Velosolex Concorde

9 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
Fanis.
Απών/απούσα

Καλησπερα σε ολους
Ειναι το πρωτο μου θεμα στο φορουμ και ζηταω την βοηθεια σας για λογαριασμο φιλου που θελει να αναπαλαιωσει το εφηβικο του ποδηλατο,ενα Velosolex Concorde 56cm.ετος αγορας 86 ή 87,δεν θυμαται ακριβως.
Οπως θα δειτε και στις φωτο λειπουν τα λεβιεδακια,πισω ντεραγιε και μικρος δισκος του δισκοβραχιονα.Η κασσετα ειναι 6αρα και ο μεγαλος δισκος ειναι 52Τ.
Εγω του προτεινα να ρωτησουμε κοστος βαφης και αν μπορουμε να περασουμε μια πιο καινουργια σειρα(αν βρουμε μεταχ.σε καλη κατασταση ακομα καλυτερα) για να βαλουμε και κασσετα μεγαλυτερη απο αυτη που εχει τωρα.αλλιως να αγορασουμε μονο τα ανταλλακτικα που λειπουν.
το πισω ψαλιδι δεν το μετρησα αλλα πρεπει να ειναι 126.
Οι τροχοι ειναι Rigida chrolux 27 1 1/4,τα φρενα weinman,το εμπρος ντεραγιε Sachs Huret
Ακουω λοιπον τις γνωμες σας αλλα και αν εχετε να προτεινετε μαγαζια εδω Αθηνα που αναλαμβανουν τετοιες αναπαλαιωσεις ή site στα οποια θα μπορουσαμε να κοιταξουμε για εξαρτηματα.
Ευχαριστω πολυ

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
giannisA
Εικόνα giannisA
Απών/απούσα

Καλημερα και καλη επιτυχια
Γνωμη μου να το λυσεις και να το πλυνεις καλα, ωστε να δεις τι θα κρατησεις
Σιγουρα εκτος απο οσα φαινονται, θα εχεις και "κρυφα" θεματα (ρουλεμαν πχ).

Θα προτεινα
-αντικατασταση τροχων με αλουμινιου (βρισκεις απο 20€)
-αντικατασταση εμπρος δισκου και σασμαν, πισω κασετας
-αντικατασταση πισω σασμαν (ταιριαζει shimano 105 περιπου 30€)
-αντικατασταση δαγκανες φρενων (ταιριαζουν shimano sora 45€)
-αντικατασταση συρματα, ταινια, λαστιχα, αλυσιδα (20-30€)
-κοστος βαφης απο 50€

χοντρικα κοντα στα 200ε θα σε παει, αλλα αξιζει νομιζω
και παλι...καλη επιτυχια!!

giannisA
Εικόνα giannisA
Απών/απούσα

ολα βεβαια ειναι συναρτηση του τι χρηση θελεις να του κανεις και ποσα λεφτα θελεις να ξοδεψεις....

giannisA
Εικόνα giannisA
Απών/απούσα
grampa
Απών/απούσα

Νομίζω πως το πρώτο ερώτημα που πρέπει να απαντήσεις είναι αν θα πας σε πιστή αναπαλαίωση ή σε ολική ή μερική ανακατασκευή.

Στην πιστή αναπαλαίωση θα πρέπει να ψάξεις και να βρεις την αρχική του μορφή και να αναζητήσεις μεταχειρισμένα και nos τα ανταλλακτικά που σου λείπουν ή πρέπει να τα αντικαταστήσεις...

Στην ανακατασκευή θα κινηθείς στην κατεύθυνση που δίνει ο Γιάννης παραπάνω με σύγχρονα ανταλλακτικά αναλόγως του ποσού που είσαι διατεθειμένος να πληρώσεις... Νομίζω πως ένα σετ τροχών (δίπατοι αλουμινένιοι) και μια μεσαία τριβή (άρα και δισκοβραχίωνας) με τετράγωνο καρέ, είναι τα μίνιμουμ ακόμα και αν πας για μονοτάχυτο...

Σε κάθε περίπτωση το πρώτο βήμα είναι λύσιμο και καθάρισμα όλων των μερών. Και στις δύο περιπτώσεις επίσης, το χρώμα δε νομίζω πως χρειάζεται να το πειράξεις καθώς φαίνεται σε καλή κατάσταση και μάλλον μπορεί να αποκατασταθεί με τοπικές παρεμβάσεις.

