Απόπειρα κλοπής, μου χάλασαν την κλειδαριά...

43 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
Vick
Απών/απούσα

Καλησπέρα σε όλους και χρόνια μας πολλά,

για εμένα δεν κλείνει και με τον καλύτερο τρόπο αυτή η χρονιά...
Εχθές το βράδυ (24/12/2010) προσπάθησαν να μου κλέψουν το ποδήλατο, σε κεντρικό και πολυσύχναστο δρόμο της Αθήνας (αν και αυτό δε λέει τίποτα).

Έκοψαν το -αναγκαστικά λεπτό- συρματόσχοινο με το οποίο είχα δέσει τη σέλα, την οποία και έκλεψαν.

Αλλά δυστυχώς μου έκαναν και μεγαλύτερη ζημιά...
Αφού προσπάθησαν να κόψουν ανεπιτυχώς το πέταλο (13mm), στη συνέχεια πείραξαν την κλειδαριά του με αποτέλεσμα να την καταστρέψουν και να μην μπορώ τώρα να την ανοίξω.

Φίλος κλειδαράς μου είπε πως αν έχουν χαλάσει τα λαμάκια στην κλειδαριά, δε θα μπορέσω να την ανοίξω. Ο ίδιος μένει μακρυά, οπότε ακόμη δε μπόρεσε να έρθει να το δει.

Το ποδήλατο μένει όμως μόνο του ακόμη, δεμένο στην κολώνα. Του έχω βάλει βέβαια και άλλες αλυσίδες τώρα.

Έχει τύχει κάτι παρόμοιο σε κάποιον? Υπάρχει περίπτωση να ανοίξει, ή αναγκαστικά κόψιμο?
Για να το κόψω υποθέτω πως πρέπει να παρακαλέσω την πυροσβεστική, αφού με κόφτη ή πριόνι θα είναι πολύ δύσκολο. Μόνο με τροχό ή υδραυλικό κόφτη νομίζω κόβεται.

Καμιά ιδέα-συμβουλή??

Σας ευχαριστώ...

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
Myrmyr7
Εικόνα Myrmyr7
Απών/απούσα

Δοκιμασες να παρεις αδεια απο την αστυνομια και να πας με ενα κλειδαρα να δεις τι γινεται?

Columbus discov...
Εικόνα Columbus discovers Cro-moly
Απών/απούσα

@ Vick, καλησπερα και σε σενα,
και χρονια πολλα, και καλα χιλιομετρα, με υγεια, κλπ, κλπ.

Αν αυτο σε κανει να νοιωθεις καλυτερα, μαθε οτι δεν εισαι ο πρωτος που του τυχαινει κατι τετοιο, και θαλεγα οτι εισαι μαλλον τυχερος, αφου η ζημια περιοριζεται σε ενα χαλασμενο πεταλλο (και μια κλεμμενη σελα), και οχι σε ενα κλεμμενο ποδηλατο...
Τι γινεται τωρα:
Κατ'αρχην, οτι ειναι να γινει, καλο ειναι να γινει γρηγορα, πριν επανελθει ο κλεφτης με πιο αποτελεσματικα εργαλεια.
Πρωτη και πιο ακριβη λυση, ειναι ενας κλειδαρας. Κοστος περι το πενηνταρικο.
Τη δευτερη, σου τη στελνω σε p.m., για ευνοητους λογους.

Vassilakis O Glykas
Εικόνα Vassilakis O Glykas
Απών/απούσα

εφόσον δεν στο έκλεψαν είσαι τυχερός. Τώρα αυτό που θα μπορούσες να κάνεις είναι να έχεις μια απόδειξη αγοράς ή ένα χαρτί με τον αριθμό πλαισίου του ποδηλάτου ή μια φωτογραφία δική σου μαζί με το ποδήλατο (εννοείται όχι κλειδωμένο) και να πας στο τοπικό αστυνομικό τμήμα να ρωτήσεις αν μπορείς να το κόψεις. Ενδεχομένως να σε παραπέμψουν σε πεζή περιπολία η οποία κατά την κοπή θα είναι μαζί σου για να μην κινήσεις υποψίες.

Τέλος αφού πάρεις την άδεια από την αστυνομία περνάς (αφού πάρεις τηλέφωνο πρώτα για να δεις αν έχουν το εν λόγω εργαλείο) σε ένα από τα 5 καταστήματα
http://www.hireshops.gr/
που είναι διάσπαρτα στην Αθήνα και νοικιάζεις για μια μέρα έναν επαναφορτιζόμενο τροχό (αλλιώς θα πρέπει να υπάρχει πρίζα εκεί κοντά)

Ανάλογα με την ποιότητα του μετάλλου, θα χρειαστείς μέχρι 10 λεπτά. ΠΡΟΣΟΧΗ την ώρα που κόβεις το πέταλο τα ρινίσματα που θα πετάει ο τροχός να μην βλάψουν το ποδήλατο.

Το κόστος θα είναι ελάχιστο σε σχέση με το να αγόραζες νέο ποδήλατο.

goldsmith
Απών/απούσα

Δοκιμασε να στραβωσεις το πεταλο με γρυλο αυτοκινητου.
Βαλτο αναμεσα στα ποδια του,κρατα το καπως στα8ερα(ισως το σταθεροποιει δευτερο ατομο).Λογικα 8α στραβωσουν τα ποδια του τοσο(σχετικα λιγο),που το ενα απο τα δυο 8α βγει απο την "βαση" του πεταλου.Το στριβεις...και το ξεπερνας.Εχω ακουσει πως ετσι τα ανοιγουν...ουτε τα ξεκλειδωνουν ,ουτε τα κοβουν.Δεν το εχω δοκιμασει,δεν ειχα ποτε πεταλο,δεν ξερω αν γινεται.
Παντως αφου το δοκιμασεις γραψε μας αν θες τα αποτελεσματα για να γνωριζουν οσοι χρεισιμοποιουν πεταλα.Προσωπικα κλειδωνω εξω σπανια,και μονο με bordo.
Αναμενω νεα,καλη τυχη...(την ποιοα εχεις σιγουρα,αφου δεν εχασες το ποδηλατο)...

mpampinos
Εικόνα mpampinos
Απών/απούσα

Αυτο που λεει ο goldsmith αν βεβαια χωραει ο γρυλος ειναι ο σιγουρος τροπος το εχω προσωπικα δοκιμασει σε μοτοσυκλετα μου εκοψε πανακριβο πεταλο κορυφαιας ποιοτητας σε λιγοτερο απο δεκα δευτερα.Θελει ομως γρυλο που ανοιγει απο πουντο κανει σιγουρα

Marios
Απών/απούσα

ώπα !!!
θα έλεγα να διαγραφούν τα παραπάνω posts.
καθώς πέρα από την καλή πρόθεση των παιδιών να βοηθήσουν, είναι και ένας οδηγός για το πως να παραβιάσεις πέταλα, για επίδξους κλέφτες !! Και τα πέταλα είναι ό,τι έχουμε για να νοιώθουμε μια ελάχιστη ασφάλεια, μην την χάσουμε και αυτήν !
τέτοια πράγματα καλύτερα με προσωπικά μηνύματα...

Lathan Devers
Εικόνα Lathan Devers
Απών/απούσα

Ότι είπε ο Marios.

toxotis66
Εικόνα toxotis66
Απών/απούσα

αν δεν αφηνεις κενο στο πεταλο δεν μπαινει ουτε γρυλος ουτε τιποτα αρα εισαι ασφαλης...
κλειδώνεται παιδια οσο μπορειτε πιο σφιχτα πεταλο+ποδηλατο+σταθερη κολωνα, ελεγχεται ποσο σταθερο ειναι το σημειο κλειδωματος.. πηγαν να μου φανε το ποδηλατο σε "Π" που το ειχαν ξεχωσει και το ειχαν ξανατοποθετησει..

generation xx t...
Εικόνα generation xx terrorist
Απών/απούσα

για ευνοητους λογους,εσταλησαν στον χρηστη vick με προσωπικο μηνυμα copy-paste.
Καλο ειναι να προσεχουμε τι λεμε και τι πληροφοριες δινουμε δημοσιως.

Συγγνωμη για την επεμβαση,τιποτα προσωπικο με καποιο απο τα παιδια παραπανω,απλα ειναι καλο να φυλαμε τα ρουχα μας για να εχουμε τα μισα.

Χρονια Πολλα σε ολους/ολες! :)

@Vick μπορεις να τσεκαρεις αριστερα στο λογαριασμο σου τα προσωπικα μηνυματα/εισερχομενα για περισσοτερες πληροφοριες.

parias
Εικόνα parias
Απών/απούσα

E! Παρατηρω ενα ΕΝΤΟΝΟ προβλημα εδω.

Α) Την φιμωση της ελευθεριας του λογου και του διαμοιρασμου πληροφοριων

Β) Την προσπαθεια να επιτευχθει ασφαλεια μεσω αποκλεισμου των πληροφοριων. Ολοι οι ειδικοι σε θεματα ασφαλειας/κρυπτογραφησης, χλευαζουν τα συστηματα που επιτυγχανουν ασφαλεια μεσω αποκρυψης πληροφοριων. Ο ενδιαφερομενος για να σπασει το συστημα, θα ενδιαφερθει και θα βρει πρωτος απο ολους τις πληροφοριες που χρειαζονται.

Ακομα μια τετοια προσεγγιση υποννοει οτι υπαρχει καποιος πολυ αδυναμος κρικος στο συστημα ασφαλειας, οπου το καθιστα εντελως αχρηστο. Ποιος ο λογος να κουβαλας 2 κιλα πεταλο, να πληρωνεις 80 ευρω, αν ξεκλειδωνει απλα και μονο με ενα τρικ μονομιας? Επειδη δεν ειναι ακομα γνωστο το τρικ?

ΔΗΛΑΔΗ ΗΤΑΝ ΛΑΘΟΣ Η ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΓΕΓΟΝΟΤΟΣ ΟΤΙ ΤΑ ΠΑΛΙΑ CRYPTONITE, ανοιγαν με τον πλαστικο κυλινδρο απο Bic?

Μολις πριν λιγες μερες ανακαλυψα το προβλημα που εχουν οι κλειδαριες με το νομο του νευτωνα. Αυτο ειναι γνωστο απο το 1970 συμφωνα με την wikipedia. Απλα η πληροφορια ηταν σχετικα κρυφη, και ο κοσμος εβλεπε μονο μαγικες παραβιασεις. Το κανονι εχει σκασει απο το 2004 αλλα γενικα σαν να υπαρχει μια συνωμοσια να παραμεινει κρυφο. Με αποτελεσμα να το ξερουν οι κακοβουλοι, αλλα οχι οι αφελεις χρηστες. Σαν χρηστης ηταν πολυ δυσκολο να πληροφορηθω. Βασικα, επρεπε να κανω την ερευνα που θα εκανε ενας κλεφτης,και να χασω πολυτιμο χρονο.

Το θεμα ειναι ενα συστημα να ειναι δυσκολο να σπασει, οταν αντιμετωπιζει τουλαχιστον καποιον αποφασισμενο και ενημερωμενο αντιπαλο.

Ρωταω: ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ, εχουν δικαιωμα να εχουν προσβαση στις αδυναμιες της κλειδαριας τους?

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΚΑΚΟΙ, σιγουρα εχουν, και πρωτοι απο ολους. Αυτοι ειναι η "δουλεια" τους.

Το θεμα ειναι να νιώθεις λανθασμενα ασφαλης , η να ξερεις οτι εισαι ασφαλης? (τουλαχιστον οταν μιλαμε για ποδηλατα )

chrisRC
Εικόνα chrisRC
Απών/απούσα

Συμφωνώ με τον προλαλήσαντα, και προσωπικά, αν έχει κανείς κάποια πληροφορία που να αποτελεί ένδειξη ότι ένα πέταλο ανοίγει ευκολότερα από ό,τι φανταζόμαστε, παρακαλώ να μου στείλει κι εμένα Προσωπικό Μηνυμα

parias
Εικόνα parias
Απών/απούσα

ψιχουλα διαφανειας ζητααααμε...

"Παιδια,καταλαβετε οτι δεν ειναι θεμα φιμωσης λογου το προβλημα με ****λογοκρισια*****.
Ναι μεν καποιοι κλεφτες το γνωριζουν,αλλα οχι ολοι.Δεν καταλαβαινω γιατι πρεπει να το μαθουν και οι υπολοιποι μεσω του φορουμ.
Αν ενας θελει να ενημερωθει,ας το ψαξει λιγο παραπανω."

Λεω κατι απλο. Ενας κλεφτης, εχει μεγαλυτερο κινητρο, και μπορει να διαθεσει μεγαλυτερο χρονο, να κανει καλυτερη ερευνα, ακομα και πειραματα για να βρει αδυναμιες σε σχεση με εναν απλο χρηστη

Το ερωτημα ειναι: Θα διευκολυνουμε του χρηστες να προφυλαχτουν, και θα αναγκασουμε τις εταιριες να κατασκευαζουν αξιοπρεπη προιοντα?

Δυστηχως υπαρχει προβλημα ασφαλειας που βασιζεται **** ******** και παρουσιαζεται στις ******** ακομα και πολυ ακριβων *******. Με την μεθοδο αυτη, που λεγεται ******
μπορουν να ανοιξουν , υπολογιζω, το 90% των κλειδαριων που βλεπω στον δρομο στιγμιαια. Με ******** και ενα ****** ακομα και καποιος χωρις καθολου πειρα η αναγκη για ********* αχρηστευει στιγμιαια πανακριβες κλειδαριες χωρις θορυβο η κοπο η δυναμη.

Αυτα λοιπον, που ΣΙΓΟΥΡΑ τα ξερουν οι κλεφτες, μηπως να τα μαθουν και οι χρηστες?

mpampinos
Εικόνα mpampinos
Απών/απούσα

παιδια χαζομαρα να σβησετε με το ετσι θελω αυτα τα ποστ λες και μαθαινουμε τους κλεφτες να κλεβουν[εστω απο αφελεια αν και αυτο ειναι πιο πικρα]το κολπο με το γρυλο ειναι το αλφα το μικρο που μαθαινουν η εμπνεοντε οι κλεφτες
οσοι πιο πολλοι το μαθουν τοσο λιγοτερα κλεμμενα ποδηλατα θα υπαρξουν δε πειραζει το κριμα στο δικο σας λαιμο πιστευω ο parias επιασε το νοημα ελπιζω να διαβασαν πολλοι οτι ειχα γραψει και εγω και το αλλο το παλληκαρι σχετικα με το γρυλο και να το διαβασαν λιγοτεροι κλεφτες γιατι θα με βριζουν
Παντως το να απαγορευεις να διαβαστει κατι επειδη το θεωρεις λαθος δεν ενδικνεται σε μυαλα που τα φυσαει φρεσκος αερας γιατι ακομα και κρανη να φοραμε αυτα του ποδηλατου εχουν τρυπες

Kwstis34
Εικόνα Kwstis34
Απών/απούσα

Αφού πρώτα αναγνωρίσω την καλή πρόθεση αυτών που είπαν πως οι συμβουλές για εύκολο ξεκλείδωμα των πανάκριβων κλειδαριών πρέπει να αποκρυφτούν, θα συμφωνήσω πως όλοι μας έχουμε δικαίωμα στην απόκτηση των πληροφοριών αυτών, μιας και όπως πολύ σωστά αναφέρθηκε οι κλέφτες δε περιμένουν να μάθουν τα "κόλπα" αυτά διαβάζοντας ένα thread...

...έ, μη δούμε και τα κρυμμένα σχόλια "φόρα-μόστρα" στο Wikileaks!!!

generation xx t...
Εικόνα generation xx terrorist
Απών/απούσα

ΗΜΑΡΤΟΝ!

Ειπωθηκαν καποιες ΠΟΛΥ αναλυτικες λεπτομερειες στο που θα βρεθει το καθε εργαλειο,πως να τοποθετηθει στο πεταλο ωστε να ειναι αποτελεσματικο κτλ.

Οποια και αν ειναι η προθεση του καθε χρηστη που γραφει,ακομη και αν θελει να βοηθησει τον ενδιαφερομενο -ο οποιος ενημερωθηκε πληρως στην συγκεκριμενη περιπτωση-,αναλαμβανει το κοστος των λεγομενων του?
Η ελευθερια εχει δικαιωματα,εχει ομως και υποχρεωσεις.

Τωρα σοβαρα,μηπως να ανοιξει και θεματικη με το πως χρησιμοποιειται καθε εργαλειο?

Πριν βαλετε τον εαυτο σας στη θεση του κριτη,αποδεχεστε να ειστε το θυμα της κλοπης καποιου που νοικιασε τροχο απο τα καταστηματα που συστηθηκαν?
Και πως ακριβως βαζετε το χερι σας στη φωτια οτι καποιος που κλεβει δεν διαβαζει οτι γουσταρει αλλα σπουδαζει σε συγκεκριμενα Πανεπιστημια

edit.τα σχολια επανεμφανιστηκαν,αλλα η παθητικη κριτικη παραμενει.
Προσεχτε μονο μη βαζετε τα χερια σας και βγαζετε τα ματια σας.

Vick
Απών/απούσα

Σας ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον σας. Συγγνώμη που δεν έδωσα σημεία ζωής τόσες μέρες. Διάβαζα τις απαντήσεις αλλά δεν είχα την ηρεμία να γράψω κάτι. Δεν είχα και πολλά να πω άλλωστε.

Τελικά σήμερα -μόλις- κατάφερα να ελευθερώσω το ποδήλατο και πλέον βρίσκεται στην ασφάλεια του σπιτιού μου.

Απ' ό,τι είδα σήμερα, μου έκλεψαν και το μηχανισμό quick release της σέλλας. Είναι το τελευταίο που με νοιάζει βέβαια, αφού ούτως ή άλλως σκόπευα να το αλλάξω με κάποιο antitheft system για ρόδες και σέλα (είναι αξιόπιστο τελικά αυτό?). Περίμενα το δώρο των Χριστουγέννων...
Τελικά, μου έκαναν άλλο δώρο. Αλλά δεν πειράζει, θα τα καταφέρουμε και σύντομα θα ξαναβγούμε στους δρόμους με τον "καβαλάρη του φωτός" μου!

Αυτή η εμπειρία με έκανε να αναθεωρήσω πολλά πράγματα σχετικά με την ασφάλεια που παρέχει οποιαδήποτε αλυσίδα-πέταλο. Το δικό μου ήταν από τα καλύτερα πέταλα και η αλήθεια είναι πως σε συνεργασία με τον τρόπο που το κλειδώνω (πάντα στριμωγμένο ανάμεσα σε ρόδα-κολώνα-σκελετό) και στη θέση του (όσο πιο ψηλά από το έδαφος γίνεται) απέτρεψε κάθε προσπάθειά μας να το ανοίξουμε.

Το θέμα είναι πως με το κατάλληλο εργαλείο, που σήμερα κατάφερα να δανειστώ, το πέταλο κόπηκε σε ΑΚΡΙΒΩΣ 4 ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ.
Και αυτό ήταν ένα μικρό σοκ...

Ήθελα να πω εξαρχής να στέλνονται καλύτερα οι απαντήσεις μέσω πμ, όσες είχαν να κάνουν με τρόπους κοπής. Για τυπικούς και μόνο βέβαια λόγους, μιας και τα κλεφτρόνια τα ξέρουν καλύτερα από εμάς.
Κυκλοφορούν και τόσα βίντεο άλλωστε...

Εν κατακλείδι, όσο καλό και ακριβό και αν είναι το πέταλο, θα σε σώσει από τις περισσότερες απόπειρες αλλά -όπως συνηθίζουμε να λέμε- αν ο άλλος θέλει να το πάρει θα το πάρει και δυστυχώς εύκολα.

Η λύση δεν είναι οι αλυσίδες και τα λουκέτα. Είναι κάτι πιο δύσκολο.
Η λύση είναι η Νέκρωση της αγοράς των κλεμμένων στην Ελλάδα.
Όσο πουλάνε θα κλέβουν. Και θα κλέβουν και όλο και πιο οργανωμένα.
Μία περίοδο που έπρεπε να περνάω συχνά από το περίφημο μέρος στο κέντρο, έβλεπα τα ποδήλατα να ανανεώνονται κάθε ώρα.
Πουλάγανε 10 φορές περισσότερο από ένα μεγάλο μαγαζί με ποδήλατα...

Αυτά προς το παρόν. Συγγνώμη αν σας κούρασα.
Τώρα ας φορέσουμε το καλό μας χαμόγελο και ας γυαλίσουμε τα ποδήλατά μας να βγούμε για καμιά βόλτα!

tabakiera
Απών/απούσα

parias wrote:
E! Παρατηρω ενα ΕΝΤΟΝΟ προβλημα εδω.

Α) Την φιμωση της ελευθεριας του λογου και του διαμοιρασμου πληροφοριων

Β) Την προσπαθεια να επιτευχθει ασφαλεια μεσω αποκλεισμου των πληροφοριων. Ολοι οι ειδικοι σε θεματα ασφαλειας/κρυπτογραφησης, χλευαζουν τα συστηματα που επιτυγχανουν ασφαλεια μεσω αποκρυψης πληροφοριων. Ο ενδιαφερομενος για να σπασει το συστημα, θα ενδιαφερθει και θα βρει πρωτος απο ολους τις πληροφοριες που χρειαζονται.

...στον κατασυρροήν βιαστή-με-το-σπασμένο-προφυλακτικό Τζούλιαν Ασάνζ
αυτή η ιστορία με την δημοσιοποίηση των μυστικών είναι εντελώς εκνευριστική...
ή αλλιώς, δώσε θάρρος στο χωριάτη να σ ανέβει στο κρεβάτι...
έτσι ξεθαρρέψανε και εκτός από τα πέταλα τώρα σπάνε και τα πιν...και το κάνουν και πέηπερ για ακαδημαϊκή καρριέρα...σιχαμένοι πληβείοι...που να τους κάτσει το κέηκ στο λαιμό...
τα ύστερα του κόσμου ή σημεία των καιρών ή ώ καιροί, ώ ήθη

Cambridge Refuses To Cave To Banker Demands To Censor Paper Which Exposes Card PIN Hack
http://www.zerohedge.com/article/cambridge-refuses-cave-banker-demands-c...
Legislation Proposed To Criminalize Calls For A "Run On The Bank
http://www.zerohedge.com/article/guest-post-legislation-proposed-crimina...
Bloomberg Sues The Bucket Shop Known As The ECB, Seeks Disclosure Of Secret Greek Swap Documents
http://www.zerohedge.com/article/bloomberg-sues-bucket-shop-known-ecb-se...

parias
Εικόνα parias
Απών/απούσα

Προσπαθωντας να κανω τις πληροφοριες οσο το δυνατον πιο χρησιμες για τους χρηστες και αχρηστες για τους κακους:

Φυσικα ετσι υπαρχει ο κινδυνος οι χρηστες να μην καταλαβουν.

Ο κλασικος κινδυνος, ο οποιος λογοκριθηκε παραπανω, ειναι πανω κατω αυτα που δειχνουν και οι προδιαγραφες ασφαλειας στις Abus.
Με την χρηση βαριων εργαλειων, ειτε κοβεται το μεταλλο, ειτε του ασκειται μεγαλη πιεση και λυγιζει. Αυτο, δεν ειναι πολυ επικυνδυνο γιατι:

Δενωντας σε καταλληλα σημεια, μην αφηνωντας την αλυσιδα η το πεταλο να κρεμονται και να εχουν χωρο, ειτε για να μπουν εργαλεια αναμεσα, ειτε να ακουμπαει στο εδαφος, ετσι ωστε να μπορει να χρησιμοποιειθει σαν κοντρα, αυτοι οι κινδυνοι ελαχιστοποιουνται.

Επισης τα βαρεια εργαλεια που χρειαζονται, ειναι δυσκολα στην μεταφορα και κανουν θορυβο. Η αδιαφορια των περαστικων βεβαια ειναι αλλα....

(εσυ που εκανες reclaim το ποδηλατο σου σημερα, σου ειπε κανεις τιποτα κατα την απελευθερωση? ειχες παρει απο καποιον αδεια?)

Το προβλημα (που εμαθα εγω τουλαχιστον τωρα) ειναι οτι: Υπαρχει μια τεχνικη στην οποια ειναι ευαλωτες οι κλειδαριες που εχουν στον κυλινδρο τους pins με ελατηρια. Ανοιγουν στιγμιαια, χωρις θορυβο η μανουβρα, και με μηδενικα σχεδον συνεργα.

Αν τωρα αυτο το ημι-κρυπτικο βοηθησε κανεναν, δεν ξερω... Επισης, ειλικρινα αμφιβαλω, πως αν καποιος δεν δει, και δεν καταλαβει πως ακριβως γινεται το τρυκ για το οποιο μιλαω

Α) Θα μπορεσει να κινηθει εναντιον της εταιριας που τον κοροιδεψε
Β) Θα πιστεψει τα λεγομενα μου και θα μπει στον κοπο να δωσει και αλλα χρηματα, χωρις να ξερει απο τι ακριβως πρεπει να προφυλαχτει, και ποιες αλλες λυσεις υπαρχουν.

Γενικα, χωρις ενημερωση, και πληροφορηση, δεν μπορουν να παρθουν αποφασεις....

Ανακαλυπτωντας τον διαφωτισμο 200κατι χρονια μετα....

Vick
Απών/απούσα

@parias: σου απάντησα μέσω πμ

Παιδιά, όποιον βλέπουμε πάνω από ποδήλατο να το κοιτάζει- σκαλίζει κλπ του ζητάμε αμέσως το λόγο!
Το κάνω πάντα και με θράσος.

Και φυσικά αν δω κάποιον να πάει να παραβιάσει κλειδαριά δε θα τον αφήσω ήσυχο μέχρι να μου δείξει κάποιο αποδεικτικό, είτε χαρτιά με αριθμό πλαισίου, είτε φωτογραφίες, είτε στην τελική να δεχθεί, αν δεν έχει τίποτα από αυτά, να έρθει η αστυνομία για να πάρει τα στοιχεία του.

Είναι πιθανό να είναι ο ιδιοκτήτης του ποδηλάτου, να εκνευριστεί, να με μισήσει, αλλά τελικά θα το εκτιμήσει πιστεύω. Και αν δεν το καταλάβει σύντομα, θα το σκεφτεί σίγουρα όταν κάποια στιγμή (φτου φτου φτου!) δει την κλειδαριά του παραβιασμένη. Όπως την έχω δει εγώ, πολλές φορές... Το πέταλα τελικά μετρούσε τουλάχιστον 4-5 απόπειρες, η αλυσίδα της σέλας κόπηκε. Και την παλιά μου αλυσίδα (μηχανής, με κρίκους 12mm) -και αυτό ήταν το πιο τρομακτικό θέαμα- τη βρήκα μισοκομμένη μία μέρα. Προφανώς, κάτι τον τρόμαξε και το ποδήλατο τη σκαπούλαρε τελευταία πραγματικά στιγμή...

Οι απόπειρες έγιναν σε πολλά μέρη της πόλης, από τα "κακόφημα" έως και τις "καλύτερες γειτονιές". Και πάντα δένω το ποδήλατο σε πολυσύχναστο μέρος.

Αλλά ρε παιδιά, ενός γνωστού πήγαν να του κλέψουν το ποδήλατο έξω από κτίριο με 24ωρη πυκνή κίνηση, με φύλακα στην πόρτα και ακριβώς κάτω από κάμερα! Τι συζητάμε τώρα...

Eaglos
Εικόνα Eaglos
Απών/απούσα

Vick wrote:

Το θέμα είναι πως με το κατάλληλο εργαλείο, που σήμερα κατάφερα να δανειστώ, το πέταλο κόπηκε σε ΑΚΡΙΒΩΣ 4 ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ.
Και αυτό ήταν ένα μικρό σοκ...
!

Πως θα γίνει να μάθουμε λεπτομέριες και οι υπόλοιποι; Τι εργαλείο ήταν; Ηλεκτρικό, μεγάλο, μικρό, θυρυβώδες; κλπ κλπ

goldsmith
Απών/απούσα

Ο φιλος που εκανε reclaim το ποδηλατο του ειναι παρα πολυ τυχαιρος.Για το λογο οτι εφαγε ενα γερο "καμπανακι" και λογικα απο δω και περα με την προσοχη που 8α δειχνει ειμαι σιγουρος πως οι πι8ανοτητες να του κλεψουν το ποδηλατο,ειναι σχεδον μηδεν.Γιαυτο ειναι τυχαιρος,γιαυτο που κερδισε.
Τωρα γενικοτερα,ενμενω στην αποψη οτι κα8ε δυνατη πληροφορια 8α πρεπει να δινεται στον αερα...για να την γνωριζουν ολοι οσοι ειναι στον αερα.Ειμαι σιγουρος οτι κανενας κλεφτης δεν περιμενει απο μενα να μαθει.Ξερει.
Σε καμια περιπτωση δεν νιω8ω λογοκρισια...αλλα πιστευω οτι η γνωση ειναι δυναμη...και η δυναμη πρεπει να ανικει στους πολλους...
Αnyway,ας μην το κουραζουμε το 8εμα αλλο...λογικο ειναι να υπαρχουν διαφορετικες γνωμες....

parias
Εικόνα parias
Απών/απούσα

οταν λεω κυλινδρο παραπανω ΔΕΝ μιλαω για της κλειδαριες με κυλινδρικο κλειδι τυπου κρyptonite (βλεπε BIC). Οποια κλειδαρια εχει pins που τα παταει το κλειδι στην σωστη θεση, επηρεαζεται και ανοιγει ΑΜΕΣΑ κ ΠΑΝΕΥΚΟΛΑ.

tkant
Εικόνα tkant
Απών/απούσα

Η ευγενής συνομοταξία των κλεφτών, που δεν έχει τίποτε να ζηλέψει από τα άλλα εξίσου τίμια επαγγέλματα όπως αυτά των πολιτικών και των λιμοκοντόρων, απαριθμεί στις τάξεις της ένα συνονθύλευμα από ανθρώπους που αντιδρούν ανάλογα σε κάθε περίσταση.
Τι θέλω να πω με αυτό; Ότι αν δούμε την πληροφορία από την πλευρά της περιέργειας, της ελευθερίας του λόγου, κλπ θα συμπεράνουμε ότι πολύ καλά κάνουμε και δημοσιεύουμε πληροφορίες ώστε να γίνουν καλύτερες οι εταιρίες κατασκευής, εμείς πλουσιότεροι σε απλές πληροφορίες και οι κλέφτες πιο ενημερωμένοι (οι ανεπρόκοποι).
Αν όμως κοιτάξουμε το θέμα με άλλα κριτήρια, αν εξετάσουμε ποιοι είναι οι κλέφτες και από ποιες ομάδες απαρτίζονται, θα δούμε ότι ανάμεσά τους ανθεί ένα πλήθος από χαρακτήρες των οποίων θα επιχειρήσω μια ομαδοποίηση. Ανάμεσα λοιπόν στου "κλέφτες ποδηλάτων" βρίσκονται οι "Αετονύχηδες" που προαναφέρθηκαν. Αυτοί επειδή είναι ενημερωμένοι, ή επειδή ζουν από αυτό το επάγγελμα, περνούν τον καιρό τους διαβάζοντας στο ίντερνετ για τις νέες τεχνολογίες, διοργανώνουν ημερίδες κλέφτικου, διαβάζουν εφημερίδες και περιοδικά, γενικά είναι πολύ μπροστά, και γι' αυτό ότι και να τους βάλεις μπροστά θα το λύσουν σε χρόνο dt.
Υπάρχουν ακόμα και οι "Μέτριοι" που είναι πολύ περισσότεροι. Αυτοί αν τους βάλεις κλειδαριά με συρματόσκοινο θα την ανοίξουν αλλά αν τους βάλεις πέταλο θα τα βρουν σκούρα, είτε επειδή δεν έχουν ίντερνετ, είτε επειδή δεν θέλουν να ενημερωθούν, είτε επειδή υπάρχουν ακόμα πολλά κλειδωμένα ποδήλατα με συρματόσκοινο, είτε επειδή δεν ήταν καλοί μαθητές όταν ήταν μικροί και εξακολουθούν να έχουν τον ίδιο ρυθμό και τώρα που μεγάλωσαν, είτε επειδή έχει εγκατασταθεί η πεθερά τους στο σπίτι και έχουν άλλα πιο σημαντικά ζητήματα να λύσουν από το να χαζεύουν στο ίντερνετ.
Υπάρχουν επίσης και οι "Χαλλαροί". Αυτοί είναι κυρίως από τη συμπρωτεύουσα και έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: αν δούνε συρματόσκοινο κάθονται, αν δούνε πέταλο προτιμούν το συρματόσκοινο και όταν πάρουν το ποδήλατο, πάνε να πιουν καφέ λίγο παρακάτω, όχι πολύ μακρυά από τον τόπο κλοπής. Μην τρελαθούμε κιόλλα σαν τους Αθηναίους.
Υπάρχουν (για να μην ξεχάσω και τους φίλους εθνικιστές) οι "Αλλοδαποί". Ο κύριος όγκος αυτών δεν έχει καν πρόσβαση στο ιντερνετ και στις νέες τεχνολογίες, προσπαθεί να τα βγάλει πέρα είτε με τίμια εργασία (φτου κακά) είτε να βουτήξει κανένα ξεκλείδωτο που βόσκει εκεί κοντά και να πηγαίνει στη δουλειά πιο άνετα, ή να το πουλήσει και να αγοράσει εκείνο το σαλάμι που η άτιμη η τζαμαρία του το κρατούσε μακρυά εδώ και καιρό.
Υπάρχουν τέλος και τα "Πρεζονάκια" που αποτελεί τον κύριο όγκο αυτών που κλέβουν ποδήλατα σήμερα. Αυτά τα παιδιά που μοιάζουν σαν να τους έχεις ματιάσει, δεν έχουν μυαλό για ενημερώσεις, συνέδρια και ημερίδες κλοπής και διαπλοκής, λόγω του ότι στο κεφάλι τους υπάρχει μία και μόνη σκέψη, αυτή της πρέζας. Αποτελούν κλέφτες-μεταπράτες αφού σχεδόν ποτέ δεν κρατάνε το ποδήλατο που κλέβουν επειδή δεν είναι ενέσιμο. Το πουλάνε σε διάφορους άλλους με καθαρά κολλάρα που κι αυτοί με τη σειρά τους καταδυναστεύονται από αστυνομικά όργανα τόσο του δήμου, όσο και της Προστασίας του Πολίτη (αλήθεια, ποιος το σκέφτηκε αυτό τον μυθικό τίτλο;)
Υπάρχουν βέβαια ακόμη πολλές κατηγορίες που δεν είναι της παρούσης.
Τι γίνεται τώρα αν εμείς μπούμε και γράψουμε λεπτομέρειες για τον τρόπο διάρρηξης πετάλων;
Οι "Αετονύχηδες" θα βαρεθούνε λιγάκι επειδή την πληροφορία αυτή την έχουν πριν από μας. Μπορεί ακόμη και να την έχουν κάνει πράξη πριν ακόμη σκεφτεί να το βάλει κάποιος στο ίντερνετ.
Οι υπόλοιποι όμως που δεν πολύ ασχολούνται, αν κάτι τέτοιο είναι διαδεδομένο ευρέως (γιατί δεν τον πιάνουν τελικά αυτό τον Εβραίο που λέει και η Άντζελα) θα το δει και ο "Μέτριος" που μπαίνει στη χάση και στη φέξη στο ίντερνετ, ή θα φτάσει στα αυτιά και των υπολοίπων ακόμα και από στόμα σε στόμα. Το αποτέλεσμα θα είναι να αυξηθεί ο όγκος των κλοπών.Αυτό θα είναι το μοναδικό αποτέλεσμα.
Αν τώρα θέλουμε να βοηθήσουμε τις εταιρίες να κατασκευάζουν πιο καλά προιόντα δεν έχουμε παρά να τους στείλουμε ένα email και να τους πούμε: κοιτάξτε να δείτε είστε ένα μάτσο άθλιοι του Ουγκώ και τα πέταλά σας κόβονται σαν το βούτυρο και να πάτε να κουρεύεστε που θα πάρουμε εμείς τα βουτυροπέταλα.
Αυτό που θέλω να πω είναι εν κατακλείδι ότι η πληροφορία όσο μεταδίδεται, τόσο θα αυξάνεται και το πλήθος των κλοπών. Επειδή ξέρετε δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο να φτιάξει κάποιος μία κλειδαριά που δεν διαρρηγνύεται με τίποτε.
Ότι κλειδώνει, ξεκλειδώνει. Είναι νόμος απαράβατος. Ότι και να φτιαχτεί. Ας είμαστε λοιπόν φειδωλοί με τις πληροφορίες που δίνουμε χωρίς δεύτερη σκέψη και απλόχερα.
Νομίζω μια πληροφορία του τύπου "Δένουμε το πέταλο έτσι ώστε να μην έχει επαφή με το έδαφος ή να μην αφήνει πολύ κενό να εισχωρήσει κάποιο εργαλείο ανάμεσα" είναι αρκετή.
Αν κάποιος μπόρεσε να διάβασε μέχρι εδώ, αυτό αποτελεί από μόνο του έναν άθλο και δικαιούται να γράψει κάθε αντίθετη άποψη που θα προάγει την ιδέα του ασφαλούς κλειδώματος των ποδηλάτων μας, να μου αντιμιλήσει ή να αρχίσει να με βρίζει με pm
Καλές γιορτές, ευτυχισμένος ο καινούργιος χρόνος και καλό Πάσχα.

Kwstis34
Εικόνα Kwstis34
Απών/απούσα

Μπορείς σε παρακαλώ πολύ να γίνεις λίγο πιο αναλυτικός?...

tabakiera
Απών/απούσα

tkant wrote:
ή να το πουλήσει και να αγοράσει εκείνο το σαλάμι που η άτιμη η τζαμαρία του το κρατούσε μακρυά εδώ και καιρό.

το στόμα να γεμίζει με τα ζουμιά από το σαλάμι που χαλβάδιαζες 6 μήνες πίσω από τη τζαμαρία του ντελικατέσσεν?

priceless...

kourbeti
Εικόνα kourbeti
Απών/απούσα

tkant wrote:

Αυτό που θέλω να πω είναι εν κατακλείδι ότι η πληροφορία όσο μεταδίδεται, τόσο θα αυξάνεται και το πλήθος των κλοπών.

Περιμένοντας εναγωνίως την περαιτέρω ανάπτυξη των σκέψεών σου να τολμήσω να επισημάνω μια μικρή, ελάχιστη, πλην όμως κρίσιμη για την ορθή ανάπτυξη των συλογισμών μας, λογική παρεκτροπή:

Το πλήθος των κλοπών θα αυξάνεται όσο αυξάνεται το πλήθος των ποδηλάτων.

Το ανωτέρω αξίωμα, αν και απεχθές ως παραδοχή, δυστυχώς δεν επιδέχεται αμφισβήτηση και καλό θα είναι να μας συντροφεύει στην ψύχραιμή ανάλυση της πραγματικότητας.

goldsmith
Απών/απούσα

Ολοι οσοι ειστε υπερ το p.m. γνωριζετε προσωπικα το ατομο στο οποιο στελνετε το p.m.????
Απανταω μονος μου....ΟΧΙ.
Αρα πως ξερετε οτι αυτος στον οποιο στελνετε το p.m δεν ειναι ενας επιδοξος κλεφτης ο οποιος εχει ενα προβλημα του οποιου του το λυνεται.
Και μαλιστα...δινεται χρεισημες πληροφοριες στο κλεφτη αλλα οχι σε οσους χρειστες διαβαζουν και 8α μπορουσαν να ξερουν 2 πραγματα παραπανω για την κλειδαρια που χρεισημοποιουν...
Αρα ή δεν δινουμε καμια πληροφορια σε κανενα ατομο που δεν γνωριζουμε προσωπικα...(αρα κλεινει και το forum) ή δια8ετουμε την πληροφορια σε ολους...
Το p.m ΔΕΝ μπορει να προσφερει κανενος ειδους ασφαλεια..

alepouda
Εικόνα alepouda
Απών/απούσα

εμένα πάντως που μου εσπασε τις προάλλες το κλειδί μέσα στην κλειδαριά του πέταλου, ούτε την πυροσβεστική κάλεσα, ούτε το Στρατό ξηράς, έναν κλειδαρά βρηκα παρακάτω και ήρθε και το έκοψε με ενα τροχό. Μεσα σε 1μιση λεπτο ειχε κοψει και τις δυο πλευρες του πετάλου (που θελει υποτιθεται 8 λεπτα)
Α... και ολα αυτα στο πιο κεντρικο σημειο... στο Συνταγμα.

υγ: αν το πεταλο σας εχει παραπάνω απο ενα κλειδιά, θα σας προτεινα να τα εναλλασσετε γιατι μπορει το πεταλο να ειναι ασφαλείας αλλα το κλειδι να ειναι πιζουλέ και να σπασει στη μεση, οπως συνεβη σε εμενα. Κοπωσις υλικου, που λενε

tabakiera
Απών/απούσα

εσύ είσαι κοπέλα, γι αυτό κ ο κλειδαράς επέδειξε ιδιαίτερο ζήλο στην ταχύτητα κοπής του πετάλου. οκ, ξέρω πως τον πλήρωσες μετά και πιθανώς να ζήτησε και πολλά, αλλά μπορείς να το δεις και σαν μια μικρή φεμινιστική κατάκτηση όλο αυτό, το ποτήρι μισογεμάτο δηλαδή
με τα αγόρια είναι αλλιώς, αν και πάλι αντί για τα ταπεινά του ένστικτα μπορείς να απευθυνθείς στα φιλιτικά του αισθήματα, να του δώσεις στοιχεία ταύτισης (π.χ. ομάδες, τι π. που είναι οι γκόμενες, να καεί να καεί το μπιπ η βουλή κ.λ.π.) και να ρίξεις την τιμή. Σε όσους αυτό θα το έβλεπαν σαν μια μικρή συναισθηματική εκπόρνευση, εγώ και πάλι θα έβλεπα το ποτήρι μισογεμάτο, σαν ένα μικρό σοβινιστικό προνόμιο. οι καιροί γαρ ου μενετοί

Royal Oak
Εικόνα Royal Oak
Απών/απούσα

Πές μας τι πέταλο ή τέλος πάντων πές μου τι πέταλο είχες.

Νομίζω όλοι θα έπρεπε να εκθέσουν τα είδη και τους τύπους πετάλων που χρησιμοποίησαν και είχαν τις συγκεκριμένες εμπειρίες.

Κι εγώ ψηφίζω ναι στην πληροφόρηση. Ούτε συζήτηση για το αν μαθαίνουμε τους κλέφτες. Σιγά μη περιμένουν από μας αυτοί. Αυτοί ξέρουν. Εμείς δεν ξέρουμε. Και θέλουμε να μάθουμε. Σοφία μην τα σβήνετε. Πρέπει να ξέρουμε για να επιλέξουμε όσο καλύτερα γίνεται.