Αγορά κατσίκας

Η γυναίκα μου μου είπε να πάρουμε μια κατσίκα στο μπαλκόνι για να 'χουμε γάλα για το κεφίρ μας όταν θα 'ρθει η πείνα σε λίγο καιρό.  Θα την ταίζουμε τα φλούδια που τώρα βάζω στην κομποστοποίηση, τα ζιζάνια του κήπου, και επίσης θα την πηγαίνουμε βόλτα (B6 - κίνηση με κατοικίδιο ζώο) να τρώει ό,τι φυτρώνει στη γειτονιά.

Ξέρει κάποιος που μπορώ να αγοράσω κατσίκα κοντά στην Αθήνα;  Τι τιμές έχουν;

Πώς μπορώ να την φέρω σπίτι;  Αν την δέσω με ένα σκοινί από το ποδήλατο, θα ακολουθήσει ή θα με ρίξει κάτω;

Σε περίπτωση που θέλω να γεννήσει κατσικάκια, υπάρχει κάποια υπηρεσία ενοικίασης τράγου;

Categories: 
Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
5
Μέση αξιολόγηση: 5 (1 ψήφος)
SpyrosV
Εικόνα SpyrosV
Απών/απούσα

Καλημέρα!

Η κατσίκα στο μπαλκόνι δε νομίζω να επιτρέπεται, δεν είναι κατοικίδιο το οποίο μπανιάρεις καθημερινά όπως τον εαυτό σου. Εκτός κι αν μένεις σε μονοκατοικία σε απείρου κάλλους εξωτικές/τουριστικές περιοχές, πχ Λούτσα, όπου παρατηρούνται παρόμοια φαινόμενα.

Για να αγοράσεις πρέπει να πας στη στάνη και να ρωτήσεις, πχ στα Σπάτα επί της λεωφόρου έχει (τη στάση ΟΑΣΑ όπου θα κατέβεις, θα την καταλάβεις από τη χαρακτηριστική μπόχα). Επίσης θα δεις/συναντήσεις και πολλούς πεντακάθαρους τσοπάνηδες στα πέριξ του αεροδρομίου λαγκάδια με τα κοπάδια τους. (Απορώ... πως και δεν έχεις παρατηρήσει τπτ...)

Σπίτι σου τη φέρνει με το αγροτικό ο τσοπάνης. (Τρέχοντας δεμένο στο ποδήλατο θα σκάσει το ζωντανό.) Τράγο σου φέρνει/ενοικιάζει ο τσοπάνης πάλι.

Εάν δε σου αρέσει η Λούτσα, μπορείς να πας κ στο παζάρι στο Σχιστό, εκεί πωλείται και του πουλιού το γάλα.

 

rnd
Εικόνα rnd
Απών/απούσα

Δεν απαγορευεται να εχεις μεσα στο σπιτι σου. Γνωριζα μια κοπελα που ειχε και τη χαρισε γιατι μετακομιζε στο εξωτερικο ή κατι. Στην αμερικη ηταν μοδα για καποιο διαστημα... Αλλα οπως ειπε και ο Σπυρος εκτος και αν εχεις μεγαλο σπιτι θα ειναι προβλημα και για εσας και για το ζωο. Ειναι μεγαλα και μυριζουν και θελουν χωρος να κανουν βολτες, να σκαρφαλωνουν. Σε διαμερισμα θα ειναι μαλλον δυστυχισμενο.

Κατα τα αλλα στη χρυση ευκαιρια θα βρεις αγγελιες... απο 70 μεχρι 200 βλεπω πανε

Ιπτάμενο Μυρμήγκι (χωρίς επαλήθευση)

Δυσκολεύομαι να καταλάβω αν πρόκειται για σατιρική ή πραγματική ανάρτηση.
Σε κάθε περίπτωση, απαγορεύται η διατήρηση ζώων (πλην των ζώων συντροφιάς) εντός των πόλεων, πόσο μάλλον στο μπαλκόνι!!!

Wicca
Απών/απούσα

Καλύτερα να πάρεις ένα πρόβατο. Κάνει το ίδιο με τις κατσίκες αλλά δεν πηδάει από τον φράχτη και με το μαλλί του μπορεί να βαλεις την γυναίκα να σου φτιάξει και κανένα σωβρακάκι μάλλινο για να μην παγώνει ο πισινός σου πάνω στο ποδήλατο! grin big

Filopodaros
Εικόνα Filopodaros
Απών/απούσα

Το σκέφτηκα και για πρόβατο, αλλά στόχος μου είναι η παραγωγή γάλατος, όχι μαλιού.  Δεν προβλέπω να μου τελειώσουν τα ρούχα τους επόμενους μήνες.  Aν βρεθώ σε απόγνωση από έλλειψη εσωρούχων, μπορώ στο κάτω-κάτω να κουρέψω τις γάτες μου.

Οι προβατίνες μου φαίνονται βαρετές και δυσκίνητες, είναι όμως όντως πιο ήσυχες.  Μπορούν να ανέβουν εύκολα σκάλες;  Μου φαίνεται οτι η κατσίκα μπορεί να φτάσει πιο ψηλά το κεφάλι της και να τραφεί πιο εύκολα από νερατζιές και ελιές, και έτσι ταυτόχρονα να καθαρίζει τα πεζοδρόμια από χαμηλά κλαδιά.  Αν είχαμε μια κατσίκα σε κάθε τετράγωνο, τα πεζοδρόμια θα ήταν πολύ καλύτερα.

Το θέμα είναι μεταξύ σοβαρού και αστείου, διασκεδαστικό και εκπαιδευτικό, ένας προβληματισμός σκέψης.  Αμφιβάλλω οτι θα αγοράσω κάποιο τέτοιο ζώο, αλλά ο προβληματισμός προέκυψε αλήθεια.  Δεν πιστεύω οτι η κοινωνία θα απορρυθμιστεί τόσο ώστε να σταματήσει η αγορά τοπικού γάλατος.  Μπορώ να ζήσω και χωρίς γάλα, αν και θα ήταν ελκυστικό να μπορώ να φτιάχνω κεφίρ χωρίς να χρειάζεται να αγοράσω τίποτα ούτε να έχω ψυγείο.  Από την άλλη μεριά, θέλω να μάθω περισσότερο για ζώα που δεν βλέπουμε στην πόλη, την αντιπαράθεση μεταξύ επαρχίας και πόλης, τι χρειάζεται για να είμαι αυτάρκης, πώς παράγονται τα τρόφιμα που καταναλώνω, κ.λ.π.  Αυτή η συζήτηση δεν θα φαινόταν σατιρική αν οι περισσότεροι δεν είμασταν σε πόλεις.

Μ' ενδιαφέρουν επίσης οι κότες, τα κουνέλια, καλλιέργεια στην ταράτσα.  Χθες διάβασα ένα άρθρο για υδροπονικές και άλλες καλλιέργειες σε διαμερίσματα και σπίτια.  Κάποιοι βάζουν ενυδρείο και τρέφουν τα λαχανικά τους με τις εκκρίσεις ψαριών!

didotou
Εικόνα didotou
Απών/απούσα

Wicca wrote:

Καλύτερα να πάρεις ένα πρόβατο. Κάνει το ίδιο με τις κατσίκες αλλά δεν πηδάει από τον φράχτη και με το μαλλί του μπορεί να βαλεις την γυναίκα να σου φτιάξει και κανένα σωβρακάκι μάλλινο για να μην παγώνει ο πισινός σου πάνω στο ποδήλατο! grin big

χαχα σαν να λέμε κατσίκα = μάουντεν

πρόβατο = κάτι μεταξύ city bike και παλαιού τύπου step through

κουνέλι = φίτνες

λαγός = κούρσα!

Ό,τι πάρεις πάντως φίλε Φιλοπόδαρε να κοιτάξεις να είναι στο νούμερό σου.
Μετρήθηκες;
Να κάνεις εμπεριστατωμένο κατσίκα-fitting.
grin big

didotou
Εικόνα didotou
Απών/απούσα

SpyrosV
Εικόνα SpyrosV
Απών/απούσα

Για τους φανς της υποκουλτούρας των post apocalyptic/zombie slasher κλπ ταινιών.

 

Filopodaros
Εικόνα Filopodaros
Απών/απούσα

Σήμερα έπιασα τις γάτες μου να κάθονται εκεί που δεν έπρεπε και τις απείλησα οτι θα τις κάνω σώβρακα.

Εισέλθετε στο σύστημα ή εγγραφείτε για να υποβάλετε σχόλια
contact