ΔΕΝ πληρώνω εισιτήριο στα ΜΜΜ από 1η Φλεβάρη

65 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
mpampinos
Εικόνα mpampinos
Απών/απούσα

Αυτη η γεφυρα ειναι μεγαλη κομπινα, δε διαφωνω σε τιποτα απο τα παραπανω[και πως αλλωστε; ειναι ολα γραμμενα αψογα]Απλα εχω να προσθεσω οτι κοστισε τοσα πολλα χρηματα θα κονομαν [να χαρουν και μερικοι κερικοι]οι ιδιωτικες εταιριες,και τι εκανε;;;;;;Ενωσε τους δυο χειροτερους δρομους της Ελλαδας ασε που με κακοκαιριες ΔΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ
Ασε που τα φερυ δουλευουν μια χαρα,αν τα ειχαν λιγο σουλουπωμενα η γεφυρα δεν θα ειχε τοσα εσοδα

tkant
Εικόνα tkant
Απών/απούσα

jeanmarat wrote:
απο που ειναι η αντιγραφη ;

....και το (πρώην) περιοδικό "Γαλέρα"
http://galera.gr/magazine/modules/articles/article.php?id=17

Δυστυχώς, απίστευτες αλήθειες.

spirosmtb
Εικόνα spirosmtb
Απών/απούσα

μαλλον εχει μπει και ο παγκαλος με νικ ταμπακιερα εδω μεσα....

Tzamilia
Απών/απούσα

θα γίνουμε πληρώνουμε δεν πληρωνουμε

απλα αν πληρώνουμε περισότερο οι εταιριες που με τισ ευλογιες τησ μερκελ θα μας παρουν τα ΜΜΜ θα βαλουν στην τσεπη τουσ περισσότερα λεφτα.

Στο τελος δεν θα πληρωνουμε τίποτα γιατι δεν θα μπορουμε και το 1,20 ειναι υποθεση για εργαζόμενους και ανεργους και συνταξιουχους και απο όλα. Για όσεσ φορεσ και να ψρησιμοποιήσει κανεις το ΜΜΜ.

εΣυ εισαι υπερ τησ αυξησησ του εισητηριου με την ταυτόχρονη μειωση μισθων? Δεν είανι λογικό αυτό.

Ειναι λίγο αστειο να νομίζεις ότι αν πληρωνοντας το εισητηριο θα γλυτωσεις απο τη χρεοκοπια.

Ε λοιπον όχι δεν ειναι έτσι, Κανονικα τη χωρα πρεπει να βγαλουν απο την κρίση αυτοι που τη βουλιαξανε τόσα χρόνια υπερτιμολογώντας εργα τα οποια χρηματοδοτουνταν απο το ελληνικό δημόσιο , και ταυτοχρονα πετσοκοβωνταες τους εργαζόμενους.
Τωρα εχουν το θρασος να ζητανε να σου κόψουν κι αλλο το μισθό σου. όχι γιατι θελουν να σωσουν την εταιρια (αν θελουν ν απληρωσουν οι εταιροι ποθ τη βουλιαξανε) αλλά γιατι θελουν να τη βουλιαξιουν κι άλλο κι εσενα να σε εξολοθρευσουν και να σε κανουν σκλαβο!

Δε λέω για σενα προσωπικα, αλλά για τον καθενα, εσυ μπορει και να μην εχεις και αναγκη για τι μπορει να είσαι ταγμενος με τη δική τους την πλευρα, μπορει λεω, δε σε ξερω δε με ξερεις

Μαύρος Πρόβατος
Εικόνα Μαύρος Πρόβατος
Απών/απούσα

Αληθεύει ότι οι εταιρείες εκμετάλλευσης διοδίων άρχισαν τελικά να κινούνται νομικά κατά όσων οδηγών πέρασαν τζάμπα?Το άκουσα σήμερα το πρωί στο ράδιο,αλλά δεν πρόλαβα λεπτομέρειες,ούτε άκουσα αν είναι απλά σκέψη, ή αν έχει ήδη γίνει.

Columbus discov...
Εικόνα Columbus discovers Cro-moly
Απών/απούσα

Μαύρος Πρόβατος wrote:
Αληθεύει ότι οι εταιρείες εκμετάλλευσης διοδίων άρχισαν τελικά να κινούνται νομικά κατά όσων οδηγών πέρασαν τζάμπα?Το άκουσα σήμερα το πρωί στο ράδιο,αλλά δεν πρόλαβα λεπτομέρειες,ούτε άκουσα αν είναι απλά σκέψη, ή αν έχει ήδη γίνει.

http://tvxs.gr/news/%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1/%CE%B4%CE%B9%CF...

Φανταζομαι η παραπανω παραθεση σε καλυπτει.

Μαύρος Πρόβατος
Εικόνα Μαύρος Πρόβατος
Απών/απούσα

Διαφωτιστικό ως ένα σημείο το άρθρο.Να σχολιάσω λοιπόν εκεί που λέει :"εκπρόσωπος της κοινοπραξίας και πρόσθεσε: «Οι "τζαμπατζήδες" θα λάβουν επιστολή να.... " και με τη σειρά μου να χαρακτηρήσω με την ίδια ευκολία που αυτός ο κύριος χαράκτηρίζει "τζαμπατζήδες" , ότι τους νταβατζήδες και τους λήσταρχους των Ελλήνων πολιτών ποιός θα τους τιμωρήσει επιτέλους?
Σε κάποιο άλλο site είδα πολλούς που τασσόντουσαν υπέρ μιάς εξέγερσης τύπου "Aίγυπτος", αλλά κάτι τέτοιο θα ήταν χειρότερο ακόμη από την παρούσα κατάσταση κατά τη γνώμη μου.Εκτός αυτού καλώς ή ΚΑΚΩΣ οι αλήτες που πλαισιώνουν το κοινοβούλιο εκλέγονται από την πλειοψηφεία των Ελλήνων (δε μπορούμε να το αγνοήσουμε). Επομένως ή θα πρέπει να απομονωθούν αυτοί που τους ψηφίζουν και να στερηθούν του εκλογικού δικαιώματος (πάμε σε χούντα δηλαδή)ή να αρχίσει να υπάρχει πραγματική ΠΑΙΔΕΙΑ στα σχολεία, ώστε να αναπτύσσεται η κριτική ικανότητα και να παράγουν τα σχολεία ανθρώπους και όχι πρόβατα. Στη δεύτερη περίπτωση (σιγά μη γίνει ποτέ)έχουμε ελπίδα ότι σε 14-18 χρόνια θα δούμε άξιους αντιπροσώπους μας στη βουλή.
Άσχετα όλα αυτά,αλλά δε μπορούσα...ήθελα να τα πω...

vec
Απών/απούσα

από σημερινή εφημερίδα για την Αττική Οδό:

"Ο ιδιώτης μπορεί να καθορίσει κατά το δοκούν το ύψος των διοδίων (μέσα στο εύρος τιμών που προβλέπεται από τη σύμβαση), ενώ στην περίπτωση που ο προαστιακός σιδηρόδρομος μειώσει την κυκλοφορία στην Αττική Οδό η σύμβαση προβλέπει να του καταβάλλεται (του ιδιώτη) αποζημίωση από το Δημόσιο."

tabakiera
Απών/απούσα

-ώστε τα δημόσια έργα στην ελλάδα γίνονται με ρεμούλες, ακόμη και από τις κοινοπραξίες της διαπλοκής.
καλά χρειάζεται σεντόνι γ αυτό?
τι λε ρε φίλε, σοκάρομαι, να σταματήσουν τα πιεστήρια να βγεί νέα έκδοση στις κυριακάτικες...

- και ευαισθησία για τον έλληνα φορολογούμενο? από τους κρατιστές της σταλινικής οικονομίας? να σαι καλά, έσκασε το χειλάκι μου σαββατιάτικο.

-πολύ ενδιαφέρον θρεντ, προφανώς το παραμυθάκι της αριστεράς με τον αη βασίλη καλά κρατεί και οι άλλες απόψεις είναι και μειονοτικές και εκνευριστικές. λογικό, ποιός θέλει ν ακούει δυσάρεστες αλήθειες αντί για ευχάριστα παραμύθια?...κρίμα βέβαια, γιατί είναι τραυματικό για ένα παιδί να ξυπνάει χριστουγεννιάτικα μπροστά στο άδειο τζάκι...
αλλά έτσι είναι η διαπαιδαγώγηση για τα κακομαθημένα τέκνα της ανεκδιήγητης γενιάς του πολυτεχνείου...θα χρειαστεί να φάνε πολλές σφαλιάρες μέχρι να καταλάβουν τι πραγματικά τους κληροδότησαν οι γονείς τους.
-προσωπικά λυπάμαι αν σας στενοχώρησα κ δεν μ ενδιαφέρει να κάνω τον παιδονόμο. για να εξιλεωθώ λοιπόν έχω να πω στους φίλους συμποδηλάτες που πιστεύουν στον αη βασίλη πως ήσασταν πολύ καλά παιδιά φέτος και γι αυτό ο αη βασίλης θα έρθει σύντομα να σας σώσει από τον κακό δράκο της κρίσης και αν δεν έρθει ο αη βασίλης θα έρθει σίγουρα ο σούπερμαν, με τη γουόντερ γούμαν κ τον σπάιντερμαν παρέα.
η κρίση θα λήξει σύντομα, οι κλέφτες θα μπούνε φυλακή, το χρήμα θα ξαναρχίσει να ρέει γιατί είμαστε μάγκες και δώσαμε τα φώτα στους φράγκους, οι καλοί θα κρδίσουν και οι κακοί θα χάσουν και αντί της κακής, θα ξημερώσει η καλή χρυσή αυγή της εποχής του υδροχόου.
κ ότι είπαμε νερό κ αλάτι, ε?

mpampinos
Εικόνα mpampinos
Απών/απούσα

Καλως την ταμπακιερα μας[τι κανει η ρωσιδα πλυστρα των κεφαλοσκαλων σου;;;;;;]
Δε μας στεναχωρεις καθολου μας διασκεδαζεις ειναι τοσο ωραια αυτα που γραφεις-γεννας ιδεες για αποκριατικες στολες-πες μας κιαλλα ,πες μας κιαλλα
Το βρηκες το κρατος το Ευρωπαικο που θα πηγαινες -αφου σε διωχνουν- χωρις σταλινικη οικονομια;;;;;;;;εκει που ολα λειτουργουν αξιοκρατικα;;;;;;;;;
ΟΟΟΟΟΟχι για παιδονομος δε θες να γινεις αλλα οπου βλεπεις να ξεφευγει κατι πετας και μια κουβεντα για να μπουνε σε ταξη μερικοι επιπεδοδαπεδοι.
Νερο και αλατι τι αλλο ειναι να τα περνει κανεις σοβαρα ολα αυτα;;;;

tabakiera
Απών/απούσα

εσύ βρίσκεις νόημα σε μια επικοινωνία με τέτοιους όρους?
σε βρίσκω πολύ επιθετικό σε προσωπικό επίπεδο και εκτός ορίων απέναντι μου για να έχει νοημα να το συνεχίσουμε. ποιός ο λόγος να χαλάμε τις καρδιές μας?
φαντάζομαι θα έχεις τους λόγους σου για τόση επιθετικότητα που την εκτονώνεις εδώ, προσωπικά δεν θα θελα να είμαι ούτε η αφορμή ούτε ο στόχος της.
στο άλλο θρεντ έπεφτε χοντρό βρισίδι και το βρήκα αντιαισθητικό. ελπίζω να μου το επιτρέπεις.
καλή συνέχεια σ ότι κανεις

mpampinos
Εικόνα mpampinos
Απών/απούσα

Σε ευχαριστω για τις ευχες σου,καμια επιθεση πως να επιτεθεις σε μια ταμπακιερα εξ αλλου.Λαθος καταλαβες,και κατι παιδακια που τρωνε το παραμυθι του Αγιου Βασιλη,που δε διαθετουν πλυστρα τι επιθεση να κανουν;;;α;;;;εμεις ειμαστε χαζα που λιγο μας στεναχωρεις και μας φερνεις στη ταξη καμια φορα.
Με αγιους Βασιληδες μπαμπουλες και ανεβασμα σαββατιατικης διαθεσης οχι δε βρισκω επικοινωνια.
Το προνομιο να επαναφερει στη ταξη οτι βρισκει αντιαισθητικο μονο μια ταμπακιερα το εχει.Χωρις να ειναι παιδονομος
Ελα τωρα που δεχεσαι επιθεση!!!!ο σταλιν δεν ειμαι!!! πλενω μονος τα κεφαλοσκαλα μου,οπως και μερικοι ακομα που στο υπενθυμισαν,τι επιθεση να κανω;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
Σου ευχηθηκα και εγω νομιζω καλη επιτυχια στα κρατη που θα κοιταξεις για δουλεια.

tkant
Εικόνα tkant
Απών/απούσα

Ένα παρόμοιο κίνημα που επικράτησε στο Η.Β. έγινε η αιτία της αποπομπής της Θάτσερ.

Μαύρος Πρόβατος
Εικόνα Μαύρος Πρόβατος
Απών/απούσα
Elderly biker
Εικόνα Elderly biker
Απών/απούσα
tkant
Εικόνα tkant
Απών/απούσα

Είχα χρόνια να γελάσω τόσο αβίαστα βλέποντας την φωτογραφία από το κείμενο που με παρέπεμψε ο Elderly biker.

.

Είναι πραγματικά απίστευτη φωτογραφία.

vec
Απών/απούσα

Χτες το πρωί στη Νερατζιώτισσα πολλά εισιτήρια πάνω στα ακυρωτικά, έτοιμα προς χρήση από τον επόμενο. Πολύ περισσότερα από ότι συνήθως. Θα ήταν και 2-3 πάνω σε κάθε μηχάνημα.

Kwstis34
Εικόνα Kwstis34
Απών/απούσα

tkant wrote:
Είχα χρόνια να γελάσω τόσο αβίαστα βλέποντας την φωτογραφία από το κείμενο που με παρέπεμψε ο Elderly biker.

.

Είναι πραγματικά απίστευτη φωτογραφία.


Απίθανη! Και πολύ ενδιαφέρον site...

Powerfull
Απών/απούσα

Βρε παιδιά, μισό λεπτάκι γιατί με μπερδέψατε λίγο με τη γέφυρα. Δεν είμαι (ακόμα) ειδικός επί οικονομικών ο άνθρωπος, όμως με τα ολίγα που έχω σπουδάσει πάνω στο θέμα δεν μου φαίνονται τόσο απλά τα πράγματα όσο τα περιγράφετε.

Το δάνειο 50% της γέφυρας ποιός το πήρε, το δημόσιο ή η κοινοπραξία; Αν το πήρε το δημόσιο και το αποπλρώνει εκείνο, τότε οκ. Απ'ότι καταλαβαίνω εγώ όμως, το δάνειο το πήρε η κοινοπραξία με εγγυητή το δημόσιο.
Το ότι μπήκε με εγγυήσεις του δημοσίου δεν σημαίνει πως το δημόσιο οφείλει να το αποπληρώσει εκείνο, όπως και αν πάρω εγώ σπίτι με εγγυητή το θείο μου δεν σημαίνει πως θα το πληρώνει εκείνος. Η κοινοπραξία θα το πληρώνει, εκτός και αν δεν έχει για κάποιο λόγο τους πόρους να το κάνει, πράγμα κατά τα λεγόμενά σας απίθανο με τα τεράστια κέρδη που εισπράτει. Άρα μένει η συμετοχή κατά 40% του δημοσίου που πράγματι πρέπει να αφαιρεθεί από το κόστος.

Για τα κέρδη τώρα, πάλι δεν τα ακούω πολύ καλά αυτά που λέτε. Όπως κάθε επιχείρηση, όταν κάνει μια επένδυση υπολογίζει μέσα 2-3 πράγματα:

Το πρώτο είναι το ρίσκο που αναλαμβάνει.
Αυτό το ρίσκο είναι τόσο το φυσικό ρίσκο, όσο και το πολιτικοκοινωνικό ρίσκο. Το α είναι μια φυσική καταστροφή που μπορεί να κάνει ζημιές ή και να καταστρέψει ολοσχερώς τη γέφυρα και να βρεθεί εκτεθημένη (εκτός αν η γέφυρα είναι ασφαλισμένη, οπότε μηλάμε για ακόμα μεγαλύτερα έξοδα. Το δημόσιο θα πληρώσει τις τράπεζες αν συμβεί κάτι τέτειο, όχι όμως τη κοινοπραξία που θα τα χάσει όλα αφού θα βρεθεί με ένα τεράστειο δάνειο που δεν θα υπάρχει τρόπος να πληρώσει. Το β είναι το πολιτικοκοινωνικό ρίσκο να συμβεί κάτι που θα της μειώσει ή θα της παγώσει τα έσωδα από τη γέφυρα, πχ να γίνει μια λαϊκή εξέγερση (hint) και να αποφασιστεί να κατασχεθεί η γέφυρα υπέρ του δημοσίου συμφέροντος. Οι πιθανότητες αυτές δεν είναι αστείες όταν μηλάμε για 35 χρόνια.

Το δεύτερο είναι οι εναλλακτικοί τρόποι που θα μπορούσε να διαθέσει τους πόρους της σε αυτό το διάστημα των 35 ετών προκειμένου να έχει κέρδη από αυτούς. Αυτά τα χρήματα που διέθεσε, και αυτό το ρίσκο που πήρε με το συγκεκριμένο δάνειο (γιατί η εγγύηση σας το ξαναλέω, εξασφαλίζει τις τράπεζες που την χρηματοδότησαν, όχι την ίδια τη κοινοπραξία) θα μπορούσε να τα διαθέσει για κάτι άλλο, πιθανότατα κάτι με πολύ πιό σύντομο ορίζοντα κέρδους από 35 χρόνια.

Τα κέρδη που (θα) έχει τελικά η κοινοπραξία είναι σε απλούς όρους που (ελπίζω) μπορεί να καταλάβει και κάποιος που δεν σπουδάζει οικονομικά :
+ Τα έσοδα της εκμετάλευσης 35 ετών, τα οποία θα πέρνει χρόνο με το χρόνο.
- το δάνειο της τράπεζας
- οι τόκοι 35 ετών αυτού του δανείου που χρηματοδότησε το (δεν νομίζω η τράπεζα να το έδωσε άτοκα)
- το κόστος ευκαιρίας της επένδυσης του αρχικού κεφαλαίου σε κάποια άλλη επενδυτική δραστηριότητα και της επανεπένδυσης των κερδών που αυτό θα μπορούσε να αποφέρει μέσα σε 35 χρόνια (εδώ χρειάζεται επιπλέον εξήγηση : Όταν εγώ έχω ένα κεφάλαιο 100 ευρώ, και το βάζω στην τράπεζα κλειστό για 35 χρόνια με 10% επιτόκιο ετήσιο (ένα παράδειγμα απλής επένδυσης), τον πρώτο χρόνο θα πάρω τόκους από 100 ευρώ δηλαδή 10 ευρώ. Τον δευτερο όμως θα πάρω τόκους από 110 ευρώ αφού και οι τόκοι του πρώτου έτους έχουν προστεθεί στο αρχικό κεφάλαιο, άρα θα πάρω 11 ευρώ τόκους. Το τρίτο χρόνο θα πάρω τόκους από 121, δηλαδή πλέον 12.1 ευρώ, κτλ,κτλ, αν το υπολογίσετε αυτό για 35 χρόνια, τα νούμερα γίνονται ΠΟΛΥ μεγάλα).
- φόροι προς το κράτος
- κόστος συντήρησης της γέφυρας
- κόστος λειτουργίας της γέφυρας αυτής καθ αυτής
- λοιπά κόστη σε σχέση με τη γέφυρα, λογιστικά, γραφειοκρατικά, νομικά, περιβαλοντικά, κτλ
- η ασφάλεια για τη γέφυρα αν πληρώνει, ή το φυσικό ρίσκο που ανέφερα πριν.
- το κοινονικολπολιτικονομικόοικονομικό ρίσκο.

Δεν γνωρίζω αν το κόστος συντήρησης και λειτουργίας της γέφυρας το επομίζεται η κοινοπραξία ή το κράτος, οπότε συγχωρέστε με αν κάνω λάθος.

Τώρα φυσικά δεν υσχηρίζομαι με όλα αυτά ότι οι άνθρωποι είναι άγιοι, άλλωστε στην Ελλάδα ζούμε και όλες οι μεγάλες υποθέσεις λίγο ως πολύ βρωμάνε, ούτε έχω όλη την οικόνα για να κρίνω αν τα κέρδη τους είναι υπερβολικά ή όχι, όμως είναι πολύ εύκολο να πετάμε 5 νούμερα, και να δημιουργούμε εντυπώσεις. Το κάνουν αρκετά τα ΜΜΕ (για το καλό του πολίτη) και οι πολιτικοί (πάλι για το καλό του πολίτη, όλα για το καλό μας γίνονται τελικά), δεν υπάρχει λόγος να το αναπαράγουμε και εμείς.

tkant
Εικόνα tkant
Απών/απούσα

Εκτός από το μειονέκτημα που έχει να μιλάει πολύ και να λέει και μερικές μπούρδες ανάμεσα, κατά τα άλλα είναι ένα εξαιρετικό παιδί. Πριν από μερικά χρόνια είχε πάρει ένα δάνειο από την τράπεζα για να ανοίξει τυροπιτάδικο (παύλα καφέ) στο Περιστέρι.
Κάπου είχε ακούσει ότι θα νοίκιαζε μία δημόσια επιχείρηση ένα κτίριο. Πήγε λοιπόν και άνοιξε ένα μαγαζί ακριβώς απέναντι.
Για να μην τα πολυλογώ, η δημόσια επιχείρηση άνοιξε κάπου αλλού αλλά και πάλι με το μαγαζί που είχε ανοίξει κατόρθωνε να βγάζει τα έξοδα, να αποπληρώνει το δάνειο και να του μένουν και λίγα χρήματα για να ζει την οικογένειά του με ολίγον από μειωμένες αποδείξεις κλπ. (Αν ήταν καθ' όλα νόμιμος θα το είχε κλείσει τη δεύτερη μέρα)
Έλα όμως που στην συγκεκριμένη περιοχή αποφάσισε να ανοίξει τρύπα ο μετροπόντικας! Για κακή του τύχη η περιοχή αποκλείστηκε, περιχαρακώθηκε και οι πελάτες πήγαν λίγο παρά πέρα σε άλλο τυροπιτάδικο (παύλα καφέ).
Το αποτέλεσμα ήταν να πάρει την απόφαση να κλείσει το τυροπιτάδικο (παύλα καφέ) και να μείνει με ένα χρέος 50 χιλιαρικάκια να ξεχρεώνει στην τράπεζα.

Αν τώρα ο Κώστας είχε βάλει το 10% μετρητά, το 50% το είχε πάρει δάνειο με εγγύηση του δημοσίου και το υπόλοιπο 40% του το είχε κάνει δώρο το Δημόσιο, τότε ο Κώστας δεν θα είχε φέσι 50 χιλιάρικα, θα είχε χάσει 10% (αλλά κι αυτό θα το είχε πάρει πίσω επειδή το δούλευε δύο τρία χρόνια) και όταν έκλεινε το μαγαζί του το Δημόσιο θα αποπλήρωνε τα χρέη του αφού θα ήταν εγγυητής.

Με λίγα λόγια η εγγύηση του δημοσίου δεν είναι τόσο αθώα όσο φαίνεται. Στην ουσία (με τα λίγα οικονομικά που γνωρίζω) όταν το Δημόσιο συμβάλει με 40% σε ένα έργο και μπαίνει εγγυητής για το 50% εκμηδενίζει το επιχειρηματικό ρίσκο που θα μπορούσε να πάρει η επιχείρηση. Οπότε μιλάμε για συμμετοχή του ιδιώτη με μηδενικό ρίσκο. Και μηδενικό ρίσκο σημαίνει σίγουρα και εγγυημένα κέρδη.
Όταν λοιπόν δημιουργούνται έργα με τέτοιες προϋποθέσεις, το ερώτημα που προβάλλει ο δημοσιογράφος στο τέλος του κειμένου "γιατί το κράτος, αφού πλήρωσε που πλήρωσε το 40% (296 δισ.) της γέφυρας και δανείστηκε το άλλο 50% (370 δισ.), δεν έδινε και 25 δισ. στην κατασκευάστρια εταιρεία, να φτιάξει τη γέφυρα και να πάει στο καλό, αντί να μας κάθεται 35 χρόνια στο σβέρκο σαν τον Προκρούστη και να εισπράττει διόδια;" φαντάζει κάτι περισσότερο από εύλογο.

Ακόμα όμως και στην περίπτωση που το δάνειο το έχει πάρει η επιχείρηση, θα το αποπληρώσει από τις εισπράξεις που θα έχει (δηλαδή από εμάς). Γιατί λοιπόν το κράτος τσιγκουνεύεται να βάλει 10% σε ένα έργο και να το πάρει εξ ολοκλήρου και το δίνει στον ιδιώτη με μηδενικό επαναλαμβάνω επιχειρηματικό ρίσκο και 10% συμμετοχή;
Τόσα χρόνια αυτό δεν γινότανε με τις εθνικές οδούς; Υπήρχε το Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας που χρηματοδοτούσε την κατασκευή των δρόμων. Τώρα γιατί άλλαξε για 10% χρηματοδότηση από ιδιώτες;
Οπότε φίλε Powerfull καταλαβαίνεις ότι δεν είναι πεταμένα πέντε νούμερα για τη δημιουργία εντυπώσεων αλλά αποτελούν την ουσία του θέματος.
Και αν οι συνθήκες αυτές με τις οποίες συμπράττουν οι ιδιώτες σε τέτοια έργα δεν είναι χαριστικές, τί είναι;
Και τέλος, γιατί το Δημόσιο δεν παρέχει τις ίδιες εγγυήσεις και σε κάποιον που θέλει να ανοίξει τυροπιτάδικο (παύλα καφέ) και να στηρίξει με τον ίδιο τρόπο και την εθνική οικονομία της χώρας στηρίζοντας απευθείας τους πολίτες της;

Φιλικά
Θοδωρής

Powerfull
Απών/απούσα

Είναι γνωστό πως το δημόσιο ΔΙΝΕΙ (ή τουλάχιστον έδινε) και εγγυήσεις αλλά και καθαρές ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ σε διάφορους τομείς. Το ότι ο φίλος σου δεν τις εκμεταλεύτηκε όταν άνοιξε το τυροπιτάδικο, ή ότι επέλεξε να ανοίξει τυροπιτάδικο αντί για κάτι που επιδοτούσε το κράτης τη συγκεκριμένη περίοδο δεν λέει τίποτα. Ήταν πολοί που το έκαναν, ΚΑΙ ΠΟΛΟΙ ΠΟΥ ΕΦΑΓΑΝ τα λεφτά του κράτους ανοίγοντας με τις επιδοτήσεις μη βιώσιμες επιχειρήσεις που σε 2-3 χρόνια (μόλις έπερναν όλα τα χρήματα) τις έκλειναν. Άρα υπήρχε τρόπος για τον φίλο σου να ζητήσει δώρο απ'το δημόσιο, απλά όχι για τυροπιτάδικο.

Το παράδειγμα του φίλου σου δεν είναι καθόλου καλό.
Πρώτα απ'όλα δεν μας λες τι είδους επιχείρηση είχε ο φίλος σου. Η μόνη επιχείρηση που μπορεί να έχει ΚΑΠΟΙΑ κοινά χαρακτηριστηκά με κοινοπραξία είναι μια μονοπρόσωπη ΕΠΕ, οπότε θα θεωρήσω πως είχε τέτεια. Λες ότι χρωστάει 50000 στην τράπεζα, άρα προφανώς έχει πάρει δάνεια αξίας 50000 ευρώ απ'αυτή, άρα και εκείνος με ξένα κεφάλαια δούλευε, δεν είχε βάλει όλο το κεφάλαιο δικό του. Απλά δεν κατάφερε να έχει κερδοφορία για να τα καλύψει. Αν είχε μπει εγγυητής στα δάνειά του το δημόσιο τι ακριβώς θα άλλαζε στην περίπτωσή του φίλου σου που θα έκανε πιο ευνοϊκή τη θέση του? ΟΤΑΝ ΕΚΛΕΙΝΕ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΟΥ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕ ΜΟΝΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΤΟΥ. Και στις 2 περιπτώσεις πρώτα θα είχε κυρίξει πτώχευση και μετά θα πλήρωνε το δημόσιο, άρα η θέση του θα ήταν ακριβώς η ίδια. Αν τώρα μου μηλάς για άλλο τύπο επιχείρησης, κακός το κάνεις γιατί οι προσωπικές επιχειρήσεις έχουν τελείως διαφορετικά χαρακτηριστηκά απ'αυτά που συζητάμε, λόγο της απεριόριστης ευθύνης των προσώπων, κτλ,κτλ.κτλ. Το θέμα σου είναι η 40% συμμετοχή του δημοσίου? Σου έφερα ήδη το παράδειγμα των επιδοτήσεων, γιατί όμως να συγκρίνεις κανείς ένα αναπτυξιακό έργο από το οποίο το κράτος προσδοκά οφέλη για το ίδιο με ένα τυροπιτάδικο? Το κράτος ήταν πρόθυμο να πληρώσει το 40% του έργου γιατί αυξάνει τις υποδομές του, καρπόνεται μη χρηματικές οφέλειες απ'αυτό, και θα πάρει το ίδιο το έργο στα χέρια του σε 35 χρόνια.

Η ΕΓΓΥΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΕΝ ΜΕΤΑΒΑΛΕΙ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΤΡΟΠΟ ΤΟ ΡΙΣΚΟ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ, ΤΟ ΜΟΝΟ ΡΙΣΚΟ ΠΟΥ ΜΕΤΑΒΑΛΕΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ, ΤΟ ΡΙΣΚΟ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟ 100% ΤΗΣ ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ ΤΟΥ, και σε περιπτώσεις που μπλέκονται μεγάλα έργα και το δημόσιο κτλ μπορεί να υπάρχουν και άλλου είδους ρήτρες μέσα σε όλα αυτά.
Υπάρχει βέβαια μια έμμεση οφέλεια, η τράπεζα είναι πρόθυμη να δώσει ένα μεγαλύτερο δάνειο και ίσως με χαμηλότερο επιτόκιο, αν υπάρχει ένας σοβαρός εγγυητής (υπάρχει αμφισβήτηση για τι κατα πόσο το ελληνικό κράτος θεωρήται σοβαρός εγγυητής αυτή την εποχή, αλλά εκείνη την εποχή τέλος πάντων θεωρούταν).

Ο λόγος που τώρα πια βάζουν ιδιώτες χρηματοδότες, είναι για να υπάρχει κάποιος μέσα στο έργο με κίνητρο να τρέχει για την ολοκλήρωση και τη λειτουργία του έργου, γιατί η πράξη (κατά τα καπιταλιστικά λεγόμενα) έχει δείξει πως το δημόσιο δεν κάνει σωστή διαχείρηση. Το αν έχουν δίκιο ή άδικο, ξεφεύγει από τα πλαίσια αυτής της κουβέντας. Θεωρητικά τον πληρώνεις και σου κάθεται 35 χρόνια στο σβέρκο, για να υπάρχει κάποιος που τον ενδιαφέρει το αν εσύ μπορείς να χρησιμοποιείς τη γέφυρα ή όχι, αφού τα κέρδη του εξαρτόνται άμεσα απ'αυτό.

Και βρε παιδιά, με μπερδεύετε ώρες ώρες, οι κοινοπραξίες που ανήκουν σε εξωγίηνους? Σε πολιτες δεν ανήκουν? Πολίτες δεν εργάζονται σ'αυτές; Πάλι τα χρήματα σε πολίτες δεν θα φτάσουν;

tkant
Εικόνα tkant
Απών/απούσα

Powerfull wrote:
Αν είχε μπει εγγυητής στα δάνειά του το δημόσιο τι ακριβώς θα άλλαζε στην περίπτωσή του φίλου σου που θα έκανε πιο ευνοϊκή τη θέση του? ΟΤΑΝ ΕΚΛΕΙΝΕ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΟΥ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕ ΜΟΝΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΤΟΥ.

Αυτό ακριβώς θα άλλαζε. Η διαφορά έγκειται στο ότι όχι μόνο έκλεισε την επιχείρηση του αλλά θα ξεχρεώσει μόνος του και το υπόλοιπο του δανείου, ενώ σε διαφορετική περίπτωση θα έκλεινε μεν, αλλά θα πλήρωνε το κράτος γι' αυτόν το υπόλοιπο. Λίγο το έχεις;
.
.
.
Powerfull wrote:
Και στις 2 περιπτώσεις πρώτα θα είχε κηρύξει πτώχευση και μετά θα πλήρωνε το δημόσιο, άρα η θέση του θα ήταν ακριβώς η ίδια.

Ποιος δεν μας τα λέει καλά τώρα;
.
.
.
Powerfull wrote:
Το κράτος ήταν πρόθυμο να πληρώσει το 40% του έργου γιατί αυξάνει τις υποδομές του, καρπώνεται μη χρηματικές ωφέλειες απ'αυτό, και θα πάρει το ίδιο το έργο στα χέρια του σε 35 χρόνια.

Πάμε πάλι από την αρχή.
Ακόμα όμως και στην περίπτωση που το δάνειο το έχει πάρει η επιχείρηση, θα το αποπληρώσει από τις εισπράξεις που θα έχει (δηλαδή από εμάς). Γιατί λοιπόν το κράτος (ενώ έχει βάλει το 90%) τσιγκουνεύεται να βάλει 10% σε ένα έργο και να το πάρει εξ ολοκλήρου και το δίνει στον ιδιώτη με μηδενικό επαναλαμβάνω επιχειρηματικό ρίσκο και 10% συμμετοχή;
.
.
.
Powerfull wrote:
Η ΕΓΓΥΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΕΝ ΜΕΤΑΒΑΛΕΙ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΤΡΟΠΟ ΤΟ ΡΙΣΚΟ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ,

Ποιος δεν μας τα λέει καλά τώρα; (δις)
Αν υπάρχει εγγύηση για το δανεισμό από το Δημόσιο, σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά, το δάνειο θα αποπληρώσει το Δημόσιο (δηλαδή εμείς). Αν δεν υπάρχει αυτή η εγγύηση θα αναγκαστεί να αποπληρώσει μόνος του ο ιδιώτης. Όπερ σημαίνει μεγέθυνση του επιχειρηματικού ρίσκου. Επειδή στη δεύτερη περίπτωση ο ιδιώτης δεν θα χάσει μόνο το 10% που έβαλε για να συμμετάσχει αλλά και το 50% που θα αναγκαστεί να το αποπληρώσει στην τράπεζα. Στην πρώτη όμως περίπτωση το 50% θα το αποπληρώσει ο ιδιώτης μόνο εάν όλα πάνε καλά. Αν δηλαδή ο Ερμής δεν είναι ανάδρομος, το φεγγάρι χλωμό και το γκολ δεν είναι οφσάιντ.
Ακόμη δεν βλέπεις διαφορά στο επιχειρηματικό ρίσκο; Γι' αυτό το λόγο έφερα το παράδειγμα του φίλου Κώστα ώστε να καταλάβει ο καθένας τη διαφορά. Όχι για να μαζέψω χρήματα από δωρεές.
.
.
.
Powerfull wrote:
ΤΟ ΡΙΣΚΟ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟ 100% ΤΗΣ ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ ΤΟΥ,

Που στην περίπτωσή μας, εντελώς τυχαία, είναι το 10% της συνολικής επένδυσης.

Καλή σου μέρα

Laou Laou
Εικόνα Laou Laou
Απών/απούσα

Πόσα είναι τα πάγια έξοδα της εθελ κάθε χρόνο;
Με τα πάγια έξοδα μόνο μιας χρονιάς είμαι σίγουρος πως το κράτος εξασφαλίζει την παροχή ποδηλάτου για κάθε άνθρωπο που διαμένει στην Ελλάδα.
Η κατάργηση της εθελ προσφέρει ένα εκπληκτικό σύστημα λεωφορείόλωρίδων που αυτόματα γίνονται ποδηλάτολωρίδες ενώ είμαι πάλι σίγουρος πως τα χρήματα περισσεύουν και για συντήρηση και επέκταση.
Όλοι οι πολίτες αποκτούν την ευκαιρία να μετακινηθούν εύκολα οικολογικά και αθόρυβα σε όλη την πρωτεύουσα,εξασφαλίζουμε λοιπόν το δίκαιωμα της μετακίνησης.
Αφού λοιπόν δεν μπορεί αυτό το μέσο(λεωφορείο)να είναι λειτουργικό,κοινωνικό και οικονομικό τότε το ποδήλατο φαντάζει η μόνη λύση ή η απαρχή ενός νέου ριζοσπαστικού σχεδιασμού.

Powerfull
Απών/απούσα

Ας ξεκινήσουμε λίγο από τα βασικά...

Η ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΠΕ (εταιρία περιορισμένης ευθύνης) έχει ευθήνη μόνο από τα περιουσιακά στοιχεία της ΕΠΕ, όχι από τα περιουσιακά στοιχεία των ανθρώπων στους οποίους ανοίκει. Αν λοιπόν ο φίλος σου είχε ΕΠΕ και έκλεινε, κανείς δεν θα μπορούσε να του ζητήσει προσωπικά του κεφάλαια, θα μπορούσαν μόνο να κατασχέσουν τα κεφάλαια της ΕΠΕ. Το αν είχε βάλει εγγύηση το δημόσιο δεν θα ήταν κάτι που θα ενδίεφερε τον φίλο σου ο οποίος θα έχανε έτσι κι αλλιώς μόνο το κεφάλαιο της ΕΠΕ και στις 2 περιπτώσεις. Αν ο φίλος σου είχε ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ επιχείρηση, δηλ ατομική, ομόρυθμη, ετερόρθμη κτλ, τότε το παράδειγμά του δεν ταιριάζει στη συζήτησή μας, η μορφή και οι ευθύνες των προσωπικών επιχειρήσεων δεν έχουν σχέση με τη κοινοπραξία που συζητάμε. Αυτή η κοινοπραξία έχει περιορρισμένη ευθύνη και έτσι κι αλλιώς ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΥΘΗΝΗ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑΣ, ΜΕ Η ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΥΗΤΗ!

μετά επαναλλαμβάνεσαι... το κράτος δεν έχει δώσει το 90%, έχει δώσει το 40% και έχει ΕΓΓΥΗΘΕΙ για το υπόλοιπο 50%, το οποίο ούτε πλήρωσε, και αν όλα παν καλά δεν θα κληθεί ποτέ να πληρώσει. Γιατί έδωσε 10% στον ιδιώτη το είπαμε ήδη. Το αν ο ιδιώτης πέρνει το 100% των κερδών της εκμετάλευσης δεν έχει καμία σημασία αν δεν γνωρίζουμε πόσα είναι αυτά τα κέρδη, ΤΑ ΚΕΡΔΗ, ΟΧΙ ΟΙ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ, το άρθρο που παρουσίασες μηλάει για εισπράξεις (δηλαδή έσοδα) χωρίς να αναφέρει τα ΕΞΟΔΑ. Εντάξυ, η λογική λέει πως ένα μεγάλο έργο έχει περισσότερα κέρδη, αλλά αυτός ο συλογισμός είναι πολύ σχετικός, δεν έχουν όλες οι επενδύσεις την ίδια κερδοφορία και ρίσκο (και μην μου αρχήσεις πάλι για το > ) .

Την κοινοπραξία δεν την ενδιαφέρει το μέγεθος του έργου, ούτε τα έσοδα του έργου, την ενδιαφέρουν τα ΔΙΚΑ ΤΗΣ ΚΕΡΔΗ (όχι έσοδα, κέρδη), σε σχέση με τα ΔΙΚΑ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΑ. Δηλαδή γι αυτά τα 75εκ που έβαλε, πόσα κέρδη πέρνει το χρόνο και πόσο ρίσκο έχει να χάσει αυτά τα 75εκ. Δώσε αυτά τα νούμερα, και η συζήτηση αποκτά πάλι νόημα.

Αν υπάρχει εγγύηση του δημοσίου, το δάνειο το αποπληρώνει στη τράπεζα το δημόσιο (δηλαδή εσύ) αν δεν μπορεί να το αποπληρώσει η επιχείρηση. Δηλαδή ποιός ήθελες να το αποπληρώσει, για αλλουνού εξυπηρέτηση είναι η γέφυρα? Αν δεν υπάρχει εγγύηση του δημοσίου, το δάνειο δεν το αποπληρώνει στη τράπεζα κανένας αν δεν μπορεί να το αποπληρώσει η επιχείρηση. Και στις 2 περιπτώσεις η επιχείρηση έχει φαληρίσει, οπότε δεν την ενδιαφέρει πραγματικά αν είχε εγγυητή ή όχι, για εκείνη η απώλεια είναι ίδια. Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΕΓΓΥΗΤΗ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΕΡΝΕ ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ αφού δεν θα ρίσκαρε να το δώσει η τράπεζα, κι εσύ απλά δεν θα είχες γέφυρα.

Αν τώρα το δημόσιο αναλάμβανε αυτό να πάρει το δάνειο, θα εισέπρατε μεν τα κέρδη το ίδιο (όποια τελικά είναι αυτά), αλλά θα είχες πλέον μια δημόσια γέφυρα, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ποιότητα του έργου, τη λειτουργία του και την ταχύτητα ολοκλήρωσής του.

Καλό μεσημέρι.

tkant
Εικόνα tkant
Απών/απούσα

Ο Σ.Ε.Β. τοποθετήθηκε επίσημα για το θέμα που έχει προκύψει με την άρνηση πληρωμής εισιτηρίων:
http://www.youtube.com/watch?v=W2-PRos6_SA

Elderly biker
Εικόνα Elderly biker
Απών/απούσα
tkant
Εικόνα tkant
Απών/απούσα

Ευφάνταστο και ευφυές.

chrisRC
Εικόνα chrisRC
Απών/απούσα

Οι όροι με τους οποίους το κράτος (=οι υπάλληλοι των εργολάβων) δίνουν έργα στους ιδιώτες (=τους εργολάβους) είναι τουλάχιστον αποικιοκρατικοί.
Σχετικά με το θέμα παραθέτω μια επιστολή που κυκλοφόρησε ευρέως στο διαδίκτυο, στην οποία περιγράφεται σχετικά επαρκώς κάτι αντίστοιχο, αυτή τη φορά για τα διόδια:

___________________________________________________________________
Μια επιστολή - ράπισμα σε γνωστούς δημοσιογράφους απευθύνει η κάτοικος Ωρωπού κ. Ιωάννα Γερμανού, αποκαλυπτική για τα γεγονότα περί των διοδίων και άλλων νταβατζιλικίων.

ΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ κκ. ΛΥΡΙΤΖΗ, ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΚΑΙ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Πανικός στις εταιρίες Τρόμος στην κυβέρνηση …Πολλή δουλειά για τα ΜΜΕ (Η πως λύνονται οι εξισώσεις:

1. Παράνομες συμβάσεις + άδικη έμμεση φορολογία υπέρ εταιριών = πληρώστε διόδια

2. Καταρρέουν οι συμβάσεις + πρέπει να πληρώσει το κράτος τους ιδιώτες = φταίει το κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ) Αγαπητοί μου Βασίλη και Δημήτρη, γλυκύτατε μου Μπάμπη,

Παρακολουθώ τις τελευταίες μέρες την αγωνία σας να
αποδείξετε πως το κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ, θα είναι υπεύθυνο για τη μη ολοκλήρωση των έργων στις εθνικές οδούς λόγω μεγάλων απωλειών εσόδων. Ειλικρινά συμμερίζομαι την αγωνία σας να αποδείξετε τα αναπόδεικτα. Θα μου επιτρέψετε να σας βοηθήσω.

Θέλω να σας θυμίσω ότι το μεγαλύτερο μέρος των δρόμων ήταν ήδη κατασκευασμένο. Το κόστος κατασκευής της Ιόνιας Οδού, που ανέλαβε η Νέα Οδός Α.Ε. να διεκπεραιώσει, ήταν 800.000.000
ευρώ και η συντήρηση της υπάρχουσας ΠΑΘΕ (τμήμα της Νέα Οδός Α.Ε.) 200.000.000 ευρώ (συντήρηση-ανακατασκευές).

Τα έργα της Ιόνιας Οδού έχουν ολοκληρωθεί κατά το 25%, άρα το κόστος που δαπανήθηκε είναι 200.000.000 ευρώ. Υπολογίζεται ότι έχουν δαπανηθεί τα 150 από τα 200.000.000 ευρώ για τη συντήρηση και τις ανακατασκευές. Έχουν δοθεί στην εταιρεία, από το Δημόσιο 150.000.000 ευρώ. Η είσπραξη των διοδίων υπολογίζεται 200.000.000 ευρώ. Άρα μην κουράζεστε. Δεν υπάρχει θέμα χρηματοδότησης. Υπάρχει το γνωστό: της ρεμούλας!