Καλή συνέχεια στο δημιουργικό εγχείρημα!

Fanis.
Απών/απούσα

giannisA και grampa σας ευχαριστω για την βοηθεια σας.
πιστευω οτι ειναι προτιμοτερο να κινηθουμε προς ανακατασκευη παρα προς αναπαλαιωση.η χρηση που το θελει το φιλαρακι ειναι για βολτες μαξ 50-60χλμ και το ποσό που θελει να διαθεσει γυρω στα 300€.
το ερωτημα ειναι,μεχρι ποσους δισκους κασσετα μπορουμε να βαλουμε γιατι τωρα εχει 6αρα.
επισης ο δισκοβραχιονας πρεπει να εχει οπωσδηποτε τετραγωνο καρε ή μπορουμε να τοποθετησουμε και απο πιο καινουργια σειρα αν βρουμε σε μεταχ.???
σκεφτομουνα να ψαξουμε για καμια σειρα shimano 105 9ν ή 10ν
τροχους εχω βρει Fulcrum 7 μεταχ.σε πολυ καλη τιμη αλλα δεν ξερω αν θα ταιριαζουν.

grampa
Απών/απούσα

δεν είμαι ο πλέον έμπειρος για να σου απαντήσω. Μέχρι να δουν το μήνυμά σου τα παιδιά που έχουν μεγάλη εμπειρία, μπορώ να σου απαντήσω κάποια βασικά από τις 2 ανακατασκευές που έκανα εγώ (με τη βοήθεια των παιδιών που αναφέρω παραπάνω).

Στο άνοιγμα των ψαλιδιών των 126χιλ. θεωρώ πως μπορείς να βάλεις τροχό με σύγχρονο κέντρο/κασέτα 130χιλ. χωρίς κανένα πρόβλημα. Κι εγώ ήμουν επιφυλακτικός στην αρχή αλλά στην πράξη είδα πως όταν τοποθετείς τον τροχό δεν καταλαβαίνει καν τη διαφορά των 4 χιλιοστών.

Για τη μεσαία τριβή δε μπορώ να σου απαντήσω γιατί είναι περίπλοκα τα πράγματα με τις συμβατότητες και δεν το κατέχω. Πάντως αν αντικαταστήσεις αυτή που φοράει (με τους πύρους στα πετάλια) με άλλη αντίστοιχη με τετράγωνο καρέ, μπορείς να βάλεις σύγχρονο δισκοβραχίωνα πάνω.

Η βασική επιλογή στη μερική η ολική ανακατασκευή είναι νομίζω αν θα επιλέξεις ένα vintage look με κάποιο αντίστοιχο groupset (πχ shimano 600 ή αντίστοιχο campy) και τους λεβιέδες στο διαγώνιο ή κάποια πιο σύγχρονα περιφερειακά (πχ 105 που είπες) με τις λεβιεδομανέτες στο τιμόνι και πιο σύγχρονη εμφάνιση.

Για λόγους συμβατότητας αλλά και για λόγους αισθητικούς, προσωπικά θα προτιμούσα μια όσο το δυνατό πιο ομοιογενή σειρά περιφερειακών είτε shimano είτε campagnolo...

Όπως και να χει ξεκίνα να λύνεις και στην πορεία θα χεις το χρόνο να κάνεις τις επιλογές σου και να λάβεις την τεχνογνωσία που θα χρειαστείς από τους masters...

grampa
Απών/απούσα

... αν είσαι από Αθήνα ...

Fanis.
Απών/απούσα

Αν και δεν ειναι δικο μου το ποδηλατο,θεωρω οτι πρεπει να ντυθει με πιο καινουρια σειρα και οχι vintage.θα το εχω στα χερια μου αυριο,γιατι ο φιλος μενει επαρχια και δεν υπαρχει εκει καποιο καταστημα που να αναλαμβανει τετοια εργασια.
Γνωμη μου αν γινεται φυσικα να παει απο 6 ταχυτητες που εχει τωρα σε 9 η' και 10.περιμενω μηπως καποιος γνωστης μου απαντησει.
Το κορυφαιο ειναι αν θυμαμαι καλα οτι ο τοτε ποδηλατας δεν ειχε μπροστα τροχο να του βαλει οταν χαλασε ο παλιος και τοποθετησε πισινο.οταν το εχω εδω θα βαλω φωτο.

contact