Προσπεράσεις λεωφορείων και λοιπών μεγάλων οχημάτων

4 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
vec
Απών/απούσα

Με αφορμή ένα ατύχημα που περιγράφεται σε άλλο thread παραθέτω ένα tip, αυτονόητο μεν, που λίγοι το τηρούν δε.

Όταν οδηγούμε οποιοδήποτε όχημα, ποδήλατο-μηχανή-αυτοκίνητο, αν προσπερνάμε σταματημένο φορτηγό ή λεωφορείο, το κάνουμε με μικρή ταχύτητα, διότι δεν μπορούμε να ξέρουμε αν υπάρχει κάποιος πεζός που διασχίζει το δρόμο μπροστά από το σταματημένο όχημα. Αυτό ισχύει και στα φανάρια, και στα μποτιλιαρίσματα και πολύ περισσότερο στις στάσεις των ΜΜΜ. Είναι πολύ συνηθισμένο οι επιβάτες να κατεβαίνουν και να τρέχουν να διασχίσουν το δρόμο περνώντας μπροστά από το τρόλλευ/λεωφορείο που μόλις κατέβηκαν.

Παρομοίως όταν είμαστε πεζοί και διασχίζουμε το δρόμο περνώντας μπροστά από μεγάλο όχημα, ακόμα και στο φανάρι να είμαστε, καλό είναι να βγάζουμε πρώτα το κεφάλι να δούμε ότι δεν έρχεται κάποιο δίκυκλο που δε φαίνεται επειδή είναι στο πλάι και μετά να συνεχίζουμε.

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
Eaglos
Εικόνα Eaglos
Απών/απούσα

Όποιος έχει δώσει σήματα το γνωρίζει ή θα έπρεπε να το γνωρίζει.
Δυστυχώς κάποια έχουν πάρει το δίπλωμα νύχτα ή οδηγάνε μια φορά
το χρόνο και έχουν ξεχάσει τα βασικα...

vec
Απών/απούσα

Επειδή όμως πολλοί ποδηλάτες δεν είχαν ποτέ καμία επαφή με οδική εκπαίδευση αφού δε χρειάζεται κάποιου είδους διπλώματος για να οδηγήσεις ποδήλατο, καλό είναι θεωρώ κάποια τέτοια θέματα να τα μοιραζόμαστε και να τα υπενθυμίζουμε. Το ατύχημα που περιγράφεται στο 'αναζητείται επικίνδυνος ποδηλάτης', πέρα από την παραβίαση του κόκκινου φυσικά, οφείλεται στο ότι ούτε ο ποδηλάτης ούτε ο πεζός έκαναν αυτό που πρέπει για να προστατέψουν και να προστατευτούν.

Πάντως που όταν έδινα εγώ για δίπλωμα νομίζω δεν αναφερόταν πουθενά αυτό! Τον πατέρα μου θυμάμαι να μου το λέει.Υπήρχε όμως στα σήματα μια ερώτηση που έλεγε 'προσπερνώντας φορτηγό, αυτοκίνητο, μηχανή ή ποδήλατο πρέπει να αφήνουμε μεγαλύτερη απόσταση στα δεξιά μας;' Νομίζω ήταν η μοναδική αναφορά σε ποδήλατα στα τότε εγχειρίδια του τότε εγκληματικού συστήματος.

VAkt
Εικόνα VAkt
Απών/απούσα

Βασικά ρε σεις ….πάααρα πολλοί από εμάς δεν έχουν στοιχειώδη γνώση του Κ.Ο.Κ. όπως επίσης απαίσια οδηγική συμπεριφορά.
Συγκεκριμένα το ποιο πρόσφατο που μου έχει συμβεί, είμαι εχθές στην διασταύρωση των οδών Μακρυγιάννη – Βεικού - Δημητρακοπούλου και Χατζηχρήστου….είμαι στην Δημητρακοπούλου στο φανάρι για να παω Χατζηχρήστου προς Θησείο…. ανάβει πράσινο, ξεκινάω και έρχεται από Χατζηχρήστου (από την μεριά της Συγγρού) κοπέλα με ποδήλατο, περνώντας με κόκκινο και περνάει από μπροστά μου για να μπει στην Βείκου !
Φρέναρα και γύρισε και με κοίταξε τσαμπουκαλεμένη….ότι φταίω και όλας !

contact