Σπαστό και ΗΣΑΠ

8 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
nautilus
Απών/απούσα

Ξέρετε αν έχει αλλάξει κάτι με την επιβίβαση των ποδηλάτων στον ΗΣΑΠ ?

Δεν ισχύει ακόμα ότι επιτρέπεται η επιβίβαση στο πρώτο και τελευταίο βαγόνι, όλες τις ώρες, μέχρι δύο ποδήλατα ανά συρμό ? Εκτός των σταθμών σύνδεσης με το μετρό.

Σήμερα το πρωί μια "αξιαγάπητη" security μου φώναζε από την απέναντι αποβάθρα ότι τα ποδήλατα μπαίνουν στα τρία πρώτα βαγόνια του συρμού. Την ώρα που έγινε το περιστατικό είχα μόλις μπεί στο σταθμό και περπατούσα στην αποβάθρα με το ποδήλατο δίπλα μου.

Να σημειώσω τα εξής:

1) Έχω ένα σπαστό Dahon Vitesse D7.

2) Ήμουν στο σταθμό Πετράλωνα, περίπου στις 09.30 πμ

3) Χρησιμοποιώ το σπαστό και τον ΗΣΑΠ καθημερινά χωρίς κανένα πρόβλημα μέχρι και σήμερα, για να πάω στη δουλειά μου στον Πειραιά. Επιβιβάζομαι στα μεσαία βαγόνια τα οποία συνήθως είναι λιγότερο γεμάτα, έχοντας το ποδήλατο διπλωμένο πλήρως.

Δεν θέλω να σχολιάσω καν τον εντελώς αγενή τρόπο που με απηύθυνε η εν λόγω υπάλληλος η οποία έκανε αγώνα δρόμου απο την απέναντι αποβάθρα για να έρθει να μου τα πει και από κοντά. Περιττό να πώ επίσης ότι οι φωνές της ακούστηκαν σε όλο το σταθμό. Αύτος είναι επαγγελματίας υπάλληλος ασφαλείας, έτσι ?

Θα ήθελα ωστόσο να μου πείτε αν έχει αρθεί ή τροποποιηθεί η γνωστή απόφαση του Διευθ. Σύμβουλου ή έπεσα σε άσχετη security ? (Μεταξύ μας πιο πολυ για το δεύτερο γέρνω..)

Υπάρχει κάπου στο podilates.gr ή αλλού η απόφαση του ΗΣΑΠ σε εκτυπώσιμη μορφή, πχ pdf ? Έψαξα και στην αναζήτηση του forum και σε oasa.gr και isap.gr αλλα δεν βρήκα κάτι.

Επειδή και αύριο εκεί θα είμαι, υπάρχει το σοβαρό ενδεχόμενο να συνεχιστεί η ιστορία θα ήθελα να έχω τυπωμένη την πιο πρόσφατη απόφαση του ΗΣΑΠ στα χέρια μου.

Ευχαριστώ... Καλές πεταλιές..

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
A little biker...
Εικόνα A little biker...
Απών/απούσα

Δεν χρησιμοποιώ Ησαπ οπότε δεν μπορώ να σου πω κάτι πάνω σε αυτό (αν και ήξερα ότι αφορά για κανονικά ποδήλατα ότι μπαίνουν τελευταία βαγόνια, τέλος πάντων). Θα σου πω όμως για την σεκιούριτι να μην στεναχωριέσαι που μίλησε έτσι. Κάθονται όλη μέρα όρθιοι σε μία από τις πιό άχρηστες δουλειές και περιμένουν να γίνει το ο,τιδήποτε για να αισθανθούν χρήσιμοι και να δείξουν ότι κάτι είναι.

alepouda
Εικόνα alepouda
Απών/απούσα

ειναι ο,τι πιο updated υπάρχει σχετικά με το ποδήλατο και τα ΜΜΜ αυτη τη στιγμη

http://athenstransport.com/2011/04/13/bicycles/

nautilus
Απών/απούσα

Ευχαριστώ παιδιά..

Βλέπω ότι τελικά επιτρέπεται μόνο στα τελευταία βαγόνια, βέβαια αυτό αφορά στα κανονικά ποδήλατα, γιατί τα σπαστά μπαίνουν παντού σαν χειραποσκεύη.

Άρα η αγενής υπόδειξη της security (τρία πρώτα βαγόνια) ήταν λάθος.. Δεν εκπλήσσομαι..

Έχετε μήπως υπόψιν όμως που μπορώ να βρώ την επίσημη απόφαση του ΗΣΑΠ που να καταδεικνύει τα παραπάνω και όσα λέγονται στο site που παρέθεσε η alepouda ?

Θα ήθελα να την έχω γενικά μαζί μου για να αποφεύγω παρεξηγήσεις, ειδικά πρωί πρωί.. Για να μην χαλάω και τη μέρα μου..

SpyrosV
Εικόνα SpyrosV
Απών/απούσα

http://www.podilates.gr/?q=forum/57

Στη θεματική όπου έβαλες τη δημοσίευση σου, κοίτα τα επισημασμένα.

to
Εικόνα to
Απών/απούσα

A little biker... wrote:
... Θα σου πω όμως για την σεκιούριτι να μην στεναχωριέσαι που μίλησε έτσι. Κάθονται όλη μέρα όρθιοι σε μία από τις πιό άχρηστες δουλειές και περιμένουν ...

Αν και ξεφεύγω από την αρχική δημοσίευση, να σχολιάσω γιατί καμιά φορά δεν γίνεται να περνάνε κάποια πράγματα χωρίς σχολιασμό, ότι δεν είναι καθόλου άχρηστη η δουλειά των τραινο-security, κυρίως για αυτούς που τους πληρώνουν. Αν δεν ήταν χρήσιμη, δεν θα τους πληρώναν.

Δεν σκοπεύω να το σχολιάσω παραπέρα, εκτός από το ότι της/του μίλησε έτσι, με αυτήν την λογική φυσικά, είναι μια χαρά.

Amsterdam
Απών/απούσα

Έπεσες σε άσχετη και αγενή σε αντίθεση με την security που συναντάω πολύ συχνά στον σταθμό του ΗΣΑΠ στον Πειραιά.
Σήμερα το πρωί,λοιπόν,φτάνω στον σταθμό του ΗΣΑΠ στον Πειραιά και ταυτόχρονα φτάνει και το τραίνο,ανοίγουν οι πόρτες από την μία πλευρά και αποβιβάζονται οι επιβάτες που ήταν ήδη μέσα,παράλληλα είχε συγκεντρωθεί αρκετός κόσμος από την άλλη πλευρά και περίμενε ν΄ανοίξουν οι πόρτες για να επιβιβασθεί,με το που ανοίγουν οι πόρτες μία security με φωνάζει (ήμουν περίπου 15 μέτρα μακρυά),λέει στους υπόλοιπους επιβάτες να περιμένουν λιγάκι και μου δίνει προτεραιότητα έναντι των επιβατών προκειμένου να επιβιβασθώ και να τακτοποιηθεί το ποδήλατο στην γνωστή εσοχή που υπάρχει στο τελευταίο βαγόνι.
Επαγγελματική συμπεριφορά!!

oops
Εικόνα oops
Απών/απούσα

Πραγματικα ησουν ατυχος με το συγκεκριμενο ατομο στο ρολο του security. Προσωπικα ποτε δε συμπαθησα αυτον τον ρολο για διαφορους λογους μεταξυ αυτων και τη συμπεριφορα πολων απεναντι μου οταν καθομαι κατω στο πατωμα στο μετρο σε μια γωνια χωρις να εμποδιζω κανεναν. Αλλα με το ποδηλατο ποτε δεν εχω αντιμετωπισει προβλημα, παντοτε εξυπηρετικοτατοι, ακομα και οταν επαιζε το θεμα πως δεν μπορουμε να επιβιβαστουμε σε "κομβικα σημεια" * , δηλαδη οπου το μετρο εχει κοινο σταθμο με τον ΗΣΑΠ, πραγμα που δε βρηκα πουθενα γραμμενο.
Παρεπιπτωντως, μαζεμενο θεωρειται (και ουσιαστικα ειναι) χειραποσκευη, δε μπορει καποιος να σου απαγορευση να εισελθεις σε οποιοδηποτε βαγονι θελησεις, ειδαλως ολοι οσοι ταξιδευουμε και εχουμε 2-3 σακους τι θα κανουμε, θα χρησιμοποιουμε αλλα μεσα;

* αυτο μου το ειχε πει security πως παιζει. Φανταζομαι πως τους το ειχανε πει προκειμενου εμεις οι ποδηλατες να αποθαρυνομαστε να μπαινουμε εκει για να ειναι πιο ευκολη η διελευση ολων των υπολοιπων.(δε χρεωνω καμια ευ8υνη στον ανθρωπο με το παραπανω, μπορει οντως να μην το γνωριζε)

contact