Βοήθεια για θέμα με τροχαίο ατύχημα

5 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
mrroni
Εικόνα mrroni
Απών/απούσα

Καλησπέρα, πριν απο λίγες μέρες είχα ένα ατύχημα με το ποδήλατο, οδηγός με το αμάξι ήρθε απο πίσω σαν να μην υπήρχα ( εννοείται εξοπλισμένος full με φώτα δυνατά και extra ανακλαστικά) με χτύπησε με αποτέλεσμα το ποδήλατο μου να γίνει "καινούργιο" και εγώ να νοσηλευτώ για 5 μέρες στο νοσοκομείο με χτυπήματα,εκδροές και μια εσωτερική αιμοραγία στο συκώτι συνοδευόμενη απο 1 μήνα αποχής απο κάθε έντονη δραστηριότητα/κούραση. Ο οδηγός παραδέχτηκε το φταίξιμο του στην τροχαία, πραγματογνώμονας είδε το ποδήλατο και το σημείωσε για ολική αντικατάσταση αλλά απο δω και πέρα θα ήθελα βοήθεια στο πως να κινηθώ προκειμένου της σωματικής/ηθηκής βλάβης που υπέστη. Εχω έρθει σε πρώτη επαφή με φίλους δικηγόρους και ασφαλιστές αλλά θα ήθελα και μια ακόμα άποψη απο άτομο που του έχει συμβεί κάτι αντίστοιχο ή έχει κάποια νομική γνώση παραπάνω.
Ευχαριστώ προκαταβολικά για την όποια βοήθεια και το προσοχή στους δρόμους τελικά δεν είναι αρκετό :(

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
vec
Απών/απούσα

Καλημέρα, σου απαντώ έχοντας πολύ πρόσφατη παρόμοια περίπτωση.
Η επόμενή σου κίνηση είναι να επικοινωνήσεις ξανά με την ασφαλιστική εταιρεία λέγοντας ότι περιμένεις και αποζημίωση για τον τραυματισμό σου. Θα τους πεις ακριβώς τι τραυματισμούς έχεις (ζήτα και κράτα χαρτιά από το νοσοκομείο), πόσο καιρό νοσηλεύτηκες, όλα τα ιατρικά και σχετικά έξοδα που θα σου προκύψουν (που σημαίνει μαζεύεις αποδείξεις για τα πάντα), απώλεια εισοδήματος λόγω π.χ. απουσίας από τη δουλειά σου ή καθυστέρηση στις σπουδές σου, χρήση Ι.Χ. ή ταξί μέχρι να μπορέσεις να ξαναπάρεις το ποδήλατο και ότι άλλο μπορείς να σκεφτείς, μαζί φυσικά με την ηθική βλάβη. Ίσως δηλαδή να πρέπει να περιμένεις να γίνεις τελείως καλά για να μη σου φύγει κάποιο χοντρό έξοδο. Παρ' όλα αυτά επικοινωνείς από τώρα με την ασφάλεια για να σου ανοίξουν φάκελο λέγοντας ότι είσαι ακόμη σε φάση εξόδων σχετικά με το ατύχημα.

Στη συνέχεια η ασφάλεια θα σου προτείνει κάποιο ποσό εξωδικαστικά. Αν σου αρέσει, το παίρνεις και φεύγεις. Αν όχι, στρέφεσαι δικαστικά εναντίον της ασφάλειας και αυτόματα γίνεται και ποινικό εναντίον του οδηγού του Ι.Χ. Αν εσύ θες στη συνέχεια μπορείς να μην προχωρήσεις το ποινικό λέγοντας ότι δεν επιθυμείς να διωχθεί ο οδηγός. Παρόλα αυτά το κρατάς ως μέσο για να πιέσει και ο οδηγός την ασφαλιστική του ώστε να σου δώσει ένα καλό ποσό και να αποσύρεις τις μηνύσεις. Το δικαστήριο κατά πάσα πιθανότητα θα σου επιδικάσει ένα ποσό αρκετά μεγαλύτερο από αυτό που θα σου προτείνει η ασφαλιστική, αλλά θα πρέπει να περιμένεις κάποια χρόνια μέχρι να γίνει η δίκη και να βγει η απόφαση. Πριν πας δικαστικά να είσαι σίγουρος ότι θα κερδίσεις, δηλαδή να έχεις μάρτυρες και να έχεις σίγουρα τον ΚΟΚ με το μέρος σου (αν έγινε π.χ. το ατύχημα σε λεωφορειολωρίδα υπάρχει κάποια ασάφεια που μπορεί να χρησιμοποιηθεί εναντίον σου). Επίσης μάθε από γνωστούς και φίλους τι έχουν πάρει σε παρόμοιες περιπτώσεις, είτε δικαστικά είτε εξωδικαστικά.

Αυτά εν ολίγοις. Φαντάζομαι ότι δε σου είπα κάτι διαφορετικό από ότι οι δικηγόροι ή οι ασφαλιστές που έχεις μιλήσει, αλλά όπως και να το κάνουμε καμία από τις 2 αυτές φάρες δεν φημίζεται για τον αλτρουισμό και τη φερεγγυότητά της.

Περαστικά σου εύχομαι

mrroni
Εικόνα mrroni
Απών/απούσα

Σε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες, καλό είναι να τις βλέπει και οποιισδήποτε άλλος βρεθεί σε αυτή τη θέση, Οταν έχω κάποια εξέλιξη θα ενημερώσω, Το ατύχημα έγινε σε σημείο και τρόπο τέτοιο που δεν χωράει κάποιο ελαφρυντικό για τον οδηγό. Επίσης κράτησα στοιχεία και απο μάρτυρες για κάθε ενδεχόμενο. Το δικαστήριο μου είπαν πέρνει περίπου 2 χρόνια αλλά δεν βιάζομαι για την αποζημείωση, επίσης δεν βρήκα φίλο με παρόμοια περίπτωση για να υπολογίσω το ποσό.

puka to ninjaki
Εικόνα puka to ninjaki
Απών/απούσα

καλημέρα,

Επίζω να είσαι καλύτερα και η υγεία σου να αποκατασταθεί πλήρως.
καταρχάς αυτά που δικαιούσαι να ζητήσεις είναι:αποζημίωση λόγω της ηθικής βλάβης που σου προκάλεσε η πράξη του, την αποκατσταση κάθε υλικής φθοράς όπως ποδήλατο, αξεσουάρ κλπ, καθώς και διαφυγόντα κέρδη που σημαίνει τί θα αποκέρδαινες αν δεν αναγκαζόσουν να είσαι στο νοσοκομείο επί 5 μέρες (αν έχασες κάτι, διότι μπορεί να πληρωνόσουν κανονικά παρότι δεν μπορούσες να δουλέψεις), επίσης μπορείς να ζητήσεις και θετική ζημία π.χ. ότι επί έναν μήνα δεν μπορούσες να κάνεις ποδήλατο, το οποίο αποτελεί τα βασικό σου μέσο μεταφοράς, και αναγκαζόσουν να πηγαινοέρχεσαι στη δουλειά και σε κάθε σου δραστηριότητα με ταξί,

όλα τα ανωτέρω βέβαια πρέπει να τα αποδείξεις,(π.χ. θα πρέπει να προκσομίσεις αποδείξεις από ταξί), αλλά αυτό είναι κάτι που θα το συζητήσεις και θα το προετοιμάσεις με το δικηγόρο σου εφόσον αποφασίσεις να κινηθείς δικαστικά,

είναι καλό ότι ο οδηγός αποδέχθηκε την ευθύνη του, και φυσικά θα χρησιμοποιήσεις την έκθεση της τροχαίας αν χρειαστεί, απλά να ξέρεις ότι σε αυτές τις περιπτώσεις οι ασφαλιστικές πάντα ψάχνουν και βρίσκουν ενστάσεις του τύπου ότι έχεις συνυπαιτιότητα εστω σε ένα ποσοστό προκειμένου να γκλιτώσουν κάποια χρήματα, και τα δικαστήρια συνηθίζουν να βγάζουν ποσοστά συνυπαιτιότητας αλλά δεν χρειάζεται να σε ανησυχεί ιδιαιτέρως αυτό

γενικά με επιφύλαξη (λογω του ότι δεν έχω εικόνα για τις συνθήκες του ατυχήματος) σου λέω ότι έχεις καλές πιθανότητες σε ένδεχόμενο δικαστήριο

σε κάθε περίπτωση εγώ πάντ συνιστώ επαφή με τον αντίδικο μήπως και μπορέσετε να τα βρείτε δίδοντάς σου κάποιο ποσό
Για οτιδήποτε χρειαστείς μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μου

FreestyleMakis
Εικόνα FreestyleMakis
Απών/απούσα

Περαστικά φιλε μου.Δυστυχως τα πράγματα χειροτερευουν.Όλο τετοια περιστατικά ακούω.Εγω ποδηλατω οπου να ναι αρκει να μην κινδυνευω.Δεν παν να λενε ό.τι θελουν..Ανάποδα, απο πεζοδρόμια, διαβασεις και κυριως από στενακια.Δυστυχώς ή εμείς ή αυτοί.Άστα δεν γλυτώνουμε.Μας λείπει παιδεία, παιδεία και παιδεία.