Το ιστολόγιο του/της bin podilanden

Αργυρούπολη: τίτλοι τέλους για ποδηλατόδρομο;

Στην Αργυρούπολη ξέρετε ελπίζω τα σχέδια του ποδηλατόδρομου, περίπου δύο χιλιόμετρα σε όλη την Μαρίνου Γερουλάνου μαζί με σύνδεσή της με το μετρό. Το έργο όμως για να υλοποιηθεί αφαίρεσε τμήμα του οδοστρώματος με αποτέλεσμα να στενέψει αυτό περίπου κατά δύο μέτρα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην μπορούν κάποιοι να συνεχίσουν άναρχα και προκλητικά να διπλοπαρκάρουν.
Αυτοί ήταν κυρίως πελάτες των μαγαζιών της Μαρίνου Γερουλάνου που έχουν μάθει να κινούνται και μέχρι το περίπτερο με το αυτοκίνητο. Και για αυτούς τους αναγκέφαλους παράνομους και αδαείς πελάτες, αλλά κυρίως για τους καταστηματάρχες που το περιβαλοντικό τους βλέμμα τους περιορίζεται στο πεζοδρόμιό τους, ο Δήμαρχος σκέφτεται την συνέχιση ή όχι του έργου.
Να μην μας έφτανε αυτό υπεύθυνη των δημοτικών έργων και Αντιδήμαρχος περιβάλλοντος της πόλης μας ανέλαβε μία κυρία που δεν τα έχει καλά με το ποδήλατο, και εννοείται είναι υπέρ του αυτοκινήτου «για το καλό της πόλης» όπως μου είπε, για να έχουν εμπορική κίνηση τα μαγαζιά. Όσο για τα επιπλέον περίπου 1000 δέντρα και θαμνοειδή που ξεκίνησαν ήδη να φυτεύονται στο ολοκληρωμένο τμήμα του έργου, είναι και σε αυτά κατά γιατί θα διογκώσουν το λογαριασμό της ΕΥΔΑΠ….έλεος!!!!!
Δυστυχώς με αυτά τα δεδομένα και με σκόρπιες τις καλές κριτικές για την νέα όψη της Μαρίνου Γερουλάνου με δύο επιπλέον μέτρα πεζοδρόμιο (ο κοκ αναφέρει ότι ο ποδηλατόδρομος μπορεί να χρησιμοποιείται και από τους πεζούς, αρκεί να μην παρακωλύει την κίνηση των ποδηλάτων, και έτσι γίνεται στο τελειωμένο τμήμα του) η συνέχεια του έργου κλονίζεται.
Εκείνο που έχουμε κάνει σαν Ποδηλατικός Αθλητικός Σύλλογος Αργυρούπολης, αλλά και δεκάδες σύλλογοι και μεμονωμένοι πολίτες , να συλλέγουμε υπογραφές υπέρ του έργου. Παρατρέπουμε τον κόσμο να κινηθεί στο τελειωμένο τμήμα του έργου (έγινε ολική ανακατασκευή των πεζοδρομίων, δεντροφύτευση, φωτισμός, ράμπες αμέα, οδεύσεις τυφλών, κλπ) αλλά πλήθος παράνομων παρκαρισμένων αυτοκινήτων μας εμποδίζει και καθημερινά σπάει και από ένα νέο δέντρο.

Categories: 
contact