Βοήθεια, παρακαλώ

Γεια χαρά, καλές μου φίλες, καλά μου φιλάκια και καλοί μου φίλοι,

σήμερα, μια καλή φίλη μου έστειλε κάλεσμα για διαδήλωση, για να της τα μεταφράσω. Λοιπόν, μπορεί να ενδιαφερθείτε κι εσείς; Ομολογώ ότι έλαβα μόνον το λεξικό των πονς, δλδ πηγής, το γκούκελ να μείνη μακριά μου.

«

Μαζί εναντίον εκτοπής και της μανίας ενοίκιων

Κάλεσμα για διαδήλωση στις 6 Απριλίου στο Βερολίνο

 

Συνέχεια χειροτερώνει η μανία με τα ενοίκα. Εδώ και για πολλά χρόνια εκτοπούνται αρκετά πρόσωπα λόγω ανεβαίνοντων ενοίκιων, ώστε να διωχθούν αναγκαστικά. Έτσι, καταστρέφονται τα μαγαζιά και ολόκληρη η γειτωνιά. Ενώ άνθρωποι πεθαίνουν από το κρύο, σπίτια μένουν άδεια!

Κι όμως, την τελευταία χρονιά έγιναν αρκετές διαμαρτυρίες και άφισσες που μας δίνουνε θάρρος: 25,000 πρόσωπα αγωνιστικά έχουνε διαδηλώσει τον Απρίλιο του 2018, κατεχάγανε άδεια σπίτια και μπλοκάρανε διαδιγμούς.

Στο Κρόϊτσμπεργκ, μοναδικά στον κόσμο, διάφορες άφισσες απετρέψανε το να γίνη Google Campus: ενθαρρωμένα με τούτες μας επιτυχίες, κινητοποιούμε ξανά για διαδήλωση στο Βερολίνο. Και σε πολλές άλλες πόλεις, θα γίνουνε διαδήλωσεις εναντίον της παρώθωσης και της μανίας ενοίκιων στις 6 Απριλίου.

Η αγορά κάνει τη φτώχεια --- το κοινωνικό κάνει νόημα

Δεν είναι φυσικός νόμος το να υπάρχει η κοινωνική ανισότητα των σχέσεων κατοίκησης και ζωής. Αντίθετα, είναι το αποτέλεσμα του ότι εμποροποιήθηκαν οι βασικές μας ανάγκες. Για αυτόν το λόγο, ας πορευόμαστε μαζί προς τη μάσα ακινήτων το Βερολίνου, για να επιδείξουμε: Δεν είναι εμπόρευμα το να κατοικεί κα_μια_νείς, είναι ανθρώπινο δικαίωμα.

Στην πόλη αναβαινωμένων ενοίκιων, σην οποία ολιγαρχούν αυτά που χρειαστούμε όλες_οι, αντιθέτουμε τη συνοχή μας, την ποικιλία μας, όπως και την αλληλλλεγκύη μας. Θέλουμε μιαν πόλη

  • που δεν είναι μοντέλο εμπορισμού, αλλά ένας βιότοπο για όλες_ους, ανεξάρτητα από την προγονήν, γλώσσες, γένος ή την κατάστασην υγείας
  • στην οποία κτίζονται σπίτια για κατοικισμόν, όχι για κέρδος
  • στην οποία καμια_νείς αναγκαστηθή να ζήση σε πρόχειρα δοχεία, σε ιδρύματα ή στο δρόμο
  • στην οποία η σύμβαση κατοικίας, το έδαφος κι η φύση να είναι κοινωνικού προσφέρους.

Επομένως, αιτιόμαστε το ν´αλλαγή ριζικά η πορεία στην πολιτική κατοικίας και την απαλλωτρίωση όλων των επιχειρήσεων κατοικίας που προσανατελούνται στο κέρδος. Υποστηρίζουμε λύσεις που προσανατελούνται στο κοινωνικό συμφέρον.

Αντιτασσόμαστε! Η κατοίκηση είναι ανθρώπινο δικαίωμα!

Ελάτε στη διαδήλωση στις 6 Απριλίου στις 2μμ στην Πλατεία ΆΛΕΞ, για να συμπορεύομαστε μαζί στην αρένα της μάζας ακινήτων! [Αναδοχή συγκεκριμένου τόπου.]

»

Σας ευχαριστώ εκ προτέρων για διορθώσεις ή παραθέσεις οποιοδηπόντων περιεχών. Μου κάνετε καλό έργο, επειδή εσείς μου κρατάτε τα ελληνικά μου ζωντανά!

 

Σας εύχομαι κάθε καλό give heart

 

 

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
contact