Θυμίζω επίσης ότι στις συμβάσεις παραχώρησης των εθνικών δρόμων υπάρχουν ρήτρες και για τα δύο συμβαλλόμενα μέρη. Γιατί αγωνιάτε συνεχώς να προβάλλετε μονάχα τις υποχρεώσεις του κράτους προς τις εταιρίες και όχι εκείνες των εταιριών προς το κράτος;

Το κράτος έχει χρηματοδοτήσει με 150.000.000 ευρώ, τα οποία συμβατικά θα πρέπει να επιστραφούν, λόγω μη ολοκλήρωσης των έργων.

Επιπλέον θα πρέπει να καταβληθούν στο Δημόσιο ρήτρες για την καθυστέρηση στην ολοκλήρωση των έργων ίσες προς 40.000.000 ευρώ.

Εσύ γλυκέ μου Μπάμπη, που αγωνιάς ιδιαίτερα για την λύση των οικονομικών μας προβλημάτων, πως σου διέφυγε το συγκεκριμένο έσοδο, που το κράτος αρνείται να εισπράξει;

Ακόμα κι αν είχε τηρηθεί η σύμβαση, την οποία έχουμε προσβάλει νομικά με σκοπό να την καταργήσουμε, το τέλος διοδίων θα έπρεπε να είναι στα μετωπικά διόδια των Αφιδνών 1.60 και όχι 2.05 ευρώ!

Όπως καλά ξέρεις υπήρξε μεγάλη αγωνία αν θα εισπραχθούν τα προβλεπόμενα έσοδα του έτους. Χρειάστηκε να θεωρηθούν όλοι οι Έλληνες πολίτες φοροφυγάδες και να εξαναγκαστούν με περαίωση ενώ θα μπορούσαν να εισπραχθούν πολύ απλά 190.000.000 ευρώ από τις ρήτρες τις σύμβασης για ασυνέπεια στις υποχρεώσεις της.

Ο κύριος Λαμπρόπουλος, πρώην υπάλληλος της ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ (πρώην Γεν. Διευθυντής της Νέα Οδός Α.Ε.) και νυν Γεν. Γραμματέας του Υπουργείου Υποδομών και η κυρία Καλτσά, πρώην μέλος του Δ.Σ. της εταιρίας ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ και νυν Γεν. Γραμματέας του Υπουργείου Υποδομών (οι λύκοι που φυλάνε τα πρόβατα), θα μπορέσουν να σας το επιβεβαιώσουν αν ασκήσετε σοβαρά τα καθήκοντα δημοσιογραφίας σας.

Γλυκύτατε μου Μπάμπη, δεν φταίει το κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ που δεν γίνονται τα έργα. Κοίτα λίγο πιο προσεκτικά.

Το κράτος δεν έχει λεφτά να απαλλοτριώσει τα κομμάτια, που έχει αναλάβει για να προχωρήσουν και θέλουν, για να καλύψουν τις πομπές τους, να τα ρίξουν πάλι, που αλλού; Στους πολίτες! Αυτούς τους ίδιους ακριβώς, που τα φάγανε μαζί.

Δεν φταίει το κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ που το κράτος υπέγραψε ότι η ΔΕΗ θα υπογείωνε τις γραμμές της για να γίνει η Ιόνια Οδός, ξεχνώντας ότι τη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού την είχε το ίδιο κάνει Α.Ε. και ως εκ τούτου, πολύ σωστά, δεν μπορούσε να αναλάβει τέτοιο κόστος προς χάριν των ιδιωτικών συμφερόντων της Νέα Οδός Α.Ε.

Αγαπητοί μου Βασίλη και Δημήτρη, γλυκύτατέ μου Μπάμπη, μη μας φοβίζετε ότι ο ελληνικός λαός θα μείνει χωρίς δρόμους, λόγω του κινήματος των πολιτών που δεν πληρώνουν διόδια.

Δεν χρέωναν οι πολίτες τις 4πλάσιες τιμές από όλη την Ευρώπη στην κατασκευή των δρόμων επί μία και πλέον εικοσαετία.

Η χρήση των δρόμων, σας θυμίζω, πληρώνεται με τα τέλη κυκλοφορίας και τα τέλη καυσίμων! Ο συμπαθέστατος κύριος Νασούλης, της Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε., δήλωσε σε ραδιόφωνο ότι η κύρια χρηματοδότηση των έργων είναι η είσπραξη των διοδίων!!!!!

Άθελά του δηλαδή, παραδέχτηκε ότι η εταιρία του, με μηδενικό κίνδυνο επένδυσης, ζητάει από τον χρήστη του δρόμου να χρηματοδοτήσει το έργο του και αυτός μετά να συνεχίσει να εισπράττει καθαρό έσοδο για τα επόμενα 30 περίπου χρόνια, χωρίς κανένα ρίσκο.

Ο χρήστης δηλαδή είναι συνέταιρος χωρίς όμως να έχει καμία αξίωση στα κέρδη, ούτε μετέπειτα όφελος με μείωση του τέλους των διοδίων.

Αντίθετα ο κύριος αυτός είπε (μας κάνει χάρη δηλαδή), πως μετά την αποπεράτωση των έργων, θα υπάρχει μόνο τιμαριθμική αύξηση των τελών!

Όπως ακριβώς και οι μισθοί των εργαζομένων ακολουθούν την τιμαριθμική αύξηση. Ασφαλώς κάνω χιούμορ…

Ο κύριος Μαγκριώτης, ισχυρίζεται ότι οι εταιρείες απαιτούν το αντίτιμο των διελεύσεων των πολιτών, που δεν πληρώνουν!

Δεν ήξερα ότι οποιοσδήποτε ιδιώτης μπορεί να απαιτήσει από το Δημόσιο οφειλές πελατών του!

Μήπως ξέρετε που ακριβώς θα πρέπει να στείλω το λογαριασμό για τις καινούριες μου γόβες;

Αγαπητοί μου Βασίλη και Δημήτρη, γλυκύτατέ μου Μπάμπη, λέτε πως η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα έδωσε την άδεια να μας φωτογραφίζουν, ούτως ώστε να μας στέλνουν διαταγές πληρωμής, για να μπορέσουν οι εταιρείες να καλύψουν τα τεράστια διαφυγόντα κέρδη.

Κοιτάξτε καλύτερα τα χαρτιά σας: Δεν είναι “Άδεια”! Είναι “Γνωμάτευση” (απάντηση) σε ερώτηση του Υπουργείου.

Μην ξεχνάτε ότι ποτέ δεν αρνηθήκαμε να δώσουμε τα νούμερα των αυτοκινήτων μας και ειλικρινά σας λέμε, ότι μας αρέσουν οι φωτογραφίες. Έχουμε όλοι φωτογένεια.

Έχετε έστω και μία στιγμή σκεφτεί πως αν μας στείλουν να πληρώσουμε 2.05 ευρώ για 5χλμ. που συνήθως διανύουμε, πόσο διαβρωμένο δικαστή θα πρέπει να βρουν για να τους δικαιώσει; Τι θα κάνουν οι καλοί σας φίλοι οι εργολάβοι τότε; Θα καταρρεύσουν συλλογικά!

Αγαπητοί μου Βασίλη και Δημήτρη, γλυκύτατέ μου Μπάμπη, ειλικρινά πιστεύετε να το τολμήσουν;

Ή θα κάνουν τους βλάκες και θα συνεχίσουν να τα παίρνουν από φοβισμένους περαστικούς και βέβαια, αν εσείς με αυτά που λέτε φοβίσετε κάποιους ακόμα, καλύτερο γι αυτούς. Θα εισπράττουν περισσότερα.

Αγαπητοί μου Βασίλη και Δημήτρη, καλέ μου Μπάμπη, πιστεύω ότι η βασιλεία της βλακείας τελειώνει και έρχεται η βασιλεία της αγανάκτησης γι αυτό θα πρέπει να προσαρμόσετε τη δουλειά σας απευθυνόμενοι όχι σε βλάκες αλλά σε αγανακτισμένους πολίτες.

Κάθε σπρώξιμο της μπάρας είναι ένα σπρώξιμο της γενικής αδικίας και καθολικής αηδίας που βιώνουμε καθημερινά.

Σ’ αυτή τη χώρα μάθαμε εδώ και αιώνες να λέμε ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ σε χειρότερες συνθήκες.

Αγαπητοί μου Βασίλη και Δημήτρη, γλυκύτατέ μου Μπάμπη, όλοι ξέρουμε ότι πάνω στον πανικό τους οι εταιρείες και οι υπηρέτες τους των υπουργείων, δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν το κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ και προσπαθούν απεγνωσμένα, εδώ και καιρό, να βρουν έννομη λύση εκ των υστέρων για να καλύψουν τα κενά τους.

Επειδή ζούμε σ’ αυτή τη χώρα, που μοναδικό στόχο έχει την εξάντληση των πολιτών της, που κατασκευάζει νόμους, τους ψηφίζει με τη μορφή του κατεπείγοντος (συνήθως τις νύχτες ή τα καλοκαίρια), δεν θα μας κάνει καμία εντύπωση αν γίνει κάτι τέτοιο και στην περίπτωση μας.

Ξέρουμε ότι οι συμβάσεις τους για την παραχώρηση των εθνικών μας δρόμων έχουν ήδη καταρρεύσει και προσπαθούν, με όχημα εσάς, να βρουν άλλοθι πως το κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ είναι εκείνο, που φταίει για την κατάρρευση των συμβάσεων τους. Μεγάλη τιμή μας!

Αν πάλι προσπαθείτε να μας τρομοκρατήσετε, δυστυχώς έχετε αποτύχει.

Οι φωτογραφίες τους δεν μας τρομάζουν και όποιους νόμους και να κατασκευάσουν στα μέτρα τους, θα είμαστε απέναντί τους.

Αγαπητοί μου Βασίλη και Δημήτρη, γλυκύτατέ μου Μπάμπη, θα πρέπει να πείτε στα αφεντικά σας, που τόσο προσπαθούν να μας πείσουν ότι είμαστε νέοι κομματικοποιημένοι και μάλιστα τσακωνόμαστε μεταξύ μας, ότι κάνουν λάθος: Δεν είμαστε όλοι νέοι. Δεν είμαστε κομματικοποιημένοι.

Δεν είμαστε από αυτούς που πήραν τις μίζες και κυκλοφορούν ανάμεσά μας.

Δεν είμαστε από αυτούς που κατέστρεψαν την χώρα και ακόμα διδάσκουν οικονομία στα πανεπιστήμια με παχυλό μισθό. Είμαστε από αυτούς που τους περικόπηκε ο μισθός μας, το δώρο μας, τα επιδόματά μας, που χειροτερεύει η ιατροφαρμακευτική μας περίθαλψη, η εκπαίδευση των παιδιών μας…

Είμαστε αυτοί που νιώθουμε ότι αυτό το κράτος, που περιθάλπει κλέφτες και ρίχνει χημικά σε συνταξιούχους, δεν είναι δυνατόν να φροντίσει το δίκιο μας…

Ναι Κράτος…διεκδικούμε το δίκιο μας μόνοι μας.

Δεν σε εμπιστευόμαστε και μας αποδεικνύεις συνεχώς, πως καλά

κάνουμε.

Αγαπητοί μου Βασίλη και Δημήτρη, γλυκύτατέ μου Μπάμπη, θα πρέπει να πείτε στα αφεντικά σας πως το κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ πήρε ανεξέλεγκτες διαστάσεις, γιατί ο κόσμος σπρώχνοντας τη μπάρα στα διόδια, σπρώχνει από πάνω του την αδικία και εκτονώνει μέρος της καθημερινής του αγανάκτησής του για τις δικές τους και τις δικές σας πομπές.

Μην προσπαθείτε να αποδείξετε ότι μερικοί νέοι αριστεροί και ακροδεξιοί που τσακώνονται, είναι το κίνημα των διοδίων. Το κίνημα των διοδίων είναι απλοί καθημερινοί άνθρωποι.

Το κίνημα των διοδίων το “δημιουργήσατε” εσείς! Εσείς μας κάνατε να σπρώξουμε την μπάρα και τώρα σας διαβεβαιώνουμε ότι όσο και να προσπαθείτε να μας ρίξετε τα βάρη των άστοχων συμβάσεων και των επιλογών σας, όσο και να μας τρομοκρατείτε με πρόστιμα και διαταγές πληρωμών, είναι ήδη πολύ αργά.

Και θα το δείτε.

Φιλικά,

Ιωάννα Γερμανού

Κάτοικος Δήμου Ωρωπού (που παρεμπιπτόντως «φιλοξενεί» 8 σταθμούς διοδίων στο εσωτερικό του)

Μαύρος Πρόβατος
Εικόνα Μαύρος Πρόβατος
Απών/απούσα

Ακόμα και αν ίσχυε ότι με την πληρωμή διοδίων φτιάχνονται οι δρόμοι,τί να το κάνουμε???Αφού πάλι η τιμή της βενζίνης ανέβηκε (τα ελληνικά πρατήρια ανέβασαν την τιμή πριν προλάβει να ανέβει αυτή παγκοσμίως λόγω Λιβύης και ενώ έχουν αποθέματα για 2 μήνες ακόμα) ποιός θα κουνάει σε λίγο τ'αμάξι του στην εθνική???

tkant
Εικόνα tkant
Απών/απούσα

..............μέσα στον κυκεώνα των πληροφοριών για τα διόδια, εργολάβους ρεμούλες κλπ.
Η οδηγία της Ε.Ε. είναι ξεκάθαρη
Σύμφωνα με την ΟΔΗΓΙΑ 1999/62/ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 17ης Ιουνίου 1999 η οποία προβλέπει πως αυτοκινητόδρομος είναι:
«κάθε οδός η οποία έχει μελετηθεί και κατασκευαστεί ειδικά για την κυκλοφορία αυτοκινήτων οχημάτων, η οποία δεν εξυπηρετεί τις παρόδιες ιδιοκτησίες και η οποία: i) εκτός από ορισμένα σημεία της ή εκτός από προσωρινές διευθετήσεις, διαθέτει, για τις δύο κατευθύνσεις της κυκλοφορίας, διακεκριμένα οδοστρώματα τα οποία χωρίζονται μεταξύ τους είτε με διαχωριστική νησίδα που δεν προορίζεται για την κυκλοφορία, είτε, κατ’ εξαίρεση, με άλλα μέσα, ii) δεν διασταυρώνεται στο ίδιο επίπεδο με άλλη οδό, με σιδηροδρομική ή τροχιοδρομική γραμμή ή με λωρίδα για πεζούς, iii) χαρακτηρίζεται συγκεκριμένα ως αυτοκινητόδρομος»
Άρθρο 7:Διόδια και τέλη χρήσης επιβάλλονται μόνο στους χρήστες αυτοκινητοδρόμων ή άλλων οδών με περισσότερες από μια λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση, όταν οι οδοί αυτές έχουν χαρακτηριστικά ανάλογα προς τα χαρακτηριστικά των αυτοκινητοδρόμων καθώς και στους χρήστες γεφυρών, σηράγγων και ορεινών διαβάσεων
Σε κάθε περίπτωση για να επιβληθούν διόδια πρέπει το έργο να έχει πλήρως ολοκληρωθεί με τις συγκεκριμένες προϋποθέσεις και να έχει δοθεί στην κυκλοφορία.
ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΛΛΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ Ο ΟΔΗΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΝΑ ΑΡΝΗΘΕΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΔΙΟΔΙΩΝ. ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΈΝΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΉ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ.

contact