Ποδήλατο για χοντρό μπαμπά

4 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
Arcangelo
Εικόνα Arcangelo
Απών/απούσα

Γεια σας παιδιά

Θα ήθελα την άποψη σας αναφορικά με το παραπάνω θέμα. Είμαι από Θεσσαλονίκη, 35 χρόνων, 1,85 και 120 κιλά. Μετά από σύσταση γιατρού για περιορισμό της καθιστικής ζωής και μείωσης του βάρους, αποφάσισα εκτός από σωστή διατροφή να ασχοληθώ και με το ποδήλατο. Σημειώνω ότι εκτός των άλλων είμαι και ευτυχής πατέρας δύο μικρών παιδιών και όπως καταλαβαίνεται ο προσωπικός μου χρόνο είναι περιορισμένος. Σκέφτηκα λοιπόν να συνδυάσω τα παραπάνω αγοράζοντας ποδήλατο και καθισματάκι για τα παιδία. Εννοείται ότι θα ξεκινήσω μόνος μου και αν δω ότι τα καταφέρνω θα κάνω συνεχίσω και με τα παιδάκια μου. Έτσι λοιπόν είμαι στην αναζήτηση για ποδήλατο αλλά δεν μπορώ να αποφασίσω πιο θα με εξυπηρετήσει απόλυτα. Να υπογραμμίσω ότι ο σκοπός μου είναι δυο τρεις απογευματινές βόλτες τη βδομάδα στη παραλία της Θεσσαλονίκης αρχικά και μετά βλέπουμε.

Τι να προτιμήσω ΜΤΒ, Trekking off road, city ....;
-Προσανατολίζομαι σε Trekking of road αλλά δεν ξέρω αν θα με σηκώνει ή και αν μεταφέρεται εύκολα με το αυτοκίνητο.
-Το ΜΤΒ φαντάζομαι δεν είναι κατάλληλο για καρεκλάκι, για το ύψος και το σκοπό μου
-Το city νομίζω ότι δεν ενδείκνυται για γυμναστική.

Τέλος το budget μου είναι μέχρι Ευρώ 400 περίπου (με καρεκλάκι και σχάρα αυτοκινήτου)

Κάθε βοήθεια δεκτή.

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
DOOM_NX
Εικόνα DOOM_NX
Απών/απούσα

Καλημέρα σας!

Κατ'αρχάς μην ανησυχείτε τόσο για τα κιλά σας! Η πλειοψηφία των ποδηλάτων σας αντέχει! Λίγη προσοχή στις ρόδες να δώσετε και να κρατάτε τις ακτίνες καλά σφιγμένες.

Από κει και πέρα θα πρέπει να καταλάβετε ότι θέλετε το ποδήλατο κυρίως για αερόβια άσκηση 3-4 φορές τη βδομάδα για 40 λεπτά την κάθε φορά τουλάχιστον. Δεν ξέρω τι ηλικία έχουν τα παιδάκια αλλά δε νομίζω να έχουν όρεξη να κάθονται σε ένα καρεκλάκι την ώρα που εσείς ιδρώνετε στη γυμναστική.

Θα προσανατολιζόμουν σε κάτι αποκλειστικά για μένα σε αυτή τη φάση, καθώς θέλετε ένα εργαλείο γυμναστικής και όχι απλά ένα μέσο να περνάτε την ώρα σας. Εξάλλου αν μεγαλώσουν λίγο τα παιδάκια θα μπορέσετε να τους κάνετε δώρο το πρώτο τους ποδήλατο και να κάνετε μαζί βόλτες.

Τώρα, όσον αφορά το ποδήλατο αυτό καθαυτό ένα TOR σαν το Ideal Megisto φαντάζει πολύ καλό για τα λεφτά σας. Ειδικά αυτή η κατηγορία είναι σχεδιασμένη να είναι πιο γερή από οποιοδήποτε ποδήλατο δρόμου.

Πάτε να δείτε ποδήλατα από κοντά, εξηγείστε στον ποδηλατά σας τι ψάχνετε, καβαλήστε όσα μπορείτε και όποιο σας είναι άνετο και σας αρέσει αγοράστε το. Δώστε βάση μόνο να είναι το σωστό νούμερο για να μην έχετε προβλήματα με το σώμα σας.

Καλές αγορές και καλό κουράγιο με τη γυμναστική! Και προπάντως προσέξτε τη διατροφή σας για να δουλέψει το όλο θέμα!

Arcangelo
Εικόνα Arcangelo
Απών/απούσα

Domm_NX σε ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση σου. Ταυτίζονται οι απόψεις μας καθώς προς το megisto προσανατολίζομαι. Καρεκλάκι μάλλον παίρνει το megisto σε δεύτερη φάση ενώ φαίνεται στιβαρή κατασκευή. Μία ακόμα απορία ωστόσο, βρήκα megisto του 2010 με lock ανάρτηση, να το προτιμήσω έναντι του 2011. Μήπως λόγω βάρους θα «γονατίζει» εύκολα η ανάρτηση χωρίς lock? Ποιο θα προτιμούσες?

PS. 35 χρόνων είμαι, όχι 65. Μη μου μιλάς στον πληθυντικό γιατί νοιώθω υπερήλικας.

DOOM_NX
Εικόνα DOOM_NX
Απών/απούσα

Αν δεν κάνω λάθος σε ανάρτηση που δεν είναι λαδιού-αέρος μπορείς να ρυθμίσεις μόνο προφόρτιση. Δεν θα δεις κάποια τρελή διαφορά, εγώ πάντως δεν έβλεπα. Αν έχει lockout είναι καλύτερα για άσφαλτο, όχι πως χωρίς lockout δε θα οδηγείται. Μάλιστα αν λόγω κιλών κάθεται η ανάρτηση, τότε θα είναι σα να έχεις lockout έτσι κι αλλιώς :P Αλλά δεν ξέρω την ανάρτηση του Megisto, γιαυτό καλύτερα να τη δεις από κοντά.

Εγώ θα έπαιρνα αυτό που ήταν καλύτερο σαν σύνολο. Το ότι είναι περσινό μοντέλο δε μου λέει κάτι. Για Ideal μιλάμε. Δεν αλλάζουν και τόσο κάθε χρόνο :P Αν το 2010 έχει καλύτερα περιφεριακά και σ'αρέσει αισθητικά πήγαινε σ'αυτό.