ανθρωπινη συμπεριφορα (?)

20 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
xtravaganzagold
Εικόνα xtravaganzagold
Απών/απούσα

Χαιρετισμους σε ολους τους φιλους , γνωστους , αγνωστους ποδηλατες που δωσαμε το ''παρων" στην πορεία , αλλα και σε οσους δε τα καταφεραν τελικα..
Μετα απο αρκετη σκεψη αποφασισα να γραψω για ενα-δυο πραγματα που στιγματισαν τις στιγμες μου στην πορεια , θετικα και αρνητικα .

Ημασταν μαζεμενοι σχεδον ολοι οι φιλοι με τα ποδηλατα μας ,κανοντας ηρεμη πορεια κοντα στο πεδιο του Αρεως (μετα τον πρωτο κυκλο) οταν ,ξαφνικα , μια ποδηλατισσα χτυπα με φορα το ποδηλατο της αδελφης μου .Τα αιτια για το ποιος εφταιγε βρισκονται καπου στη μεση-αλλα δεν ειναι αυτο το ζητημα , εξαλλου τα ατυχηματα παντα ειναι πιθανα).

Ήμασταν ολοι εκει να τις βοηθησουμε(φυσικα και τις δυο) , μαζι με τα παιδια απο τους ΠΟΔΗΛΑΤισσΕΣ , Ηλια και Μαρια , που ηταν εκει και βοηθησαν , παρεχοντας με ζηλο τις πρωτες βοηθειες και καλώντας το ασθενοφορο (-παιδια σας ευχαριστω πολυ ! ) , αλλα και μερικους ποδηλατες που βοηθησαν ειτε στην μεταφορα των ποδηλατων , ειτε εδειξαν ενδιαφερον και προσφερθηκαν για βοηθεια (κριμα που δεν ανταλλαξαμε ονοματα ) .

Η ποδηλατισσα (η οποια ευτυχως δεν εφερε καποιο εμφανες τραυμα), μετα το ατυχημα , πλησιασε την αδελφη μου που αιμοραγουσε , σε προσωπο και χερι , σε κατασταση σοκ , για να δει αν ειναι καλα .Μαλιστα θυμαμαι να προσφερει και ενα χαρτομαντιλο για να σκουπισουμε το αιμα απο τις πληγες της , που εσταζαν στην ασφαλτο.

Μολις λοιπον μεταφεραμε την αδελφη μου στην ακρη του δρομου -δεν μπορουσε καν να μιλησει και ετρεμε απο το σοκ - η εν λογω ποδηλατισσα πηρε το ποδηλατο της και σηκωθηκε και εφυγε ! Γιατι ? Για να προλαβει την υπολοιπη πορεια ? Την παρεα της ?

Αληθεια , αναρωτιεμαι .. ενα ατυχημα τελειωνει στην συγκρουση , στην περισυλλογη των τραυματισμενων ή στην περιθαλψη τους στο νοσοκομειο (και την διαγνωση της εκτασης των τραυματισμων) ? . Το ενδιαφερον των εμπλεκομενων ειναι ηθικο να σβηνει τις πρωτες στιγμες ? Αν η αδελφη μου ειχε σπασει καποιο κόκκαλο ή αν ειχε κατι σοβαροτερο μετα την πτωση , αναρωτιεμαι , δεν την ενδιεφερε καθολου αυτη την κυρια να το μαθει ?

Προφανως δεν την ενδιεφερε .Η αποδειξη ειναι η Μαρια , ο Ηλιας ,η Ελενη , Ο Χρηστος , ο Βασιλης , η Ελενη και οι υπολοιποι , νεοι , αγνωστοι και μη φιλοι μου που βοηθησαν με τον τροπο τους , ειτε στο νοσοκομειο , ειτε τηλεφωνικα , ειτε στο σημειο του ατυχηματος ..

Διαβαζα για τους ποδηλατες που εχουν πεθανει (και προσφατα) απο εγκαταληψη μετα το ατυχημα..
Παντα θεωρουσα οτι ο ποδηλατης ειναι ενας υπευθυνος οδηγος , ισως γιατι ειναι μονιμα εκτεθημενος , αλλα και ηθικος , επειδη καποιες πραξεις και η σταση ζωης του φιλτραρονται απο το σεβασμο στον ανθρωπο και το περιβαλλον του..

..Ελπιζω ομως να μην φτασουμε , ξανα , στο σημειο της ανευθυνότητας που ολοι απευχόμαστε..

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
spirosta
Απών/απούσα

Λυπάμαι για αυτό που έγινε...

Κάποια σχόλια θα ήθελα να κάνω...
Το ποιος φταίει σε τέτοιες συγκεντρώσεις είναι όπως είπες στη μέση. Μαζεύονται πολλά άτομα σε μικρό χώρο. Δυστυχώς δεν είναι όλοι έμπειροι ποδηλάτες αλλά και να ήταν πολύ εύκολα μπορεί να γίνει ατύχημα. Είμαστε πάνω σε δύο ρόδες μην το ξεχνάμε αυτό. Το γιατί τώρα έφυγε εκείνη η κοπέλα δεν ξέρω.
Δεύτερον δεν είναι όλοι οι ποδηλάτες υπεύθυνοι οδηγοί. Το ότι χρησιμοποιούμε ένα, ας το ονομάσουμε εναλλακτικό μέσω μεταφοράς, δεν μας κάνει ανώτερους ή πιο υπεύθυνους οδηγούς. Χρειάζεται πάντα προσοχή. Όλα είναι θέμα παιδείας και συμπεριφοράς. Και όπως είχε πει κάποτε ένας θείος μου, μπορεί εσύ λέει να πηγαίνεις στην άκρη του δρόμου, νόμιμα, με μικρή ταχύτητα αλλά αν ο άλλος έρχεται κουβάρια από απέναντι πάνω στην στροφή και μεθυσμένος, και πάλι θα πεθάνεις.

Που θέλω να καταλήξω? Είμαστε εκτεθιμένοι? φυσικά ναι! Για αυτό πρέπει να προσέχουμε πολύ περισσότερο. Αλλά δεν κατααβαίνουν όλοι με τον ίδιο τρόπο τι συμβαίνει και ο καθένας αντιλαμβάνεται διαφορετικά τον κίνδυνο. Ακόμη και με κάποιον που ξέρουμε καλά στο δρόμο πρέπει να προσέχουμε. Παραδειγμα: Με ένα φίλο έχουμε κάνει άπειρα χιλιόμετρα μαζί. Αλλά και πάλι έχει τύχει δύο φορές να φτάσουμε σε σημείο να σκοτωθούμε μεταξύ μας από την αφηρημάδα μας. Πήγαιναμε μαζί και ξαφνικά ο αριστερός αποφάσιζε να στρίψει δεξια και ο δεξιός συνέχιζε ευθεία. Βέβαια το ότι έχουμε κάνει πολλά χιλιόμετρα μαζί έχει πολλά προτερήματα αφού σε έκτακτες περιπτώσεις πάντα αντιδρούμε και οι δύο με τον καλύτερο τρόπο ώστε να μην σκοτωθούμε μεταξύ μας.

Και πάλι παιδια προσοχή...
Περαστικα στην κοπέλα που χτύπησε.
Α! Και πάντα κράνος!

xtravaganzagold
Εικόνα xtravaganzagold
Απών/απούσα

..συμφωνω σε οτι προανεφερες !

Απλα δε με πειραξε το πως , που , ποιος , γιατι , αλλα η νοοτροπία που εχουν μερικοι συνανθρωποι ..
..πιστευω και γω οτι ειναι ολα θεμα παιδειας, αλλα και προσωπικης αντιληψης Γιατι μπορει κατι να το διδαχθουμε λαθος , αλλα εχουμε και το μυαλο και την ευθυνη να το αντιληφθουμε σαν ''λαθος'' και να πραξουμε το αντιθετο..

..yeap! helmet works !

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

εγώ θα καθόμουν αλλά αυτό δεν σημαίνει τπτ
η κοπέλα ήρθε έδωσε χαρτομάντιλο μέχρι εκεί πίστευε οτι είναι η υποχρέωση της αυτό δεν είναι κακό ούτε θεωρείτε εγκατάληψη άλλωστε είδε οτι ήσουν εσύ και τα άλλα παιδιά εκεί
μπορεί να ενιωθε και άσχημα ..... το θέμα είναι οτι δεν την παράτησε
αυτή είναι η δικιά μου άποψη

eftaxias
Απών/απούσα

Ας της δώσουμε ενα ελαφρυντικό από τον πανικό της! Η' μπορεί να είδε πως η αδερφη σου ειναι καλά... οτι την φροντίζουν τόσα άτομα απο πάνω και να εκρινε πως δεν χρειάζεται να μεινει και αυτή! Τεσπα... υπάρχουν ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ φαινόμενα εγκατάλληψης. Δικαιολόγησε την και περαστικά στην αδερφή σου φίλε!

xtravaganzagold
Εικόνα xtravaganzagold
Απών/απούσα

οπως λες και συ...τεσπα..

xtravaganzagold
Εικόνα xtravaganzagold
Απών/απούσα

..οτι θα καθοσουν (και) εσυ λεει κατι !.. γενικα παντως τα παντα συμβαινουν προς γνωση και συμμόρφωση ! thanks για το comment.

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

γιατί ρε ?
δεν είμαι καλό παιδί εγώ?
κάποτε γνώριζα και 1ες βοήθειες :)))

ofios
Απών/απούσα

είσαι ηλίθιος, καραγκιόζης, χαζός, ανόητος, ανεγκέφαλος, κεφάλας, αναξιοπρεπής!!!!

.....και βλάκας......

(...sorry ρε plannet, αλλά δεν σ' είχε βρίσει κανείς μέχρι στιγμής και δεν άντεξα τον πειρασμό....Άσε που έδειχνε και λίγο άχαρο το post έτσι σκέτο..........Α!!! λάβε υπ' όψιν σου ότι, δεν σε είχα βρίσει και ποτέ πριν, οπότε μιά φορά την δικαιούμαι και 'γώ, τώρα θα μου πεις, χωρίς λόγο, αλλά, άντε, ας είναι και μιά φορά χωρίς λόγο........)

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

και φαντάσου ότι αυτά είναι τα καλά μου χαρίσματα
:)

xtravaganzagold
Εικόνα xtravaganzagold
Απών/απούσα

το "θα καθοσουν (και) εσυ " σημαινε οτι ολοι μας , ή εστω οι περισσοτεροι , δηλαδη εγω , εσυ και πολλοι αλλοι θα εμεναν , σε αντιθεση με την κυρια που δε το εκανε - ουτε τηλεφωνο δεν πηρε να μαθει τι εγινε στο νοσοκομειο !
..ειμαι σιγουρος οτι θα βοηθουσες πολυ λοιπον (και εσυ) αμα ησουν κοντα!

...α! ναι ... ΚΑΙ ΜΗ ΜΑΛΩΝΕΤΕ !

eva
Απών/απούσα

Καλησπέρα!
Φιλική συμβουλή: Θεωρώ ότι άδικα παραπονιέσαι διότι η κοπέλα που χτύπησε την αδερφή σου φέρθηκε σωστά και δε βλέπω να έπρεπε να έχει κάνει κάτι άλλο! Έδειξε το ενδιαφέρον να τρέξει και να δει τι προκάλεσε, προσέφερε μια βοήθεια και εφόσον είδε ότι η ασθενής είναι καλά και πάνω απ'όλα έχει συγγενή και άλλους, που ήταν στην πορεία ακριβώς για να προσφέρουν τέτοιες υπηρεσίες, συνέχισε. Θα την κατηγορούσαμε αν είχε γίνει λούης και είχε αφήσει την κοπέλα αβοήθητη να αιμορραγεί. Εγώ η ίδια δηλαδή αν ήμουν στη θέση σου δε θα είχα απαίτηση να κάτσει ο άλλος από τη στιγμή που είμαι εγώ εκεί και έχω και βοήθεια. Δόξα τω Θεώ να λες που είναι καλά και δεν είχατε τίποτα χειρότερα! Κάθε πλευρά το βλέπει διαφορετικά αλλά δες το και λίγο πιο αντικειμενικά! Καλή συνέχεια!

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

@eva
χαλάρωσε όλα οκ
αυτά τα είπα πριν από σένα
ο καθένας το βλέπει απλά διαφορετικά :D

eva
Απών/απούσα

Δε σου απηύθυνα τον λόγο πρώτον και δεύτερον δε σε διορίσαμε διαιτητή. Τέλος.

psipsinel
Απών/απούσα

eisai glykitati .

teaser
Απών/απούσα

ε ας πω και εγώ την άποψη μου (τσάμπα είναι). Θεωρώ ότι είναι υποκειμενική η αξιολόγηση της συγκεκριμένης κατάστασης...αν ήμουν η κοπέλα που έφυγε υπήρχαν 2 περιπτώσεις να εκλάβω την κατάσταση (σε τυχαία σειρά)

1. Η κοπέλα έχει συνέλθει, έχω μείνει μαζί της για αρκετό διάστημα, έχω προσφέρει ότι μπορώ, είμαι και εγώ σε κατάσταση σοκ αλλά δεν ασχολούνται τόσο μαζί μου επειδή εγώ δεν έχω γρατζουνιές σωματικές (αλλά ψυχικές)...η άλλη κοπέλα έχει όλη την υποστήριξη και βοήθεια, η δικιά μου παρουσία εδώ δεν έχει πλέον σημασία...πάω να μαζέψω τα κομμάτια μου (μόνη μου) στο σπίτι μου....

2. Η κοπέλα συνεχίζει να αιμοραγεί, η πορεία έχει φύγει μπροστά (για φαντάσου τέτοιο παρτακισμό!) και έχουμε μείνει οι 2 μας...μόνες μας... θα πάω μαζί της ακόμα και μέσα στο ασθενοφόρο...ωχ...δεν είναι καλά...πάει να λιποθυμήσει...

Είναι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος...Επειδή και εγώ έχω υπάρξει υπέρ του δέοντος αυστηρός με ανθρώπους και μου έχει έρθει boomerang προτείνω λίγη ψυχραιμία...πάντως εγώ που διάβασα το ποστ αισθάνομαι ότι "στηνεται στον τοίχο" η κοπέλα που έφυγε...και αν το διάβασε και η ίδια, ίσως αυτό να την κατέβαλε ακόμα πιο πολύ...

αυτά, ευχαριστώ για τον χρόνο σας
(κατεβαίνω με τον Μπάρακ Ομπάμα φέτος...McCain tssssss....τις πατάτες ΜcCain τις ξέρετε? http://www.mccain.co.uk/)

teaser
Απών/απούσα

α και να προσθέσω ότι δεν πήρα χαμπάρι τίποτα για το ατύχημα στην πορεία...

οπότε μπορείτε είτε να με καταδικάσετε ως αναίσθητο είτε να με δικαιολογήσετε καθώς η πορεία ήταν πολύ μακροσκελής ...

your choice...

Υ.Γ: καταλαβαίνω την οργή σου αλλά τίτλοι του τύπου "ανθρώπινη συμπεριφορά (?)" είναι λίαν επιεικώς προσβλητικοί, αν όχι μικροπρεπείς...

ofios
Απών/απούσα

ΣΚΑΣΕ!!!
...άντε 'δω μέσα πιά....
...πετάγεται ο πάσα ένας...
...........................................
Α!!!.....Και πού' σαι παιδί!
Επειδή βαριέμαι να τα ξαναγράφω σε θερμοπαρακαλώ, κάνε μια πάνω και ξαναδιάβασε το χεσίδι που σου ρίχνω....

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

@eva
πρώτον δεν απευθύνουμε τον λόγο σε κανέναν σε δημόσιο forum είμαστε
και δεύτερον δεν μπορείς εσύ προσωπικά να ορίσεις τίποτα πάνω σε μένα

@ofios
και εγώ σε αγαπώ

Toby
Απών/απούσα

Το λάθος είναι να βάζει κανείς ταμπέλες. Κάποιος είναι ποδηλάτης άρα είναι καλός και υπεύθυνος, κάποιος οδηγεί φανατικά αυτοκίνητο άρα είναι κατά του περιβάλλοντος της ποδηλασίας, είναι επικίνδυνος κλπ. Δεν είναι έτσι τα πράγματα. Το λάθος στον όλο συλλογισμό είναι ότι επειδή η κοπέλα ήταν ποδηλάτισσα περιμένεις καλύτερη συμπεριφορά από τον μέσο έλληνα.