Πρέβεζα - Στέργιος Γιαννάκης - Δημοτική Ανανεωτική Κίνηση Πρέβεζας

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ
Υπ. Δήμαρχος ΠΡΕΒΕΖΑΣ
e-mail.:stergiosgiannakis@hotmail.com
www.stergiosgiannakis.gr

ΠΡΟΣ: ΚΙΝΗΣΗ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ
ΠΟΔΗΛΑΤΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

1. Ποια είναι η άποψη του συνδυασμού σας για τις ήπιες μορφές μετακίνησης (περπάτημα, ποδήλατο, ΜΜΜ);
-Οι ήπιες μορφές μετακίνησης (περπάτημα, ποδήλατο, ΜΜΜ), όχι μόνο μας βρίσκουν σύμφωνους αλλά είναι και επιβεβλημένες, αφού αποτελούν μορφές του νέου τρόπου ζωής και συμβάλλουν στην περιβαλλοντική προστασία.

2. Θεωρείτε ότι οι δρόμοι του δήμου παρέχουν την απαιτούμενη ασφάλεια προς τους ποδηλάτες, ο αριθμός των οποίων αυξάνεται διαρκώς;
-Ασφαλώς και οι δρόμοι του Δήμου δεν παρέχουν την απαιτούμενη ασφάλεια . Ουσιαστικά οι ασχολούμενοι με τις ήπιες μορφές μετακίνησης βρίσκονται καθημερινά σε διαρκή κίνδυνο.

3. Ποιος είναι ο στόχος για το ποσό χρήσης του ποδηλάτου στο Δήμο και πώς θα τον επιτύχετε;

-Στόχος του συνδυασμού μας είναι η όσο γίνεται μεγαλύτερη χρήση των ήπιων μορφών μετακίνησης. Γι’ αυτό στο πρόγραμμά μας έχουν ήδη συμπεριληφθεί συγκεκριμένες ενέργειες προς την κατεύθυνση αυτή.

4. Προτίθεστε να αφαιρέσετε οδικό χώρο από το αυτοκίνητο για την κατασκευή δικτύου ποδηλατοδρόμων και άλλων υποδομών για το ποδήλατο;
-Ήδη η Πρέβεζα ασφυκτιά, υπό το βάρος του κυκλοφοριακού. Θα προσπαθήσουμε να πείσουμε τον Πρεβεζάνο Δημότη να χρησιμοποιεί όσο το δυνατόν λιγότερο το αυτοκίνητο μέσα στην πόλη και να κινείται με τα πόδια ή με το ποδήλατο. Θα εξοικονομηθεί χώρος για τη δημιουργία ποδηλατοδρόμων αναλόγως με τους δρόμους είτε αφαιρώντας οδικό χώρο είτε εφαρμόζοντας τις απαγορευτικές πινακίδες και δημιουργώντας εκεί χώρο κίνησης ποδηλάτου.

5. Δεσμεύεστε ότι σε κάθε νέο οδικό έργο θα πρέπει να προβλέπεται και λωρίδα ποδηλάτου;

-Βεβαίως, γι’ αυτό άλλωστε στο πρόγραμμά μας κάνουμε ειδική μνεία για την «Πόλη και ποδήλατο».

6. Σε ποιες δράσεις θα προβείτε για την προώθηση του ποδηλάτου; (π.χ. προγράμματα στα σχολεία, διάθεση δημοτικών ποδηλάτων κλπ)

-Όπως αναφέρουμε στο πρόγραμμά μας.

ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Categories: 
ΣυνημμένοΜέγεθος
Microsoft Office document icon Prebeza2010giannakis.doc289 KB
Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι