Σώστε τον ΟΣΕ!!!!!! Πουλάνε τους σταθμούς για οικόπεδα!

8 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
ebersi
Εικόνα ebersi
Απών/απούσα

Το έλλειμμα του ΟΣΕ είναι μόλις το 10% αυτού που ισχυρίζεται η κυβέρνηση!!!
Αυτό λένε οι Οικολόγοι Πράσινοι

Αντιγράφω την ανακοίνωσή τους

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΤΟΥ ΟΣΕ, ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ

Τα επιδίδουν στη διοίκηση του ΟΣΕ και στους κ.κ. Ρέππα και Παπακωνσταντίνου

Στοιχεία που αποδεικνύουν ότι τα πραγματικά ελλείμματα του ΟΣΕ είναι μόλις 10% των ποσών που παρουσιάζονται, θα επιδώσουν αύριο Τρίτη οι Οικολόγοι Πράσινοι στη διοίκηση του Ο.Σ.Ε., τον υπουργό Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου και τον υπουργό Υποδομών κ. Ρέππα.

Με βάση τα κριτήρια που ισχύουν σε όλη την Ευρώπη, αλλά και με βάση την ελληνική νομοθεσία από το 1972 μέχρι σήμερα, υπάρχει διαχρονική λαθροχειρία στα οικονομικά αποτελέσματα του ΟΣΕ συνολικού ύψους 9 δις ευρώ. Η λαθροχειρία αυτή αρχικά εξυπηρετούσε τη «δημιουργική λογιστική» για την εκπλήρωση των κριτηρίων σύγκλισης και τώρα αξιοποιείται επικοινωνιακά για να περάσουν στην κοινή γνώμη ως αναπόφευκτοι οι στόχοι για κλείσιμο των γραμμών και ξήλωμα των υποδομών του τρένου.

Την Τρίτη 26 Οκτωβρίου, μέρα προγραμματισμένη για την ψήφιση του νομοσχεδίου για τον ΟΣΕ, αντιπροσωπεία των Οικολόγων Πράσινων θα συνοδεύει το δικαστικό επιμελητή που θα επιδώσει στο γραφείο του κ. Παπακωνσταντίνου (Καραγεώργη Σερβίας 10, Σύνταγμα) το εξώδικο με τα στοιχεία για το πραγματικό έλλειμμα του ΟΣΕ. Δηλώσεις για τα Μέσα Ενημέρωσης θα γίνουν στις 12 το μεσημέρι αμέσως μετά την επίδοση, μπροστά στην είσοδο του υπουργείου Οικονομικών.

Τα ίδια στοιχεία θα επιδοθούν:

στον κ. Ρέππα ως δώρο για την ονομαστική του εορτή
στους υφισταμένους του της διοίκησης του Ο.Σ.Ε., ως προειδοποίηση για τις ποινικές ευθύνες που θα έχουν αν δεν προχωρήσουν έγκαιρα στις απαραίτητες ενέργειες για να προστατέψουν τα νόμιμα συμφέροντα του Οργανισμού που διοικούν.

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
lefkal
Εικόνα lefkal
Απών/απούσα

Αυτό το 10% σε τι ποσό αντιστοιχεί? και οι σταθμοί που πουλάνε είναι λειτουργικοί ή έχουν 2 βαγόνια να σαπίζουν και κανένα να τα φυλάει?

politicsgr.blog...
Απών/απούσα

Γιαυτο ας κανουν απεργιες να μπει ακομα πιο μεσα ο ΟΣΕ...και κανενας λογος για τα περιφημα μαυρα βαγονια.

KAthanas
Απών/απούσα

Νομίζω ότι πλέον όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση παγκοσμίως είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχουν μόνο δύο δρόμοι. Ο ένας δέχεται ως βάση της ανάπτυξης το κεφάλαιο και κατά συνέπεια αυτό που γίνεται με τον ΟΣΕ δεν είναι παράλογο και ο άλλος δέχεται ως βάση της ανάπτυξης την αυτοοργάνωση των εργατών. Καλό θα ήταν να αποφασίσουν οι Οικολόγοι Πράσινοι ποιο από τους δύο δρόμους επιλέγουν. Για να μη φάνε τα μούτρα τους όπως ο Γιωργάκης που πούλαγε σοσιαλιστικά και οικολογικά παραμύθια πριν τις εκλογές και τώρα που είδε την πραγματικότητα της αγοράς εφαρμόζει χειρότερο πρόγραμμα και από τον πιο βρώμικο καπιταλιστή (fast track, ώστε να μην έχουν "οικολογικές γραφειοκρατίες" οι επενδύσεις, μείωση μισθών στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, κόψιμο συντάξεων κοκ)

cdouvis
Απών/απούσα

lefkal wrote:
Αυτό το 10% σε τι ποσό αντιστοιχεί? και οι σταθμοί που πουλάνε είναι λειτουργικοί ή έχουν 2 βαγόνια να σαπίζουν και κανένα να τα φυλάει?

