Αγορά μεταχειρισμένου ή κλεμμένου;

11 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
ptArmando
Εικόνα ptArmando
Απών/απούσα

Καλημέρα,

Ήθελα τη βοήθειά σας σε μια αγορά ενός μεταχειρισμένου ποδηλάτου, έτσι ώστε να βεβαιωθώ πως δεν είναι κλεμμένο. Συγκεκριμένα έχω βρει ένα ποδήλατο ΜΤΒ το οποίο με ενδιέφερε μέσω Χρυσής Ευκαιρίας. Τελικά δεν προορίζεται για μένα γιατί είναι μικρό το μέγεθος, αλλά το πρότεινα σε εναν φίλο του οποίου του κάνει, αλλά για να μην βγω εκτεθειμένος:

- Τι προσέχω στο ποδήλατο ώστε να μην έχουμε τραβήγματα;
- Τι ζητάω από τον πωλητή σε περίπτωση που δεν έχει απόδειξη αγοράς;
- Υπεύθυνη δήλωση;

Υπάρχει βέβαια ένα βιβλιαράκι του ποδηλάτου και μου είπε πως είναι ότι είναι στο μαγαζί που το κάνει service και θα μας το δώσει... αρκεί;

Τις συμβουλες σας ώστε να βεβαιωθω πως αγοράζω ένα καθαρό ποδήλατο, αλλά και πως διασφαλίζομαι για μια σωστή αγορά, σε σχέση αγοραστή και πωλητη.

Ευχαριστώ!

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

δεν μπορείς να κάνεις κάτι για να το καταλάβεις
απλά να ζητήσεις την απόδειξη αγοράς
και καλό είναι να το κάνεις από κοντά για να δεις και την αντίδραση του
πωλητή

ptArmando
Εικόνα ptArmando
Απών/απούσα

Plannet
Δεν υπαρχει η αποδειξη αγοράς απο οτι μου ειπε... αλλα έχει λεει το βιβλιαρακι. η υπευθυνη δήλωση σε καλύπτει νομικά?
Ευχαριστώ

lefkal
Εικόνα lefkal
Απών/απούσα

Αν έχει το βιβλιαράκι είσαι εντάξει, μην ανησυχείς γιατί το βιβλιαράκι έχει πάνω σφραγίδα του μαγαζιού, ημερομηνία αγοράς και τον αριθμό πλαισίου του ποδηλάτου. Οπότε για να το έχει αυτό και το ποδήλατο να είναι κλεμμένο πρέπει να τα έκλεψε και τα δύο μαζί. Οπότε λίγο δύσκολο.

Arxarios
Απών/απούσα

Πρακτικά με μία υπεύθυνη δήλωση πρέπει να είσαι καλυμμένος στην απίθανη περίπτωση που είναι κλεμμένο σε συνδυασμό με την ακόμα πιο απίθανη που σε δει ο πραγματικός ιδιοκτήτης. Πάντως στο δικό μου το ποδήλατο έπρεπε να υποβάλεις ηλεκτρονικά τον αριθμό πλαισίου προκειμένου να ισχύει η εγγύηση οπότε μπορείς να τον ρωτήσεις έαν έχει κάνει κάνει κάτι τέτοιο ώστε να ρωτήσεις ηλεκτρονικά την εταιρεία.

Πάντως δεν νομίζω πως πρέπει να αγχώνεσαι και τόσο πολύ για αυτό το θέμα και 99% το face control που προτείνει ο plannet αρκεί.

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

περιμένουμε νέα σου

Zoulakis_gr
Απών/απούσα

ΜΙΑ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ 105 ΚΑΙ ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΕ ΚΙΝΗΤΟ ΠΧ Η VIDEO POY NA ΦΕΝΕΣΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ

almanous
Εικόνα almanous
Απών/απούσα

παρουσιάζεται εδώ : http://www.podilates.gr/node/12129
Παρ'όλο που μπορεί να φαίνεται περιττό και υπερβολικό , αυτός είναι ο τρόπος για να είσαι κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό σίγουρος ότι δεν είναι κλεμμένο . Πάντως ακόμα κι αν είναι , με τον παραπάνω τρόπο αποφεύγεις τα νομικά προβλήματα στην περίπτωση που ο πραγματικός του ιδιοκτήτης σε δει με το ποδήλατο του και σε θεωρήσει υπεύθυνο για κλεπταποδοχή .

Red33
Απών/απούσα

Παιδιά να ρωτήσω κάτι. ΄Οπως φαίνεται σε αγγελία που έχω αναρτήσει, πουλάω ένα ποδήλατο. Το θέμα είναι ότι λίγους μήνες μετά την αγορά μετακόμισα και έχασα απόδειξη και βιβλιαράκι ποδηλάτου. Τι να κάνω ώστε να νιώσει ασφάλεια ο αγοραστής αν και εφόσον αυτός βρεθεί. Το ποδήλατο ΔΕΝ είναι κλεμμένο!

NikosArt
Εικόνα NikosArt
Απών/απούσα

Πηγαινε στο καταστημα που το αγορασες και ζητα αντιγραφο της αποδειξης(αν ειναι απο υπολογιστη)Αν ειναι απο ταμειακη ζητα καποια βεβαιωση που να πιστοποιει οτι εισαι ο ιδιοκτητης του συγκεκριμενου μοντελου..

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

ζητάμε απόδειξη / εγγύηση, κάποιο αποδεικτικό έγγραφο.
Αν ΔΕΝ υπάρχει, ζητάμε ΜΙΑ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ του αρχικού αγοραστή:
..
..
"Είμαι ο τάδε του τάδε και δηλώνω ότι το ποδήλατο μάρκας χχχ μοντέλο ψψψ του 2010, με αριθμό σειράς 3243δσφ234 είναι αγορασμένο από εμένα τον ίδιο, από το κατάστημα "ΠΟΔκλσαδφ", τον Ιούλιο του 2010 και δεν είναι κλεμμένο...."
''
''
....εμένα τουλάχιστον μου φτάνει....