Μυοκαρδίτιδα

14 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
elDot on a bicycle
Εικόνα elDot on a bicycle
Απών/απούσα

Είμαι ασθενής μυοκαρδίτιδας εδώ και 2 εβδομάδες σχεδόν. Η μυοκαρδίτιδα είναι φλεγμονή σε κάποιο μέρος του μυός της καρδιάς που προσβλήθηκε από κάποιο ιό και αν το αφήσεις οδηγεί σε ανεπάρκεια (μες τις άκρες έτσι; Δεν είμαι ιατρός). Ο λόγος που το αναφέρω στο forum είναι επειδή τα πιο ευπαθή άτομα στην μυοκαρδίτιδα είναι οι αθλητές και γενικά όσοι ασκούνται (αυτά είναι λόγια ιατρού). Εγώ το έπαθα μετά από πυρετό και επειδή σνόμπαρα να πάω για εξέταση. Μεγάλο λάθος. θα μπορούσα να το αποφύγω. Τώρα είμαι σε έντονη ξεκούραση και αποφυγή οποιασδήποτε καταπόνησης, συμπεριλαμβανομένης και της ψυχικής. Κρατάει κανα μήνα όλο αυτό. Δεν είναι πολύ. Αλλά έκανα εισαγωγή σε νοσοκομείο και τέτοια. Τσάμπα ταλαιπωρία δηλαδή. Αυτά σαν κατάθεση εμπειρίας. Το νου σας λοιπόν. Από την ξεροκεφαλιά μου έχασα και το φετινό Tour d’Atene. Καλό υπόλοιπο καλοκαίρι.

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
κωστάνζα
Εικόνα κωστάνζα
Απών/απούσα

σου εύχομαι καρδιακά! Να γιατρευτείς

ως αφορά τη σνόμπαρα, κι εγώ αποφεύγω το να πάω σε γιατρό. Πρίν από 12 χρόνια, ο τότε φιλενάδος μου με βρήκε στο μπάνιο, πήρε τον αριθμό ανάγκης και περίγραψε τα συμπτώματα που παρατήρησε. Έβαλα τις φωνές όταν με φέρανε στο νοσοκομείο, όπου έμαθα ότι είχα όγκο στο μυαλό. Επίβιωσα την εγχείρηση, την ακτινο«θεραπεία» και τη χημιοθεραπεία· κάθε μέρα με φρόντιζε το καλό παιδί, μετά με ρώτησε να παντρεφτούμε.

Κάθε χρόνο από τότε μπαίνω στον μαγνητοτόμο· ζώω με αρκετούς περιορισμούς, αλλά συνέχω τη ζωή μου με τον καλύτερο σύζυγο του κόσμου.

Σου εύχομαι θάρρος

elDot on a bicycle
Εικόνα elDot on a bicycle
Απών/απούσα

ευχαριστώ για τις ευχές. Πέρασες μεγάλη αγωνία από αυτά που μου λες. Με αυτά μόνο θάρρος μπορώ να πάρω. Να ‘σαι καλά κωστάνζα, από καρδιάς, έστω και λίγο ανάπηρης αυτόν τον καιρό.

Roul
Εικόνα Roul
Απών/απούσα

Περαστικά σου και κουράγιο.
Θες να μας πεις αν ειναι μόνιμο ή επειδή εμφανίστηκε μία φορά μπορεί να ξαναεμφανιστεί πιο εύκολα σε καταπόνηση?
Mε το ποδήλατο τι γινεται μετά το μήνα ξεκούρασης?

Ρε συ μαν πόσες φορές έχει γίνει κάτι και δεν εχουμε παει γιατρο...άπειρες.
Πόσες φορές οι γιατροί μας έχουν δώσει χημείες για να είναι απλά σίγουροι ότι δεν θα σου γυρίσει η κατάσταση στο 1% που έχει την πιθανότητα να γυρίσει...άπειρες.
Αυτό που θέλω να πώ ειναι οτι μην το σκέφτεσαι καν οτι ήταν λάθος σου ή οτι άλλο. Είμαι σίγουρος και εγω τοο ίδιο θα έκανα...μαλακωδως βέβαια βάσητου αποτελέσματος.

Κωνστάντζα...έχω πέσει από τα σύννεφα... και συνεχίζω να πέφτω.
Κουράγιο δεν σου έυχομαι γιατι φαίνεται οτι το έχεις, keep up

Με το φιλενάδος χαμογέλασα...μετά μου κόπηκε.

Περαστικά

nikkos
Εικόνα nikkos
Απών/απούσα

περαστικά φίλε καρδιοπαθή :)

εμένα μου είχαν διαγνώσει από μικρή ηλικία "μεσοτελοσυστολική πρόπτωση της πρόσθιας γλωχίνας της μητροειδούς βαλβίδας".
με λίγα ελληνικά φύσημα. μου έδωσαν κάποιες προληπτικές οδηγίες τι να προσέχω και τι να μην κάνω γιατί μπορεί σε περίπτωση μόλυνσης να παθαινα κ γω ενδοκαρδίτιδα....
τες πα. δόξα το Θεό, ακόμα δεν έχω πάθει κάτι (λέω γω τώρα... :) )

και πάλι περαστικά

κωστάντζα. ρισπέκτ. όπως θα λέγαμε και στα ελληνικά.... σου βγάζω το κράνος, γιατί καπέλο δε φοράω :)

akistrevor
Απών/απούσα

καλησπερα σας.επειδη ειμαι παθων της μυοκαρδιτιδας να σου πω 2-3 πραγματα γιατι με θεματα υγειας δεν παιζουμε.σωστα ειπες το οτι μπορει να οδηγησει σε ανεπαρκεια καρδιας.επισης το μεγαλυτερο ποσοστο ειναι απο ιο=ιογενης μυοκαρδιτιδα.αν το αφησει κανεις,και δεν το ξερει οτι το εχει,μπορει ακομα και να πεθανει,αναλογα το μεγεθος της φλεγμονης.
οποιος γιατρος σου ειπε οτι κραταει ενα μηνα η μυοκαρδιτιδα,ειλικρινα,μην ξαναπατησεις εκει.πασχω 1.5 χρονο τωρα(απτον φλεβαρη του 11'),ειχα νοσηλευθει για 5 μερες στο νοσοκομειο.μου ειχαν κανει 3-4 φορες εξετασεις αιματος,υπερηχογραφηματα,καρδιογραφηματα κλπ κλπ.απο τοτε παιρνω φαρμακα και ανα 2-3 μηνες κανω εναν υπερηχο για να δουμε πως πηγαινει.εχω ανεβει και στο ωνασειο,σε γιατρους ιδιωτικους,σε αλλους νοσοκομειακους γιατρους,για αλλες αποψεις.ολοι μου απαγορεψαν την κουραση για 6 μηνες,μου συνεστησαν περπατημα και μονο απο ασκηση για το πρωτο διαστημα,και μου ειπαν οτι στα 3 χρονια θα μπορουμε να ξερουμε αν θα μεινει καποια βλαβη η οχι.
εσενα δεν σου εδωσαν καν φαρμακα;
συγνωμη για το μεγαλο κειμενο αλλα ειναι σημαντικο θεμα..

elDot on a bicycle
Εικόνα elDot on a bicycle
Απών/απούσα

Πήρα φάρμακα εννοείται. Αλλά μου τα διέκοψαν στον 1μιση μήνα περίπου. Η αλήθεια είναι ότι με είχα να διαλύσει. Έχω χαμηλή πίεση ούτως ή άλλως και μου την είχαν ρίξει στο 9!!!! Έχω πάει σε 4 ιατρούς με καρδιογραφήματα, triplex και τα ρέστα. Όλοι μου είπαν ότι είμαι ένα υγιέστατο αγοράκι και ότι δε θα αφήσει κουσούρι. Παρ’όλ’αυτά πηγαίνω σε έναν ιατρό κάθε μήνα για να επιβεβαιώνει ότι το περικάρδιο είναι έντάξει (είχα βλάβη και εκεί) και ότι συμμαζέυεται. Η φλεγμονή μου είπαν και οι τέσσερις ότι δεν υπάρχει πλέον. Αν υπάρχει κάποια ανωμαλία στο καρδιογράφημα ή και πόνος, οφείλεται στο περικάρδιο που δεν έχει αναρρώσει ακόμα πλήρως. Η αλήθεια είναι ότι πονάω ακόμα μόνο όταν αγχωθώ και όταν στεναχωρηθώ (δυστυχώς με το που μπήκε ο Σεπτέμβρης είχα πολλές τέτοιες περιπτώσεις). Σε θέμα κούρασης και άσκησης (λίγη ποδηλατική για την ώρα) αισθάνομαι εντάξει.
Αυτή είναι η γενική εικόνα που έχω και από τον τελευταίο ιατρό. Τους θεωρώ όλους λαμόγια και ανήθικους για το λειτούργημα που κάνουν. Η υγεία είναι όμως κάτι που δεν γνωρίζω και δυστυχώς δεν μπορώ να διασταυρώσω περιπτώσεις και απόψεις.

Υ.Γ. Άρχισα να πονάω χωρίς πλάκα, όσο διάβαζα το post σου γιατί ανησύχησα.
Υ.Γ.2 Στο νοσοκομείο την πρώτη μέρα είχα πάει με ESKA τριτάχυτο και δεν το πιστεύανε.

Columbus discov...
Εικόνα Columbus discovers Cro-moly
Απών/απούσα

"...Υ.Γ.2 Στο νοσοκομείο την πρώτη μέρα είχα πάει με ESKA τριτάχυτο και δεν το πιστεύανε..."

...με τι αλλο θα μπορουσες να πας;
Τι αποριες ειναι αυτες, πανε καλα οι ανθρωποι;

Υ.Γ.: Εδω που τα λεμε, εχουν κι ενα δικιο οι ανθρωποι να απορουν.
Ο κασμος παει εκει συνηθως με Εγγλεζικα τριταχυτα (Raleigh, και σια). Οχι με ESKA.
Ισως γι'αυτο. Ξερεις, δεν πολυκυκλοφορανε και πολλα Eska, οποτε αν το δικο σου ειναι και τσιλικο, ε, μια πλακα την παθανε οι ανθρωποι. Εγω αλλη εξηγηση δε βρισκω.

akistrevor
Απών/απούσα

σορρυ που αργησα να απαντησω αλλα...διαφορα θεματα με κρατησαν μακρια.
κι εγω 9-10 πιεση εχω.παιρνω 2 φαρμακα 3/4 απτο ενα και 1 απτο αλλο.ξαναεκανα πριν 3-4 βδομαδες μαγνητικη(με δικια μου πρωτοβολυια) και δειχνει περιπου τα ιδια με πριν 16 μηνες που ειχα κανει,2 μηνες αφοτου βγηκα απτο νοσοκομειο.μακαρι να ηταν πολυ ελαφρια η φλεγμονη και να πας τελεια.εμενα εδειξε οτι δεν υπαρχει πελον φλεγμονη αλλα υπαρχει κατι εκει περα.το θεμα ειναι να μικρινει οσο γινεται αυτο.με τον υπερηχο φαινονται σχεδον ολα.εχω και μια ανεπαρκεια μητροειδους βαλβιδας 20% η οποια μου ειπαν οτι δεν ειναι τιποτα.τον δεκεμβρη παλι υπερηχο,απλα για το τσεκ.

elDot on a bicycle
Εικόνα elDot on a bicycle
Απών/απούσα

...που βλεπω να λες ότι έχεις ανεπάρκεια σε κάποιο σημείο. Μου πέρασε η φλεγμονή όντως. Κι εμένα κάτι υπήρχε στο περικάρδιο, αλλά απ’ότι φαίνεται είναι όλα καλά. Ποδηλατώ κι εργάζομαι όπως πριν. Σου εύχομαι να τελειώσεις σύντομα με αυτό το βάσανο.

akistrevor
Απών/απούσα

ευχαριστω!θα ξερω τον φλεβαρη του 14(καλα να ειμαστε ως τοτε) αν θα αφησει και τι θα αφησει πισω της αυτη η κατασταση.ελπιζω να μην ειναι κατι "βαρυ".

GLazos
Εικόνα GLazos
Απών/απούσα

καταρχήν περαστικά σε όλους!
τν είχα πάθει κ εγώ με ιογενη περικαρδίτιδα όταν ήμουν μαθητής Λυκείου και ο ιός ήταν ο κοξακι , συμπτώματα μου ήταν πόνος στο στήθος και δύσπνοια , στο νοσοκομείο έμεινα ένα μήνα και θυμάμαι ότι οι γιατροί ή δεν έβρισκαν τον ιό ή δεν με έπιανε η αντιβίωση, κάθε μέρα αιματολογικές καρδιογράφημα και υπέρηχο... όταν βγή
κα μου απαγόρεψαν σωματική άσκηση για 8 μήνες με ένα χρόνο και κάθε τρίμηνο έκανα τσεκ απ .
3 χρόνια μετά στο στρατό ήμουν 112 κιλά (από 80) και είχα ένα μικρό "φύσημα" στην καρδιά το οποίο έφυγε και αυτό μαζί με τα κιλά μέχρι το τέλος τς θητείας... το μόνο που έμεινε είναι το προληπτικό γενικό τσεκ απ κάθε χρόνο! και πάλι περαστικά σε όλους και καλή ανάρρωση!!!

akistrevor
Απών/απούσα

για να υπαρχει κι ενα feedback για καποιον που μπορει να ενδιαφερθει,γιατι δυστυχως βλεπω αρκετα κρουσματα,θα συνεχισω με τα νεα δεδομενα.
τον δεκεμβρη που μας περασε και εφοσον ολα πηγαιναν καλα 60-65 % κλασμα εξωθησης,ειχα ηδη μειωσει τα φαρμακα λιγο,μου ειπε ο γιατρος να τα κοψουμε εντελως και μετα απο 6 μηνες παλι.
τον περασμενο μαιο,ενω ηταν η πρωτη φορα που πηγα χαλαρος οτι ειμαστε οκ,τυπικος ελεγχος,6 μηνες παλι κλπ κλπ,μου λεει:
πεσαμε λιγο...
ωωωχ λεω εγω..
50-55% το κλασμα.χαμηλο αλλα εντος φυσιολογικων οριων.ισως εκανε μια κοιλια λογο διακοπης φαρμακων,και θα επανελθει,ισως το βοηθαγαν τα φαρμακα και θα περνουμε μια μικρη δοση φαρμακων.ελα σε 2 μηνες να δουμε τι απτα 2 συμβαινει.
πριν 10 μερες,αγχωμενος για το αποτελεσμα και ισως απαισιοδοξος,κανουμε υπερηχους καρδιογραφηματα κλπ....ολα καλα!!το κλασμα στο 60-65% παλι!!!ελα σε 6 μηνες παλι για ενα τσεκ.κανεις οτι αθλημα θες κανονικα εισαι φυσιολογικοτατος!!!
ηθελα να κερασω ολο τον κοσμο!!!
μακαρι να συνεχισει να πηγαινει καλα και σε μενα και σε ολους.προσοχη σε οτι λεει ο γιατρος και ολα θα πανε καλα!!

elDot on a bicycle
Εικόνα elDot on a bicycle
Απών/απούσα

Μπράβο akistrevor. Συγχαρητήρια για το κουράγιο.

contact