ΒΑΦΗ ΣΚΕΛΕΤΟΥ --- ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

7 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
parias
Εικόνα parias
Απών/απούσα

Ενα απο τα θεματα που εμφανιζεται κατα καιρους ειναι η βαφη σκελετων κατα την αναπαλαιωση ποδηλατων ιδιως με σκελετο ατσαλενιο (χρωμολης)

Η κοινη σοφια του φορουμ ειναι οτι για κανεναν λογο δεν αξιζει να κανει καποιος την δουλεια χειρονακτικα μονος του, αλλα πρεπει να παει σε "ειδικο" λογο κοστους κ αποτελεσματος.

Ερωτημα 1:

Πηρα σε ενα βαφειο μηχανων. Εκει μου ειπαν οτι υπαρχει η αμμο-βολη και η υαλο-βολη και η μεν δευτερη ειναι πιο ψιλη και κανει για την δουλεια που το θελουμε, ενω η αμμοβολη θα φθειρει τον σκελετο και γενικα χρησιμοποιειται στα καραβια.

Εχει καποια βαση ολο αυτο? Ποια απο τις δυο διαδικασιες ειναι καλυτερη? Τιμες?

Ερωτημα 2:

Τι τυποι βαφων υπαρχουν;

Ειναι διαφορετικη η ηλεκτροστατικη βαφη και ο φουρνος η ο αερογραφος(?) ?
Τι πλεονεκτηματα και μειονεκτηματα εχει ο καθε τυπος βαφης?

Πως γινεται η καθε διαδικασια, που γινεται η καθε διαδικασια?

Τι επιλογες στα χρωματα και στον σχεδιασμο δινει η καθεμια ?

Τα colnago πχ, η αλλα ποδηλατα με εντυπωσιακες βαφες, πως βαφονται?

Ευχαριστω, δια τον χρονο και τις απαντησεις σας.

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
donzouan
Απών/απούσα

εγω επειδη δεν ειχα την δυνατοτηα και το μεσο να παω απο την Νοτια Θεσσαλονικη στην αλλη ακρη προς Σινδο σε εναν μαστορα που κανει ηλεκτροστατικες,αναγκαστικα να το τριψω με το χερι να το πλακωσω με ασταρι και μετα απο πανω με σπρευ και μπολικο βερνικι

εκτως αυτου με αποθαρρυνε το γεγονος οτι πηγα σε 3 φανοβαφεια στην γειτονια μου με το ποδηλατο και οταν τους ειπα οτι θελω την ποιο απλη βαφη που γινεται να υπαρχει(οχι ηλεκτροστατικη) ΟΛΟΙ Μμου ελεγαν 100Ε

ΑΕΙ ΣΙΧΤΙΡ δηλαδη,ολοι μιλημενοι ηταν μεταξυ τους

30Ευρω η ηλεκτροστατικη στον μαστορα αλλα δυστυχως δεν τον επισκεφτηκα

snipous
Απών/απούσα

Πριν απο ενα χρονο ειχα μπει και γω στη διαδικασια της "αναστηλωσης"του παλιου μου ποδηλατου. Να σε απαντησω λοιπον σε αυτα που εμαθα απο τη διαδικασια:
Η πιο ευκολη και φτηνη μεθοδος ειναι η αμμοβολη/ηλεκτροστατικη βαφη.
Δε γνωριζω αν η υαλοβολη ειναι πιο ψιλη και πιο καταλληλη(να σου πω την αληθεια η λογικη μου λεει το αντιθετο), παντως οι μαστορες που κανουν ηλεκτροστατικη χρησιμποιοιυν κυριως αμμοβολη.
Η συγκεκριμενη διαδικασια ειναι αρκετα απλη και φτηνη, εχει ομως καποια μειονεκτηματα.
α)πρεπει να καλυψεις πολυ προσεκτικα ολα τα σημεια οπου ΔΕΝ πρεπει να παει μπογια (μεσαια τριβη, λαιμος, υποδοχη σελας κλπ.) διαφορετικα θα φας απειρο χρονο μετα με διαβρωτικο μπογιας να προσπαθεις να καθαρισεις τα εν λογω σημεια (μιλαω εκ πειρας :))
β)η ηλεκτροστατικη ειναι αρκετα παχια και βαρια βαφη. αν εχεις φυσικα ατσαλενιο σκελετο δε σε νοιαζει και πολυ.
γ)η ποικιλια χρωματων δεν ειναι ιδιαιτερα μεγαλη

παντως η διαδικασια ειναι αρκετα ευκολη, αρκει φυσικα να εχεις λυσει τελειως το ποδηλατο και να εχεις καλυψει επαρκως.
εγω προσωπικα πηγα το ποδηλατο σε εργαστηριο επεξεργασιας ζαντων αυτοκινητου οπου εχουν και αμμοβολη και ηλεκτροστατικη.

ελπιζω να βοηθησα

jazzu4ia
Εικόνα jazzu4ia
Απών/απούσα

...βοήθησες και ευχαριστούμε αλλά...
...θα βοηθούσε περισσότερο το πού, το πόσο & το άν ικανοποιήθηκες...

kktsol
Εικόνα kktsol
Απών/απούσα

H υαλοβολη ειναι οντως καλυτερη (η διαφορα ειναι σαν χοντρο με λεπτο γυαλοχαρτο) αλλα και με αμοβολη κανεις τη δουλεια σου. Αν βεβαια θελεις να γλυτωσεις αυτα τα χρηματα μπορεις να το τριψεις και μονος σου (μερες δουλεια αλλα τσαμπα). Αν εχετε προσβαση σε συρματοβουρτσα ή scotch ειναι πολυ πιο ευκολο. Για βαφη τωρα η καλυτερη ειναι βαφη αυτοκινητου (φουρνου). Αυτο χρησιμοποιουν και οι εταιρειες. Για τους χρωματισμους οπως colnago που αναφεραται χρειαζεται μια διαδικασια που λεγετε masking και αν δεν το κανεις μονος σου δεν στο κανει κανενας. Υπαρχει και η αλλη λυση που το βαφεις μονοχρωμο και πηγαινεις σε αυτους που βγαζουν αυτοκολητα βινυλιου για αυτοκινητα (Fast and furious αν καταλαβαινετε) και σου κανουν οτι σχεδιο θελεις αλλα αυτα ειναι απο 50 ευρω και πανω.

Eaglos
Εικόνα Eaglos
Απών/απούσα

H αμμοβολή είναι οκ για ατσάλια αλλά όχι για όλα. Όσο λεπταίνουν τα τοιχώματα γίνεται ζόρικη η κατάσταση. Υπάρχει επίσης και το χημικό ξέβαμα όπου βουτάς το σκελετό σε διαλυτικά βαφών.

spirosmtb
Εικόνα spirosmtb
Απών/απούσα

...βοήθησες και ευχαριστούμε αλλά...
...θα βοηθούσε περισσότερο το πού, το πόσο & το άν ικανοποιήθηκες...

πεττας στην καβαλας
εκει πηγα και εγω και με 35 ευρω καθαρισα αμμοβολη βαψιμο

contact