Εδω και 2 ημερες ειμαι ευτυχης κατοχος ενος KTM Manhattan και εχω βαλει στην πριζα την κοπελα μου να ασχοληθει με το ποδηλατο. Το θεμα ειναι οτι λογω οικονομικων δυσκολιων( οπως οι περισσοτεροι), η μονη επιλογη που εχουμε ειναι ενα δικο της Orient γυναικειο σαν το παρακατω περιπου
http://images1.americanlisted.com/nlarge/ladies_magna_glacier_point_mtb_...
το οποιο εχει χρονια να κυκλοφορησει.
Θελω να το φτιαξω και να του αλλαξω χρωμα. Ειμαι προθυμος και εχω αρκετο χρονο γι'αυτη τη διαδικασια, απλα δεν ξερω αν θα καταφερω να το λυσω καλα καλα. Απ'οτι εχω ψαξει μαλλον δεν συμφερει να κανω μονος μου τη διαδικασια ξυσιμο-βαψιμο εαν θελω να βγει καλο αποτελεσμα. Βεβαια μενω επαρχια και δεν ξερω αν οι τιμες εδω ειναι διαφορετικες απο Αθηνα.
Εκτος απο το βαψιμο σκελετου/τιμονιου/πιρουνιου, θα αλλαξω τα λαστιχα σε δρομου.
Εχω καποια ανταλλακτικα ( μανετες φρενων, ταχυτητες, λαιμος), τα οποια δεν ξερω αν μπορω να τα χρησιμοποιησω.
Π.χ., το ποδηλατο εχει χειριστηρια ταχυτητων τα παλια που ηταν σαν κουμπι και το γυρνας δεξια-αριστερα ( γελοια η παρομοιωση το ξερω). Μπορω να βαλω τα μεταχειρισμενα νεοτερης γενιας που εχω?
Πως μπορω να καταλαβω αν η μεσαια τριβη δεν αξιζει?
Γενικα αξιζει να το ξεκινησω η θα μου κοστισει πολυ ( το πολυ στην περιπτωση μου ειναι >50€)?
Προσωπική μου άποψη είναι να κάνεις το ποδήλατο λειτουργικό, χωρίς όμως να αναβαθμίσεις κάτι ή να το βάψεις. Πιστεύω ότι για να κάνεις αυτά που λες και βέβαια θές πάνω από 50€.
Το ποδήλατο μια χαρά μου φαίνεται εμένα, τουλάχιστον από άποψη χρώματος. Μήπως λπν να το ξανασκεφτείς;
Επίσης, ας κάνει καμιά βόλτα με αυτό ως έχει (αφού το σενιάρεις λίγο- φρένα λάστιχα κτλ). Μπορεί στην τελική να το παρατήσει το ποδήλατο και να μην της αρέσει!
Βασικα δεν ειναι το μοντελο της φωτο, απλα σαν αυτο. Ισως να περιοριστω στο βαψιμο μονο του τιμονιου μιας και εχει σκουρια. Ο σκελετος δεν μπορω να πω οτι ειναι σε ασχημη κατασταση. Ευχαριστω παντως.
Ιδεα...ποσο δυσκολο θα ειναι να τυλιχτει με βινυλιο ο σκελετος ποδηλατου? Αντι για βαψιμο εννοω...
Έως πολύ δύσκολο για να πετύχεις σωστό αποτέλεσμα. Βλέπεις το ποδήλατο είναι γεμάτο καμπύλες cable stopers τρύπες για τα φρένα dropouts κλπ. Θα ήταν άθλος ακόμα και για έναν έμπειρο που τοποθετεί μεμβράνες. Αφού είσαι επαρχία και δεν μπορείς να επισκεφτείς το "γνωστό μαγαζί" και το βασικό σου πρόβλημα είναι το σκουριασμένο τιμόνι, πάρε ένα φθηνό από ebay ή από τοπικό ποδηλατά και είσαι ΟΚ.
Αυτο θα ηταν και το πιο ευκολο που θα μπορουσα να κανω. Αλλα μιας και οπως ειπα εχω πολυ ελευθερο χρονο, λεω να πειραματιστω με το βινυλιο και ο Θεος να βαλει το χερι του σε κανενα δυσκολο σημειο...
Η κοπέλλα σου έχει ένα πολύ ωραίο retro ποδηλατάκι. Για να κάνετε μία βόλτα δεν θέλει και πολλά. Γνώμη μου είναι να το κάνεις μόνο λειτουργικό (φρένα, λάστιχα) και να μην πειράξεις τίποτα. Αν τυχόν θέλει να ασχοληθεί με το ποδήλατο, αυτό είναι εισαγωγικό, και θα κοιτάξει στο μέλλον κάτι καινούριο. Αν τυχόν το πειράξεις, θα το μετανιώσεις μετά, που θα γνωρίζεις πιο πολλά. Γνώμη μου, τελείως φιλικά.
Εχεις δικιο και το ξερω οτι εχεις δικιο. Απλα ειναι αυτος ο δαιμονας της βελτιωσης ( ή της καταστροφης) που με τρωει...
Το πιο πιθανο ειναι να κανω αυτο που ειπες τελικα και στο μελλον βλεπουμε.
Τελικα το ποδηλατο το ελυσα και το εδωσα σε φιλο μου φανοπειο για βαψιμο. Κιτρινο σκελετο και μαυρο πιρουνι/τιμονι/λαιμο.
Εχω καθαρισει ολα τα περιφερειακα, αλλα κολλαω στις ζαντες.
Θελω να βαψω τις ακτινες μαυρες ή κιτρινες και τα στεφανια μαυρα ή κιτρινα ( αντιθετα με το χρωμα των ακτινων παντα). Ξερω οτι εκει που πατανε τα τακακια δεν πρεπει να βαψω. Αν τριψω με ψιλο γυαλοχαρτο ακτινες και στεφανια, υπαρχει περιπτωση να πιασει το χρωμα με σπρει και απο πανω βερνικι?
Ετοιμο...
Πριν
[IMG]http://img31.imageshack.us/img31/2281/100520121065.jpg[/IMG]
Και μετα
[IMG]http://img840.imageshack.us/img840/1926/140720121150.jpg[/IMG]
[IMG]http://img18.imageshack.us/img18/1183/140720121147.jpg[/IMG]
[IMG]http://img217.imageshack.us/img217/9100/140720121153.jpg[/IMG]
[IMG]http://img859.imageshack.us/img859/3561/140720121151.jpg[/IMG]
[IMG]http://img18.imageshack.us/img18/1183/140720121147.jpg[/IMG]
[IMG]http://img809.imageshack.us/img809/4669/140720121152.jpg[/IMG]