κλαπηκε ideal ergomax γυναικειο στο λοφο στρεφη

10 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
olga_papado
Απών/απούσα

κλαπηκε στις 24/10 το βραδυ ποδηλατο μαρκας ideal ergomax γυναικειο ασημενιο με αριθμο πλαισιου WAZ 4***.
κατοικοι με ενημερωσαν οτι ειδαν ενα τζιπ να το παιρνει.

γνωριζει κανεις αν υπαρχει παζαρι με κλεμμενα ποδηλατα ωστε να ψαξω να το βρω?

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
Ioanna90
Απών/απούσα

Καλημέρα Όλγα! Λυπάμαι γαι την απώλεια του ποδηλάτου σου! Ναι, υπάρχουν παζάρια με κλεμμένα και όσο πιο γρήγορα κινηθείς τόσο το καλύτερο! Εδώ σου επισυνάπτω μιά σελίδα για να διαβάσεις! http://www.podilates.gr/?q=node%2F13607

Βικη
Απών/απούσα

Τζιπ? Δηλαδή, ήταν Ελληνες .... Ωραία, δε μας φτάνανε οι ξένοι, τώρα θα αρχίσουν και οι δικοί μας.....Τι να πω κάθε, μέρα και χειρότερα....

Speedy Gonzales
Απών/απούσα

Βικη wrote:
Τζιπ? Δηλαδή, ήταν Ελληνες .... Ωραία, δε μας φτάνανε οι ξένοι, τώρα θα αρχίσουν και οι δικοί μας.....Τι να πω κάθε, μέρα και χειρότερα....

Δεν νομίζω ότι μπορεί κανείς να βγάλει συμπέρασμα από το είδος του αυτοκινήτου για την εθνικότητα του κλέφτη.
Ανεξαρτήτως οχήματος, επίσης, έχω την εντύπωση ότι οι κλέφτες (και κυρίως οι κλεπταποδόχοι) ποδηλάτων δεν είναι αποκλειστικά αλλοδαποί, εκτός κι αν έχουν δημοσιευτεί κάπου στοιχεία από επίσημη αρχή και δεν το ξέρω, οπότε ζητώ προκαταβολικά συγγνώμη.

sbilionis
Απών/απούσα

Το ποδήλατο ήταν ασφαλισμένο, δεμένο με κάποιο τρόπο?

olga_papado
Απών/απούσα

eixe petalo. den peiraksan ti kleidaria. apla vgalane ti tampela apo ti kolwna kai to sikwsan ston aera.

Ioanna90
Απών/απούσα

olga_papado wrote:
eixe petalo. den peiraksan ti kleidaria. apla vgalane ti tampela apo ti kolwna kai to sikwsan ston aera.

Βγάλανε την ταμπέλα?? Α, δεν πάει καλά ο κόσμος! Και τι σκέφτεσαι να κάνεις τώρα? Έχεις αναφέρει την κλοπή?

Wicca
Απών/απούσα

olga_papado wrote:
eixe petalo. den peiraksan ti kleidaria. apla vgalane ti tampela apo ti kolwna kai to sikwsan ston aera.

Δεν το έχω ακούσει αυτό ξανά και καλό θα είναι να δώσουν όλοι ιδιαίτερη προσοχή. Όταν φτάνουν να ξεβιδώνουν ταμπέλα για να πάρουν το ποδήλατο, τι μας λέει ότι δεν θα φτάσουν να ξεβιδώσουν και τα κάγκελα στον δρόμο.

Λυπάμαι πολύ για την απώλεια σου αλλά από ότι φαίνεται έπεσες σε πολύ αποφασισμένη σπείρα κλοπής ποδηλάτων.

Columbus discov...
Εικόνα Columbus discovers Cro-moly
Απών/απούσα

...σεναριο. Ωμη πραγματικοτητα ειναι. Και μαλιστα εδω και πολυ καιρο. Εχει συμβει, κι εχει αναφερθει και παλιοτερα. Και δυστυχως, εξακολουθει και συμβαινει κατα κορον.
Ευκαιρια να ξαναθυμησουμε μερικες συμβουλες σωστου κλειδωματος ποδηλατου:

1. Δεν κλειδωνουμε το ποδηλατο επανω σε μεταλλικο κολωνακι σηματος τροχαιας.
Οσο ψηλο κι αν ειναι. Ευκολα, ξεβιδωνουν/αφαιρουν το σημα, και στη συνεχεια πετανε το ποδηλατο επανω, και το βγαζουν.
Κατα δευτερη εκδοχη, αν το κολωνακι ειναι λεπτο, δεν εχει και πολυ μεγαλη αντοχη, ενω το ιδιο το μεγαλο του μηκος, ειναι ενας πρωτης ταξεως μοχλος για να το σπασουν οι επιδοξοι κλεφτες.
Κατα τριτη εκδοχη, πολλα κολωνακια δεν ειναι καθολου καλα πακτωμενα στο εδαφος. Ενα γερο κουνημα και τραβηγμα καμμια φορα ειναι αρκετο...

2. Δεν κλειδωνουμε ποτε το ποδηλατο πανω σε λεπτα δενδρακια. Σπανε ευκολα. Κι ετσι ειναι διπλο το κακο: Παει το ποδηλατο, παει και το δενδρο...
3. Ελεγχουμε πολυ καλα τα καγκελλα, πριν κλειδωσουμε πανω τους το ποδηλατο. Προτιμαμε παντα να ειναι χονδρα οσο γινεται (τα καγκελα), και κλειδωνουμε μαζι με το ποδηλατο, οσο πιο πολλα τμηματα απο τα καγκελα γινεται. Ετσι, ο επιδοξος κλεφτης, θα πρεπει να κοψει/σπασει/ξεκολλησει περισσοτερα καγκελα...
4. Σε περιπτωση που θελουμε να το κλειδωσουμε σε καποιο μεταλλικο "Π" απο αυτα που αφθονουν στα πεζοδρομια (και εμποδιζουν το παρκαρισμα των αυτοκινητων πχ), ελεγχουμε αν το "Π" ειναι καλα πακτωμενο στο πεζοδρομιο. Πολλα απο αυτα, ειναι ξεκολλημενα απο το εδαφος, και βγαινουν ευκολα. Για να ειμαστε σιγουροι, επιχειρουμε να κουνησουμε το "Π" με το χερι. (Οταν το δοκιμασετε, θα εκπλαγειτε οταν δειτε ποσα πολλα απο αυτα, ειναι ετοιμα να φυγουν).
5. Οταν ενα σημειο κλειδωματος (στυλος, δενδρο, καγκελο) για καποιο λογο δεν μας εμπνεει εμπιστοσυνη, ξεβαριομαστε, και παμε λιγο (η πολυ) πιο κατω, σε καποιο ασφαλες.
6. Κλειδωνοντας, φροντιζουμε να κλειδωνουμε οπωσδηποτε το σκελετο του ποδηλατου, και οχι τον τροχο μονο, η την αλουμινενια σχαρα, κλπ. Κατα προτιμηση, κλειδωνουμε μαζι με τον σκελετο και μια ροδα πανω σε καποιο σταθερο/ασφαλες σημειο.
7. Κλειδωνοντας, φροντιζουμε η κλειδαρια η το πεταλλο (ισως το πλεον ασφαλες ειδος κλειδαριας) να μην βρισκεται κοντα στο εδαφος, ωστε να μην παρουσιαζει αντισταση ακουμπωντας κατω, ωστε να μπορει ο επιδοξος κλεφτης χτυπωντας το να το παραβιασει.
8. Κλειδωνοντας, φροντιζουμε να στριμωχνουμε με την κλειδαρια το σκελετο πανω στο σταθερο σημειο κλειδωματος, ωστε να μην υπαρχει αρκετος χωρος να βαλει καποιο μεγαλο διαρρηκτικο εργαλειο ο επιδοξος κλεφτης στο εσωτερικο μερος της κλειδαριας, και να την παραβιασει. Συμφωνα μ'αυτο το κριτηριο, τα κοντα πεταλλα, ειναι καλυτερα.
Τα κοντα και φαρδια πεταλλα ειναι επισης καλυτερα, γιατι επιτρεπουν το κλειδωμα και σε πιο χονδρα σημεια κλειδωματος (πχ χονδρο στυλο, στον οποιο δεν μπορει να μπει στενοτερο πεταλλο).
9. Οταν αγοραζουμε κλειδαρια, φροντιζουμε να ειναι καλης ποιοτητας, απαραιτητως. Απορριπτουμε ασυζητητι, καθε ειδους συρματοσχοινο, ανεξαρτητως παχους, επικαλυψης, προστασιας. Ολα τα συρματοσχοινα, ακομη κι αυτα που υποτιθεται οτι εχουν καλυμμα μεταλλικων σπονδυλων, παραβιαζονται ευκολοτατα.
Παραλληλα, αν η εταιρια που κατασκευαζει την κλειδαρια, βαθμολογει τα διαφορα προιοντα της, προσπαθουμε παντα να αγοραζουμε εκεινη την κλειδαρια, που εχει τον μεγαλυτερο δεικτη ασφαλειας.
10. Σε περιοχες "υψηλου κινδυνου", αφηνουμε το ποδηλατο για οσο γινεται πιο συντομο χρονικο διαστημα χωρις επιτηρηση, ακομη κι οταν θεωρουμε οτι ειναι καλα κλειδωμενο. Και βεβαια, σε καμμια περιπτωση για ολο το βραδυ.
11. Δεν αφηνουμε ποτε το ποδηλατο ξεκλειδωτο, στη φυλαξη καποιου που δεν γνωριζουμε. Πολλοι εχουν χασει το ποδηλατο τους, επειδη το αφησαν στη φυλαξη του μαγαζατορα, στο μαγαζι του οποιου μπηκαν για να ψωνισουν...(δεν το εκλεψε ο μαγαζατορας, απλα δεν το προσεχε οπως επρεπε...).
12. Δεν αφηνουμε ποτε το ποδηλατο ξεκλειδωτο σε αυλες η κοινοχρηστους χωρους πολυκατοικιων και κτιριων, ακομη κι οταν πιστευουμε οτι δεν φαινεται απο πουθενα.
13. Φροντιζουμε οσο γινεται, να μην κλειδωνουμε το ποδηλατο παντα στο ιδιο σημειο για καιρο, για να μην στοχοποιειται ευκολα.
14. Οταν ειναι αναγκη να κλειδωσουμε το ποδηλατο σε περιοχη υψηλου κινδυνου, αν ειναι δυνατον, φροντιζουμε να το κλειδωσουμε με περισσοτερες απο μια καλες κλειδαριες, και κατα προτιμηση διαφορετικου τυπου μεταξυ τους.
Συγχωρηστε με για το σεντονι, αλλα με τοσες κλοπες, και τετοιου ειδους, νομιζω πως ειναι καιρος να ξεσκονισουμε ξανα τις οδηγιες ασφαλους κλειδωματος ποδηλατου...
Αν καποιος νομιζει πως εχω παραλειψει κατι, παρακαλειται θερμα να το προσθεσει.
Θα πει κανεις, μα καλα ηταν αναγκη να τα γραψεις ολα αυτα, δεν μπορουσες να παραθεσεις ενα link με τις οδηγιες για ασφαλες κλειδωμα ποδηλατου;
Απ'οτι φαινεται, πολλοι δεν μπαινουν στον κοπο να ψαξουν να τις βρουν και να τις διαβασουν, κι ας ειναι εδω και χρονια αναρτημενες.

gdeli
Απών/απούσα

Λυπάμαι πάρα πολύ για την απώλειά σου και εύχομαι ολόψυχα να το ξαναβρείς το συντομότερο...
όσο για το ότι ξεβιδώνουν τις ταμπέλες, δυστυχώς ήταν ο χειρότερος τρόπος να το μάθεις...κυκλοφορούν διάφορα άρθρα εδώ και στο εξωτερικό για αυτήν ακριβώς την τακτική.
Κουράγιο και ειλικρινά συμπάσχουμε όλοι μας...

contact