Βύρωνας - Αριστερή Παρέμβαση Πολιτών Βύρωνα

1. Ποια είναι η άποψη του συνδυασμού σας για τις ήπιες μορφές μετακίνησης (περπάτημα, ποδήλατο, ΜΜΜ);

Ξέρετε ότι στην περίοδο των εκλογών όλοι γίνονται οικολόγοι, ορκίζονται στην προστασία του περιβάλλοντος και υπόσχονται λαγούς με πετραχήλια. Όσα λέμε σε αυτό το ερωτηματολόγιο ως απόψεις δεν είναι μιας χρήσης και μάλιστα προεκλογικής. Τα προηγούμενα χρόνια είχαμε δράση για την προώθηση μιας διαφορετικής αντίληψης για τη μετακίνηση, εναντιωθήκαμε στην πριμοδότηση και την αλόγιστη χρήση του Ι.Χ. με ανακοινώσεις, συζητήσεις, εκδηλώσεις και κινηματικές διαδικασίες. Μάλιστα συμμετείχαμε της Πρωτοβουλίας Αγώνα ενάντια στους νέους αυτοκινητόδρομους στον Υμηττό και στο νέο Π.Δ.. και από κοινού και με τους Ανατολικούς ποδηλάτες-ισσες διοργανώσαμε δράσεις. Εναντιωθήκαμε στην κατασκευή πολυώροφου ιδιωτικού πάρκινγκ με παραχώρηση δημόσιου χώρου στο Βύρωνα. Σχετικά για τις δράσεις αυτές, αλλά και για την αντίληψη μας θα βρείτε και στο σάιτ μας http://aristeriparemvasivyrona.blogspot.com/ στην κατηγορία θεμάτων κυκλοφοριακό-συγκοινωνίες-στάθμευση και στην κατηγορία Υμηττός. Στην τωρινή διακήρυξη μας υπάρχει ειδική αναφορά που συμπυκνώνει την αντίληψή μας και αντιγράφουμε «ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ-ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟ. Δημόσιες, ποιοτικές, δωρεάν συγκοινωνίες με τακτικά, πυκνά δρομολόγια. Να επεκταθεί το Μετρό στην πόλη μας. Να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο η Δωρεάν Δημοτική Συγκοινωνία. Σύνδεσή της με το Μετρό και την πανεπιστημιούπολη. Να γίνουν επιτέλους ποδηλατόδρομοι. Με την ενίσχυση των δημόσιων ΜΜΜ και των εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης θα αποτραπεί η αλόγιστη χρήση του Ι.Χ.. Μέτρα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργούνται σε δρόμους υπερτοπικής κυκλοφορίας, οι οποίοι συνδέονται με την Αττική οδό και την Κατεχάκη. Όχι λύση του προβλήματος της στάθμευσης με ιδιωτικά πάρκινγκ. Διεκδικούμε μια πόλη για να μπορεί ο πολίτης να ζει και να κυκλοφορεί.»

2. Θεωρείτε ότι οι δρόμοι του δήμου παρέχουν την απαιτούμενη ασφάλεια προς τους ποδηλάτες, ο αριθμός των οποίων αυξάνεται διαρκώς;

Φυσικά και όχι. Δεν παρέχουν καμιά ασφάλεια. Αντίθετα, είναι επικίνδυνοι και με το ότι δεν υπάρχουν ποδηλατόδρομοι, αλλά και με την ελλιπή σήμανση, τις λακούβες και γενικότερα τις κακοτεχνίες τους.

3. Ποιος είναι ο στόχος για το ποσοστό χρήσης του ποδηλάτου στο δήμο και πως θα τον επιτύχετε;

Θέλουμε να επεκταθεί η χρήση του ποδηλάτου από όσο το δυνατόν περισσότερους με δημιουργία των προϋποθέσεων για την ασφαλή χρήση του και την καλλιέργεια μιας διαφορετικής ευαισθητοποιημένης συνείδησης για την προστασία του περιβάλλοντος και έναν άλλο τρόπο ζωής. Τον στόχο αυτό θα τον πετύχουμε μόνο όταν όλοι μαζί διεκδικήσουμε και αγωνιστούμε για αυτόν μέσα από τους φορείς, τους συλλόγους, τις επιτροπές και τις πρωτοβουλίες κατοίκων. Η Αριστερή Παρέμβαση θα κάνει ότι περνάει από το χέρι της.

4. Προτίθεστε να αφαιρέσετε οδικό χώρο από το αυτοκίνητο για την κατασκευή δικτύου ποδηλατόδρομων και άλλων υποδομών για το ποδήλατο;

Εμείς διεκδικούμε καλύτερη ζωή στην πόλη για να μπορούμε να ζούμε και να κυκλοφορούμε. Όλα τα μέτρα που συμβάλλουν σε αυτό για μας είναι μέτρα προς διεκδίκηση και όχι υποσχέσεις που μοιράζουν οι επίδοξοι σωτήρες που εμφανίζονται σε κάθε εκλογές εμφανιζόμενοι ως γνώστες των τρόπων επίλυσης όλων των προβλημάτων.

5. Δεσμεύεστε ότι σε κάθε νέο οδικό έργο θα πρέπει να προβλέπεται και λωρίδα ποδηλάτου;

Στο Βύρωνα δεν υπάρχουν ούτε ποδηλατόδρομοι, ούτε πεζοδρόμια για τους πεζούς, ούτε ορατότητα στον ουρανό από τις πανύψηλες πολυκατοικίες, ούτε επαρκές οδικό δίκτυο. Απαιτείται μια ολοκληρωμένη μελέτη από ειδικούς αλλά και με όραμα επιστήμονες που να σχεδιάσει ένα ολοκληρωμένο δίκτυο ποδηλατόδρομων και ένα κίνημα ανθρώπων να το υπερασπίσει για να μην μείνει μόνο στα χαρτιά και στις εξαγγελίες που ακούγονται προεκλογικά.

6. Σε ποιες άλλες δράσεις θα προβείτε για την προώθηση του ποδηλάτου; (πχ προγράμματα στα σχολεία, διάθεση δημοτικών ποδηλάτων κλπ)

Κοιτάξτε, εμείς δεν είμαστε μέσα στο δημοτικό κατεστημένο, ούτε έχουμε δυνατότητα να προωθήσουμε προγράμματα σε σχολεία και να επιβάλλουμε διάθεση δημοτικών ποδηλάτων. Από τις θέσεις της δημ. αντιπολίτευσης θα διεκδικούμε μαζί με τους κατοίκους τους στόχους αυτούς και τα δικαιώματά μας στην πόλη και στη ζωή.

Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας για τις θέσεις μας.
Για την Αριστερή Παρέμβαση Πολιτών Βύρωνα
Σταύρος Τζιορτζιώτης,
επικεφαλής

Categories: 
ΣυνημμένοΜέγεθος
Microsoft Office document icon ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ.doc40.5 KB
Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι