ΕΠΕΙΓΟΝ! Σταματήστε τον αποκεφαλισμό και τη σταύρωση του Αλί

Η Σαουδική Αραβία ετοιμάζεται να αποκεφαλίσει ένα παιδί 21 ετών και, στη συνέχεια, να το σταυρώσει εκθέτοντας δημόσια το πτώμα του. Η ίδια χώρα επιλέχθηκε πρόσφατα επικεφαλής του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ. Θα μπορούσε να ήταν αστείο, αν δεν ήταν τόσο σοβαρό!

Όταν ήταν 17 χρόνων, ο Αλί Μοχάμεντ αλ Νιμρ συνελήφθη για συμμετοχή σε διαδηλώσεις ενάντια στην κυβέρνηση και, στη συνέχεια, καταδικάστηκε σε βασανιστήρια. Όμως, η περίπτωσή του δεν αποτελεί εξαίρεση. Η Σαουδική Αραβία έχει εκτελέσει φέτος πάνω από 100 πολίτες, δηλαδή εκτελεί έναν κάθε δύο ημέρες!

Η Γαλλία έχει ήδη ζητήσει από τους Σαουδάραβες να σταματήσουν αυτήν την εκτέλεση, αλλά οι ΗΠΑ, η Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο έχουν επίσης πολύ θερμές σχέσεις με το καθεστώς. Αν διοχετεύσουμε την οργή μας στους αρχηγούς αυτών των κρατών, εκείνοι μπορούν, με τη σειρά τους, να πείσουν τους Σαουδάραβες συμμάχους τους. Η εκτέλεση μπορεί να γίνει ανά πάσα στιγμή. Υπόγραψε τώρα για να τον σώσουμε και να σταματήσουμε τον εξευτελισμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Υπογράψτε και διαδώστε το παντού!

Σταματήστε τον αποκεφαλισμό και τη σταύρωση του Αλί

Categories: 
Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
Wicca
Απών/απούσα

Συμφωνώ και υπογράφω.. Αλλά άμα θέλουμε να κάνουμε πραγματικά δουλειά τότε φίλε μου θα έπρεπε να σταματήσουμε να αγοράζουμε πετρέλαιο από δαύτους. Να φάνε ένα μπουκοτάζ να δούνε αν τσούζει.

Σταματάμε όμως;; Όχι..

ξυπόλιτος
Εικόνα ξυπόλιτος
Απών/απούσα

Πολλά θα μπορούσαν να γίνουν αλλά δυστυχώς ο χρόνος στενεύει.
Απο ωρα σε ωρα μπορεί να διαταχθεί ο αποκεφαλισμός του παιδιού.

Μια άμεση δράση είναι να οργανώσουμε παρέμβαση- διαμαρτυρία εξω απο την πρεσβεία και να απαιτήσουμε να σωθεί η ζωή του Αλί Μοχάμεντ αλ Νιμρ.

Τι θα λέγατε να γίνει αύριο η συνάντηση κάπου στο Χαλάνδρι και ολοι μαζι να κατευθυνθούμε στην πρεσβεία;
Προτάσεις ιδέες...

Laou Laou
Εικόνα Laou Laou
Απών/απούσα

Καλο παράδεισο.

ξυπόλιτος
Εικόνα ξυπόλιτος
Απών/απούσα

..τι εννοείς ή μάλλον τι υπονοείς..;

Stel10s
Απών/απούσα

Στην χώρα αυτή με έχει στείλει η δουλειά 4-5 φόρες.

- Έχει φυλακιστεί συνάδελφος Ινδός γιατί ώρα προσευχής (5 την ήμερα) ήταν έξω στο δρόμο. Μέχρι να εξηγήσει ότι δεν ήταν μουσουλμάνος και με την βοήθεια της εταιρείας βγήκε, αλλά πέρασε λίγες μέρες στην φυλακή.

- Οι γυναίκες δεν επιτρέπετε να οδηγούν αυτοκίνητο ούτε ποδήλατο. Έχουν διαφορετικές εισόδους (στην ουσία άλλο μαγαζί) στα εστιατόρια, τράπεζες κλπ. Δεν επιτρέπετε να κυκλοφορούν ασυνόδευτες. Είναι καλυμμένες στα μαύρα από το κεφάλι ως τα νύχια.

- Την πρώτη φορά που κυκλοφόρησα σε εμπορικό κέντρο μου την έπεσε ένας τύπος με μαγκούρα (θρησκευτική αστυνομία) γιατί δεν κυκλοφορούσα (έχουν μέρες ωράρια για singles και families).

...

Μπορώ να γράψω βιβλίο για διάφορα περιστατικά...
Άλλος πλανήτης.

Με λίγα λόγια βρίσκω σωστή την κινητοποίηση, αλλά δεν νομίζω ότι θα ιδρώσει το αυτί τους.

Υ.Γ.
Ο Ινδός την πάτησε γιατί είχε μια περίεργη θρησκεία που δεν περιλαμβανόταν στη λίστα για την βίζα. Δεν έχει την επιλογή άθεος επίσης (αν υπήρχε θα σε περιμένανε με το γιαταγάνι σαν τον Αλί)

xifias
Απών/απούσα

ποσο γτπ ειναι ολα αυτα.εξοργιζομαι απο τη διανοητικη στενοτητα ενος ολοκληρου κρατους.απιστευτο.2015.

ξυπόλιτος
Εικόνα ξυπόλιτος
Απών/απούσα

Η διεθνής οργάνωση προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Reprieve με έδρα την Βρετανία δήλωσε πως ένα δικαστήριο της Σαουδικής Αραβίας επικύρωσε την περασμένη εβδομάδα την καταδίκη ενάντια στον Νταούντ αλ Μαρχούν, που ήταν 17 χρονών και ανήλικος όταν συνελήφθη το 2012, με κατηγορία την συμμετοχή του σε αντικυβερνητικές διαδηλώσεις και διέταξε την εκτέλεση του δια αποκεφαλισμού.

Η απόφαση συνδέεται με μια παλιότερη υπόθεση, όταν το ίδιο δικαστήριο επέβαλε τη θανατική ποινή με αποκεφαλισμό ή σταύρωση στον 20χρονο σιίτη Άλι Αλ Νιμρ, που καταδικάστηκε για τη συμμετοχή του σε διαδηλώσεις πριν από 3 χρόνια υπέρ της δημοκρατίας και των ίσων δικαιωμάτων στην Σαουδική Αραβία.

Η υπόθεση του Νιμρ είχε προκαλέσει διεθνή κινητοποίηση με την κυβέρνηση της Γαλλίας να καλεί τις αρχές της Σαουδικής Αραβίας να ματαιώσουν την εκτέλεση, υποστηρίζοντας πως ο νεαρός ήταν ανήλικος όταν συνελήφθη. Εξάλλου, η επιβολή της θανατικής ποινής σε ανηλίκους αποτελεί παραβίαση των διεθνών υποχρεώσεων της Σαουδικής Αραβίας, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

«Με τις νομικές οδούς να έχουν εξαντληθεί οι δύο ανήλικοι μπορεί να εκτελεστούν ανά πάσα στιγμή, χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση στις οικογένειες τους», ανέφερε η οργάνωση σε ανακοίνωση της η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα Τρίτη.

«Οι εκτελέσεις αναμένεται να πραγματοποιηθούν παρά τις επικρίσεις για τη διαδικασία και των δύο δικών. Ο Νταούντ καταδικάστηκε μετά από μια σειρά μυστικών ακροαματικών διαδικασιών, χωρίς την παρουσία του δικηγόρου του, στον οποίο δεν δίνονταν πληροφορίες» για την πορεία της δίκης

Δεν ήταν διαθέσιμος κάποιος εκπρόσωπος του υπουργείου Δικαιοσύνης της Σαουδικής Αραβίας για σχόλια.

Η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας απορρίπτει τις καταγγελίες διεθνών ΜΚΟ για το δικαστικό της σύστημα, τονίζοντας πως τα δικαστήρια στο βασίλειο διεξάγουν δίκαιες δίκες βάσει της σαρίας, του ισλαμικού νόμου.

Την περίοδο των συλλήψεων των νεαρών, η Ανατολική Επαρχία της Σαουδικής Αραβίας συγκλονιζόταν από διαδηλώσεις σιιτών, μιας μειονότητας που διεκδικεί περισσότερα δικαιώματα στο βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας όπου η πλειοψηφία του πληθυσμού είναι σουνίτες.

Και δεύτερος νεαρός αντιμετωπίζει την ποινή του αποκεφαλισμού

Υ.Γ. ..αποκεφαλίζουν και σταυρώνουν τα νεαρά αυτά παιδιά απειδή συμμετείχαν σε διαδηλώσεις!
..και όλα αυτά μην τυχόν και κινδυνέψει η εξουσία ο πλούτος και η βολή των παράσιτων σουλτάνων και σείχηδων χαραμοφάηδων!

Εισέλθετε στο σύστημα ή εγγραφείτε για να υποβάλετε σχόλια
contact