβαιος με λουλουδακια ζωγραφισμενα στο χερι, 2CV με αυτοκολλητα από ολες τις πολεις του κοσμου, harley με 50αρηδες μακρυμαλληδες που τις πηγαιναν στα χερια για να μην ενοχλουν, rock στο εστιατοριο. Άλλη εποχη. Γνωριζομαι με τα 3 αδελφια που εχουν το camping. O ενας με ένα μακρυ κοτσιδι με χαντρες, ο δευτερος με μια μπυρα στο χερι και ο τριτος, ο κουλτουριαρης, μολις πηγαινε να βαλει jazz ή blues ετρωγε κραξιμο :
- ρε, βαλε καμμια ροκια, μας κοιμησες !!!!
μου ειπαν να μεινω μια μερα παραπανω για να δω το ξημερωμα από το beach-bar. Με επεισαν. Αιωρα που εισαι ;;;;;;;
μεχρι το χαραμα εκει, με φοβερη μουσικη. Και στο χαραμα επανω, pink floyd, ολη τη συναυλια στην πομπηϊα (ξερετε φανταζομαι γι’ αυτή την ιστορικη συναυλια τους).
- καταλαβες γιατι σου ειπα να μεινεις μεχρι το πρωι ; μου ειπε ο χαρης, ενας από τα 3 αδελφια.
7.30’ πμ για υπνο. Αιωρα που εισαι ;
Ομορφη διαδρομη, βατες ανηφορες, πολλη ζεστη, φοβερο το θολο, ιδρωτας, καυσωνας, ο απολογισμος.

Σαββατο 16/7
6.30’ στον δρομο.
Μηπως χαθηκα ; που εστριψα λαθος ; ποσες ωρες οδηγαω ; με ποσα τρεχω ο π@@στης ;
Θολο – κυπαρισσια : ευκολος δρομος, φοβερη ζεστη. Τα πρωτα χλμ λιγο ανηφορικα.
Κυπαρισσια – φιλιατρα : μπαμπης, νταλικιερης, ηξερε όλα τα «καλα μερη» (δεν γραφω λεπτομερειες, είναι ακαταλληλο για ανηλικους) . Κερασε και τον καφε.
Φιλιατρα δεξια – αγια κυριακη, καλουτσικος δρομος, πολλες ανηφορες πριν την τραγανα. Θεϊκη η βρυσουλα στην κορυφη της ανηφορας. Ντους για 15 λεπτα.
Βοϊδοκοιλια : ομορφα, πολύ ομορφα αλλα πολυς κοσμος, παρα πολυς, παρα πολλα πουλμαν.
Γιαλοβα : δεν αξιζει τις περιγραφες που μου εκαναν. Τουριστικο θερετρο, τιποτα το αξιολογο, εκτος από το καφενεδακι στο τελος της παραλιας. Θυμιζε κατι από τα παλια.
Γιαλοβα – πυλος : ΑΝΗΦΟΡΑ με ζεστη.
Πυλος : στεναχωρηθηκα. Αλλοιως ηταν πριν 25 χρονια (σωπα ρε γιαννη, τι μας λες). ΚΟΣΜΟΣ, ΠΟΥΛΜΑΝ, ΖΕΣΤΗ, ΧΑΜΟΣ. Μονο το ντους αξιζε !!!
Πυλος – μεθωνη : ανηφορα με ζεστη. Γερα ποδια και γερα πνευμονια για να σερνει κανεις ένα 50λιτρο βαρελι με νερο !!!!
Μεθωνη : ΚΟΣΜΟΣ, ΠΟΥΛΜΑΝ, ΖΕΣΤΗ. Φωτογραφιες από το καστρο και τιποτα άλλο.
Μεθωνη – φοινικουντα : καλος δρομος, ισιαδι και κατηφορες. Αλλα ειχε και κατι ανηφορες….. για πολλα χλμ. Καλα ηταν.
Φοινικουντα : παραθαλλασιο θερετρο, χωρις ιδιατερο χρωμα, ενοικιαζομενα δωματια, καλη παραλια. Πολυκαιρισμενη μακαροναδα με ένα σπυρι κυμα. Ξαναζεσταμενες πατατες, παγωμενες μπυρες (scrubler ακους ;), ωραιος καφες με internetικη μουσικη ΕΝ ΛΕΥΚΩ για το μεσημερι στη διπλανη καφετερια, ποδηλατισσα αθηναια σερβιτορα με πανεμορφα ματια που ξεμεινε εκει. Μην μου πειτε πως τη λενε. Ψαχτε την, ποδηλατισσα είναι και με ωραια ματια (το ξαναπα ;) παει και στο freeday. Καντε πεταλι και που ξερετε ;;;;
Ξεκουρασου biancha εχεις αρκετες ανηφορες μεχρι το βραδυ.
6μμ ξεκινημα
Φοινικουντα – κορωνη : ΑΝΗΦΟΡΕΣ ΜΕ ΖΕΣΤΗ. Μεχρι την μονη στην κορυφη της ανηφορας. Μετα κατηφορα και λιγο πριν την κορωνη και παλι ανηφορες. Πολλα αυτοκινητα-πουλμαν-τροχοσπιτα στο δρομο. Ζορικη διαδρομη. Βουτιες σε παραλιες.
Κορωνη : καλουτσικο μερος. Camping σε λοφακι λιγο εξω από την κορωνη. Αιωρα που εισαι ; Καφεδακι σε καφενειο με ελληνικες σημαιες κρεμασμενες γυρω-γυρω. Κουβεντα με παππου που γυρισε από τα ξενα μετα από 50 χρονια. Βουρκωνε ο καϋμενος όταν μου ελεγε για τα παλια και για την αμερικη που ηταν. Δυσκολα χρονια.
Ξεκουρασου biancha. Ουτε τα μισα δεν εχουμε κανει ακομα….

Κυριακη 17/7 απογευμα

Παω για πεταλιδι. Δροσερο αερακι, επιτελους, ωραια διαδρομη. Βουτιες σε ερημες παραλιες. Γιατι εμεινα κορωνη ; ο αγιος ανδρεας ηταν καλυτερος. Πανεμορφες οι παραλιες σε ολη τη διαδρομη. Οι ανηφορες ηπιες. Το πεταλιδι δεν λεει τιποτα. Βουρ για καλαματα. Πανεμορφη η διαδρομη.
Βραδυ κυριακης καλαματα : εχουν και ποδηλατοδρομο στην παραλια !!! με «υποχρεωνουν» με φωνες να κινηθω εκει (για να ξερουν οσοι θιασωτες των ποδηλατοδρομων τι μας περιμενει). Decadence camping, φοβερο. Στην εισοδο, tandem. Για να ζηλευει ο rockarolla. Αραλικι στην παραλια. Ολη η καλαματα στην παραλια. Μεχρι και ψησταρια ειχαν φερει καποιοι και εψηναν !!! άλλη ζωη εκει. Χαλαρη.

Δευτερα 18/7
Στο ποδηλαταδικο του δημητρη (καποτε εγραφε εδώ με το ψευδωνυμο ναυαρχος). Τον ειχα γνωρισει σε μια συνελευση ποδηλατων στο πεδιο του αρεως. Παρατησε την αθηνα και εγκατασταθηκε καλαματα με την οικογενεια του. Φοβερο ποδηλαταδικο, το ονειρο του εγινε πραγματικοτητα. Μπραβο του. Φιξαδες, εκει θα είναι παραδεισος για σας. Καταπληκτικα ποδηλατα. Η biancha αποκτησε και κουδουνακι !!! δωρο του δημητρη.
- όταν κανεις πεταλι μονος σου, να το χτυπας, να σπαει η σιωπη, μου ειπε.
Δευτερα απογευμα ξεκινημα για καρδαμυλη – καλογρια. Ζεστη, ανηφορες, ωραια θεα μεχρι το κεφαλοχωρι που λεγεται Καμπος. Μετα ευθειες, κατηφορες. Καρδαμυλη ομορφη αλλα πολυς κοσμος. Παω καλογρια. Καλυτερα τα πραγματα εδώ. Ομορφο μερος, ομορφη παραλια. Το camping τιγκα στους γερμανους και τους αγγλους. Δεν είναι για μενα. Σουβλακι στο διπλανο σουβλατζιδικο και το πιο ομορφο γαλακτομπουρεκο στο τελος, αντι για φρουτακι. Ζητησα και δευτερο κομματι !!! υπνο στην παραλια.

Τριτη 19/7
6 πμ ξεκινημα για αρεοπολη. Ποσες ομορφιες εχει ο ταϋγετος ; Αγιο Νικωνα για καφε διπλα στην εκκλησια κατω από τα πλατανια. Ελληνικος καφες 0,50 ευρω !!!
- παιδακι μου, τι τους εκανες και σου βαλαν αυτό το καψωνι ; με ρωτησε η γιαγια που εφερε τον καφε !!!!
Το κινητο δεν εχει σημα !!!! πορτοκαλαδα στο ελαιοχωρι, γελια από τους ντοπιους.
- βρε τον κακομοιρη, ειπε ενας !!!!
ποσες ανηφορες ακομα ; επιτελους καραβοστασι. Κατηφορα μεχρι το νέο οιτυλο. Ομορφο, κραταει λιγο χρωμα. Πιο ωραιο το λιμενι. Μοναχικο, γραφικο, μανιατικο. Τραπεζακια πανω σε ταρατσες, τραπεζακια πανω στα βραχακια της παραλιας, γαλαζοπρασινα καθαρα νερα, ηρεμια.
Χριστε μου, ποσες ανηφορες ακομα ;
Η διαδρομη καλαματα – αρεοπολη είναι δυσκολη αλλα πανεμορφη. Η Μανη σκληρη σαν την πετρα της. Τα χωρια της, φτιαγμενα από τα σωθικα του ταϋγετου, δυσκολα ξεχωριζουν μεσα στους βραχους. Κατι ξερουν οι γερμανοι (και όχι μονο) που χτιζουν σαν τρελοι. Πουλιεται η ελλαδα, στρεμμα το στρεμμα, ρε γαμωτο….
Αρεοπολη : σταση για ξεϋδρωμα, 2 μπανανες, 1 χυμο. Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΠΗΛΑΙΑ ΔΙΡΟΥ ΚΛΕΙΣΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑΞΙΤΖΗΔΕΣ. Δεν περναει ουτε πεζος !!!
Κριμα… θα χασω το νοτιο μερος. Παω για γυθειο. Πολλες ανηφορες εχεις ταϋγετε αλλα δεν μασαω !!! εχω και κουδουνακι !!! αλλα και ποση ομορφια κρυβεις μεσα σου ; μπαινω σε ακατοικητο μανιατικο χωριουδακι. Γκρεμισμενες οροφες, γκρεμισμενοι τοιχοι, βρωμα. Ερημωνεις ιστορια.
Πολλη ζεστη.
- καψε με καυσωνα, καψε με, να δω τι θα καταλαβεις !!!
πορτοκαλαδα σε λαϊκο καφε-οινο-μαγειρειο.
Γυθειο : όπως παλια, δεν αλλαξε. Δεν εχει και χωρο για να αλλαξει. Ταβερνες και καφε στο λιμανι. Ζεστο μερος, ακομα και χωρις καυσωνα. Camping λιγα χλμ πιο εξω. Το βραδυ παρτυ με σουβλακια-μπυρες-ουζο με 1 ευρω συμμετοχη !!! (scrubler που εισαι ;). το επομενο μεσημερι, παστιτσιο χωρις μπεσαμελ αλλα με ντοματα σε λεπτες φετες, τυρι για μακαρονια και λεπτες φετες πιπεριας από πανω. Πολύ ομορφο.

Τεταρτη 20/7 απογευματακι
Ξεκινημα για γερακι. Μεχρι Σκαλα, διαδρομη απλη, ευκολη. Σκαλα – Βρονταμας - Γερακι ολο ανηφορα. Προεορτια του αυριανου…βαστα γερα biancha…
Γερακι : ο μοναδικος ξενωνας χρεωνει 70 (!!!) ευρω την διανυκτερευση. Δεν είναι για μενα !!! το γερακι εχει ωραια παγκακια. Ο παναγιωτης, γεωργος, και ο γιωργος, μηχανικος αυτοκινητων, κερνανε τις προτελευταιες 7-8 μπυρες, παντα προ-τελευταιες!!! σουβλακι στο μοναδικο σουβλακο-πιτσα-internet-café-ολα της ωρας-bar του χωριου. Η νεολαια της επαρχιας λιωνει σαν τα λαστιχα στα σπινιαρισματα των αυτοκινητων τους με τις εξατμισεις-μπουρι και τα μπλε φωτακια από κατω και σαν τις στροφες των παπιων-χωρις-εξατμιση γυρω από τον εαυτο τους (υπαρχει καποια ονομασια γι’ αυτό αλλα δεν την ξερω). Ξυπνιος μεχρι τις 4.30-5 το πρωι που σταματησαν να κανουν επιδειξη στα κοριτσακια με τα μινι και τα σορτσακια.

Πεμπτη 21/7
6.00 πμ ξεκινημα για Κοσμα. Μεγαλειο. Παρνωνα, τον περασες τον ταϋγετο. Ατελειωτες ανηφορες, ατελειωτες ομορφιες. Ο αερας δεν βοηθαει, είναι κοντρα. Και εκει ηρθαν τα δυσκολα : 5 τσοπανοσκυλα, τα 2 πιο αγρια, με σηκωμενα χειλη να φαινονται τα δοντια, με περιτριγυριζουν. Κατεβαινω από το ποδηλατο. Αιχμαλωτος τους. Κάθε βηματακι μου τα φερνει πιο κοντα, στο 1 μετρο, πιο αγρια. Κατεβασμενα ματια, δεν τα κοιταω. Αυτά τα βγαζουν περα με λυκους, αρκουδες, λιονταρια, δεινοσαυρους !!!Μπορουσαν να με κανουν κομματια και μετα να ψαχνουν τα πραγματα μου για οδοντογλυφιδα !!! Η παραμικρη κινηση, το παραμικρο βηματακι τα αγριευει ακομα περισσοτερο. Περασε μιση ωρα μεχρι να κανω 2-3 βηματακια. Καπου 2 ωρες μεχρι να ξεμακρυνω λιγο. Ηταν τα αφεντικα, το καταλαβα καλα !!! καβαλησα μετα από 100 περιπου μετρα.
Στη στροφη, διαλειμμα να ηρεμησω, στον ισκιο από ένα εκκλησακι. Στα τελευταια 4-5 χλμ η ανηφορα γινεται ακομα πιο δυσκολη αλλα εχει δροσια. Παρνωνα, τον περασες τον ταϋγετο.
Κοσμας : παραδεισος. Κρυο. Η τριχα καγκελο !!! 7 τεραστια πλατανια καλυπτουν τη μιση πλατεια και η εκκλησια με το παλιο ρολοϊ την άλλη μιση. Γραφικα καφενεδακια και ταβερνες στον ισκιο τους. 3 στοματα λιονταριων βγαζουν παγωμενο νερο από την πηγη, που συμφωνα με την παραδοση, βρεθηκε η εικονα του κοσμα και δαμιανου. Ενας παππούς, γεννημα θρεμα κοσμα, που η γυναικα του ανεβηκε ακομα πιο ψηλα, με καλεσε να καθησω κοντα του. Δεν ειχε κανεναν στον κοσμο να μιλησει, μου ειπε… μου ειπε για τον Κοσμα, τον δρομο που κραταει ζωντανο το χωριο, το μουσειο τους.
- θελει δυναμη για να’ ρθεις εδώ πανω
- μπα, συνηθεια είναι, του λεω.
- βρε για την ψυχη σου, λεω. θελει δυνατη ψυχη για να ανεβεις εδώ πανω με το ποδηλατο.
Το γαλακτομπουρεκο ωραιο. ένα παλαιωμενο τσιπουρακι για τον δρομο. Φευγω
Κατηφορα. Χερια σα φρενα.
Κοσμας – λεωνιδιο : τελεια διαδρομη. Κατηφορα. Καλουτσικος δρομος, προσοχη στις λακουβες. Διπλα σε φαραγγια, πανω από γεφυρουλες. Η ΟΜΟΡΦΙΑ !!!
Λεωνιδιο : στην παραλια για φαγητο και ξεκουραση. Ο ηλιος καιει. Η ταβερνα, 100 χρονων. Την ειχε ο παππους, την πηρε ο πατερας και τωρα την εχει ο γιος, ο μιχαλης. Κρυα μπυρα και σαλατα. Υπνο διπλα στο κυμα. Απογευματινο καφε, επισκευη ποδηλατου μιχαλη : ακτινολογηση, φρενα, ταχυτητες. Ωρα να συνεχισω.
Παω για αστρος.
- παρνωνα, παρνωνα, τι με διωκεις ;;;;;
κι άλλες ανηφορες, ζεστη αν και διπλα στη θαλασσα. Αλλα ομορφη διαδρομη. Βραδυ 10μμ επιτελους στο αστρος. Σουβλιες στο αριστερο γονατο. Το κουρασα σημερα. Ισως θελουν λαδωμα οι 2 βιδες που εχει από τοτε που το εσπασα !!! οικογενειακο camping, τιποτα το ιδιαιτερο αλλα με 3τροχο courier. Πολλα κουνουπια, πολλα πιτσιρικια να στριγγλιζουν.
Θα μεινω μεχρι το απογευμα, να ξεκουρασω το γονατο.

Γυθειο-αστρος : περασα ολον τον παρνωνα σε μια μερα. Από τις 6.30 πμ μεχρι τις 10.00μμ 100+ χλμ γεματα ανηφορες. Σε καταφερα παρνωνα !!!! η biancha, ατι στις κατηφορες, γαϊδουρι στις ανηφορες. Αντεχει ακομα….

Παρασκευη 22/7 απογευμα
Παω για ναυπλιο. 1-2 μεγαλες ανηφορες αλλα τελικα ευθεια. Νεα κιος βρωμαει, δεν ξερω γιατι.
Ναυπλιο : κοσμος-ζεστη-κοσμος. Αδυνατον να κανω ποδηλατο. Το παιρνω στα χερια. Ένα χυμο από το περιπτερο, φωτογραφιες το electra και να φευγω. Νοιωθω να εχω αγριεψει, δεν αντεχω κοσμο. Μακρυα από το camping assini. Αν και εχω ωραιες αναμνησεις από εκει, τωρα εκανα λαθος που πηγα. Απαισιο φαγητο στο δρεπανο. Πανακριβη περιοχη, τουριστικη γαρ.

Σαββατο 23/7
Παω να φυγω. Κακο μου κανει να μενω εδώ. Δρομο για λιγουριο. Διαλεξα παραξενη διαδρομη και όχι την συνηθισμενη. Πολύ καλυτερα. Πιο ερημα, πιο δυσκολα, πιο πολλες ανηφορες. Εχουν αρχισει να μου αρεσουν οι ανηφορες. Καφε σε παρακμιακο καφενειο. Εγω καφε και ο γιωργος, μελισσουργος, ηδη 3 καραφακια τσιπουρο. 9.00 το πρωι. Κερασε και τον καφε.
Σταση στο θεατρο της επιδαυρου. Ομορφα και ησυχα. Τυχερος σταθηκα. Φευγω για παλαια επιδαυρο.
Camping στην παλαια επιδαυρο : ομορφο αλλα με πολύ κοσμο. Είναι και οι παραστασεις στην αρχαια επιδαυρο που αυξανουν τον κοσμο. Αιωρα που εισαι ;
Το απογευμα, βολτα, χαζεμα στην εκθεση τοπικων προϊοντων. Ποσες πινεζες (ναι, πινεζες) μπορει να εχει πεταμενες στην πελοποννησο ; πατησα μια από αυτές. Εξω από το σουβλατζιδικο, αλλαγμα σαμπρελας. Ευγενεστατοι οι ιδιοκτητες. Μου εδωσαν κρυο νερο και με περιμενε κρυα μπυρα μολις τελειωσα.

Κυριακη 24/7
Δεν εχω κανει την διαδρομη παλαια επιδαυρο – μεθανα. Ωρα να την δοκιμασω, αντι να παω προς κορινθο. Δυσκολη διαδρομη στην αρχη, μεγαλη ανηφορα. Μετα καλη με σκαμπανεβασματα. Καφε πριν την στροφη για μεθανα σε οινοκαφενειο που πουλαγε και φρουτα και στο πισω μερος ζωοτροφες. Φοβεροι τυποι εκει.
Δρομος για μεθανα με ανηφορες στο μεγαλυτερο μερος. Τελικα κατηφορα και πολύ ασχημη μυρωδια από τα ιαματικα λουτρα. Βολτα γυρω από τα μεθανα, καφε στο λιμανι περιμενοντας το πλοιο.
Επιβιβαση : μπραβο ρε biancha, τα καταφερες, σ’ ευχαριστω. Του χρονου δυτικη ελλαδα. Θα παρουμε και τον i.alli.ellatha μαζι μας, αν θελει, να’ χουμε παρεα.
Μεσημεριανες μπυρες στο τσελο (μπαρακι στο νέο ηρακλειο). Κι αυτές κερασμενες από τον ανδριανο, τον ιδιοκτητη. Ξεφορτωμα bianchas. Ωρα να ξεκουραστεις, κοριτσι μου…

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
olympics
Εικόνα olympics
Απών/απούσα

Πρώτα απ' όλα, τα συγχαρητήριά μου. Άντε και του χρόνου (αν με θέλεις για παρέα και τα καταφέρω μπορώ να έρθω;)

Έχω μερικές απορίες και εάν θέλεις απαντάς.
Οι τσάντες σχάρας είναι του Lidl; Πώς ανταποκρίθηκαν;

Ντους στα βενζινάδικα πως έκανες; Τους ζήταγες απλά το λάστιχο;

Τόσους έβγαλες φωτογραφία, την ποδηλάτισσα δεν μπορούσες;

Με τέτοιου είδους σκυλιά τι κάνουμε σε touring;

Ζέστη, πολλή ζέστη -> Κρύες μπύρες -> Από νεφρά πώς πάμε, καλά;

Και πάλι μπράβο

scrabler
Εικόνα scrabler
Απών/απούσα

Quote:
Σκοπος του ταξιδιου ηταν να κανω ποδηλατο για να κανω ποδηλατο.

Έτσι λέω κι εγώ και για έναν ανεξήγητο λόγο πάντα βρίσκομαι να πίνω μπύρες! Έτσι την έπαθες κι εσύ αλλά φίλε Γιάννη με ξεπέρασες! Έκανες όμως καλά γι’ αυτό χαλάλι οι τόσες μπύρες που ήπιες μιας και πέρασες τόσο μα τόσο –τελείως όμως- χάλια!

Πέραν όμως της πλάκας η Πελοπόννησος είναι από τα αγαπημένα μου μέρη και την έχω γυρίσει πολύ. Μα αφού έφτασες κι ανέβηκες Κοσμά κι είδες τον παράδεισο, υπάρχει κι άλλος ένας -θα το ξέρεις βέβαια- που κρύβεται στο Μαίναλο. Έχε το κατά νου...

Μετά λοιπόν την υπέροχη περιγραφή σου και τις όμορφες φωτό που ανέβασες κι αφού μας έκανες να μας τρέχουνε τα σάλια καλοκαιριάτικα, κερδίζεις επάξια το επόμενο κέρασμα!

u13148
Εικόνα u13148
Απών/απούσα

Πρώτα απ' όλα, τα συγχαρητήριά μου. Άντε και του χρόνου (αν με θέλεις για παρέα και τα καταφέρω μπορώ να έρθω;)ΒΕΒΑΙΩΣ !!!

Έχω μερικές απορίες και εάν θέλεις απαντάς.
Οι τσάντες σχάρας είναι του Lidl; ΝΑΙ Πώς ανταποκρίθηκαν;ΤΕΛΕΙΑ, ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

Ντους στα βενζινάδικα πως έκανες; Τους ζήταγες απλά το λάστιχο;-ΡΕ ΜΑΣΤΟΡΑ, ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΕΝΑ ΛΑΣΤΙΧΟ ΝΑ ΚΑΝΩ ΝΤΟΥΣ

Τόσους έβγαλες φωτογραφία, την ποδηλάτισσα δεν μπορούσες;ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ΕΔΕΙΧΝΑ ΤΗΝ ΠΟΔΗΛΑΤΙΣΣΑ. ΟΛΟΙ ΣΤΟ FREEDAY ΘΑ ΓΥΡΝΑΓΑΝ ΜΕ ΕΚΤΥΠΩΜΕΝΗ ΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ, ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ. ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΩΡΑΙΟ ΟΝΟΜΑ : ΝΑΓΙΑ

Με τέτοιου είδους σκυλιά τι κάνουμε σε touring;ΤΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ... ΚΑΠΟΤΕ ΕΙΧΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΟΤΙ ΑΝ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙΣ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΚΟΙΤΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΙΝΗΘΕΙΣ, ΤΟΥΣ ΔΕΙΧΝΕΙΣ ΥΠΟΤΑΓΗ ΚΑΙ ΙΣΩΣ, ΛΕΩ ΙΣΩΣ, ΤΗΝ ΓΛΥΤΩΣΕΙΣ. ΜΗΝ ΤΟ ΠΑΡΕΙΣ ΟΜΩΣ ΣΑΝ ΚΑΝΟΝΑ. ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ, ΑΥΤΟ ΕΚΑΝΑ.

Ζέστη, πολλή ζέστη -> Κρύες μπύρες -> Από νεφρά πώς πάμε, καλά;ΜΙΑ ΧΑΡΑ

Και πάλι μπράβο

u13148
Εικόνα u13148
Απών/απούσα

παντα προ-τελευταιες μπυρες !!!!!

i.alli.ellatha
Εικόνα i.alli.ellatha
Απών/απούσα

Η δική μου μοναδική και βαρυσήμαντη δήλωση θα είναι η εξής:
Το πρώτο που έχει σημασία είναι να φχαριστιέται κανείς αυτό που κάνει!

u13148
Εικόνα u13148
Απών/απούσα

και πραγματικα το ευχαριστηθηκα.
ευχαριστω
γιαννης

AfloEydK
Απών/απούσα

ειμαι σιγουρος πως περασες καλα
ελπιζω να μπορεσω να σε ακολουθησω καποια στιγμη

lyhadj
Εικόνα lyhadj
Απών/απούσα

Ωραιαιαιαιαιαία περιγραφή....

marianikoy
Εικόνα marianikoy
Απών/απούσα

Ένα μεγάλο μπράβο για το κατόρθωμα σου και ένα μεγάλο ευχαριστώ για την περιγραφή.... Τα λόγια περιττά!

Eaglos
Εικόνα Eaglos
Απών/απούσα

Άθλος τέτοια εποχή με τόση ζέστη.
Την επόμενη φορά δοκίμασε εσωτερικές
διαδρομές, τρομέρά τοπία και λιγότερα
αυτοκίνητα :)

Δυτική Ελλάδα πρέπει να καταλήξει σε νησί
για αποθεραπία με ψαρικά και τσιπουράκια.

Logic
Εικόνα Logic
Απών/απούσα

Πολλά μπράβο Γιάννη!
Με υγεία και δύναμη στα επόμενα.

i.alli.ellatha
Εικόνα i.alli.ellatha
Απών/απούσα

lyhadj wrote:
Ωραιαιαιαιαιαία περιγραφή....

Ποδηλατική εξόρμηση χωρίς γιάννη προκοπή δεν κάνει.

MIXALIS PANANOS
Απών/απούσα

ΘΑ ΕΡΘΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΟΧΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ FΟΤΟ
.

Gefer
Εικόνα Gefer
Απών/απούσα

Σ΄ευχαριστούμε που σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς μας ταξίδεψες στην πανέμορφη Πελοπόννησο.

u13148
Εικόνα u13148
Απών/απούσα

καλημερα
ευχαριστω ολους/ες
και του χρονου μακρυτερα
γιαννης

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

έψαχνα να ξαναβρώ το θρεντ με το ταξίδι σου, να ξαναδιαβάσω τι είχες γράψει και έπεσα στο παρον θρεντ...

