Πετρούπολη - Στέφανος Βλάχος - ΑΔΕΚ

Αγαπητοί φίλοι,

Με χαρά έλαβα την πολύ ενδιαφέρουσα και επίκαιρη επιστολή ερωτημάτων σας με θέμα το ποδήλατο. Είναι πραγματικά ελπιδοφόρο σε μια τόσο αφιλόξενη για το ποδήλατο χώρα, να υπάρχουν όλο και περισσότεροι νέοι ποδηλάτες και πρωτοβουλίες προώθησης του ποδηλάτου.

Ο συνδυασμός μας, η Ανεξάρτητη Δημοτική Ενωτική Κίνηση Πετρούπολης (ΑΔΕΚ) αγκαλιάζει παρόμοιες πρωτοβουλίες και το αποδεικνύει με ιδέες και έργα ως δημοτική αρχή αλλά και μέσω της προγραμματικής της διακήρυξης για τις επερχόμενες εκλογές.

Η ΑΔΕΚ και εγώ ως επικεφαλής είμαστε φίλοι με το ποδήλατο. Ως δημοτική αρχή δημιουργήσαμε έναν από του πιο όμορφους και φιλικούς προς τους πεζούς και τους ποδηλάτες δρόμους, την οδό Σκουφά που διασχίζει σχεδόν όλη την Πετρούπολη. Οργανώσαμε δράσεις ενημέρωσης και προώθησης του ποδηλάτου, όπως ο ποδηλατικός γύρος της Πετρούπολης, θεσμός που αριθμεί ήδη 4 διοργανώσεις και ενισχύσαμε δράσεις ποδηλατικού αθλητισμού στο Ποικίλο Όρος που ενδείκνυται για την χρήση ορεινής ποδηλασίας .

Στο πρόγραμμά μας προωθούμε τις ήπιες μορφές μετακίνησης μέσω της δημιουργίας δικτύου πεζοδρόμων και ποδηλατοδρόμων σε όλη την πόλη που θα συνδεθούν με τους γειτονικούς δήμους αλλά και το Μετρό. Η αναδιάταξη των γραμμών των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, η ενίσχυση του στόλου των δημοτικών Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και η επέκταση του Μετρό στην Πετρούπολη είναι στόχοι επιβεβλημένοι από την κυκλοφοριακή συμφόρηση που έχει δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια, αλλά και εφικτοί.

Οι δρόμοι του Λεκανοπεδίου της Αθήνας δεν είναι σχεδιασμένοι για να φιλοξενούν ποδηλάτες. Στη Γερμανία και την Ολλανδία αντίθετα οι περισσότεροι δρόμοι έχουν και ποδηλατικούς δρόμους. Στο Παρίσι ο δήμος ενοικιάζει με πολύ μικρό αντίτιμο μέσω της πιστωτικής κάρτας ποδήλατα για την μετακίνηση των πολιτών. Τέτοιες πρωτοβουλίες αποτελούν λαμπρά παραδείγματα εφαρμοσμένων και λειτουργικών λύσεων ήπιας μορφής μετακίνησης.

Οφείλουμε να εντάξουμε το ποδήλατο στο σχεδιασμό των πόλεων και των δρόμων για να ενθαρρύνουμε όλο και μεγαλύτερο ποσοστό πολιτών να το χρησιμοποιεί . Η οδηγική και ποδηλατική εκπαίδευση και παιδεία πρέπει να συμβαδίσει με την αύξηση των ποδηλατών, για να μπορέσει να καταστεί ασφαλής η χρήση του ποδηλάτου. Όσοι περισσότεροι ποδηλάτες κυκλοφορούν τόσο θα λιγοστεύουν τα αυτοκίνητα συμβάλλοντας στη επίλυση του κυκλοφοριακού και την μείωση των εκπομπών ρύπων.

Συγχαρητήρια για τις προσπάθειες των μελών του podilates.gr που συμβάλλουν προς αυτή την κατεύθυνση.

Με τιμή

Στέφανος Γαβριήλ Βλάχος

Categories: 
ΣυνημμένοΜέγεθος
Microsoft Office document icon APADISH-PODILATES-GR.doc31 KB
Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι