Xάσατε το ποδήλατό σας; Ελάτε στο "γκέτο" να το παραλάβετε...

121 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
IronMan
Εικόνα IronMan
Απών/απούσα

Αφήνω το ποστ ως έχει για να φαίνεται η ιστορία του, πιο κάτω σας έχω ...ένα σεντονάκι (#6) -και λίγο πιο κάτω ένα νέο, ακόμη πιο μεγάλο σεντονάκι (σελ.2 #8)- με κάποιους χρήσιμους προβληματισμούς!

Το ποδήλατό μου εκλάπη το πρασμένο Σαββατο από το κέντρο της Αθήνας 10 η ώρα το πρωί.

Δυστυχως, λόγω ανοησίας και ατυχίας...

Το ποδήλατο το έφτιαξα μόνος μου κομμάτι-κομμάτι και είναι αναντικατάστατο. Απο τη φωτό έχπυν αλλάξει τα πετάλια (έχουν μπει δέστρες power grip) το τιμόνι (έχουν μπει ακροτίμονα και ασπρη ταινία) και η σελα είναι ασπρου χρώματος.

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
cmg
Απών/απούσα

Φανταστικό ποδήλατο..
Θα τοχω υπόψιν μου..
Με τι το είχες δεμένο και πάνω σε τι το είχες δεμένο?

SpyrosV
Εικόνα SpyrosV
Απών/απούσα

Ω ρε φίλε...

Το είχα προσέξει παλιότερα στο Κολωνάκι δεμένο στο στύλο έξω από το Τ...

tabakiera
Απών/απούσα

τι όμορφο ποδήλατο...
τέσπα...
εσύ να σαι καλά να μοντάρεις πιο όμορφο ποδήλατο φίλε...

Myrmyr7
Εικόνα Myrmyr7
Απών/απούσα

κρίμας το ποδήλατο...

IronMan
Εικόνα IronMan
Απών/απούσα

...Το ποδήλατο εκλάπη μεσα από κατάστημα φωτοτυπιών στην Αριστείδου σε ὠρα χαμηλής κίνησης. Το άφησα λιγότερο από πέντε λεπτά από το οπτικό μου πεδίο. Έκανα το τραγικό (δεν θα συγχωρήσω ποτέ τον εαυτό μου) λάθος να μην το κλειδώσω, μην μπορώντας να διανοηθώ οτι κάποιος θα τολμούσε να το πάρει και να φύγει. Και όμως. Οι υπάλληλοι του καταστήματος δεν πήραν είδηση τίποτα...

Αυτά τα λέω προς γνώση και συμμόρφωση, δεν είναι το πρώτο ούτε θα είναι και το τελευταίο. Όλοι που αγαπάμε το ποδήλατο το ξέρουμε καλά, αλλά πραγματικά δεν υπάρχει περιθώριο χαλαρότητας ούτε για δύο λεπτά.

Το ποδήλατο θα ακολουθήσει την τυπική και γνωστή διαδικασία της μαύρης αγοράς. Γι αυτό και πιστεύω οτι υπάρχει ελπίδα να βρεθεί.

Σήμερα (Κυριακή) πήγα στα γνωστα σημεία του παζαριού, από το πρωί. Δεν με κατέθλιψε τόσο η εικόνα των μεταναστών που "μαζεύουν" τα κλεμμένα ποδήλατα απο τους ναρκομανείς και τα πουλάνε για 50-80 ευρώ, όσο η εικόνα αυτών που τα αγοράζουν. Δεν μπορώ να χωνέψω οτι όπως ένας οικοεγενειάρχης πάει στο ποδηλατάδικο με το παιδί του για να διαλέξει ποδήλατο, κάνει ακριβώς το ίδιο και μια ωραία Κυριακή στο "κατάστημα" με τα κλεμμένα. Τί μαθαίνουμε στα παιδιά μας...

Είδα αρκετά ποδήλατα-χαμένα όνειρα... (μεταξύ αυτών ένα ιντεάλ integrator medium ασπρο, ένα megisto γυναικείο μπλε, ένα μαυρο Kalkhof με δυναμό). Αυτό με έκανε να σκεφτώ πόσο κρίμα είναι που δεν μπορώ να βοηθήσω αυτούς που τα έχασαν.

Δεν πρέπει να εγκαταλείπουμε την αναζήτηση. Υπάρχουν πολλές ελπίδες.
Και κυρίως σε αυτό πιστεύω οτι πρέπει να είμαστε όλοι μαζί.

Εγώ πάντως, δεν θα σταματήσω να ψάχνω.

IronMan
Εικόνα IronMan
Απών/απούσα

Λοιπόν παίδες, άρρενες και θήλεις!

Μετά από τεσσερις μέρες οδοιπορικού στην Αθήνα όπου τα μάτια μου είδαν και τα αυτιά μου άκουσαν τα μύρια όσα, έχω να σας πω τα εξής:

1ον: Βρήκα το ποδήλατό μου!!! Ζήτω!!

Ναι, Βρήκα το ποδήλατό μου!! Ζήτω!!

όπως σας το λέω, Βρήκα το ποδήλατό μου!! Ζήτω!!

Και δεύτερον, αφού καταλαγίασει η χαρα... Ας δουμε και τις πολύ σοβαρές πλευρές της εμπειρίας μου.

Είναι πράγματι απίθανο αυτό που συνέβη; ανέφικτο και ακατόρθωτο ή μήπως όχι και τόσο;

Τί εννοώ:

Το κύκλωμα με τα κλεμμένα ποδήλατα είναι τεράστιο. Πρόκειται για πολύ καλή και ιδιαίτερα κερδοφόρα επιχείρηση, από την οποία κερδίζουν ΟΛΟΙ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ, εκτός από αυτούς που "χάνουν" το ποδήλατό τους.

Στην Αθήνα, για όσους δεν το ξέρουν, πωλούνται τα πάντα κλεψιμέικα σε πολύ καλες τιμές! Από μπικουτί μέχρι brompton, από μαύρες μέχρι μαύρο, και από κινητά μέχρι αυτοκίνητα, ό,τι επιθυμεί η καρδιά σας!

Τα ποδήλατα όμως, είναι ιδιαίτερα κερδοφόρα, γιατί τα αγοράζεις φτηνα και τα πουλάς ακριβά. Η αγορά ποδηλάτου αναπτύσσεται, άρα τα υποψήφια θύματα είναι πολλά, και οι υποψήφιοι αγοραστες ακόμα περισσότεροι. Τα ποδήλατα δεν είναι μηχανάκια δεν έχουν αριθμό όυτε άδειες κυκλοφορίας, όποιος θέλει καβαλάει ένα και φέυγει!

Και αυτό ακριβώς κάνει...

Κάθισα πολλές ώρες είναι η αλήθεια μέσα σε συνωστισμένα παζάρια, έψαξα σε δρόμους και σοκάκια που οι πολλοί δεν θα τολμούσαν να μπουν, από τον Αγιο Παντελεήμονα μέχρι την Ερμού. Πολλές φορές απλώς κοιτούσα, παρατηρώντας τις κινήσεις των ανθρώπων, για να κατακλάβω πώς λειτουργεί το πράγμα. Ποιοί πουλάνε, από πού τα φέρνουν, πού τα πάνε για πούλημα, ποιοί τα αγοράζουν και τί ρόλο παίζει η αστνομία και η δημοτική αστυνομία σε όλο αυτό το πανηγύρι.

Οταν έβλεπα κάποιον να πουλάει κάτι "μεταχειρισμένο" ρωτούσα, αν ξέρει πού πουλάνε ποδήλατα.

Στα 15 "δεν ξέρω" κάποιος σου λέει "προς τα εκεί"...

Και έτσι σιγά σιγά ξετυλίγεις το κουβάρι.

Λοιπόν μάγκες... τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά. Και το θέμα των κλοπών δεν έχει να κάνει σε καμία περίπτωση μόνο με το πόσο έχει ο κάθε ένας από μας το νού του.

Κατ΄ αρχήν για να μην επαναπάυεστε, έχουν αρχίσει όντως και κυκλοφορούν φορητοί ηλεκτρικοί κόφτες, τους είδα με τα μάτια μου, και είναι πολύ φυσικό
καθώς όπως είπαμε η μπίζνα πληρώνει πολύ μα πολύ καλά.

Μέχρι στιγμής το σύστημα (εδώ και χρόνια) κάποιοι από μας τα ξέρουν αυτά καλά, λειτουργεί ώς εξής:

Το μεγαλύτερο μέρος των ποδηλάτων κλέβουν τα δύσμοιρα πρεζάκια, τα οποία σε χρόνο dt τα πουλάνε για μια δόση στα στεκια των μεταναστών που κάνουν αυτή τη δουλειά πολύ οργανωμένα.

Οι μετανάστες τώρα.

Νοικιάζουν μεγάλα κτήρια στις γνωστές υποβαθμισμένες περιοχές και μαζέυουν μέσα ό,τι είναι προς πώληση. Εγώ με τα μάτια μου είδα δύο τέτοια κτήρια -αποθήκες, καταλαβα όμως οτι υπάρχουν πολύ περισσότερα.

Εδώ αναρωτιέμαι: Αν εγώ με δυο μέρες έρευνας βρήκα δυο τέτοια κτήρια οι αστυνομικοί που κάνουν (έστω θεωρητικά) αυτή τη δουλειά κάθε μέρα άραγε δεν γνωρίζουν πού είναι αυτά τα κτήρια (και τα υπόλοιπα);

Και αφού γνωρίζουν γιατί δεν κάνουν ουσιατικά τίποτα;

Εκτός και ...αν δεν γνωρίζουν. (χα χα χα)

Προς επίρρωση των όσων αναρωτιούνται-και ευλόγως-τί κάνει η αστυνομία (και ο δήμος) έχω να καταθέσω τα εξης περιστατικά:

Οταν 20 λεπτα μετά την κλοπή πήγα στην κλούβα στην Μενάνδρου (εκεί που γινόταν παλιά αλισβερίσι) και ρώτησα ένα όργανο αν είχε δει το ποδήλατό μου (δίνοντας περιγραφή) το πρώτο πράγμα που με ρώτησε ήταν "πόσο κάνει καινούριο". Δηλαδή, -εκτός κι αν γνωρίζει οτι τα ακριβά τα πουλάνε εδώ και τα φτηνά εκεικαι θέλει να με κατευθύνει σωστά (αχαχαχα) - ΤΙ ΝΟΗΜΑ έχει αυτή η ερώτηση;

Την άλλη μέρα στην Ερμού εκεί που γίνεται το παζάρι ρώτησα τους βολτάροντες δημοτικούς αστυνόμους αν ξέρουν που πουλάνε τα κλεμμένα ποδήλατα. Ένας με ρώτησε "Γιατί, θες να αγοράσεις κλεμμένο;". " Όχι", του απάντησα, "θέλω να κάνω τη δουλειά σου μπας και τα λεφτά που σε πληρώνει ο κόσμος πιάσουν τόπο". "Α, σου έκλεψαν το ποδήλατο; Προς τα κάτω τα πουλάνε" μου απαντησε με ένα αόριστο νεύμα και συνέχισε την κυριακάτικη βολτούλα του.

Αυτή είναι η βούληση της αρχής και του δήμου να ασχοληθεί με το ζήτημα.

Όντως στο παζάρι πουλουσαν πολλά ποδήλατα. Μιλάμε καμια 15αριά ποδήλατα στημένα στη σειρά. σαν σε βιτρίνα ποδηλατάδικου. Αν πλησίαζες, και έκανες τις κατάλληλες συνεννοήσεις ερχόντουσαν και καλύτερα ποδήλατα.

Αυτό είναι συνήθης πρακτική γιατί πολλοί το έκαναν αυτό, μάλιστα όχι ασχετοι με το ποδήλατο, αλλά πολύ πολύ σχετικοί -ποδηλατόφατσες- που από ό,τι κατάλαβα αυτοί αγοράζουν π.χ. ένα cannondale κουρσί για 100-200 ευρώ και το πουλάνε μετά κομμάτι -κομμάτι. Βγάζοντας πολλά περισσότερα. Καλή μπίζνα έτσι;

Σε αυτό το στημένο τσιμπούσι όταν οι δημοτικοί αστυνομικοί έκαναν περατζάδες, με το περιπολικό, οι "συνδαιτημόνες" πήγαιναν λίγο πιο 'κει (μιλάμε για 50-100 μέτρα!!!) και μόλις περνουσε από μπροστά το αυτοκίνητο του δήμου ξαναστηνόταν το φαγοπότι.

Το εμπόριο κλεμμένων ποδηλάτων ΘΑΛΛΕΙ στην πόλη μας.

Με αυτά τα δεδομένα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ η στάση των οργανωμένων ποδηλατών στο θέμα των κλεμμένων να είναι απλὠς το "μην αγοράζετε τα κλεμμένα". Είναι κυνικά και τραγικά εθελοτυφλία!

Όσο για τις αποθήκες του δήμου με τα κλεμμένα: Σε σχέση με τη διακίνηση που γίνεται καθημερινά και τις αποθήκες κλεμμένων που υπάρχουν, τα ποδήλατα που μου έδειξαν από το δήμο όταν πήγα να αναζητήσω το δικό μου, είναι ειλικρινά σταγὀνα στον ωκεανό!

Και μια απορία μπάι δε γουέι: έχετε δει πολλά ποδήλατα στις αποθήκες του δήμου αξίας πάνω των οκτακοσίων ευρώ;

Αν θέλετε να βρείτε το ποδήλατό σας μην ψάχνετε στις αποθήκες του δἠμου. Ψάξτε στις αποθήκες των μεταναστών.

Και εδώ για να μην μπούμε σε ευτράπελες και εκτός θέματος αψιμαχίες για ρατσιστές φασίστες και διεθνιστές αναρχοαυτόνομους: Ο παράνομος μετανάστης (εισ)έρχεται λαθραία στην Ελλάδα για να κάνει παντώς είδους παράνομη εργασία αναζητώντας έστω και απονεννοημένα μια καλύτερη ζωή, έχοντας πέσει θύμα εκμετάλλευσης πολλών μεσαζόντων. Ο ντόπιος με τη σειρά του τον εκμεταλλέυεται και τον χρηματοδοτεί και τον έχει στη δούλεψή του για να του κάνει όλες τις βρώμικες δουλειές. Εγώ, όσο κι αν έψαξα δεν είδα κανένα μετανάστη να αγοράζει τα κλεμμένα για προσωπική του χρήση. Είδα απλούς ΈΛληνες πολίτες να αγοράζουν. Οι "άλλοι" απλώς παρέχουν μια υπηρεσία μεσάζοντα, καλοπληρωμένη από τον ιδιώτη και υποστηριζόμενη από το κράτος (που χρόνια δεν έχει χέρια και κάνει τα στραβά μάτια).

Για την ιστορία, το ποδήλατό μου το βρήκα γιατί το ζήτησα από τους "εμπόρους"-μετανάστες δείχνοντας τη φωτογραφία του. Στο τέλος και μετά από μια αναζήτηση ...θησαυρού όπου ο ένας με έστελνε στον άλλο και με ένα σύστημα διασφάλισής τους για να μην τους πάω την αστυνομία, κάποιος ήρθε με μια φωτογραφία του ποδηλάτου μου στο κινητό του.

Ειλικρινά κάτω από άλλες συνθήκες θα φώναζα την αστυνομία, θα έκανα μήνυση, θα έκανα δήλωση κλοπής κλπ. Επειδή όμως έχω μακρά πείρα, και είναι το δεύτερο κλεμμένο ποδήλατο που βρίσκω στο "γκέτο" (2 στα τέσσερα δεν είναι και άσχημα έτσι;), και με βάση τον τρόπο που λειτουργεί το σύστημα δεν έχει κανένα νόημα μα κανένα νόημα να πάει κανεις στο δικαστήριο και να δικάσει έναν μετανάστη. Δεν είναι ηλλήμμένη απόφαση να ελεγχθεί αυτή ιστορία. Ο μετανάστης θα αφεθεί ελέυθερος μετά από λίγο καιρό (γιατί δεν υπάρχει χώρος στις φυλακές -ούτε στα κρατητήρια- και τους αφήνουν με την ...υπόσχεση ότι δεν θα το ξανακάνουν) και θα επιστρέψει στη ...δουλειά του μαζι με τους αλλους εκατοντάδες και πολαλασιαζόμενους που την κάνουν.

Επειδή ήδη το σεντόνι έχει γίνει ...πανώ δεν θα επεκταθώ παραπάνω εδώ αν και έχουμε πάρα πολλά να πούμε ακόμη.

Πιστεύω ότι όσοι έχουν τέτοιες εμπειρίες θα πρέπει να τις μοιραστουν. Αν θέλουμε να προσπαθήσουμε για μια λύση θα πρέπει πρώτα να ψηλαφίσουμε και να κατανοήσουμε το μέγεθος του προβλήματος.

mpampinos
Εικόνα mpampinos
Απών/απούσα

Μπραβο σου φιλε εισαι ΙRONMAN ονομα και πραγμα
Δυστυχως μας προσγειωσες στη πραγματικοτητα οι ξενοι κλεβουν καποιοι Ελληνες αγοραζουν οτι γινοταν χρονια .
Σου αξιζουν συγχαρητηρεια για τον τροπο που σκεφτηκες και επραξες,σιγουρα η χαρα σου οταν το βρηκες θα ηταν μεγαλυτερη απο οτι οταν το πρωτοκαβαλησες.
Δε μας ειπες πως στο δωσαν φοβηθηκαν το δωσαν ετσι ασυζητητι;τους εδωσες κατι;;εδω κατι χανω,γιατι να στο δωσουν;;;;;
Σε αναλογη εμπειρια οπου ενας φιλος το εχασε και ειδε στη καμερα[το αφηνε σε τραπεζα μπροστα]το κλεφτη,ετυχε να τον συναντηση μαζι με το ποδηλατο του την επομενη μερα.Ξενος αλλα οχι μελαμψος ανατολικη ευρωπη πρεπει να ηταν.Αυτος του ζητουσε ενα 20αρικο το χε κανει δικο του επεσαν ψιλες ηρθε η αστυνομια,και μολις τους ειπε ο φιλοςιοτιεχει ντοκουμεντα τη ταινια της τραπεζας την εκανε με ελαφρα ο μαγκας ο δε φιλος μου πηρε το ποδηλατακι του και εφυγε.Το ποδηλατο ηταν φτηνιαρικο απο σουπερμαρκετ[γιαυτο ισως και να το καβαλαγε ο αλλος σα κλεμμενο δεν ειχε αξια]και ηταν κλειδωμενο με φτηνοκλειδαρια

IronMan
Εικόνα IronMan
Απών/απούσα

Το ποδήλατο δεν το πήρα έτσι, πλήρωσα τα "λειτουργικά" του έξοδα δηλαδή τα χρήματα που δόθηκαν μέχρι εκέινη τη στιγμή για να αλλάξει χέρια. Από το πρεζάκι στον πρώτο και μετά στον δεύτερο "ντιλερά". Δεν γινόταν αλλιώς, ο ντιλεράς δεν θα μου έδινε το ποδήλατο αν έμπαινε "μέσα", απλά θα το πούλαγε σε κάποιον άλλο για περισσότερα. Αν έφερνα την αστυνομία, δεν θα έπαιρνα το ποδήλατο γιατί δεν ήξερα που είναι. Αυτό το έκανα με μεγάλη θλίψη, όχι για το ποσό που δεν ήταν μεγάλο, αλλά για το ότι ήμουν αναγκασμένος να πληρώσω "λύτρα απαγωγής" για να προλάβω να μην το αγοράσει κάποιος άλλος.

Απλώς αφού έφτασα πολύ κοντά μπορούσα να κάνω ένα πολυ σκληρό παζάρι και να πω οτι αν δεν μου δώσουν το ποδήλατο τότε θα φωνάξω την αστυνομία. Ετσι ο τελευταίος ντιλεράς θα ήταν ευχαριστημένος αν απέφευγε το ρίσκο όχι όμως και να πάει ο ...κόπος του παντελώς χαμένος. Μου ζήτησε 300 του έδωσα (το ξαναλέω δυστυχώς) 50 και τέλος.

Οχι η χαρα όταν το πρωτοκαβάλησα ήταν μεγαλύτερη. Η εμπειρία αυτή πραγματικα ήταν πολύ βαριά. Εφυγα από εκει με ανάμεικτα συναισθήματα, ανακουφισης για το ποδήλατο, αλλά και θλίψης για τα όσα είδα.

to
Εικόνα to
Απών/απούσα

IronMan λυπάμαι που θα στο πω, αλλά έφυγες πραγματικά χαμένος από αυτήν την ιστορία.

mpampinos
Εικόνα mpampinos
Απών/απούσα

Το περιμενα οτι κατι θα πληρωνες,αφου μονο ηταν ενα 50αρικο μη το πεις ουτε του παπα.Βγηκες χαμενος σιγουρα αλλα στο απειροελαχιστο σε σχεση με το πως ησουν αν δε το βρισκες καθολου.
Εγω παντως οταν ειχα βρει το μηχανακι μου μετα απο κανα δυο μερες αισθανθηκα πολυ πιο χαρουμενος απο οτι οταν το αγορασα,το λιγοτερο δε θα εδινα τσαμπα δοσεις.

IronMan
Εικόνα IronMan
Απών/απούσα

Αυτό είναι βέβαιο, to.

Το κέρδος όμως είναι οτι τώρα ξέρω τί πραγματικά συμβαίνει.

Ανεξάρτητα από το τί κάνει ο καθένας ατομικά, η σύνολη ποδηλατική κοινότητα βγαίνει πραγματικά χαμένη από αυτήν την κατάσταση κάθε μέρα που δεν οργανώνεται μια σοβαρή προσπάθεια.

Και αυτό ακριβώς προσπάθησα να εξηγήσω πιο πάνω (στο ποστ #6).

Και θα το ξαναπώ: Από το "μαγαζί" που έχει στηθεί και λειτουργεί χωρίς κανένα εμπόδιο, ΟΛΟΙ βγαίνουν κερδισμένοι, εκτός από αυτόν που χάνει το ποδήλατό του, που είναι στην ουσία αβοήθητος.

ένα πολύ χαρακτηριστικό παράδειγμα για το αβοήθητος:

Όταν ζήτησα από το αστυνομικό τμήμα της περιοχής τη συνοδεία ενός αστυνομικού, έστω και από απόσταση, να έρθει μαζί μου για να πράξει τα νόμιμα στην περίπτωση που έβρισκα το ποδήλατο (όπως και το βρήκα), η απάντησή τους ήταν απλούστατη:

Αν το βρεις τηλεφώνησε στην άμεσο δράση!

ΝΑ τηλεφώνήσω στην άμεση δράση να κάνει τί (;), που μέχρι να έρθει θα έχω παίξει μπουνιές με δεκαπέντε "ἑμπόρους" με αμφίβολα αποτελέσματα... (Αυτό ακριβώς έγινε την πρώτη φορά που βρήκα το ποδήλατό μου στο γκέτο, 2 χρόνια πριν)!

Και κάτι ακόμα. Οι αστυνομικοί που περιπολούν σε αυτές τις περιοχές πολλές φορές δεν δουλεύουν σταθερά εκεί, με αποτέλεσμα να μην ξέρουν καλα-καλά τους δρόμους (Φανταστείτε να γυροφέρνει στο Λαβύρινθο του Ψυρρή ένας αστυνομικός που κανονικά το πόστο του είναι στο Κερατσίνι...). Και αυτό το έμαθα από περιπολούντα αστυνομικό όταν έψαχνα για τα μέρη που γίνεται το αλισβερίσι.
Φαντάσου τί ωραία είναι να ζητάς εστω την ελάχιστη βοήθεια από το όργανο της τάξης και αυτός να σου απαντάει "Δεν ξέρω, εγώ δεν είμαι από εδώ, δουλεύω στο Κερατσίνι..."

Δεν είναι λύση το να αναλάβει ο καθένας ιδιωτικά την αντιμετώπιση του οργανωνμένου εγκλήματος και μόνο όταν αφορά στον ίδιο!!!

Πρέπει να δούμε το πράγμα ΣΥΝΟΛΙΚΑ!

Είπαμε ο IronMan είμαι, όχι ο Batman...

Arxarios
Απών/απούσα

Μπράβο για το πείσμα και την επιμονή σου, μπράβο για το ποδήλατο που βρήκες, μπράβο που παρουσίασες την κατάσταση ως έχει!

Το θέμα είναι τώρα τι κάνουμε γιατί ήξερα για κλεμμένα ποδήλατα (δεν είναι κάτι καινούργιο http://www.youtube.com/watch?v=FZm7WuIVPtM ) αλλά δεν ήξερα ότι γινόταν τόσο ξεδιάντροπα το αλισβερίσσι αυτό.

Τι κάνουμε τωρα? Θα μπορούσαμε να τραβήξουμε την προσοχή του κοινού, ώστε να ασκηθεί πολιτική πίεση που θα οδηγήσει σε πολύ απλές δράσεις που θα περιορίσουν το φαινόμενο αυτό. Δύο προτάσεις μου έρχονται στο μυαλό, ίσως είναι χαζές, δεκτές όμως και άλλες.

Α) Η απίστευτη ιστορία του Ironman θα μπορούσε να γίνει ρεπορτάζ τύπου Τριανταφυλλόπουλου καθώς με κανονικές κάμερες θα έπεφτε πολύ ξύλο και μόνο. Είτε με την αρωγή κάποιου καναλιού είτε με δική μας πρωτοβουλία καθώς ο απαιτούμενος εξοπλισμός είναι πολύ φτηνός πλεόν.

Β) Η επόμενη ποδηλατοπορεία να έχει χαρακτήρα πορείας και όχι αναψυχής και κατά προτίμηση όχι σε ώρα που κυκλοφορούν φαντάσματα και μπαρόβιοι μόνο. Καλύτερα Κυριακή πρωί παρά οποιοδήποτε βράδυ, να σταλούν δελτία τύπου στα κανάλια και να γίνει ένα concept που θα τραβάει την προσοχή (πχ όλοι οι ποδηλάτες να φοράνε κλειδαρίες στα ρούχα ).

gdeli
Απών/απούσα

Κατ' αρχάς συγχαρητήρια για την επιμονή σου, το θάρρος και το κουράγιο σου. Νομίζω ότι όποιος διάβασε το ποστ σου το πρώτο που κρατάει είναι η χαρά του να ξαναβρίσκεις το ποδήλατό σου.
Ό,τι και να λέμε εμείς από εδώ, όλο αυτό το κύκλωμα τροφοδοτείται από αυτούς που τελικά αγοράζουν τα κλεμμένα. Αυτό δυστυχώς δεν νομίζω ότι πρόκειται να σταματήσει ποτέ. Για την αδιαφορία της Δημοτικής Αστυνομίας και της ΕΛΑΣ δεν έχω να πω τίποτα, αναμενόμενο είναι νομίζω.
Πάντως και αυτό που λες για τους φορητούς ηλεκτρικούς τροχούς είναι απίστευτο...δηλαδή έχουν συναντήσει τόσα U-Locks που απηύδησαν και εφοδιάστηκαν με τα κατάλληλα εργαλεία...τι άλλο πρέπει να κάνουμε δηλαδή...

Bazinga
Εικόνα Bazinga
Απών/απούσα

Happy end man, happy end!

Να χαίρεσαι το κουράγιο σου, την επιμονή σου και το ποδήλατο σου.

Μέσα σε όλη τη μαυρίλα, την έξω, τη γενική μαυρίλα, αλλά και αυτή που εσύ περιγράφεις στην ιστορία σου, υπάρχουν καλά κρυμμένες μικρές αχνές ελπίδες... ειδικά όταν υπάρχουν άτομα σαν κι εσένα.

Να σαι καλά.

Eaglos
Εικόνα Eaglos
Απών/απούσα

Εγώ πάλι πιστεύω ότι οι αστυνόμοι έχουν περάσει από το στάδιο της αδιαφορίας στο στάδιο της συνενοχής. Το έχουμε δει το παραμύθι, γυναίκες, ναρκωτικά, όπλα, προστασία. Κάποια στιγμή θα (ξανα)ανακαλύψουμε τον τροχό και θα προσθέσουμε και "ποδήλατα" στη λίστα. Για το που πήγαν τα ακριβά ποδήλατα από τις αποθήκες του Δήμου ας ρωτήσουμε του δημοτικούς υπαλλήλους.

to
Εικόνα to
Απών/απούσα

Το χάσιμο είναι στο "ηθικό" επίπεδο, κυρίως. Έγινε ένα σωρό προσπάθεια, ανακαλύφθηκε καλύτερα το κύκλωμα, και όλο αυτό κατέληξε στο να πληρωθούν οι νταβατζήδες των πρεζακίων και των μη εχόντων στον ήλιο μοίρα - όποιοι και να είναι οι νταβατζήδες με τους αστυνομικούς σίγουρα σε αυτούς - ώστε να συνεχίσουν ευχαριστημένοι.
Δηλαδή ναι, μπράβο του ΙronΜan για την επιμονή του να φτάσει ως την πηγή, αλλά δυστυχώς, το ήπιε νοθευμένο το νερό. Το χέρι μπήκε στην τσέπη και αυτό δεν αλλάζει.
Ας ελπίσουμε στο μέλλον να γίνουν καλύτερα τα πράγματα από τους άτυχους ποδηλάτες. (όχι ότι πιστεύω και πολύ στην ελπίδα).

tabakiera
Απών/απούσα

είσαι πολύ θαρραλέος, μπράβο σου.
...ώστε ηλεκτρικοί κόφτες...
μάλλον ήταν θέμα χρόνου...τι να πω.
θα πω μόνο πως σε τέτοιες συνθήκες όποιος χρησιμοποιεί ποδήλατο για commuting κ το κλειδώνει απέξω, την έχει βαμμένη.
άρα επιστροφή στο αυτοκίνητο.
άρα αντίο αθήνα...
το κέρατό μου στο γαμ*μπουρδέλο που ζούμε.
ούτε τα στοιχειώδη δεν μας παρέχονται πλέον, ενώ οι φόροι μας ρημάζουν...
υποζύγια κανονικά...ούτε επί τουρκοκρατίας.
καλά αυτά τα ζώα που είναι απάνω δεν αντιλαμβάνονται πως αν παρέχουν λίγο ασφάλεια στον κοσμάκη μπορεί να τους ανεχθεί περισσότερο κ να κάτσουν με την κουτάλα περισσότερο?
τεσπα...συγχαρητήρια για την περιπέτειά σου.
κ όχι δεν θεωρώ πως συμβιβάστηκες σε τίποτα.
η αφήγησή σου από το γκεττο αξίζει πολλά κ μας την έδωσες πολύ γενναιόδωρα.
εύγε.

jeanmarat
Απών/απούσα

"Πάντως και αυτό που λες για τους φορητούς ηλεκτρικούς τροχούς είναι απίστευτο...δηλαδή έχουν συναντήσει τόσα U-Locks που απηύδησαν και εφοδιάστηκαν με τα κατάλληλα εργαλεία...τι άλλο πρέπει να κάνουμε δηλαδή..."

Όλοι με U Locks το κλειδωνουν στο κέντρο της Αθηνας , τι να σου πω. Για κανε καμια βόλτα στο κέντρο και θα δεις.

επιπλεον:

- Έχεις χάσει 4 ποδήλατα ; Συγγνωμη που στο λεω αλλά ακόμα να μάθεις με τι να το κλειδώνεις ;

-Ηθελες δεν ηθελες το είπες και αυτό :

"Και εδώ για να μην μπούμε σε ευτράπελες και εκτός θέματος αψιμαχίες για ρατσιστές φασίστες και διεθνιστές αναρχοαυτόνομους: Ο παράνομος μετανάστης (εισ)έρχεται λαθραία στην Ελλάδα για να κάνει παντώς είδους παράνομη εργασία αναζητώντας έστω και απονεννοημένα μια καλύτερη ζωή, έχοντας πέσει θύμα εκμετάλλευσης πολλών μεσαζόντων. Ο ντόπιος με τη σειρά του τον εκμεταλλέυεται και τον χρηματοδοτεί και τον έχει στη δούλεψή του για να του κάνει όλες τις βρώμικες δουλειές. "

Για ποιον παρανομο μετανάσταση αναφέρεσαι ; Γιατι συγγνωμη που στο λεω αν δεν το γνωρίζεις υπάρχουν καμια εκατονταδες χιλιαδες (7 και κατι στην απογραφή του 2001) που έχουν διεύθυνση ονομα και δουλευουν μια χαρα και με το νομο πλεον. Δεν είναι όλοι οι μετανάστες αυτοί που γνώρισες εσύ στην περιπέτεια σου. Να προσέχουμε τι λέμε.

- Ο ναρκομάνης και οι ναρκομανείς τι εθνικότητας είναι ; Γιατί εγώ ξέρω μια χαρά κάμποσους ελληνες ναρκομανεις στο κεντρο της αθηνας τώρα αμα κλέβουν ποδήλατα δεν το ξερω.

slayerarg
Εικόνα slayerarg
Απών/απούσα

τελικά υπάρχουν μερικοί άνθρωποι που δεν φάγαν πατρικές σφαλιάρες.. κρίμα για τους ίδιους, ρυπαροί για τους τριγύρω τους...

IronMan
Εικόνα IronMan
Απών/απούσα

Αν φίλε Jeanmarat γνώριζες τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασα τα ποδήλατα τοτε θα μπορούσα να δεχτώ τη διαδασκαλία σου για τις κλειδαριές.

Αλλά δεν είναι αυτό το θέμα.

Αν θέλεις να πούμε οτι εγώ είμαι ανεπίδεκτος μαθήσεως και αρνούμαι να διαφυλάξω σωστά την περιουσία μου, ας είναι.

Πρέπει να υπάρχουν πολλοί τέτοιοι ανεπίδεκτοι όμως, γιατί υφίσταται ενα χρόνιο σοβαρό πρόβλημα το οποίο μεγαλώνει και δεν αντιμετωπίζεται.

Εκτός και αν με το να ...μαλλώνεις κάποιον για το ότι δεν χρησιμοποίησε τη σωστή κλειδαριά το πρόβλημα εξαφανίζεται.

Έχεις πάντως δίκιο, πρέπει οπωσδήποτε να είμαστε πολύ συνειδητοποιημένοι σε σχέση με τις κλειδαριες που χρησιμοπούμε. Σίγουρα έτσι πολλές πιθανότητες κλοπής περιορίζονται σημαντικά. Και ναι, δεν χρησιμοποιούν όλοι U-Locks αλλά όπως και εσύ βλέπεις, όλο και περισσότεροι το κάνουν.

Αλλά αυτό από μόνο του δεν αρκεί.

Όσο για τους μετανάστες, μάλλον δεν διάβασες καλά αυτά που έγραψα, και έτσι δεν κατανόησες αυτό που προσπαθώ να πω με πάρα πολλούς τρόπους. Δεν έγραψα πουθενά οτι αυτοί που γνώρισα στην περιπέτειά μου είναι όλοι λαθραίοι μετανάστες, ούτε ότι όλοι οι μετανάστες μετέχουν σε παράνομες δραστηριότητες.

Στο απόσπασμα που παραθέτεις προσπαθώ ακριβώς να εξηγήσω κάτι πολύ γνωστό (έχουν γίνει και πολλά καλά ρεπορτάζ για το traffiking π.χ.), οτι ένας άνθρωπος που δεν μπορεί να βρει νόμιμη δουλειά είναι πολύ εύκολο να πέσει θύμα εκμετάλλευσης διαφόρων κυκλωμάτων έστω για ένα εξευτελιστικό μεροκάματο. Πόσο μάλλον που πολλές φορές για να έρθουν εδώ έχουν ήδη πέσει θύματα εκμετάλλευσης παράνομων κυκλωμάτων. Και για αυτό το λόγο δεν έχει κανένα νόημα να κατηγορούμε αυτούς τους ανθρώπους, είναι σαν να χτυπάμε το σαμάρι και όχι το γαιδούρι.

Απεναντίας, έγραψα για ένα καλά οργανωμένο κύκλωμα στο οποίο πολλοί μετανάστες έχουν ένα ρόλο μεσάζοντα, (και όχι αφεντικού). Τί να κάνουμε, είναι η πικρή αλήθεια. Έγραψα επίσης οτι αυτό το σύστημα εξυπηρετεί τους "ντόπιους" και κινείται ουσιατικά από αυτούς, και συμβαίνει με την ανοχή των ντόπιων αρχών. Και αυτό είναι το πρόβλημα.

Σε παρακαλώ, μην τοποθετείς το πολύ σοβαρό αυτό θέμα σε πλαίσια της όποιας πολιτικής στράτευσης γιατί έτσι βλέπεις το δέντρο και όχι το δάσος.

Δεν είναι αυτό το θέμα. Είναι άλλωστε γραμμένο και στο απόσμασμα το οποίο παραθέτεις.

Και δεν θα ήθελα αυτό το ποστ να γίνει ένα ακόμα έναυσμα για πολιτκές αντιπαραθέσεις, αλλά να δούμε αυτό που μας ενώνει που είναι (πιστεύω) η αγάπη μας για το ποδήλατο.

Επίσης, προφανώς όσοι ναρκομανείς κάνουν αυτή τη δουλειά (και κάποιοι την κάνουν) είναι ελληνικής καταγωγής επί το πλείστον (αν δεν είσαι από τον Ἀρη αυτό το ξέρεις), πράγμα που ακριβώς για μια ακόμη φορά τοποθετεί το θέμα σε μια πολύ ευρύτερη βάση από το θέμα του καλού ή κακού μετανάστη.

Άλλωστε αν κοιτάξεις δεν θα δεις πουθενά έναν στερεοτυπικό -ούτε γενικευτικό χαρακτηρισμό σε όσα έχω γράψει, και για αυτό σε παρακαλώ μην κρίνεις στερεοτυπικά ένα πραγματικά σύνθετο πρόβλημα.

Τέλος, φίλε Jeanmarat, γιατί τόση επιθετικότητα;

Καιτώρα tabakiera, ακριβώς στο θέμα μας:

Όσο δύκολο και να είναι νομίζω οτι αυτήν την ιστορία την μοιράζομαι μαζί σας όχι για να πάρω εύσημα (παρ΄όλα αυτά καλοδεχούμενα, παιδιά) αλλά για να δείξω πως τα ποδήλατα που χάνονται δεν τα τρώει η μαρμάγκα. Και πως για αυτό το λόγο δεν πρέπει να απελπιζόμαστε, αλλά να ΘΕΣΟΥΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΒΑΡΑ.
Και να βρούμε τρόπους να το αντιμετωπίσουμε πέραν της ατομικής στάσης (που και αυτή είναι θεμιτή και απαραίτητη, αλλά όχι αρκετή από μόνη της) γιατί αυτό το πρόβλημα μας αφορά όλους.

Ναι, με την ελπίδα μόνο δεν γίνεται τίποτα, αλλά με τη συνεργασία και τη δράση κάτι γἰνεται.

Εϊμαστε πολλοί πια.

plink
Απών/απούσα

IronMan wrote:
...
Είδα αρκετά ποδήλατα-χαμένα όνειρα... (μεταξύ αυτών ένα ιντεάλ integrator medium ασπρο, ένα megisto γυναικείο μπλε, ένα μαυρο Kalkhof με δυναμό). Αυτό με έκανε να σκεφτώ πόσο κρίμα είναι που δεν μπορώ να βοηθήσω αυτούς που τα έχασαν.

Το μαύρο Kalkhof με το δυναμό αν είχε και ένα καφάσι από πίσω ήταν το δικό μου.....ήμουν με ένα φίλο και έκανα την κλασσική μου Κυριακάτικη βόλτα.....κρίμα που με πέρασες για αλλοδαπό κλεφτρόνι!!!! :P

IronMan
Εικόνα IronMan
Απών/απούσα

Μάλλον όχι plink δεν εννοούσα το δικό σου Kalkhof (ήταν χωρίς καφάσι), εκτός κι αν στην Κυριακάτικη βόλτα σου το πούλαγες 80 ευρώ...

Αλλά τώρα μου μπήκε μια ιδέα... Λες όλοι αυτοί που ήταν στημένοι εκεί στο παζάρι για καννα πεντάωρο με τα ποδήλατα στη σειρά να έπαιρναν απλώς τον αέρα τους;

plink
Απών/απούσα

χεχεχε ναι βρε...και εγώ αστειυόμενος έκανα το σχόλιο, αν και όντως ήμουν εκεί με το μαύρο μου kalhkoff ;) το οποίο όμως σε καμία περίπτωση δεν πουλούσα 80 ευρώ!!!

Πάντως πράγματι είναι τραγικό αυτό που συμβαίνει. Εντωμεταξύ το γέλιο είναι ότι στο παζάρι έρχεται δημοτική και κανονική αστυνομία να μαζέψει και καλά αυτούς που πουλάνε χωρίς άδεια στο πεζόδρομο, αλλά ποτέ δεν είδα να ενοχλούνται από τους δεκάδες ποδηλατοκλέφτες....τους φταίνε μόνο οι τσιγγάνοι που πουλάνε 1-2 ευρώ τα πράγματα που μαζεύουν από τα σκουπίδια....

jimk1984
Απών/απούσα

Δν μπορω να πιστεψω αυτα που διαβαζω..
Διαβαζοντας με προσοχη οσα ανεφερε ο IRONMAN με πιανει ενα αισθημα καταθλιψης και απογνωσης.
ΑΠ οτι καταλαβα μας λεει ξεκαθαρα οτι ειμαστε ευαλωτοι απο παντου και δεν εχουμε κανενα νομικο στηριγμα.Ο μονος τροπος να επαναφερουνε στην κατοχη μας κατι το οποιο ηταν ειδη δικο μας, ειναι να ξαναπληρωσουμε και να γινουμε ενα με τους κλεφτες αυτους βοηθοντας στο παρεμποριο τους..

Θεωρω οτι αντι να περιφενευονται ορισμενοι οτι το "freeday" μαζευει χιλιαδες κοσμο καθε παρασκευη και να καυχιονται σαν ¨γυφτικο σκερπανι" που τους δειχνει και η τηλεοραση γι αυτο τον ενναλακτικο τροπο μετακινησης, να το παρουν πιο σοβαρα το θεμα. Στην επομενη συνευλεση να τεθουν πιο σοβαρα ζητηματα πλεον απο ποδηλατοδρομους και αλλα τετοια..
Μια ομαδα ανθρωπων να συνταξει επιστολες προς ολα τα αστυνομικα τμηματα της Αθηνας και των υπολοιπων περιοχων αναφεροντας τα προβληματα και να ζητησουν να δωθει σημασια και στα κλεμμενα ποδηλατα.
Να ζητησουν ακροαση απτο Δημαρχο των Αθηνων και να του ζητησουν την βοηθεια του μεσω της Δημοτικης αστυνομιας.
Να οργανωθουν πορειες, ποδηλατικες και μη, παιρνωντας απτα σημεια που να ¨δειχνουν¨ τα στεκια του παρεμποριου.
Να απευθυνθητε στα Μ.Μ.Ε γενικα και ειδηκα σε εκπομπες να φερουν το θεμα στο φως ..

ΑΝ απ ολα αυτα που προτεινα θεωρειτε οτι δεν γινονται ή οτι δεν θα υπαρξει ανταποκριση τοτε πολυ φοβαμαι οτι καποια μερα ενας απο εμας θα ειναι ο επομενος "Ironman", που ειτε θα βοηθησετε στην συνεχιση του παρεμποριου ειτε θα μεινετε απλοι παρατηρητες και διπλα σας καποιος αλλος να αγοραζει το ποδηλατο σας..

goldsmith
Απών/απούσα

Εχω περασει ολο αυτο που περασε ο ironman αλλα οχι με τοση τυχη!
Και μιλαω για καθαρη τυχη γιατι οπως και ο ιδιος ειπε οι αποθηκες δεν ειναι ουτε 2 ουτε 4 αλλα πολλες περισσοτερες.Οι μπατσοι ειναι ξεκαθαρα συνενοχοι και για πιο λογο σας εντιποσιαζει αυτο(οσους)?Εδω "παιζουν" με ουσιες-γυναικες-οπλα.Στα ποδηλατα 8α τους επιαναν οι ντροπες?Χα!
Θελει τυχη να βρε8εις κοντα στο δικο σου γιατι αλλιως θα ακους δεν ξερω-δεν ειδα-δεν μιλαω ελληνικα-μπλα-μλπα.
Επισης μου κανει εντυπωση που μιλατε για ρεπορταζ κτλ!!!Δλδ οσα ρεπορταζ εχουν γινει μεχρι τωρα,δεν τα εχετε δει-διαβασει?Αν οχι...γιατι να λειτουργησουν τωρα τα ρεπορταζ αφου δεν λειτουργησαν μεχρι τωρα????
Οποιος νομιζει οτι η λυση ειναι να σταματησουμε τους αγoραστες κλεμενων,πρεπει να μαθει οτι αυτο θα μειωσει και δεν θα λυσει το προβλημα...
Οσοι εχουν κανει αναλογη ερευνα για το ποδηλατο τους...θα εχουν μαθει πως το που εκτιθονται τα κλεμενα ειναι θεμα του ποσος χρονος εχει παρεσει απο τη κλοπη τους.Περνουν απο παζαρι σε παζαρι με συγκεκριμενη φορμα(κλεμενο 1μερα εκει,κλαμενο 2μερες εκει...5μερες εκει)...(ποτε 2 φορες στο ιδιο),τις τςλευταιες μερες μενει κλεισμενο σε αποθηκη...μεχρι που ερχεται στο "πρακτορειο" το "φορτηγο" και το ποδηλατο σου κανει ενα ωραιο ταξιδακι στην Γεωργια.
Τα στεκια αλαζουν,τα προσωπα το ιδιο,καμια φορα και οι ωρες των παζαριων(εχω δει bikes αναμεσα στις μαυρες πισω απο το Δημρχειο Σαββατο βραδυ,καλο???)...τις περισσοτερες πληροφοριες τις εχει παντα η αστυνομια.
Μια καλη λυση ειναι να βρεις καποιον ρεπορτερ που να εχει ΠΡΟΣΦΑΤΟ ρεπορταζ.
Το μεγεθος ειναι τεραστιο και αυτος ειναι ο λογος που δεν προλαβαινεις να το ψαξεις ολοκληρο μεχρι το ποδηλατο σου να κανει φτερα.Γιαυτο χρειαζεσαι πολυ τυχη για να προλαβεις να βεθεις κοντα στο δικο σου ποδηλατο και οχι σε χιλιαδες ξενα ποδηλατα που καποιος αλλος τα κλαιει.
Η λυση ειναι μια και ειναι (ισως)ανεφικτη...ΜΗΝ τους αφησεις να σου κλεψουν το ποδηλατο!!!!Τπτ αλλο...
good job ironman....

Myrmyr7
Εικόνα Myrmyr7
Απών/απούσα

Το διάβασα και χαμογέλασα, μου έφτιαξες τη μέρα, και επίσης έδωσες και ένα καλό μάθημα: όταν πεισμώνεις καταφέρνεις τα πάντα.
Κρίμα πάντως που αναγκάστηκες να πληρώσεις, δεν θα σε κατηγορήσω πάντως γιατί ξέρω οτί πιθανά το ίδιο να έκανα και εγώ. On topic, αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω πάντως είναι η αδιαφορία/συνενοχή των μπάτσων σε αυτό το πανηγύρι. Κάποιος πιο πάνω παρομοίασε τη κατάσταση με την πορνεία και τη διακίνηση όπλων και ναρκωτικών, αλλά αποτυγχάνω να κάνω τη σύνδεση... δεν έχουν κανένα άμεσο όφελος να κάνουν τα στραβά μάτια για τα κλεμμένα ποδήλατα.

Ο μόνος λόγος που βρίσκω είναι οτί αφήνουν τα πρεζάκια να τους μετανάστες να καταπιάνονται με αυτο για να μη στραφούν σε άλλες, πιο επικίνδυνες δραστηριότητες. Λέω εγώ τώρα.

Και πάλι συγχαρητήρια.

goldsmith
Απών/απούσα

Οταν εχεις τον αστυνομικο διπλα σου,του ζητας να ερ8ει μαζι σου 50 μετρα παραδιπλα για να παρεις το ποδηλατο σου που στο εχουν κλεψει και σου λεει...δεν μπορω παρε τηλ. το 100...ε,τι να σχολιασεις??Τι πρεπει δλδ να σου πει καποιος για να καταλαβεις?Οτι αυτος που τον εβαλε να κανει υπηρεσια εκει προφανως τον διεταξε να μην κανει τπτ??

Και σχεττικα με τα οπλα και την πορνεια,τι δεν καταλαβαινεις?Εσυ δλδ δεν γνωριζεις οτι ολα αυτα για να μπορουν να λειτουργουν εχουν πισω τους το διευθαρμενο τμημα της αστυνομιας-ασφαλειας-κτλ???Οπως ακρειβως λειτουργει το καθε παρεμποριο ,με τον ιδιο τροπο λειτουργει και αυτο των ποδηλατων.

Δεν μιλαω για σενα προσωπικα τωρα αλλα πραγματικα μου κανει ΤΕΡΑΣΤΙΑ εντυπωση πως καποια ατομα παρακολουθουν συζητησεις και εχουν τετοιες αποριες που μοιαζει σαν να μην εχουν ζησει ουτε μια μερα,ουτε με εναν τροπο,αμεσα ή εμμεσα τα προβληματα της πολης μας.Υπαρχουν ανθρωποι που λενε...ουαου συμβαινουν τετοια πραγματα,δεν το χωραει το μυαλο μου...δεν το πιστευω...!!!
Δεν λεω πως ειναι κακο.Λεω μονο οτι μου κανει εντυπωσει....

alepouda
Εικόνα alepouda
Απών/απούσα

Νομίζω οτι θα μπορουσε να γινει μια ομαδική μηνυση - απο τα θυματα των κλοπων - κατα της Δημοτικής Αστυνομίας και της Ελληνικής Αστυνομίας για πλημμελή ασκηση καθηκόντων. Στο δικαστήριο θα μπορουσαν να εμφανιστούν και ολοι οσοι έχουν σχετική εμπειρία με τις αποθήκες, τις συνδιαλλαγές και την σταση της αστυνομίας. Όπως φαίνεται ειναι κοινό μυστικό και ελπίζω οσοι μας διαφωτίζουν καταθέτοντας στο φόρουμ τις προσωπικές τους εμπειρίες να θελουν να τα πουν και στο δικαστήριο.
Πρακτικά δεν θα οδηγησει καποιον στη φυλακή αλλα μπορει να γίνει σούσουρο και να μαζεψει αρκετή δημοσιότητα για να μειωθεί η συνένοχη συγκαλυψη και η αδιαφορία εκ μέρους των διωκτικών αρχών.

Εχει κανενας καποιο δικό του δικηγορα για να ρωτησει?
Ενδιαφερονται οι ΠΟΔΗΛΑΤισσΕΣ για μια τετοια κινηση?

lyhadj
Εικόνα lyhadj
Απών/απούσα

jimk1984 wrote:
.....
Μια ομαδα ανθρωπων να συνταξει επιστολες προς .......
Να ζητησουν ακροαση απτο Δημαρχο των Αθηνων και να του ζητησουν .....
Να οργανωθουν πορειες, ποδηλατικες και μη,.......
Να απευθυνθητε στα Μ.Μ.Ε γενικα και ειδηκα σε εκπομπες να φερουν το θεμα στο φως ..

..


κλπ

Αν ενδιαφέρεσαι εσύ ή κάποιος άλλος για ομάδα εργασίας που να ασχολείται με τα κλεμμένα : http://www.podilates.gr/node/11689

Κατά τα άλλα το να μιλάει κανείς αορίστως για θέματα που "πρέπε να μπουν" σε συνελεύσεις ή να γίνουν, να ζητηθούν, να οργανωθούν -έτσι απο μόνα τους, θα έλεγα οτι δεν έχει κανένα νόημα. Η λεγόμενη "κοινότητα ποδηλατών" δεν είναι κάποια οργάνωση ή κάποιο κόμμα όπου μπαίνουν θέματα και δουλεύονται απο κάποιο επιτελείο που είναι στρατευμένο, ή δεν έχει να κάνει τίποτα άλλο στη ζωή του εκτός απο αυτό... Και ό,τι γίνεται , γίνεται απο τα λίγα παιδιά που συμμετέχουν στις συνελεύσεις με πολύ κόπο και δυσκολία..
Πολλά απο αυτά που γράφεις έχουν ήδη γίνει και άλλα πρέπει να τα αναλάβει κάποιος και όχι μόνο να τα προτείνει στο φόρουμ μεταξύ "τυριού και αχλαδιού"...

ΥΓ. Νομίζω οτι οι frreday δεν κάνουν συνελεύσεις και οτι η δράση τους έχει χαρακτήρα βόλτας και όχι διεκδίκησης - τουλάχιστον όχι σε πρώτο πλάνο.

Myrmyr7
Εικόνα Myrmyr7
Απών/απούσα

Ξαναδιάβασε.

edit: Τέλος πάντων, για να γίνω καλύτερα κατανοητός, αυτό που λέω περί διακίνηση όπλων, ουσίων, γυναικών και ποδηλάτων είναι οτί τα τρία πρώτα δεν εξισώνονται με το τελευταίο. Στα ναρκωτικά και τα σχετικά οι έμποροι πληρώνουν χαράτσια σε μπάτσους και δρουν ανενόχλητοι. Εκείνοι όμως είναι πιο οργανωμένοι και έχουν τα πλοκάμια τους πολύ βαθιά χωμένα.
Αναρωτιέμαι λοιπόν, αν συμβαίνει το ίδιο και με τους κλέφτες ποδηλάτων. Τόση μεγάλη επιρροή ασκούν πια 30-40 μαλακισμένα που αναγκάζονται και μαζεύονται οι μπάτσοι; Αφού ειναι τοσο εύκολο τότε, γιατί δεν κάνουν το ίδιο και αυτοί οι καημένοι που πουλάνε τσάντες-μαιμού και κυνηγιούνται ολημερίς στο κέντρο;

Μήπως τους συμφέρει να μας κλέβουν τα ποδήλατα (και όχι απο την άποψη μίζας);

contact