....ε ρε τι μας κάνεις - τι μας κάνεις....
1. Ζηλεύω
2. Πολύ ωραία περιγραφή, πολύ ωραία και η παρουσίαση στο θρεντ.
3. Εύχομαι και του χρόνου να πραγματοποιήσεις το επόμενο ποδηλατικό/ταξιδιωτικό όνειρό σου.
4. θέλει πόδια και πνευμόνια αλλά κυρίως θέλει ψυχή....

u13148
Εικόνα u13148
Απών/απούσα

καλημερα
σου αρεσε το καλαματιανο tandem ;
του χρονου, αν ολα πανε καλα, δυτικη ελλαδα μεχρι τα συνορα με αλβανια και επιστροφη απο κεντρικη ελλαδα. οψομεθα.... (ερε πως το μιλαω το αρχαιο !!!!)

ευχαριστω
γιαννης

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

... ζηλεύω...
Εύχομαι του χρόνου να είναι ακόμα καλύτερα.

[.... μια εκδορμή στην Κερκίνη θέλω να κάνω ... και όλο το λέω και όλο ΔΕΝ....]

olympics
Εικόνα olympics
Απών/απούσα

Eaglos wrote:
Δυτική Ελλάδα πρέπει να καταλήξει σε νησί
για αποθεραπία με ψαρικά και τσιπουράκια.

Έχω σπίτι στην Κέρκυρα.

tkant
Εικόνα tkant
Απών/απούσα

Να σαι καλά που μας ταξίδεψες λιγάκι γιατί η επιστροφή στην πόλη δεν είναι και ότι καλύτερο.
Όσο για τις τσάντες της Μαρλέν, ευτυχώς που τις πήγες Πελοπόννησο και δεν τις πήγες Μπρατισλάβα. Θα είχανε σίγουρα σκιστεί
Όσο για το Καλαματιανό τάντεμ για φιξάκι το κόβω αφού δεν έχει ούτε φρένα ούτε ταχύτητες.
Να σαι καλά και πάλι που μας πήρες κι εμάς μαζί σου στο ταξίδι με τις περιγραφές σου.

Υ.Γ. Θα πρέπει να οργανώσουμε μία ποδηλατοπορεία τιμής ένεκεν για το Γιάννη από τα Προπύλαια μέχρι το "Παγκάκι" για να μπορέσουμε να κεράσουμε τις προτελευταίες μπύρες.

u13148
Εικόνα u13148
Απών/απούσα

παμε
αλλα δεν θα μεινουμε κερκυρα μονο. μου αρεσει να κανω ποδηλατο, να κανω πολλα χλμ, να βλεπω, να μυριζω, να γευομαι, να ακουω, να νοιωθω.
ολα αυτα που προσφερει η ποδηλασια στη φυση, με λιγα λογια.
και μικροτερες βολτες μπορουμε να κανουμε. σκεφτομαι την επομενη (οχι αυτη γιατι δυστυχως δουλευω) κυριακη να παω χαλκιδα με το ποδηλατο και να γυρισω απο μαρμαρι-ραφηνα.
γιαννης

ΥΓ
το παμε, το εννοω

u13148
Εικόνα u13148
Απών/απούσα

παντα προ-τελευταιες !!!
σαν το ταξιδι: δεν υπαρχει ποτε τελευταιο! (ερε τι λεω σημερα !!!!)

Eaglos
Εικόνα Eaglos
Απών/απούσα

u13148 wrote:
παμε
σκεφτομαι την επομενη (οχι αυτη γιατι δυστυχως δουλευω) κυριακη να παω χαλκιδα με το ποδηλατο και να γυρισω απο μαρμαρι-ραφηνα.

Μονοήμερη φάση; Από που ξεκινάς; Παρέα θες;

u13148
Εικόνα u13148
Απών/απούσα

Μονοήμερη φάση; ναι Από που ξεκινάς; καλογρεζα Παρέα θες; και βεβαια

Eaglos
Εικόνα Eaglos
Απών/απούσα

Θα πατήσεις καθόλου χώμα;
Αν είναι πρέπει να βάλω
το mountain για επισκευή
του υδραυλικού φρένου...

αν έχεις mail στείλε μου στο nsar250@gmai.com
ή ακόμα καλύτερα άνοιξε θέμα με τη βόλτα εδώ
για περισσότερες συμμετοχές.