Άγιος Δημήτριος - Νίκος Βρεττός - Ώρα για Δράσυ

ώρα για Δ.Ρ.Α.ΣΥ.
Δυναμική Ρηξικέλευθη Αναγεννητική Συμπόρευση

Σε απάντηση του ερωτηματολογίου που μας επιδώσατε σας αποστέλλουμε τις θέσεις του συνδυασμού μας « ώρα για Δ.Ρ.Α.ΣΥ. » του δήμου Αγίου Δημητρίου Αττικής με υποψήφιο δήμαρχο τον Νίκο Δ. Βρεττό.

Απάντηση 1η
Σε μια ευνομούμενη κοινωνία ο σεβασμός προς τον πολίτη είναι ύψιστη μορφή δημοκρατίας και πολιτισμού. Στα πλαίσια αυτά, μια βιώσιμη πόλη πρέπει να εξασφαλίζει τη δυνατότητα του κάθε πολίτη να επιλέγει εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης. Αυτό, δεν μπορεί να διασφαλιστεί με αποσπασματικές επιλογές άναρχων και ακατάλληλων πεζοδρόμων και ποδηλατοδρόμων. Αλλά μόνο με κατάλληλο σχεδιασμό, ώστε να αποτελούν λειτουργικό και αλληλοσυμπληρούμενο δίκτυο μετακίνησης, που θα συνδέεται και με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, εξυπηρετώντας όλο τον αστικό ιστό.

Απάντηση 2η
Το οδικό δίκτυο της πόλης μας δεν είναι ασφαλές, ούτε για τους ποδηλάτες ούτε και για τους πεζούς.

Απάντηση 3η
Στόχος μας είναι να δοθεί η δυνατότητα, σ’ όσους επιλέγουν το συγκεκριμένο τρόπο μετακίνησης, να μπορούν να το κάνουν με ασφάλεια. Για την επίτευξη του στόχου απαιτείται ο σχεδιασμός, με τη συνδρομή των χρηστών των συγκεκριμένων μέσων για την εφαρμογή πιλοτικών προγραμμάτων, αξιοποιώντας την τεχνογνωσία δήμων που έχουν εφαρμόσει αντίστοιχα προγράμματα.

Απάντηση 4η

Οι πιθανότητες σε μια αστικοποιημένη πόλη είναι περιορισμένες. Όπου είναι εφικτό αυτό θα πραγματοποιηθεί, μελετώντας σοβαρά το ενδεχόμενο συνύπαρξης, επενδύοντας στη εκπαίδευση για την αλλαγή της νοοτροπίας.

Απάντηση 5η
Δυστυχώς σε μια πλήρως αστικοποιημένη περιοχή, όπως η δική μας, ο σχεδιασμός νέων οδικών έργων είναι εξαιρετικά περιορισμένος, αν όχι αδύνατος. Οποιαδήποτε υπόσχεση θα φάνταζε ως προεκλογική.

Απάντηση 6η
α) Μαθήματα εκμάθησης ποδηλάτου από την προσχολική ηλικία.
β) Διάθεση φυλασσόμενων χώρων για στάθμευση ποδηλάτων σε δημόσιες υπηρεσίες και σταθμούς Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.
γ) Εξασφάλιση χώρων στάθμευσης εντός των σχολείων για μαθητές και διδάσκοντες.
δ) Οργάνωση ποδηλατικών γύρων για την προώθηση της χρήσης του ποδηλάτου.

Categories: 
ΣυνημμένοΜέγεθος
Microsoft Office document icon apant_Ag_Dimitr_drasi.doc402.5 KB
Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι