Επιστολή ΠΟΔΗΛΑΤισσΩΝ προς το Αττικό Μετρό

Ζητάμε συνάντηση με κύριο αίτημα την άρση της απαγόρευσης της χρήσης του Μετρό για τα ποδήλατα, τις ώρες μη αιχμής. Αν δεν έχουμε απάντηση σχετικά σύντομα, ξέρετε... δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια!

Αθήνα 22/11/2010,
Προς Αττικό Μετρό,
Κοινοποίηση: Γρ. Υπ. Μεταφορών
Θέμα: Συνάντηση για τη βελτίωση της συνδυασμένης μετακίνησης με ποδήλατο και μετρό

Αξιότιμοι κύριοι,

Καταρχήν θα θέλαμε να σας συγχαρούμε για την απόφαση σας να επιτραπεί η χρήση ποδηλάτων στους συρμούς σας που πραγματοποιήθηκε στις 18 Σεπτεμβρίου του 2010. Κατά γενική ομολογία, η απόφαση σας είχε επιτυχία αφού εκείνη την ημέρα βρέθηκαν και χρησιμοποίησαν το Μετρό πολλοί ποδηλάτες. Σαν άμεσοι ενδιαφερόμενοι, οι Ποδηλάτ-ισσ-ες που εκπροσωπούν την ποδηλατική κοινότητα, θελήσαμε να ενημερωθούμε από τους ίδιους τους εργαζόμενους της Μετρό καθώς και από τους συνεπιβάτες μας για το αν η παρουσία των ποδηλάτων μας στους σταθμούς του Μετρό καθώς και στους συρμούς, δημιουργούσε κάποιο πρόβλημα. Οι εργαζόμενοι που ρωτήσαμε μας διαβεβαίωσαν ότι δεν υπήρξαν προβλήματα, πολλοί δε από τους συνεπιβάτες μας έκφρασαν τη μεγάλη τους έκπληξη όταν ενημερώθηκαν πως η ημέρα αυτή ήταν μια εξαίρεση και ότι υπάρχει απαγόρευση των ποδηλάτων στο Μετρό.

Θα θέλαμε επίσης να σας ενημερώσουμε πως όλοι πλέον οι άλλοι οργανισμοί μέσων μαζικής μεταφοράς, επιτρέπουν την χρησιμοποίηση των μέσων τους από τα ποδήλατα καθολικά. Πιο συγκεκριμένα: η Τραμ επιτρέπει την χρήση των συρμών τους από τα ποδήλατα. Η TΡAINΟΣΕ επιτρέπει την χρήση χωρίς μέχρι στιγμής να έχει εμφανιστεί κανένα πρόβλημα. Σε πολύ θετικό κλίμα συζητήσεων και σε συνεργασία με τον ΟΑΣΑ είμαστε κοντά στην έναρξη πιλοτικού προγράμματος για την συνδυασμένη μετακίνηση και χρήση των λεωφορείων από τους ποδηλάτες. Τέλος εδώ και καιρό επιτρέπεται η χρήση των συρμών του ΗΣΑΠ με μεγάλη συμμετοχή και απροβλημάτιστα όπως και στα ΚΤΕΛ.

Με βάση την επιτυχία της 18ης Σεπτεμβρίου 2010, οι Ποδηλάτ-ισσ-ες ζητούμε:
1. Την άρση της απαγόρευσης της χρήσης του Μετρό για τα ποδήλατα τις ώρες μη αιχμής.

2. Την αναβάθμιση των υποδομών στάθμευσης ποδηλάτων σε όλους τους σταθμούς Μετρό. Σε αυτό το σημείο θέλουμε να επισημάνουμε τις πολλαπλές καταγγελίες που έχουν αναφερθεί στην ιστοσελίδα μας για κλοπές ποδηλάτων είτε λόγω έλλειψης είτε λόγω των λανθασμένων υποδομών στάθμευσης ποδηλάτων.

3. Την συνάντηση μας με τους εκπροσώπους σας ώστε να διευθετηθούν τα παραπάνω με τον πιο αποτελεσματικό αλλά και βιώσιμο τρόπο.

Τελειώνοντας, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η όλη σας στάση προς το ποδήλατο δεν συμβαδίζει με την άποψη του ίδιου του Πρωθυπουργού! Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στο blog του κ. Γιώργου Παπανδρέου, το όλο ζήτημα της απαγόρευσης των ποδηλάτων στο μετρό «έχει πλέον καταντήσει κοροϊδία».

(http://www.papandreou.gr/papandreou/content/Document.aspx?d=6&rd=7739474...)

ΣυνημμένοΜέγεθος
Microsoft Office document icon προς Μετρό 11-2010.doc30 KB
Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι