ΚΛΟΠΗ ΠΟΔΗΛΑΤΟΥ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ

14 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
xrispa
Εικόνα xrispa
Απών/απούσα

Καλημέρα σε όλους.

Την Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011, μου άνοιξαν το σπίτι μου στην Κυψέλη και μου έκλεψαν το ποδήλατο, ένα μαύρο αναδιπλούμενο DAHON VITESE 20αρι με click fix βάση για μαύρο καλάθι Rixel(νομίζω) προσαρμοσμένη στο παλουκόσελο με φορά προς τα πίσω, βάση και κλεισαριά ABUS προσαρμοσμένη και αυτή στο παλουκόσελο με φορά προς τα εμπρός (ανάμεσα στα πόδια), βάση και παγούρι για νερό στο μεσαίο σίδερο του σκελετού, φτερά μπρος-πίσω, δυο φώτα αποσπώμενα μπρος και ένα πίσω (προσαρμοσμένο πάνω στο καλάθι) και ένα μικρό μαύρο κουδουνάκι, που όμως δεν στηριζόταν καλά. Το παλουκόσελο της σέλας έχει ενωματωμένη τρόμπα, με ελλατωματικό καπάκι και γιαυτό το τύλιγα με το νήμα που βάζουν οι υδραυλικοί στις βρύσες για να σφίξει, γιατί οι βόλτες του ήταν χαλασμένες και έπεφτε. Μέσα στο καλαθάκι είχα όλα τα απαραίτητα εργαλεία και σαμπρέλα για αλλαγή λάστιχου, καθώς και τις δέστρες για το παντελόνι. Δυστηχώς δεν έχω φωτογραφία...
Το γεγονός με στενοχώρησε διπλά γιατί ήταν η μέρα των γεννεθλείων μου και πραγματικά δεν περίμενα τέτοιο "δώρο". Παρεπιπτόντως το ποδηλατάκι μου είχε και αυτό την επέτειό του, καθώς ήταν το δώρο των περσινών μου γεννεθλείων. Έμεινα λοιπόν με το σπίτι διαλυμένο και τον χώρο που έβαζα το ποδηλατάκι μου άδειο .
Σαφώς έκανα δήλωση κλοπής, μήνυση κατ΄αγνώστων και η ασφάλεια πήρε δακτυλικά αποτυπώματα, γιατί πρόκειται για διάρρηξη σε σπίτι και όχι για κλοπή στο δρόμο.
Έπικοινώνησα ήδη με τον Δήμο της Αθήνας και μου είπαν ότι δεν τους έχουν φέρει κάτι τώρα πρόσφατα. Ως εκ τούτου θα πρέπει να επικοινωνήσω και πάλι σε εύλογο χρονικό διάστημα.
Αυτές τις μέρες έχω διαβάσει όλες τις καταχωρήσεις στα ανάλογα forum, και έχω προβληματιστεί σοβαρά. Κατανοώ ότι δεν έχω και πολλές πιθανότητες για να το βρω αλλά ελπίζω.
Δεν έχω ούτε το σθένος αλλά ούτε και τον χρόνο να περιδιαβάσω τις περιοχές Μενάδρου κλπ, να ψάξω να το βρω. Δεν ξέρω καν αν θέλω να γίνω και εγώ μέρος αυτού του trafficking ποδηλάτων. Και μόνο η σκέψη της διαδικασίας με θλίβει και θα ήθελα να πάψω να τρέχω πίσω απ΄ οποίο ποδήλατο βλέπω να του μοιάζει ή να κοιτάζω τις καρότσες του κάθε παλιατζή που περνάει.
Θα ήθελα να παρακαλέσω όποιον δει κάτι που να του μοιάζει ή που να πιστεύει ότι είναι το συγκεκριμένο μοντέλο να επικοινωνήσει μαζί μου μέσα από το forum.
Σας ευχαριστώ για την προσοχή και τον χρόνο σας.

Φιλικά

ΥΓ
1)Έχω ήδη κάνει καταχώρηση κλοπής και εδώ στο σχετικό site για τα κλεμμένα ποδήλατα, με περιγραφή και τεχνικά στοιχεία
2)Είναι το δεύτερο ποδήλατο που μου κλεβουν μέσα από το σπίτι. Το πρώτο, ένα MERCIER, μου το είχαν κλέψει όταν ήμουν 13 χρονών και το είχα πάρει στα 12, μαζεύοντας λεφτά έναν ολόκληρο χρόνο (πάλι δώρο γεννεθλείων).
Μου πήρε 30 χρόνια για να πάρω την μεγάλη απόφαση και να αγοράσω νεο. Κάθε φορά που το χρησιμοποιούσα ένιωθα σαν παιδί και κάτι παραπάνω. Γιατί αποτελούσε εργαλείο μετακίνησης (ζω και δουλεύω στο κέντρο) αλλά και γιατί αναπλήρωνε όλα τα χαμένα παιδικά χρόνια χωρίς ποδήλατο.
Πραγματικά στενοχωριέμαι για αυτή την έκβαση της ιστορίας.

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
Ka0s
Εικόνα Ka0s
Απών/απούσα

Ω ρε φίλε... Μπήκαν μόνο και μόνο για το ποδήλατο ή σου πήραν κ άλλα?
Ανέβασε και καμια φώτο αν έχεις

donzouan
Απών/απούσα

Μήν βασίζεσαι πολύ στον Δήμο Αθηναίων

Δεν είναι τυχαίο οτι όλα τα ποδήλατα είναι των 150 ευρω max ........

Eaglos
Εικόνα Eaglos
Απών/απούσα

Αν μπήκαν μια φορά τότε θα ξαναμπούν, επομένως σε πρώτη φάση μάζεψε κανά 800+ και βάλε πόρτα ασφαλείας. Σου πήραν τίποτε άλλο;

xrispa
Εικόνα xrispa
Απών/απούσα

Καλησπέρα σε όλους,
λυπάμαι που δεν απάντησα πιο σύντομα. Το σπίτι είναι μύλος και έφυγε το πιο σοβαρό πράγμα από μέσα που ήταν το ποδηλατάκι μου. Αυτά!

Bazinga
Εικόνα Bazinga
Απών/απούσα

Κουράγιο.
Από εδώ και πέρα, σκέψου και μια ασφάλεια σπιτιού -πστ, δεν είμαι ασφαλιστής, μην παρεξηγηθούμε, απλά έχω κάνει γιατί κι εγώ φοβάμαι το ίδιο, μην μπουν και μου πάρουν το ποδήλατο.

Είναι ΠΟΛΥ φθηνή, και βάζεις μέσα ποδήλατα, φωτ. μηχανές, κλπ.

xrispa
Εικόνα xrispa
Απών/απούσα

Μόλις είχα αυτή την κουβέντα με έναν συνάδελφο από την δουλειά!
Μου είπε ακριβώς τα ίδια. Μάλλον θα το κάνω.

A little biker...
Εικόνα A little biker...
Απών/απούσα

Όπως είπε κι ο Eaglos, πολύ προσοχή... Έχουν μία μανία να χτυπάνε ξανά και ξανά τα ίδια διαμερίσματα... Λυπάμαι πολύ για ό,τι σου έτυχε... Καλή δύναμη εύχομαι...

SpyrosV
Εικόνα SpyrosV
Απών/απούσα

Θυμάμαι 3 συμβάντα,
- σε αποθήκη πολυκατοικίας της royaloak όπου εκλάπη το 1ο ποδήλατο της κι ο δράστης επέστρεψε και για το 2ο,
- στο σπίτι της nansy όπου εκλάπη από μια αποθηκούλα ακριβώς δίπλα,
- στο σπίτι της papi όπου δεν πήραν τα ποδήλατα,
και πολλά περιστατικά κλοπής από την αυλή και το γκαράζ κι ας μην ήταν σε κοινή θέα, ήτοι πίσω από ψηλή μάντρα.

portokali
Απών/απούσα

παθούσα και γω καθότι μου διέρρηξαν το σπίτι το Νοέμβριο, με 3 ποδήλατα μέσα, αλλά ευτυχώς αρκέστηκαν στα χρυσαφικά μου!!
Επίσης, δεν πήραν το λάπτοπ...και είναι και Μακ...Πάντως και γω το πρώτο που τσέκαρα ήταν τα ποδήλατα!

Marios
Απών/απούσα

σπύρο αν δεν κάνω λάθος έχουν αναφερθεί εδώ και άλλα περιστατικά για κλοπές μέσα από αποθήκες και γενικά εσωτερικούς χώρους.

Με την ευκαιρία να ξαναπώ εδώ, ότι στις πολύ μαζικές βόλτες, υπάρχουν πια και τύποι που κυκλοφορούν μέσα στον κόσμο και σταμπάρουν ποδήλατα. Πλέον στην μενάνδρου γίνονται παραγγελίες ποδηλάτων. Οπότε είναι πολύ απλό για έναν κλέφτη να πάει σε μια βόλτα με 1.000 ποδήλατα όπου θα κυκλοφορεί χωρίς να κινεί υποψίες, να ακολουθήσει το ποδήλατο που τον ενδιαφέρει στην επιστροφή και να δει που το βάζει ο ιδιοκτήτης. Γι'αυτό προσχοή και το νου μας γενικά γύρω μας !

papi
Εικόνα papi
Απών/απούσα

Πραγματικα οπως λεει ο Σπυρος, τα ποδηλατα μου τα αφησανε, ΕΥΤΥΧΩΣ, μαλλον επειδη ηταν στο μπαλκονι και με την κουρτινα τραβηγμενη, μες τη νυχτα δεν τα ειδανε... Αν τα χαν δει σιγουρα θα ειχαν κανει φτερα, εδω πηραν τα πααααντα, μεχρι και πολυ ευτελεστερα πραγματα, πχ ρουχα.... Aλλα κι εγω αυτα κοιταξα πρωτα, φωναζοντας "τα ποδηλατα!", και μολις τα δα, πηγε η καρδια μου στη θεση της προσωρινα, χεχε! Μετα συνειδητοποιουσα ολες τις απωλειες και μου ρχοντουσαν κατακεφαλα, μια μια!

Portokali εισαι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ πολυ τυχερη.... Αυτο που με τσακισε πιο πολυ απ ολα, και απ τα λεφτα και απ τα χρυσαφικα και απ το βομβαρδισμενο σπιτι και απ ολα, ειναι που μου πηραν το ΜacBook, με οοοοολες τι δουλειες μου μεσα και τις φωτογραφιες μας απο ταξιδια..... Ηταν και 17αρι, και ηταν πραγματικα η πρωτη φορα που το χα αφησει μονο του σπιτι, κυριολεκτικα η πρωτη!
(διαβασα το ποστ σου και ακομα και τωρα μ επιασε παλι σφιξιμο, μετα απο τοσο καιρο!)

Φυσικα παρα πολυ σωστο αυτο που λεει ο Μαριος, τα ματια μας 1014!...

SpyrosV
Εικόνα SpyrosV
Απών/απούσα

Ας μην γελιόμαστε, η παρακολούθηση παίζει παντού.

Το έχω ξαναγράψει, την πρώτη μέρα - ότι είχα αγοράσει το ποδήλατο καθώς όδευα σπίτι πεζοδρόμιο - πεζοδρόμιο και χάζευα τις βιτρίνες πάντα πάνω στο ποδήλατο (χωρίς κλειδαριές κλπ) κατάλαβα ότι με παρακολουθούσε ένας με παπάκι...
Δεν έδινα σημασία αλλά πριν μπω σπίτι (το παρατράβηξε) γύρισα και τον κοίταζα ώσπου με πλησίασε και με ρώτησε -και καλά- κάτι για τα λάστιχα...

Το σκηνικό είναι απλό, το ποδήλατο είναι στόχος στο εξασκημένο μάτι... αργά ή γρήγορα ο κάτοχος θα το αφήσει για να μπει/ρωτήσει/χαζέψει κλπ...

Πριν κάνα μήνα συνέβει στη Μελίσσα στην Ερμού, το 'χε δίπλα της (το έβλεπε) και χάζευε τις βιτρίνες, ξάφνου περνούν 2 τύποι και το σηκώνουν ο ένας από το λαιμό κι ο δεύτερος από πίσω κι άρχισαν να κατηφορίζουν... όρμησε πάνω τους φωνάζοντας και το άφησαν... ουδείς περαστικός ασχολήθηκε.

xrispa
Εικόνα xrispa
Απών/απούσα

Πριν από λίγο με πήραν τηλέφωνο από το Τ.Α. Κυψέλης όπου είχαν μόλις φέρει ποδήλατα που είχαν κατασχέσει μετά από έφοδο σε αποθήκη της Ομόνοιας. Δυστηχώς δεν ήταν το δικό μου, αλλά μεταξύ άλλων είδα και δυο DAHON. Όσοι από εσάς έχουν δηλώσει κλοπή ας απευθυνθούν στο Τ.Α. Κυψέλης.
Το πιο τρελλό: μέσα στα κατασχεμένα υπήρχε και ποδήλατο που έφερε τα χαρακτηριστικά του Δήμου Ψυχικού. Έλεος! Ποιός θα το αγόραζε δηλαδή αυτό; Ούτε στο καμίνι δεν έμπαινε με αυτά τα χαρακτηριστικά...
Τέλος να σας ενημερώσω ότι όσα ποδήλατα δεν ζητούνται από τους ιδιοκτήτες τους καταλήγουν στο Ο.Δ.Δ.Υ. (Οργανισμός Διαχείρισης Δημόσιου Υλικού) όπου και δημοπρατούνται. Όσοι πιστοί παθόντες προσέλθετε... Εγώ πάντως θα το ψάξω και εκεί.
Θερμή παράκληση ενημερώστε όποιον ξέρετε ότι έχει πέσει θύμα κλοπής.
Εύχομαι καλή τύχη στους ομοιοπαθούντες!

contact