γιατί, υποψιάζεσαι τους πράσινους για δημιουργική λογιστική?

εγώ κάτι άλλα μούτρα είδα και μου φανήκαν ύποπτα

lefkal
Εικόνα lefkal
Απών/απούσα

cdouvis wrote:
lefkal wrote:
Αυτό το 10% σε τι ποσό αντιστοιχεί? και οι σταθμοί που πουλάνε είναι λειτουργικοί ή έχουν 2 βαγόνια να σαπίζουν και κανένα να τα φυλάει?

γιατί, υποψιάζεσαι τους πράσινους για δημιουργική λογιστική?

εγώ κάτι άλλα μούτρα είδα και μου φανήκαν ύποπτα

Δεν υποψιάζομαι τίποτα, μια αθώα ερώτηση ήταν. Γενικά δε μου αρέσουν οι επίσημες ανακοινώσεις που έχουν μόνο ποσοστά μέσα χωρίς νούμερα...

Και γενικά τώρα μιλώντας για τους οικολόγους πράσινους μέχρι και πριν τις εκλογές τους είχα σε "εκτίμηση" είχαν μια ιδέα (μάλλον) αλλά όταν μετά τις εκλογές του δόθηκε το υπουργείο περιβάλλοντος και δε δέχτηκαν τότε απέδειξαν τι ήταν οι ιδέες τους και πόσο έτοιμοι ήταν να εφαρμόσουν το όραμα τους. Οπότε στα λόγια πρώτοι και όταν έρθει η ώρα της πράξης πουθενά...

cdouvis
Απών/απούσα

παιδιά η ανακοίνωση έλεγε κατι για δηλώσεις το μεσημέρι. Εγιναν? Βάλτε κάνα λινκ. Σόρι αλλά πνίγομαι στη δουλειά και δεν προλαβαίνω να ψάξω τι λενε τα μμε αυτή τη στιγμή

ebersi
Εικόνα ebersi
Απών/απούσα

Σας παραθέτω τη σημερινή ανακοίνωση που δίνει περισσότερες λεπτομέρειες. Αν όλ αυτά ισχύουν είναι εξωφρενικά!

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΑΤΗ ΜΕ ΤΑ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΑ ΤΟΥ Ο.Σ.Ε., ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ

· 90 % χαμηλότερο το πραγματικό έλλειμμα του ΟΣΕ

· Οικονομικά συμφέροντα εξυπηρετεί το ξήλωμα των γραμμών

· Ποινικές ευθύνες για τη διοίκηση του ΟΣΕ, αν δεν υπερασπίσει τα συμφέροντα του Οργανισμού

Πλασματικό κατά 90% είναι το διαβόητο χρέος του «πλέον ζημιογόνου οργανισμού στην Ευρώπη», όπως αποκαλεί η κυβέρνηση τον ΟΣΕ. Εννιά από τα δέκα περίπου δισεκατομμύρια ευρώ αφορούν ποσά που προβλέπονται ρητά από την ελληνική νομοθεσία των τελευταίων 40 χρόνων ως οφειλές του κράτους προς το σιδηρόδρομο.

Τα σχετικά στοιχεία, βασισμένα στο Ν.Δ. 1300/1972 και το Ν. 2671/1998, παρατίθενται αναλυτικά στο εξώδικο που επέδωσαν σήμερα οι Οικολόγοι Πράσινοι στους υπουργούς Οικονομικών και Υποδομών και στη διοίκηση του ΟΣΕ. Η ημέρα επιλέχθηκε συμβολικά για να συμπέσει με την προγραμματισμένη για σήμερα ψηφοφορία στη Βουλή για το νομοσχέδιο για τον Ο.Σ.Ε.

Οι διοικήσεις του ΟΣΕ έχουν νομική υποχρέωση:

Να απαιτήσουν τα ποσά αυτά δικαστικά, μαζί με τους τόκους των δανείων που υποχρεώθηκε να πάρει ο Οργανισμός για να καλύψει τα κενά που δημιουργήθηκαν στα οικονομικά του.
Να ενεργοποιήσουν τη δικαστική διαδικασία για τις δύο σχετικές αγωγές που είχαν κατατεθεί από τον Ο.Σ.Ε. κατά του Ελληνικού Δημοσίου το 1990 και 1992 και παραμένουν παγωμένες από τότε.
Να αντιδράσουν στα δημοσιεύματα και στις δηλώσεις πολιτικών που δυσφημούν τον ΟΣΕ, εμφανίζοντάς τον με χρέος δεκαπλάσιο από το πραγματικό.
Να εγγράψουν άμεσα και αναδρομικά στα λογιστικά βιβλία του Οργανισμού τις απαιτήσεις του κατά του Δημοσίου.
Το εξώδικο των Οικολόγων Πράσινων αποτελεί το πρώτο βήμα για κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς, καθώς η παράλειψη των συγκεκριμένων ενεργειών αποτελεί διάπραξη του αδικήματος της απιστίας.

contact