6ο Ποδηλατικό Κυνήγι Θησαυρού

Πότε: 
Κυρ, 20/10/2013 - 11:30
Που: 
Στο παρκάκι δίπλα στο σταθμό του Θησείου
Επανάληψη: 
Όχι

Το Ποδηλατικό κυνήγι θησαυρού είναι ένα ποδηλατικό παιχνίδι που διοργανώνουν από το 2007 οι ΠΟΔΗΛΑΤισσΕΣ (πως πέρασαν έτσι 6 χρόνια;!). Είναι ένα ποδηλατικό φωτοσαφάρι όπου αφού οι παίχτες χωριστούν σε ομάδες, ξεχύνονται στην πόλη για να εντοπίσουν τα σημεία των γρίφων, ή να δημιουργήσουν οι ίδιοι καταστάσεις ή ακόμα και τέχνη. Δεν είναι αγώνας, ούτε καν παιχνίδι ταχύτητας, αφού κερδίζει όποιος βάλει όλο το μυαλό του και την εφευρετικότητα του.

Οδηγίες (προς ναυτιλομένους…)

Προσοχή!
Φέτος οι κανόνες έχουν αλλάξει!!!
(όχι ριζικά):

1. Μπορείτε να παίξετε με την παρέα σας!!!

2. Η διάρκεια είναι 4 ώρες.

Διαβάστε αναλυτικότερα τις οδηγίες (ακόμη κ αν έχετε ξαναπαίξει)

● Έπειτα από παράκληση του κοινού ΦΕΤΟΣ οι ομάδες ΔΕΝ θα βγουν απαραίτητα με κλήρωση (ναι!ναι! χαρείτε όσο θέλετε). Αυτό σημαίνει: σηκωθείτε από καρέκλες, ντιβάνια, καναπέδες, πολυθρόνες, τρακτέρ, πορτ-μπεμπέ, ανάκλινδρα, πάρτε τα φιλαράκια σας (τέσσερις…και πολλοί είστε!) και ελάτε να παίξετε! Αν δεν είστε 4 ως παρέα θα σας κάνουμε εμείς! (ε ναι… μπράβο μας!).

● Φέτος, αλλάζουμε λίγο την μορφή του παιχνιδιού χωρίς όμως να αλλάζουμε το τελικό νόημά του (έκπληξη!). Ως εκ τούτου «συλλέχθηκαν» 10 (προς το παρόν) ερωτήσεις-γρίφοι. Όπου δεν ζητάμε κάτι άλλο, σκοπός σας είναι να βρείτε το μέρος που περιγράφουμε και να φωτογραφηθείτε εκεί ή να κάνετε ότι σας έχουμε πει και να μας το αποδείξετε με την φωτογραφική σας.

● Μπορείτε να τερματίσετε (ακόμα και να συγκεντρώσετε τους περισσότερους πόντους) χωρίς να έχετε λύσει όλους τους γρίφους. Απλά βάλτε την φαντασία σας να δουλέψει και σας περιμένουν πολλοί έξτρα πόντοι...

● Δεν είναι αγώνας ταχύτητας. Χρόνος υπάρχει άπλετος και εμείς θα σας περιμένουμε όλους στον τερματισμό! Δεν θα κερδίσει ο γρηγορότερος και η σειρά τερματισμού δεν θα παίξει κανένα ρόλο. Αν κάποια ομάδα εγκαταλείψει, να μας ειδοποιήσει για να μην την αναζητούμε μετά.

● Μην ξεχνάτε ότι είναι παιχνίδι με σκοπό να περάσουμε μια όμορφη Κυριακή ποδηλατώντας, να γνωριστούμε και να κάνουμε πολύ πετάλι (στης πόλης μας το χάλι). Για τον λόγο αυτό η ασφάλεια μας μπαίνει πάνω απ' όλα. Ο καθένας λαμβάνει μέρος με δική του ευθύνη, παρ’ όλα αυτά προσέχει και τους υπόλοιπους της ομάδας.

● Οι ομάδες παραδίδουν τις φωτογραφίες τους 4 ώρες μετά την έναρξη (λήξη παιχνιδιού), αν τα έχετε λύσει όλα πιο πριν μπορείτε να τερματίσετε και νωρίτερα.

● Οι βαθμοί δεν είναι ίδιοι για όλες τις ερωτήσεις, κυμαίνονται από 2 εώς 6 αναλόγως τον βαθμό δυσκολίας που κρίναμε ότι έχουν.

● Οι περισσότεροι γρίφοι αφορούν σημεία της πόλης. Δόθηκε σημασία στο να μην είναι πολύ μακριά το ένα από το άλλο, ώστε να είναι προσιτό σε όλους-ες.

● Την ώρα που εσείς τρέχετε πανικόβλητοι πέρα δώθε εμείς θα μπορούσαμε να πίνουμε τα καφεδάκια και τα φραπόγαλα μας σε παρακείμενη καφετέρια, παρ' όλα αυτά αποφασίσαμε να απαντάμε τις ερωτήσεις σας. «Περισσότερη δουλειά για μας, λιγότεροι βαθμοί για σας». Κοινώς, μας παίρνετε τηλέφωνο και με τον αριθμό και κωδικό της ομάδας σας, σας δίνουμε μια πρόσθετη ένδειξη για τον γρίφο.
Προσοχή:
Η βοήθεια θα σας κοστίσει κάποιους από τους πόντους του γρίφου (1-5). Αν δεν λύσετε τελικώς τον γρίφο παρ' όλη την σημαντική βοήθεια μας, θα πέσετε στα μάτια μας, αλλά τουλάχιστον δεν θα χάσετε πόντους, οι πόντοι της βοήθειας αφαιρούνται μόνο αν βρείτε τον γρίφο. Η βοήθεια είναι προκαθορισμένη για κάθε γρίφο, είναι ίδια για όλες τις ομάδες και ξεκινάει να δίνεται μισή ώρα μετά την έναρξη του παιχνιδιού. Βάλτε το μυαλό σας να δουλέψει πριν αρχίσετε τα τηλέφωνα.

● Επιτρέπεται να πάρετε πληροφορίες από γνωστούς και φίλους που δεν συμμετέχουν στο παιχνίδι ή ακόμα και από το ίντερνετ.

● Το έπαθλο είναι συμβολικό οπότε μην περιμένετε μετάλλια, κύπελλα, σαμπάνιες, παρά μόνο τις αιθέριες υπάρξεις της αποδιοργανωτικής επιτροπής στον τερματισμό.

● Μετά τον τερματισμό, η αποδιοργανωτική επιτροπή θα τρέχει πανικόβλητη για να καταφέρει να έχει έτοιμα τα αποτελέσματα και να σας παρουσιάσει τον νικητή το ίδιο βράδυ στους Φίλους του Ποδηλάτου (Επταχάλκου 3, μόλις 100 μέτρα από το σημείο εκκίνησης) στις 20:00. Θα προβληθούν φωτογραφίες, θα απονείμουμε βραβεία και δώρα και θα γελάσουμε (πολύ! Όπως κάθε χρόνο)! Όσοι δεν έρθουν θα χάσουν.

● Καλά να περάσετε

Η απο-διοργανωτική επιτροπή

Υ.Γ: Τα σημαντικά σημεία, χωρίς τη σάλτσα δηλαδή, θα υπάρχουν και στο φάκελο που θα λάβετε όσοι διαγωνιστείτε.

Ακόμη και αν δεν έρθετε να παίξετε είστε ευπρόσδεκτοι στην απονομή!

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι