ΠΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ

2 απαντήσεις [Τελευταία δημοσίευση]
gabriel89
Απών/απούσα
Εγγράφηκε: 28/03/2013

Καλησπέρα,

Πριν από ένα μήνα περίπου αγόρασα τη πρώτη μου κούρσα.
Μέσα σ'αυτό το μήνα έκανα 3 βόλτες από 20 χιλιόμετρα περίπου την κάθε φορά ΜΟΝΟ λόγω εξεταστικής (είμαι φοιτητής).

Μετά από την δεύτερη βόλτα είχα ένα πόνο στην πλάτη προς τα αριστερά πάνω (το ύψος δεν μπορώ να το καθορίσω ακριβώς) όταν κάθομαι σε καρέκλα, ενώ, όταν είμαι ξαπλωμένος περνάει. Ο πόνος αυτός δεν έχει φύγει ακόμη.
Πριν λίγες μέρες είχε μαλακώσει και έκανα την τελευταία μου βόλτα αλλά μετά με έπιασε πάλι ο πόνος όπως πριν.

Δεν ξέρω αν φταίει το ποδήλατο. Πάντως είναι ρυθμισμένο στα μέτρα μου από έναν ποδηλατά.

Μπορεί κάποιος να με διαφωτίσει ??

Ευχαριστώ...

0
Η αξιολόγηση σας: καμία
tkant
Εικόνα: tkant
Απών/απούσα
Εγγράφηκε: 13/05/2009
Δύο ειδικότητες ...

...μπορούν να ασχοληθούν ενδελεχώς με την περίπτωσή σου και να σε διαφωτίσουν.
Η πρώτη είναι αυτή του γιατρού (στην αρχή του παθολόγου και στη συνέχεια του αθλίατρου αν χρειαστεί)
Αν όμως καθυστερήσεις αρκετά, τεσσάρων ειδικών μαυρο-κουστουμαρισμένων κυρίων που η δουλειά τους είναι να ακούνε υπομονετικά (αν προλάβουν βέβαια) τις τελευταίες επιθυμίες των πασχόντων.
Γιατί και ο μακαρίτης έτσι άρχισε, με ένα πονάκι στην πλάτη και κατέληξε με επιτύμβιο επιγραφή: "Σας το έλεγα εγώ, δεν ήταν ένας απλός πόνος"

Πέρα από την πλάκα, το πιθανότερο είναι ο πόνος αυτός να είναι μυικός και να χρειάζεται κάποια θεραπεία με αντιφλεγμονώδη. Κάποιο τραβηγματάκι δηλαδή που μεταφράζεται σε τοπική φλεγμονή του μυός και το αισθάνεσαι κάθε φορά που η κίνησή σου επιβάλλει στο μυ αυτό να κινηθεί. Επειδή όμως δεν είναι ένας "συνηθισμένος" πόνος που να προέρχεται από τη χρήση του ποδηλάτου, όπως για παράδειγμα πόνος στη μέση, στον αυχένα, στο ισχίο, στα πόδια κλπ, καλό θα ήταν να πάρεις τη γνώμη ενός γιατρού που είναι ειδικότερος.

xifias
Απών/απούσα
Εγγράφηκε: 06/07/2011
χμ..

οντας φοιτητης να υποθεσω κομπιουτερ κ αγιος ο θεος ολη μερα ετσι?

κοιτα με την κουρσα λογικα τονιστικε καποια αδυναμια του μυοσκελετικου σου κ σου βγαινει σαν πονος,που χρονιζεται λογω του τροπου ζωης που ενδεχομενως κανεις.ατροφια του σωματος δηλ κ πατατιασμα οπως οι περισσοτεροι.

κανε διατασεις για οσες μυικες ομαδες μπορεις,ψαξε στο ιντερνετ πως,κ φυσικα ΜΑΚΡΥΑ απο χαπια κ αντιφλεγμονωδη...ειναι η χειροτερη μορφη φαρμακου.

επισης δοκιμασε κολυμπι τωρα πουναι καλοκαιρι,η καποιο γυμναστηριο αν εισαι οπως περιγραφω.

ο γιατρος σιγουρα ειναι γιατρος,αλλα οταν το σωμα νοσει απο καθιστικη ζωη,το να το δηλητιριαζουμε με χαπια για να συνεχισουμε να κανουμε την ιδια βλαβερη κ απαθη ζωη,δεν ειναι λυση.